Beau Monde Style

Sunday, 02 May, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Insiruirea aparent aleatorie de cuvinte in limbi aparent aleatoriu alese din titlu este de fapt un titlu de publicatie glossy quality top market glamour style and fashion romaneasca. Sper c-am zis bine. N-are pagina editoriala, ca semn al abandonului complet al oricaror pretentii, cam ca si curva care dupa o vreme renunta la a mai purta chiloti. Si-asa-i cald afara, si ce rost are sa-i tragi sus-jos de 3-4-6-12 ori pe ora ?!

N-o cumparam niciodata, da' uite ca si niciodata ala mai vine din cand in cand. Domnita cu care ma preumblam e mare fana Von Teese, si astia pusesera poza femeii pe coperta. Cu drepturi cumparate, sunt sigur de asta. Cum, va indoiti ? Rauvoitorilor! Asa ca am stricat zece lei sau cat, sa mai radem. S-a dovedit o investitie inteleapta, sub acest aspect :

Inovatia continua duce ritualul de machiaj la un alt nivel, incorporind elixiruri pentru ingrijirea tenului in formulele de infrumusetare.

Intelesu-m-ati ? Si daca vi se pare ca se sacrifica o oarecare precizie stiintifica pentru a satisface nevoile retoricii, stimata doamna doctor Carmen Sălăvăstru, Medic Primar Dermatolog, Doctor în medicină si Consultant ştiiţific L'Oreal Paris Dermo-Espertise este aici pentru a aduce o binevenita, nu-i asa, contrapondere de rigoare stiinfitica.

Procesul de îmbătrânarie produce modificări însemnate în diferitele componente ale pielii care schimbă nu numai aspectul acesteia dar şi proprietăţile sale.

Clar asa ? Pai voi ce credeati, ca merge oricum cu imbatranirea asta ? Ia incolonarea si fuguta la cabinetu' lu' Salavastru cu BMS-ul la subrat, ce-i aici ?!

Bon, daca am lamurit partea stiinfitica, sa trecem la partea vizuala.

von_teese_s

Vedeti ce frumos ? Zice stimatul confrate Robert Ratiu (ca si el scrie, da ? tot cum poate, da ?)

Nu îmi amintesc sigur cînd am vazut-o prima data pe Dita von Teese, dar sint sigur ca atunci mi-a atras atentia faptul ca îl avea la brat pe Marilyn Manson. Ca si precedentele lui prietene, avea ceva in comun cu lookul lui accentele dark, impresia constanta ca poarta mai degraba un costum si, peste toate, sentimentul ca domnisoara în cauza are acea imagine ultrasofisticata tocmai din cauza ca este impreuna cu Marilyn Manson, iar excentricitatea este, probabil, o clauza contractuala semnata de reprezentantii celor doi. Dupa ceva timp, mi-am dat seama ca, de fapt, relatia ei cu rockerul a fost probabil avîntul de care avea nevoie pentru a putea fi perceputa mai tîrziu ca un brand de sine statator, iar cînd vine vorba de atribute necesare pentru a putea fi un brand, doamna von Teese

Hai sa va spun o chestie haioasa. Dita Von Teese e faimoasa pentru ca-i hmm... cum sa zic... nu tocmai curva. Actrita de burlesque. Stripperita. Curva, da' nu in sensul de centurista. Curva in sensul ca iesea din torturi pe la petrecerile cu mafioti si bogatani de-acu ceva decenii. Genul de tipi care cumpara si vand cate-o cladire de curvistine ale creionului precum Robert Ratiu (precum si frate-su, si surorile toate, si asa mai departe) intreaga, ca nu se obosesc cu ei la bucata. Nici macar cat sa-i numere. Faima ei, in acele cercuri, era bine si solid ancorata intr-o vreme in care oamenii nici nu auzisera de Marilyn Manson, nici nu voiau sa auda, si nici nu-i interesa sa auda. Cam ca si astazi, de altfel.

