Cualiti, frate

Friday, 05 March, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Daca tot suntem la momentul presa quality, damfuri fite si pretentii, sa notam in trecere si contributia Luminitei de la capatul Hotnews-ului.

hotnews Eu zic ca-i foarte bine, iata am deschis astazi cam 10 "articole" din "presa" online, tot nume, branduri, valori de-astea de-ale noastre autohtonele. Succesuri.

Da' n-am putut citi nici unul singur, pentru ca nu stiu cum dracu' se nimereste, asa ca din intamplare, stiti cum zic ? Ca din intamplare, dar tot mereu si peste tot chestii de-astea.

Nu ma simt eu tatal gramaticii, imi mai scapa si mie cate-un i in plus sau in minus, imi atrag cititorii atentia, corectez, trecem mai departe. Da' adversariii mai oameni buni ?! Gresiti si voi la a fi, la a sti, la copii, la kilometri, la nostri, la vostri, la de-astea care s-au mai pomenit pe lume duca-le dracu' sa le duca inca greseli. Ce-i aia adversariii ?

Ca terenu' l-am inteles, bine, fie. Se mai intampla, desi sunt greseli si greseli, nu stiu daca v-a spus cineva, au si greselile categoriile lor. Sunt greselile de vorbitor strain, care-s adesea hazoase, sunt greselile de poliglot, care nu mai aude calumea anumite chichite in diverse limbi, si sunt greselile de tarancuta, care in limba romana se manifesta de exemplu prin l final lipsa la substantive articulate hotarat. Si-n alte limbi prin alte chestii, in engleza de exemplu e povestea cu s-ul final la formele trecutului, scratch in loc de itch, participii in loc de da' sa nu ne ducem cu vorba.

As vrea sa inchei tragand ceva concluzii, dand un sfat, de-astea, da' n-am ce. Periculosilor de la eMAG le-am sugerat sa ia si ei un corector ceva, daca tot se lauda cu vanzari de zeci de milioane de euro, suprematii, avantaje, calitati si alte avioane, sa se bucure si comunicarile lor de gramatica corecta cele cateva luni cat mai are hardughia de trait bine, hai, poate apuca anu'. Nu cred, da' sa zicem, asa, teoretic, doara nu costa.

Dar prapaditilor din presa, cati si ce au mai ramas n-am ce le spune, ca nici bani de cafea nu mai sunt. Eventual rugati si voi fetele sa roage colegele lor de apartament care inca mai merg la scoala sa duca articolele dimineata la domn' profesor sa se uite peste ele ? Alte idei n-am, si nici nu vad ce s-ar putea face. Cu regret.

Category: Trilema Presei
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

2 Responses

  1. Exista bani, dar nu la ei!

  1. [...] poate şi-o face timp, şi dacă suntem la Timişoara, la unchiu’ Vania, poate vine şi Mircea, să se mai relaxeze că prea-i încordat zilele astea, şi congresul şi fainul, prea multe pe [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.