Calea spre idiotenie...

Thursday, 23 December, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

... e pavata cu figuri, impresii si cuvinte mari. Ca de exemplu :

lorand-minyo

In principiu ar trebui sa fie destul de clar pentru oricine ca daca ajungi sa te intitulezi "Liaisoning Strategist" ori "Trend Spotter" ai cam pierdut pariul cu realitatea, contactul cu solul si legaturile cu partea asta a oglinzii. Practic care-i diferenta intre un Trend Spotter si-un Basset Hound, de exemplu ? A, Trend Spotterul e ala mov cu picatele roz ? Mbine.

Trecind peste dificultatile de integrare in colectiv ale tinarului Lorand, ramine chestiunea directa, adica jobul. Eu ma bucur foarte mult sa aflu ca Webfactor se dezvolta vertiginos. A, ce-i aia Webfactor ? Pai...

Lansat pe un segment de nisa in aria ISP, cel al serviciilor de gazduire web shared, virtuale, dedicate si colocare compania noastra se straduieste in mod constant sa ridice standardele de calitate ale serviciilor oferite.

Intelegeti voi, cam cum e si BRD activa pe un segment de nisa in aria retail banking. Dar in fine, sa nu ne impiedicam in detalii.

Centrul de date Webfactor este construit la cele mai inalte standarde tehnice beneficiind de sisteme redundante din punct de vedere electric si al conectivitatii, precum si al racirii echipamentelor.

Retea electrica - Locatia centrului de date este alimentata industrial, beneficiind de propriul punct de transformare. Redundanta este asigurata de catre un generator propriu de 100 KWA.

Problema-i cam asa : in ce priveste conectivitatea, robtex ne arata ca as35818 e legat prin HTC si ADNET, care-s legati la Cogent, Telia si Level3. Pe scurt, reduntanta la conectivitate de mina a doua, si in doar doua puncte. Sa mai zic de chestia cu "redundanta este asigurata de catre un generator" sau s-o las ? Hai sa n-o las :

All cooling equipment is independently dual-powered, including chillers and Heating, Ventilating and Air Conditioning (HVAC) systems. Fault tolerant site infrastructure with electrical power storage and distribution facilities guaranteeing 99.995% availability.

Asta-i specificatia pentru Tier 4, TIA-942. Cu alte cuvinte, nici poveste de "cele mai inalte standarde tehnice", si incepe sa mi se cam acreasca de romani corditi care o tot dau pe Interneti cu "cele mai inalte" una alta. Toata lumea este la cele mai inalte standarde, daca-i intrebi, dupa care nu stiu scrie o pagina-n html, daca-i lasi de capul lor. Hai mai bine sa recunoastem cinstit ca am reusit o camera cu calculatoare de Tier 1, sau 0.5 sau 0.75 sau cit e ea, si cu asta basta, ce mai atitea "datacenter" si "cele mai inalte standarde" ?

Dar in fine, nu aceasta suita de probleme e ce m-a scos din rabdari, ci faptul ca in continuare publicam pseudo-anunturi de angajare fantoma, in care nu specificam salariul. Cit platiti sysadminii aia cu experienta, dom'le ? Salariul mediu ? Salariul minim pe economie plus o mie de euro bonificatii ? Cinci mii de lei pe cartea de munca ?

Judecind dupa informatiile de la fisc,

Cifra de faceri: 239,906 Lei
Profitul net: 13,121 Lei
Profit brut: 19,170 Lei
Salariati: 1 angajati

Active imobilizate TOTAL: 89,310 Lei
Active circulante TOTAL: 105,341 Lei
Stocuri: 0 Lei

Disponibilitati banesti / Casa si conturi la banci: 0 Lei
Creante: 102,677 Lei
Capitaluri: 4,014 Lei

ceea ce ma rog, sa nu intram. Dar, daca-i pina acolo, ce fras de avantaj prezinta experienta cu panourile de control cPanel ? As zice ca sper ca glumim la faza asta, da' probabil c-as zice cam degeaba, este ? Sa nici nu pun problema daca intr-adevar Webfactor ruleaza simultan si CentOS si Debian si RHEL si Ubuntu, ca incepe deja sa ma doara capu' inchipuidu-mi eu cam cum arata cablajele pe-acolo, daca-s gindite de aceleasi minti de strategi fruntasi pe ramura.

In tot cazul, daca aveti curiozitati ori am reusit sa va trezesc interesul,

CV-urile se pot trimite la pr arond webfactor.ro

hr arond fiind pesemne luat deja. Doamne-ajuta.