Pentru ca in afara de niste sarantoci truditori prin cubicale, care acu' 10 ani isi duceau blugii uzati si aerele anti-sistemice pe la concerte deosebit de culeanu' cu trupe care nu intereseaza absolut pe nimeni, nici dracu' nu stie cine-i Marilyn Manson ala. Deci nu, nu Dita "avea imaginea ultrasofisticata" pentru ca umbla cu ceva roacher rupt in gura. Invers, daca-mi permiteti. Foarte, foarte invers. Sigur, asta-i una dintre chestiile alea pe care n-ai de unde sa le stii, mai ales nu din pozitia de consumator de Riviera Franceza dintre Vama Veche si 2 Mai. Da' nici nu prea conteaza, ca oricum nu era in plan sa ma apuc fix io sa citesc topcualitiu'.

Ca incheiere, pentru ca mai multa lume a ridicat obiectii rauvoitoare, cum ca legaturile intre cuvinte si imagini, precum si amestecul cuvintelor in fraze e realizat complet aleatoriu in cadrul acestei publicatii atat de quality, atat de top, atat de asa mai departe, va propun un exercitiu simplu, care odata pentru totdeauna va stabili cum nu se poate mai clar ca nu-i asa. Ci altfel.

Si anume : Dedesupt sunt trei imperecheri posibile intre cuvinte si imagini. Evident veti reusi sa alegeti care dintre cele trei este cea care a si aparut in revista, in virtutea faptului ca imperecherea e mai mult decat o simpla si aleatorie adaugire. Ea semnifica ceva. Nu-i asa ?

noa_deci_care

Category: Trilema Presei
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

19 Responses

  1. Tu bei Monde Style ? Ce dracu` e asta ? Eu beau vin, bere, vodca, vizichi ...

  2. Merg pe varianta 3. Oricum la genul ăsta de revistă nu contează scrisul pentru că pitzi nu citesc că le doare ochii.

  3. Ukavra`s avatar
    3
    Ukavrainsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 3 May 2010

    Dita Von Teese in afara de numarul cu paharul de martini a mai facut si ceva? Whatever ... neimportant.
    Nu mai citesc reviste pentru femei, gata, m-am lecuit ...

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Monday, 3 May 2010

    @Mafian S Nu eu beau ma, ele beau.

    @Mari Ian te uita, bravo. Crappy chop ?

    @Ukavra Pai, a baut. Beau-i.

  5. Ukavra`s avatar
    5
    Ukavrainsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 3 May 2010

    Deci revin la ideea de baza ... ma fac filosoafa betiva ... bine ca am rezolvat-o si pe asta :D
    Macar asta sa rezolv astazi ...

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Monday, 3 May 2010

    Deci betilosoafa sau filotiva ?

  7. Ie, puteai să-l mai oblești puțin. :D

    Primesc ceva pt. că am ghicit?

  8. Luka D`s avatar
    8
    Luka Dinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Tuesday, 4 May 2010

    Buna dimineata :D
    Astazi m-am lasat de fumat ... ma simt libera, deci nu mai beau nici Jack-ul ala pe care-l beam din an in paste, deci nu ma fac nici betilosoafa/filotiva ...

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 4 May 2010

    @Mari Primesti ce vrei tu. :)

    @Luka D Incet incet esti buna de-ngropat :D

  10. Yeee.... Vreau o înghețată mare :D

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 4 May 2010

    A ta sa sie.

    Da' este o problema. N-avem cornete.

  12. Adă încoace, ne descurcăm noi :P

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 5 May 2010

    Numa' sa nu te apuce fierbintelile, izidesti bunatate de inghetata :D

  14. Îți faci prea multe griji.
    Oricum o vreau mare (înghețata zic :D) ca să o pot împărți cu fetele... și da, te lăsăm să te uiți :P

    P.S. E frustrant că nu mai apare mutrița dumitale la avatar. Am impresia că răspunde ceva troll, gen.

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Thursday, 6 May 2010

    Acu ie mai bine ?

  16. Mă declar satisfăcută :D

  1. [...] tractoristi care isi dau cu parerea pe teme de stil se ocupa pesemne si de popularizarea stiintei psihologiei in randul "consumatorilor locali". Te [...]

  2. [...] - chestiile alea o idee deasupra unui catalog de supermarket gen Playboy, Casa si Gradina, Beau Monde Style, Forbes, FHM, Harper’s Bazaar sau mai stiu eu ce) s-ar da si pe gratis, daca advertiserii ar [...]

  3. [...] oricum nu stie nimeni cine-i X si nu cred sa existe barbat care sa citeasca revista Y altfel decit cu alte gagici impreuna, ca sa faca misto de [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.