Viata pe drumuri

Thursday, 10 December, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Am filmat bucatica asta cu vreo 3 ani in urma, in San Jose, Costa Rica, pe geamul biroului contabilei mele de-acolo, situat la nici 500 de metri de Centrul Cultural Francez (da, exista), cum ar veni intr-o zona "buna", sau macar centrala a urbei, chiar daca centrul e plin de casinouri, curve, vagabonzi si vanzatori de nimicuri.

E cam 11 dimineata, fata isi face toaleta si se pregateste pentru o noua zi. In care, daca va reusi sa stranga cinci sau zece mii de colones (zece sau douazeci de dolari) va avea ce sa manance, si eventual chiar unde sa doarma (nu ca localnicii ar fi cine stie ce deranjati de somnul sub cerul liber).

Cum va place ?

Category: La pas prin lume
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

16 Responses

  1. lux. și să n-o inviți tu înăuntru. nț.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 10 December 2009

    Pai ce rost avea, plin de studente spalatele tot pe nimic.

  3. Ok this is a bit disturbing. Poate si pentru ca tocmai ce-am vazut Vagabond.

    Well, daca voiai sa sugerezi ceva prin video, zic ca mai bine bagai direct o imagine de genu:

    http://img690.imageshack.us/img690/3760/africaamerica.png

  4. presupun ca nimeni nu isi face toaleta pe strada daca are alta optiune. nu-i musai amuzant nici simplu sa nu ai unde locui.

  5. sa fim seriosi. nu rezulta de niciunde din film ca traieste in strada. Chestia cu machiajul afara din casa n-are legatura cu dormitul pe afara. Unii se spala pe dinti in masina in drum spre serviciu :D

  6. Porcul de York`s avatar
    6
    Porcul de York 
    Friday, 11 December 2009

    aiiii cate de-astea n-am facut eu prin tara ... si nu eram neaparat homeless. Si ce dor imi e .. dar cica acum am devenit matur si responsabil... YAK !!!

  7. ba, da' ce jalnic se pot imbraca americanii astia!

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Friday, 11 December 2009

    @dAImon Bine, Johannesburg e in Africa doar asa, printr-o licenta. Au vrut albii diamantele, au cladit un oras.

    @ioana Nici nu-i. Dar e si o diferenta de cultura aici. In Costa Rica e mai comun si mai putin stresant decat iti poti imagina, poate si rezultat al mostenirii culturale (chiar daca prima debarcare a europenilor a avut loc nu departe de salonul de infrumusetare ad hoc, cativa kilometri). Pe de alta parte, romanii nu concep viata fara cutiuta lor din beton.

    Ma gandesc ca la cum merge lumea, se vor trezi destul de expusi la noi filosofii de viata.

    @Dr.A Da mei, da aia-s Rowan Atkinson, care-i unul singur. Si da, rezulta din multe unghiuri ca traieste pe strada, fie si numai gesturile experte cu care-si impacheteaza si despacheteaza poseta-dulap.

    @Porcul de York Noa vezi ? Esti bun de tic.

    Pe mine ma distreaza toate OCD-izdele crescute in campusuri universitare prin state, oftand dupa el Che, un barbat adevarat. O fi fost un barbat adevarat, da' n-am idee daca o fi vazut un dus adevarat.

    @mihai Centroamerica, s-avem pardon.

  9. Mikael Eon`s avatar
    9
    Mikael Eon 
    Friday, 11 December 2009

    Cred ca era dis-de-dmineata, pentru ca observ ca nu iti bausei cafeaua, iti cam tremura mana in timpul filmarii :). Mi/a placut mai mult ce ai spus despre San Jose, Costa Rica. (adica rica-rica, dar cam saracica, nu ca m-ar surprinde, dar multi cred despre locuri despre care au auzit doar in contexte pozitive, ca ele chiar sunt asa de mirifice precum si le imagineaza). Iar despre fetele, femeile care recurg la prostitutie ca o utlima forma de supravietuire, sa spunem in extremis, desi lucrurile nu sunt chiar asa dramatice mai niciodata, nu pot avea decat o atitudine categorica, o persoana care opteaza sa se compromita o singura data, o va face aproape mereu, singura problema este suma oferita.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Friday, 11 December 2009

    Tu poti sa ai ce atitudini categorice poftesti, nu vad ce importanta ar avea pentru ele.

  11. Mikael Eon`s avatar
    11
    Mikael Eon 
    Saturday, 12 December 2009

    :)

  12. da,pacat de acest adevar,unii nu au ce sa manance si unde sa doarma iar altii is bat joc de posibilitatile pe care le au,in loc sa dea si altora sa se bucure.asa's oamenii,mai bine arunca ceva decat sa dea pe gratis unuia care iar folosi.iar videoul...pacat ca nu ai chemato cu tine la o cafeluta:))

  13. pare a fi prostituata, zic eu :)

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Friday, 31 July 2020

    Pai altceva cam ce sa fie ?

  1. [...] de spanioli incepind din 1500* precum si cocioabe din scurtaturi si gunoaie construite de oamenii strazii. Au de [...]

  2. [...] the flamenco dancing girlies in San Jose, Costa Rica ? How about the morning bird ? Well, allow me to introduce a combination of the two, captured yesterday evenining around 1800 [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.