American Psycho

Sunday, 09 May, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Ce s-a intamplat, totusi, cu bursele si pietele de valori din SUA ? Este o intrebare care framanta in continuare, si va continua sa framante minti dintre cele mai sofisticate.

Partea amuzanta este ca raspunsul se afla complet intr-un film dificil de-acum zece ani. Sa mai spuna cineva ca masonii si iluminatii conduc lumea din urma. Fals! Fals! De trei ori fals!

Masonii si iluminatii nu conduc lumea din umbra (ar fi si dificil, daca esti iluminat inseamna ca n-ai umbra, nu ?) ci chiar din lumina! Uite de exemplu in 2000, masonii si iluminatii faceau un film care ilumineaza intru totul ceea ce s-a intamplat un deceniu mai tarziu. Cine putea sti, in 2000, cand nici bula.com nu se sparsese inca, ce va veni ?

Cum cine ? Masonii! Iluminatii! Mary Harron, care pozeaza drept regizor la Hollywood, cunoscut si prin aceea ca l-o impuscat pe Andy Warhol (poetul) fara sa faca inchisoare deloc - pile, cunostinte relatii - e si un mason celebru, in grad de Mare Fante de Trefla cu Cruciulita dupa Cap Rang MDFLXVIII. Iar Bret Easton Ellis, care-a scris romanul manualul de realizare al filmului este un cunoscut membru al clanului Illuminati din Westboro, unde-s cei mai haini si cei mai nemilosi iluminati, atat de feroci incat le stralucesc ochii in intuneric mai ceva ca Illuminatilor din East Inglewood (care beneficiaza de ajutorul nedrept al contrastului melanocitic). Iar scenaristul, care se da drept femeie, sub numele fals de Mary Harron, cand de fapt este Alien din Species n-a facut altceva decat sa urmeze intocmai indicatiile stapanilor ei de pe Beta Pictoris 7.

Christian Bale e un actor slab si nu conteaza, in rolul lui orice model s-ar fi descurcat perfect, rolul constand in aia ca te preumbli pe ecran cu o privire goala si citesti text de pe prompter cu o voce cat mai monotona. Iar rarele momente de actorie se cere sa fie jucate cat mai fals posibil. Restul lumii nu intereseaza de fapt, sunt toti perfect intersanjabili, si de fapt dupa 8 sau 10 repetitii ale filmului fetele incep sa se asocieze cu nume, altfel e perfect indiferent, sunt exact ca si "personalitatile" din reviste glossy.

Chloe Sevigny e draguta, dar din alt film (mai ales pentru ca spre deosebire de restul "actorilor", ea este actrita), asa ca face o impresie foarte bizara, de punct luminos intr-o camera intunecata. Reese Witherspoon e o uraciune cu fata de soson si nu promite absolut nimic, cum avea de altfel sa confirme in cariera ulterioara. Willem Dafoe e competent dar asta nu conteaza in economia filmului.

Iar masonii si iluminatii isi fac voia, si va spun tot dinainte, ca sa stiti si sa va puteti enerva pe masura ce descoperiti ca lucrurile exact asa s-au si intamplat in realitate, si nimeni nu s-a prins. E si asta parte din geniul malefic si raufacator al acestor scelerati transgalactici.

Si, ca sa inchei, permiteti-mi sa citez, pentru ca orice alte cuvinte sunt oricum de prisos :

And I'm not sure I'm going to get away with it... this time...

Ce ziceti, scapa si de data asta ? Sa vad cat de bine cunoasteti lumea asta.

Category: Trilematograf
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

17 Responses

  1. alexut`s avatar
    1
    alexut 
    Sunday, 9 May 2010

    Sunt multe filme in care Illuminati isi prezinta scopurile si isi etaleaza simbolurile =) , sa ne ocupam totusi de Romanica ca macar vo 20 de ani eu nu prea vaz sa aterizeze vun Antichrist pe Terra.

  2. Valentin`s avatar
    2
    Valentin 
    Sunday, 9 May 2010

    “In the event that I am reincarnated, I would like to return as a deadly virus, in order to contribute something to solve overpopulation.”

    (Prince Philip, in his Foreward to If I Were an Animal; United Kingdom, Robin Clark Ltd., 1986.)

    sursa: http://this-present-crisis.blogspot.com/2008/09/illuminati-agenda-80-must-die.html

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Sunday, 9 May 2010

    Grave brobleme, zic.

  4. Luka D`s avatar
    4
    Luka Dinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 10 May 2010

    Buna dimineata!
    Contrazic, Bale nu este un actor slab, Vezi Harsh Times sau El maquinista.
    Rolul din American Psycho este tras de par prin definitie, tu nu ai vazut filmul pana la capat :)
    Dafoe de la Antichristul Triersian ramane pentru mine un actor cu proasta inspiratie, cu popou bun si atat.
    American Psycho reprezinta o perioada foarte bine subliniata in exces evident, asa cum Ratcatcher spre exemplu http://www.imdb.com/title/tt0171685/ marcheaza "criza gunoaielor".

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Monday, 10 May 2010

    @Luka D Cred ca tie-ti place din slabiciune proprie. Nu neg ca-i un barbat frumos, si c-ar face buna impresie pus in insectar/tinut in lesa in orice budoar. DAR. Actor ? Mnu prea.

    De vazut l-am vazut pana la capat, pentru Dafoe chiar nu merita sa disput, si-n rest, ighen.