Category: Rautati si Mizerii
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

25 Responses

  1. Eu am 5 siteuri gazduite de webfactor.
    Primul are 4 ani vechime si sunt multumit de cum sau compartat cei de la webfactor.
    Nu inteleg ce conteaza ameteala ta de mai sus atata timp cat se descurca bine si au preturi foarte mici fata de restu.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 23 December 2010

    Pai inseamna ca pentru tine nu conteaza. Nu-i de-acum obligatoriu sa conteze totul pentru toata lumea, ma gindesc.

  3. Eu nu am inteles ce sunt cei 100 de KWA.

    Daca sunt kW sau kVA si vorbim de ceva Diesel de 5-6 litri ca un Generac sau asa atunci situatia e haioasa, pentru ca si daca alimenteaza cumva magic cite un rack la kW, fara sa mai socotim switches, routers, fara HVAC si fara nici o putere de rezerva tot datacenterul lui peste sarat e practic o camera.

    Deci nu-i datacenter, e batacenter. Sau datecanter. Sau etc.

  4. Dar bine-ai venit in Romania, unde nimeni nu-ti zice ce salariu ofera la absolut nici un post, de la vanzatoare in magazin la director general.

    Acum cat despre datacenter. E cam greu in Romania sa pui mana de la mana sa faci o ditamai investitia cand de fapt nimanui nu-i pasa de ce-ai facut tu acolo si-si baga serverul la cine stie ce dubiosi care-au o camera la marginea orasului cu niste AC-uri ordinare si sarme insirate peste tot pentru ca e cu 50E mai eftin. Mi se pare interesant ce-a facut Romtelecom cu cyberhost, mie-mi place de grecii astia, ca au bagat o turma de bani in el, dar nu cred ca-si recupereaza investitia in viata asta.

    E drept ca e cam aiurea sa scrii pe site "cele mai inalte standarde" si cand te duci acolo sa fie niste standarde... nu atat de inalte cum te-ai asteptat, dar nah, tre sa-l intelegem pe om ca nu poate sa zica "niste standarde mai asa si-asa" :))

    Cat despre experienta cu cpanel si alea, probabil ca se refera la experienta in vidanjarea lor, nu dat clickuri in gui. Eu sunt unul dintre fericitii care nu au experienta in asa ceva, si sper sa nu am niciodata :D

  5. Stimate Mircea Popescu,

    Ai dat-o destul de rau in bara cu conectivitatea si sistemul de racire dar uite, daca promiti sa nu zici la nimeni, iti arat si datacenterul, generatorul, traseele de fibra, statia proprie de transformare si ce mai doresti tu.

    Anuntul este departe de a fi fantoma, s-a lasat cu interviuri si pana acum, o angajare. Salariul este confidential si mult peste media din industrie (si da, cunosc bine industria, activez in ea de 10 ani)

    Cat despre comparatia cu Basset Hound pot doar sa ma bucur, patrupedul e simpatic.

    Am luat la cunostiinta trolling-ul, am zambit si am pus deoparte, la colectie.

    Iti doresc Sarbatori Fericite in caz ca ai timp de ele.

  6. pr @ ? poate sunt eu de moda veche, dar de ce un cv trebuie sa ajunga la pr prima data?

    redundant sau nu, nici nu mai conteaza, mie-mi place ca au cele mai inalte standarde in ... tot. oare nu s-au plictisit acum stiind ca nu mai au nimic de imbunatatit?

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Friday, 24 December 2010

    @Anonimosu Pai asa presupun, ca sun kW.

    @gheorghe E un obicei prost, de care sper ca ne-om dezbara, incet-incet.

    Eu inteleg ca un datacenter adevarat poate costa miliardu' de dolari, si pe de o parte nu are sens sa investesti un miliard de coco pentru o piata locala de it care cu totul ei tot nu valoreaza atita in zece ani. Dar pe de cealalta parte, nu te obliga nimeni, daca tu ti-ai facut atelier de croitorie cu doua masini de cusut si patru fete sa zici ca ai fabrica de textile la cele mai inalte standarde, ca aia implica roboti industriali scl. Deci spune cinstit, am atelier de croitorie si gata, nu-i suparare, nu ne-am nascut cu lingou-n mina, asta este, facem ce putem, e ok.

    De-aia zic, spune concret, avem asta, asta si asta, sa nu stau eu sa descopar ce avem de fapt, ca sigur, dar sigur si garantat odata ce-am descoperit si o singura chestie unde ai mintit nu te mai cred pe nimic niciodata.

    @Lorand R. Minyo Faptul ca tu activezi in chestia care se numeste "industrie" in Romania, in orice domeniu, nu te califica neaparat. Sper ca ti-e limpede acest punct.

    Mai departe, GNAX Atlanta tocmai au reusit sa-si duca datacenterul la "cele mai inalte standarde", adica Tier 4, acum recent, prin toamna. Da-mi voie sa-ti citez din comunicatul de presa pe care l-am gasit intre timp.

