Jurnalisti de Romania

Friday, 24 December, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Stiti filmul ala sau ce era cu un tip Stere de Romania, care practic era un tigan cordit ce se baga si el in seama aiurea ? Mnoa, cam asta-i povestea cu "jurnalistii" de Romania : niste tigani corditi care se baga si ei in seama aiurea.

Asta asa, in general vorbind. Da' sa vedem si in particular (pentru numai a mia oara, da' cine mai tine contu' ?)

Faptele : O angajata a BNR din cadrul Serviciului Transporturi a fost descoperita de serviciul de audit intern al institutiei ca ar fi falsificat niste bonuri de combustibil, in valoare cumulata de pina la 200,000 de RON (cca 25,000 EUR) si a fost deferita politiei, alaturi de inca vreo zece persoane care ar fi putut sa se faca vinovati ori de neglijenta ori de complicitate.

Titlurile :

  • "Banca Nationala a Romaniei este scena unei anchete penale fara precedent"
  • "Ancheta penala la BNR. 11 angajati sunt cercetati"
  • "Politia si Parchetul au inceput o ancheta penala la BNR"
  • etc etc

Mai iresponsabilii lu' tata, mai prostovanilor si idiotilor care sunteti voi, mai boarfelor fara rusine, mai incompetentilor care abia stiti scrie cit sa va semnati, mai tonomatelor care va milogiti la telefon pentru inca o bucatica de soric de la mafioti cunoscuti si rascunoscuti, mai panaramelor ahtiate dupa "rating", ce-o mai fi si ala, mai entitatilor subumane care sunteti voi mai!

Daca scrii "o ancheta fara precedent la BNR" omul se gindeste ca totusi, la BNR in pivnita se afla niste tone de bulion de aur d-ala si niste miliarde de dolari si de euro in bonuri de cite un milion si peste bucata. Si chiar daca tehnic vorbind sensul titlului vostru nu-i ca o furat careva din seiful subteran, totusi asta se intelege. Si un jurnalist (da' nu voi, voi sunteti niste gunoaie) un jurnalist zic are responsabilitatea de-a nu transmite mesaje false, despre care el stie ca-s false. Cu atit mai putin cind face asta pentru un beneficiu material, asa cum voi chiar faceti, scuipa-v-as in gura de mizerabili, ca daca nu-i pentru banii lui Vintu e pentru banii lui Voiculescu si daca nici atunci e "pentru rating", vedea-v-as spinzurati pe rating maxim.

Daca scrii "Politia si Parchetul au inceput o ancheta penala" inseamna ca in primul rind habar n-ai despre ce vorbesti, ca e o diferenta intre cele doua, si numai una dintre ele are caderea de-a incepe anchete penale. Cealalta executa cercetari, descoperiti voi care, ca se gaseste scris si e una dintre chestiile de baza pe care jurnalistii (da' nu voi, voi sunteti niste simple gunoaie), jurnalistii zic le citesc si le cunosc. Toti, fara exceptie, ca-s chestii de baza. Si mai inseamna in al doilea rind ca... pai... ei au inceput-o, nu ca serviciul de audit al firmei le-a dat pe mina niste tipi gata prinsi. Ce cercetari o sa mai faca Politia in cazul asta, credeti voi cu creierasele voastre insuficiente pentru un pui de gaina ?

Pe cuvintul meu daca n-a ajuns titulatura de "jurnalist" similara cu titulatura de "studenta la drept" lipita prin anii '90 cu scuipat pe fruntea unei frumuseti topless pe tocuri cui. Sunteti curvele prea urite, prea murdare, prea batrine si prea nepricepute pentru a va cistiga existenta in mod onest prin parcuri, depouri de cale ferata si iesiri de autostrada. Dar sunteti si la fel de proaste ca si fetele de ingheata iarna cu bucile la aer.

Pacat ca prostia nu da bube.

Category: Trilema Presei
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

6 Responses

  1. pînă mă lămuresc cum și ce e cu jurnal/ismul/știi,
    eu iți scriu și ție
    Mulțumesc pentru anul petrecut împreună aici, în acest colț al blogosferei
    și
    să ne regăsim cu bine într-un an pe care vom încerca să-l facem noi mai bun
    SĂRBĂTORI PE CARE SĂ LE SIMIȚI CU ADEVĂRAT, ADICĂ FRUMOS!

  2. Si eu care credeam ca tu ai liber pe 24 decembrie.

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Friday, 24 December 2010

    @ana La fel si tie.

    @Dr.A Pai eu avind liber in toate zilele anului, inclusiv 24 decembrie rezultatul pervers este ca nu se schimba niciodata nimic.

  4. Off topic : Sarbatori fericite!

  5. romania inedit`s avatar
    5
    romania inedit 
    Saturday, 25 December 2010

    Pai astia care au scris despre subiect in halul asta sunt petardele lui Basescu .

  1. [...] Per total, morala nu-i prea dificil de inghitit inteles : e bine ca v-ati prins intr-un final ca locul vostru e in genunchi in fata noastra, topless si cu ceva albicios pe barbie, mai fetelor jurnalistilor care sunteti voi. [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.