  6. Luka D`s avatar
    6
    Luka Dinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 10 May 2010

    Bale nu e un barbat frumos ... asta ca sa fim intelesi din start. E un actor care stie sa-si gestioneze foarte bine imaginea.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Monday, 10 May 2010

    Noa da-mi un exemplu/studiu de caz sa te inteleg atunci.

  8. Luka D`s avatar
    8
    Luka Dinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 10 May 2010

    Vrei sa fac studiu de caz .. mno bine.
    Bale a mers mana in mana in cu filme comerciale, filme comerciale ce au prins, s-au vandut bine pana aici este tot ceea ce conteaza, evident ca asta nu-i da calitatea de actor bun dar denota faptul ca are o imagine puternica.

    Evident ca cine a inteles din American Psycho ca Bale facea sex si atata, a inteles prost, filmul urmareste asa cum ai zis si tu o anumita perioada cu anumite tendinte, incluzis tendintele sexuale deviante ce erau foarte la moda, acuma nu mai sunt fiindca au devenit normalitate.

    Revenind la calitatea lui de actor, nu i-am dat nicio bila (alba sau neagra) ca si actor pana l-am vazut in The Machinist ( ai vazut filmul? ), tot jocul se invarte in jurul lui, evident poti sa spui ca asta face scenariul ci nu el, eh bine aici intervin, in afara faptului ca aparitia lui din film este de-a dreptul horror, el este destul de static, rece si mecanic in reactii, in filmul asta a mers pana la capat pe treaba asta. Asta il face un bun actor? Da, fiindca eu l-am simtit, si nu numai eu, la un punct aproape uiti despre ce dracului e filmul ala, si ii urmaresti doar gestica lenta, privirile goale dar goale, eu pana la el nu am vazut la niciun actor privirea aia sticloasa de om mort, lentoarea cu care isi misca pupilele, totul este foarte studiat.

    In Harsh Times, ridica filmul cu mult, acolo e viu si joaca pe un scenariu banal, un scenariu pe care multi alti actori probabil l-ar fi refuzat din start. El capteaza toata atentia ... din nou.

    Bineinteles ca acum se poate intra intr-o discutie de gust, despre ce inseamna un actor bun si un entertainer bun fiindca sunt multi din a doua categorie ce sunt luati drept actori.

    Uite un alt exemplu de caracter static Cate Blanchett care a stiut mereu sa-si aleaga rolurile in asa fel incat sa o avantajeze, nu o vei vedea pe Blanchett nicodata urland isterica, asta nu inseamna ca nu este o actrita buna.

    Dar evident iarasi apare o discutie pe diferenta intre actor bun si actor complet. Un actor bun nu este neaparat complet.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Monday, 10 May 2010

    Mei, mie nu mi se pare ca ochii ficsi si expresia paralizata sunt semn de mare actorie, fie si numai pentru faptul ca o doza sanatoasa de botox rezolva problema pentru oricine.

    Deci pot fi de acord ca un actor bun nu-i necesar si neaparat un actor complet, cu conditia ca aceasta observatie sa nu fie folosita pentru a propune un actor-caramida drept actor bun. Ala poate fi cel mult bine ales, da' nu-i meritul lui.

    Am vazut The Machinist, nu pot spune ca m-a impresionat cine stie. Eu in continuare cred ca-ti capteaza tie atentia, dar nu prin aia ca-i actor bun.

  10. Luka D`s avatar
    10
    Luka Dinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 10 May 2010

    Cand intri pe o linie nu te mai scoate nici dracu' oricate contraargumente ai accepta ... azi sunt nervoasa si depresata, m-am decis ... si nu vreau sa am o discutie cu tine in contradictoriu pe ceva ce tine de gust si perceptie, in ideea in care inca imi mai formez gustul si mi-l voi forma pana cand voi trece Stixul, refuz sa ma infund in idei fixiste ...

  11. Luka D`s avatar
    11
    Luka Dinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 10 May 2010

    Si unde ai vazut tu botox in ochi? Mrrrrr ....

  12. KermitBale`s avatar
    12
    KermitBale 
    Monday, 10 May 2010

    In sprijinul Lukai, in ochi astia nu e botox

    http://community.livejournal.com/ohnotheydidnt/27350111.html

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Monday, 10 May 2010

    @Luka D Pai palmtox :D

    Plus ca pe tine nu crez ca te primeste sticksul.

    @KermitBale Ahahaha nu, e celuloid |:D

  14. Luka D`s avatar
    14
    Luka Dinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 10 May 2010

    @Kermit Bale Sar' mana pentru sprijin! Asa fragila par azi? :)

    @Mircea Pffffffffff ... si de ce ma rog nu m-ar suporta?

    Iar ajungem in boscheti cu discutia ... si eu la Bale chiar tin ca si actor ...
    Mi-e foame dar m-am decis sa tin cura, si stii ceva ... nici sex nu mai fac .. gata! Am zis ca-s nervoasa?

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Monday, 10 May 2010

    Nu. Ai zis ca dai bale.

  16. Luka D`s avatar
    16
    Luka Dinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 10 May 2010

    Eu nu dau nimic ... asta sa fie clar. Sunt egoista! :D

  1. [...] asta-i stilul pseudo-thrillerului si cvasi-comediei care este remake-ul dupa American Psycho, intitulat, cu umor nedisimulat si debordanta creativitate desfranata, American Psycho [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.