    The Tier 4 infrastructure provides four layers of redundancy from independent power sources. AtlantaNAP is the only public data center in the United States with active A/B feeds that are connected to diverse substations, have physically diverse entry and access routes to the building and have complete physical separation of the fuel generators and UPS systems on opposite sides of the building for the highest level of redundancy.

    Ai inteles ? Nu-i vorba de o basita de statie de transformare de la Enel, care ti-o repara in doua saptamini daca pusca si ai noroc, si nu-i vorba de un generator amarit. E vorba de 4 (patru) nivele de redundanta, cu surse independente, cu intrari si iesiri fizic distincte, cu separatie fizica a generatoarelor pe combustibil si ups-urilor (plural, ambele categorii, da ? ca si alea-s redundante) in zone diferite scl etc. Pricepi tu ? E putin altceva decit ce faceti voi acolo, si nu ma obosi ca "imi arati", ca am vazut datacenters cit sa-mi ajunga pe zece vieti, multumesc.

    Si, daca tot vorbim, baietii au si certificare SAS 70 tip II de ceva vreme, pe un datacenter de 6500 de metri patrati. Usor altceva, ok ?

    Asa ca apreciez tonul, apreciez intentia, dar fa bine si vino la concret, ca degeaba afirmi tu asa din aer ca "am dat-o in bara". Eu ma bucur foarte tare ca s-a lasat cu interviuri si pina acum cu o angajare, dar observatia ramine ca o firma cu 250,000 cifra de afaceri nu-si poate permite sa plateasca nici o jumatate de sysadmin cu experienta etc la "peste pretul pietei", pentru ca pretul pietei e de pe la 50 de mii de euro pe an in sus, la care se mai adauga taxe tot pe atita, si iote pam pam cum discutam de 400,000 de lei minim pe an doar cheltuieli cu salarizarea aluia.

    Inca o data : nu-i nici o rusine, atita timp cit muncesti, sa n-ai ferrari ci volkswagen. Dar e o rusine sa pretinzi ca ai ferrari. Ma-ntelegi ? Mnoa, aplica.

    @Ionut Nu, ca acuma au timp de Sarbatori Fericite.

  8. Anonimosu`s avatar
    8
    Anonimosu 
    Friday, 24 December 2010

    Deci piftom?! anuntul a aparut pe 22 si deja pe 24 dimineata s-au facut si interviuri si angajari? Pfoai ce ardeleni is astia, de la Cluuuj.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Friday, 24 December 2010

    Tinarul are o relatie mai personala cu realitatea.

  10. Absolut genial.
    Părerea mea este că nici nu mă deranjez. Sunt mult prea specialişti pentru mine.

  11. gheorghe`s avatar
    11
    gheorgheinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Friday, 24 December 2010

    Mda, e cam ciudat sa activezi ca PR intr-o industrie in care toleranta la bullshit e aproape nula si nu conteaza decat ce oferi fizic, daca corespunde sau nu cerintelor si daca pretul e corect.

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Thursday, 30 December 2010

    Sa notam asa in treacat si cu prietenie ca azi, 29 decembrie 2010 serverele cele redundante, cu statie de transformare si peering de mina a doua pe doua conexiuni diferite ale Webfactor fura cazute cam toata ziua.

    Asa, ca chestie. Intrebari ?

    (Da, polimedia.us a avut 0 downtime din 2008. Ca sa vezi, asa s-a nimerit.)

  13. Idiots, Idiots everywhere!`s avatar
    13
    Idiots, Idiots everywhere!insigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Thursday, 2 November 2017

    2017 update:

    My name is Lorand Robert Minyo, I’m a technologist, futurist and transhumanist focused on science, evolution and education, with a keen interest in biotech, renewable energy and robotics. My ikigai is doing my part in helping humanity become a multi-planetary species in order to ensure its survival.

    The evolution of the fucktard, from the buzzwords of yesterday to the buzzwords of today, as he perceives them!

    Unde pula-i gasesti?

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Thursday, 2 November 2017

    Lol. Deci s-o transformat continuu dobi-n transumanist de-acu' ?

    Proasta idee si alfabetizarea ast-a maselor, plm.

  15. Noteaz-o și pe asta.

    Din Cancan:

    Horia Vasiliu, patronul Webfactor și-a pus pe toată lumea în cap. Și asta pentru că toate site-urile hostate de Webfactor sunt picate de peste 27 de ore, iar sute de clienți nu-și pot folosi mail-urile.

    Clienții nu știu când își vor reveni site-urile și nici dacă vor putea recupera conținutul lor, iar Horia Vasiliu nu a dat nicio explicație referitoare la cele întâmplate. Se pare că patronul Webfactor trebuie să plătească firmei clujene TCI Contractor General circa 25.000 de euro pentru că nu a plătit facturile de curent electric în ultimele 10 luni.

