Calitati si defecte

Wednesday, 12 May, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Traversez o perioada dificila. Spre seara am descoperit ca o pereche de pantaloni ma strange, asa incat am luat decizia dificila sa nu mai mananc. Nimic. Deloc. Voi cat credeti ca ma tine, apropo ? Pe twitter parerile fura impartite.

In tot cazul, gasindu-ma intr-o dispozitie proasta, dar stati. Sa citez intai.

  @andreibobocea: @SorinGrumazescu da, strainii sunt mult mai incantati de romania decat romanii. Ei vad ce e frumos aici, nu ca noi.
  @Mircea_Popescu: Noi le futem deja, asa ca nu ne mai incalzeste cu nimic. Te prinzi tu cand te insori. @andreibobocea
  @andreibobocea: @Mircea_Popescu ?!

Caz doara nu va asteptati ca hipstaru' sa se prinda ?

  @andreibobocea: @Mircea_Popescu duci lipsa de-ti sta tot timpul mintea la sex?
  @Mircea_Popescu: Tie-ti sta tot timpul mintea la aripi ? @andreibobocea

Chestie cu care probabil ca l-am calcat ireparabil pe palariuta. Da' nu-s de vina, sunt iritat, am facut sex de mai multe ori ca sa-mi uit de foame, chestie care NU FUNCTIONEAZA IN PLM. Dar sa revenim la... ce ziceam ?

In fine. De nervi am scris articolu' despre vitele de la Realitatea, anterior astuia, nu ca n-ar fi intru totul adevarat, da' sincer, daca nu-s iritat tind sa pastrez adevarurile neplacute pentru mine. E mai amuzant asa.

Complet extenuat pana la lacrimi si de activitatea respectiva am incercat sa ma joc ceva. Heroes 2 nu merge fara CD. Unde-i CD-ul ? Scormoneste printre CD-uri. Pauza. Mbine. Disciples 2. Nu merge fara CD. Unde-i CD-ul ? Aici. Mnu-i bun. "Guardians of the Light". N-o fi asta. Astalalt. "Rise of the elves" Nici asta. Bai! Am fo' 4 seturi de cate 2 CD-uri, mi s-o facut lene sa le incerc. Ce mai avem ? Ultima meh seria Civ fas seria Gothic abia ce-am distrus-o, in fine.

Sa revenim deci pe twitter, in cautare de victime. Apropo, stiti ce usor e sa gasesti victime pe twitter ? E plin, geme pana la refuz de copile proaste si tipi imbecili, genu' care au terminat o facultate intr-un mediu cald si incurajator, pe banii calzi si incurajatori ai lui mami si-ai lui tati si-au stat la distanta de nenii rai care este. Si dupa 20-25 de ani de virginitate bleaga au facut tampenia sa intre pe twitter. Bun asa. Ca le-o spus lor colega de apartament ca-i un mediu de-asta hip si cu fularas. Si sunt pisicute si se ajuta oamenii. Perfect.

Insist ca observatia e judicioasa. Priviti numai la rahatisul ala de poza, si spuneti-mi cine, daca nu o retardata emotional a putut scorni prostia aia ? In timp ce sade acasa cu bidonu' de inghetata intre craci si sapte pizici ii colcaie printre firele de la Mac. Cum sa n-aiba fire ? N-are pe dracu'.

De-aici incolo, discutia curge intr-un mod epic, dar oarecum imprevizibil :

  @memyselfandcris: @Mircea_Popescu evit o polemica la ora asta, dar ai putea sa gandesti de doua ori inainte sa dai drumul la pasarica!
  @Mircea_Popescu: @memyselfandcris Deci nu te cunosc, n-ai nimic de sustinut, da' vrei sa dai sfaturi. Si eu sa nu deduc ca esti proasta. De ce ?

Nu, nu de-aia zic ca-i proasta. Ci pentru ca-i o matza cu cas la gura care s-o trezit anu' asta in online, da' deja emite pareri ("twitter omoara toata esenta comunicarii, de dragul zgomotului. dar ce mai e real azi? #pr #fact") de exact aceeasi natura si factura cu tampeniile cvasi-filosofice iesite din toate vacutele cel putin de la 1800 incoace. Eu pur si simplu il citez pe Schopenhauer, bun asa ?

Si nici peste inca 2 ani, cand va fi de-a dreptul experta-n online, daca nu gaseste pana atunci vre-un investitor strain s-o scoata din situatia precara si promiscua de-a fi fomista studenta-n Sibiu nu voi avea o parere mai buna despre ea. Nu pentru ca-s eu capos, si nici pentru ca-i Schopenhauer mort, ci dintr-un alt motiv, pe care poate-l puteti ghici.

Pana atunci, ramane grav faptu' ca se uita atata lume-n gura mea, si atat de putina in a ei. Sincer, are dreptate : dumneavoastra de ce priviti in negru cand puteti privi in roz ? Dar sa continuam, ca inca n-am ajuns la miez.