    „Nu am mai rezistat, am avut, cred eu, destulă înțelegere. Așa că i-am taiat curentul.”, a declarat patronul TCI, care a și depus în aprilie la instanță cererea de încuviințare silită.

    Clienții se întreabă când își vor reveni site-urile

    Horia Vasiliu a dat o lovitura de imagine în momentul în care a propus celor mai importanți bloggeri din România să le dea hosting gratis, la schimb cu beneficiile de imagine rezultate din această asociere. Încetul cu încetul, mulți bloggeri importanți au ales să se mute la altă firmă deoarece nu erau satisfăcuți de serviciile oferite de Horia Vasiliu. Alți bloggeri populari în România precum Cabral, Ovidiu Eftimie, Nebuloasa, Gaben, TvDece, Alex Mihaileanu au rămas, iar acum se întreabă ce se va întâmpla cu site-urile lor.

    Ciao a băgat și o mică reclamă cu ocazia asta:

    Pana la aceasta ora a publicarii informatiei, Horia Vasiliu, patronul Webfactor, nu a oferit nicio declaratie publica sau o explicatie in mediul online. Conform ziardecluj.ro, patronul are probleme financiare. Se pare ca Horia Vasiliu, patronul Webfactor, nu si-a platit datoriile in locatia unde isi desfasura activitatea.

    Sursa sus citata sustine ca patronul nu a platit facturile la curent in locatia unde isi tinea serverele in chirie. Drept urmare, a fost dat afara din ea. Horia Vasiliu, patronul Webfactor, a devenit cunoscut in momentul in care a oferit hosting unor vedete care poseda bloguri. (Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunar)

    Pentru extra-lulz, redau și ce-a zis Z-list bloggerul; finalul e superb:

    Pentru că, de-a lungul timpului, am îndrumat destui oameni către acest hosting, oamenii ăștia mă întreabă pe mine acum ce se întâmplă, pentru că e a doua oară pe anul ăsta când sunt probleme tehnice acolo.

    Pe scurt, se fac niște mutări tehnice (hardware și software) și nu decurg mereu cum sunt planificate. Adică unele site-uri nu pică deloc, altele stau picate câteva ore, depinde de serverul sau nodul pe care stau.

    Asta e tot.

  1. [...] din tara celor lipsiti. Dupa care "hardware failure", daca nu stiti cum functioneaza hostingul asta de a sasea mina, "hardware failure" e atunci cind ai downtime mai mare de 24 [...]

  2. [...] de existenta serverele sa fi costat 100`000 de lei, bani care s-au dus in strainatate, in Romania neexistind provideri capabili sa ofere serviciile respective. Daca luam in considerare ca sectorul privat angajeaza vreo cinci [...]

  3. [...] Posedata, managerizata, piarizata si asa mai departe de inegalabilul, inenarabilul si irepetabilul Loredana Mynio-ninio sau cum il cheama. Citam : Ai dat-o destul de rau in bara cu conectivitatea si sistemul de racire [...]

  4. [...] ca Stefan Badescu, mincinosi ca Vali Petcu sau Ionut Oprea, hoti ca Stefan Tirboaca, aiuriti precum Roland Minyo sau Vladimir Oane , tute ca Marta Usurelu, curve ca Miruna Siminel si asa mai departe ar fi mai [...]

  5. [...] si declara ca ei le-au inventat in Romania inca din 2003 (va aminteste de Stefan Badescu ? Ori de Lorand Minyo ? Si mie.) sa nu aiba setate mailurile de pe care cica trimit. Stiti de ce ? Pentru ca astfel nu [...]

  6. [...] care prostalaii aia trei asa s-o gindit, sa-si faca publicitate prin Lorand Minyo. Ca asa e bine, ala e un tip priceput la tot felu' de chestii la care nu se pricepe si deci [...]

  7. [...] amintiti ce-i ala trend setter : ca un fel de basset hound asa, nu mai [...]

  8. [...] virane ca ei is Napoleon. Esti cam ca si aia care au impresia ca un beci de bloc comunist poate fi Tier 4, sau ca si prostalaii care au impresia ca ei is oameni de afaceri pentru ca poarta cravata sau [...]

  9. [...] years ago give or take I wrote an article (Calea spre idiotenie, The Path to Idiocy) about some Romanian nobody (one Lorand R. Minyo) and some two bit local hoster [...]

  10. [...] in the "first best greatest" nooby league). That article makes some on point comments, which are met with the usual empty posturing. Exactly like it works out in Bitcoin, incidentally, for the very good reason that hollow [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.