  @memyselfandcris: twitter needs a report idiot button @Mircea_Popescu #fact
  @adrianciubotaru: :)) RT @memyselfandcris: twitter needs a report idiot button @Mircea_Popescu #fact
  @Mircea_Popescu: Il are si tocmai l-am folosit pentru una ce se trezeste vorbind. Daca mai sunt doritori lasati un mesaj. @adrianciubotaru
  @adrianciubotaru: @Mircea_Popescu cronologic vorbind, iarta-mi exprimarea, tu ai fost idiotul care s-a trezit vorbind
  @Mircea_Popescu: @adrianciubotaru Da. Si asta obliga restul lumii ? :D

Nu stiu ce intelegeti dumneavoastra de aici, dar va pot spune ce inteleg eu : Inteligenta oamenilor se stabileste intotdeauna in mod pozitiv, poti sa arati spre ea, poti sa dai un exemplu. Einstein e inteligent pentru ca o scos-o pe aia cu emc, si orice ar face dupa aia el tot inteligent ramane, cu momente mai bune sau mai proaste. Nimeni nu ti-o poate lua, odata demonstrata.

Spre deosebire de inteligenta, prostia nu se stabileste niciodata in mod pozitiv, nu poti arata spre ea, nu e o chestie anumita. Prostia e o lipsa, si anume, a chestiilor inteligente. Zoso de exemplu e prost, da' nu dintr-un motiv anume, ci pur si simplu, prin dureroasa lipsa. Nu pentru ca spune prostii, intr-un an si restu' zile de lins o mie de conturi de twitter pot sa va citez prostii ale oricui doriti, de la Cezar Paul Badescu pana la preopinentul Ciubotariu si inapoi. Da' nu aia conteaza, c-o spus x acu y luni o prostie. Se mai intampla. Oricui.

Tot ce poti aspira, ca tanara aspiranta, sau ca tanar aspirant, este sa nu te scufunzi inainte de-a avea ocazia sa-ti dai dovada inteligentei. Si ca sa nu te scufunzi inainte de-a avea ocazia sa-ti dai dovada inteligentei, e inteligent, putem spune ?, sa nu emiti juecati aiurea.

Dupa, poti sa spui ce prostii poftesti, ca oricum prostiile nu intereseaza pe nimeni. Da' nu inainte. Cum vi se pare ?

Category: 3 ani experienta
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

14 Responses

 1. Vezi ca ai pus de-o ambiguitate in arbore. Sau ca sa te citez: "e gresit sa introduci acelasi text in mai mult de-o categorie."

 2. Punctual ...
  Si eu m-am lasat de mancat dar nu-mi mai arde nici de sex ...

  Apoi poza aia e nimic, crede-ma ca nu ai vazut nimic ... mai tii minte avatarul meu cu melcul falusian? Eh bine ... au oftat muierile cu gandul la el, ohh da si m-au felicitat pentru "poza" de profil ce mi-am ales-o ...

  E foarte enteresant pe Twitter, cred ca de aia nu il folosesc ...

  In schimb am gasit un remediu anti-foame, JewelQuest ... eeeeeeeeeeeeh? :D

 3. kokofifi`s avatar
  3
  kokofifiinsigna de criptograf 
  Wednesday, 12 May 2010

  Trilemoi, Trilemoi, daca nu te-as sti mai bine, as zice ca ai PMS ;)

 4. Mircea Popescu`s avatar
  4
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 12 May 2010

  @Diana Coman Mai gresim :p

  @Luka D La femei probabil ca e invers...

  @kokofifi Pai daca tot ai deschis chestiunea, pot sa anunt cu placere ca dupa 24 de ore de baut apa rece am slobozit azi dimineata o cantitate impresionanta de materiale care din ceva motiv incurcau traficul intestinal degeaba si ma simt mult mai bine. De altfel am iesit in nadragii cu pricina, care-s brusc foarte comozi.

  Eu 1 - Universul lumii 0.

 5. deci ţi-a servit-o Diana pe tavă şi direct în .. :D

 6. Mircea Popescu`s avatar
  6
  Mircea Popescu 
  Thursday, 13 May 2010

  Mei, dar simt o oarecare tensiune ?

 7. @Mircea Popescu Ca mai gresesti mi-era deja bine cunoscut. Cu recunoasterea greselilor nu eram prea sigura cum stai :P

 8. Mircea Popescu`s avatar
  8
  Mircea Popescu 
  Saturday, 15 May 2010

  Lol pai asa se intampla cand esti mai noua :D

 9. :)) Noua? Nu, doar foarte greu de convins :D

 10. Mircea Popescu`s avatar
  10
  Mircea Popescu 
  Saturday, 15 May 2010

  Ehehe bine.

 11. The way I see it, prostiile le poți debita oricând, pe pielea proprie și ținând piept consecințelor, că doar așa-i universul descris de la legea a treia a lui Newton încoace. Ce e mai interesant e că, dacă iei numărul total al ideilor (tweet-urilor, în cazul de față) emise de un individ oarecare X și faci ca numărul prostiilor să tindă la infinit, atunci o să obții și o cantitate suficient de mare de idei bune, posibil foarte bune, unde „suficient” reprezintă o măsură relativă.

  Altfel spus, citând dintr-un oarecare creator de benzi desenate:

  Creativity's not the ability to come up with new ideas. It's coming up with lots of terrible ones and identifying which is salvageable.

  Precizez că n-am nici o mulțime de date statistice care să-mi susțină afirmația, dar tot ce-i posibil.

 12. Mircea Popescu`s avatar
  12
  Mircea Popescu 
  Monday, 17 May 2010

  Hehehe bun citat, se retine :D

 1. [...] moraliceste. E plina lumea de de-astea care se trezesc vorbind, unele-s chiar simpatice, restu-s perfect ignorabile, in ambele cazuri chestia trece fara [...]

 2. [...] de acest principiu, doua categorii imi repugna in mod deosebit : fetele proaste, care activeaza in simulacre de activitati pe care nu le pricep, si baietii tampi, care activeaza [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.