Un mincinos notoriu

Monday, 28 September, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Ati ghicit probabil ca vom vorbi despre Vali Petcu, numele omului si expresia din titlu au devenit deja cvasi-sinonime in mediul online romanesc. Deci, puneti-va o ceasca de cafea, luati un popcorn, si sa purcedem.

Problema e simplă. Eu nu m-am lăudat îndeajuns de mult că ştiu sau că fac. Eu am cam tăcut. N-am vorbit la conferinţe despre cât de mult succes fac eu în online şi cum sunt deja primul la 2 zile de la lansarea produsului.

Vali Petcu, bloger pe nisa "Minciuni online".

Sigur ca da. Probabil ca noi ne-om fi uitat deja povestile cu nasi, cartele, pupat inele, si ale dari peste cap din penibil in penibil. Probabil c-am uitat poza aia aleasa din 5,000 de alte poze, sa fie 3 oameni intr-un autocar privind cu atentie spre marele si inegalabilul.

Fapt este ca un sfert din blogul omului si peste jumatate din conversatia lui se compune strict din efluvii mai degraba odorante despre cat de multe stie face, cat de bine le face pe ele, cat de important se gaseste si cum nu doar ca are succes, ci mai degraba ca insasi notiunea de succes izvoraste din el ca apa din munte. Unde-i seria de articole in care explica blogerilor cum i-a scos el din foame, inventand reclamele platite, apropo ?

Probabil ca in cele 2 semestre pe care le-a apucat la facultate asa a auzit ca-i "brandingu'", sa nu spui altceva decat ca "X e adevarat pentru ca scrie la mine pe blog", pe teoria ca daca faci asta destul timp, lumea va incepe sa-ti ia blogul drept sursa. O fi studiat branding cu Goebbels, profesorii fiind ocupati cu studentii pe bune.

Îmi dau seama de asta acum. Trebuia să o las mai moale şi sa mă milogesc la contracte de consultanţă şi excursii în străinătate.

Vali Petcu, bloger pe nisa "Minciuni online".

Pentru cine-si mai aminteste fericirea copilareasca de-a primi loc la o tabara confort 2 in tara vecina si prietena, aproape o jumatate de saptamana intreaga, citatul asta are savoarea lui aparte.

Ce dacă lucrez pentru toate jegurile şi fac spam până nu mai pot, eu sunt consultant şi specialist new media.

Vali Petcu, bloger pe nisa "Minciuni online".

Sigur, omul se vrea sarcastic, dar se intampla ca inca n-a explicat misterul celor 150,000 de pagini indexate de google, in conditiile in care are si el 10,000 de articole si 2-300 de taguri. Adica asa, un ordin de marime in plus, sa fie. Spammer-ul principal al Romaniei online nu-i nici unul dintre cei propusi de Petcu pentru aceasta pozitie, ci pur si simplu el insusi.

Baiat cu o copilarie dificila, traita pe strazile mahalalei care i-au format si figura, si mintea, Petcu a invatat cateva lucruri simple, pe care le aplica instinctiv, inainte sa aiba timp sa gandeasca. Hotul striga "hotul!" si-o ia la goana. Merge cat de cat, mai ales intre oameni care n-au reusit, din diverse motive, sa supravietuiasca unei facultati, chiar si una pe care-o absolva an de an aproape orice tampa si aproape orice tamp.

Ar fi trebuit să mă gudur pe lângă Ciutacu, cum face Darius (ascultaţi aici spuneţi-mi dacă nu vi se face voua scârbă de cât căcat înghite pentru câteva sute de euro;

Vali Petcu, bloger pe nisa "Minciuni online".

Ce spune Darius Groza acolo ? A, mai nimic, povestea aia cu Petcu care se dadea subtil ca Michael Jackson nu murise, chipurile, c-asa-i el, bine informat si stie chestii. Dupa care s-a dovedit ca negru-i tapan ca toti mortii, iar deontologu' in mintea lui s-a apucat pur si simplu sa editeze postarea, uitand de lucruri banale precum fluxurile RSS si Google cache. Ca doara ce conteaza ? Si pana la urma, cine vorbeste despre asta ?

Si daca-i pana acolo, atunci cand se vorbeste de istoria de hot de continut pe care si-a cladit omul "reputatia", adica traficul, adica in fine, cine il face pe autor sa scoata pagina respectiva cu totul de pe site, asa, in ciuda lumii, de parca nu s-o inventat inca cache ? Si cine incearca sa influenteze, ameninte, santajeze si in general sa manareasca tot ce-i iese in cale ? Cine, oare cine ?

să mă imprietenesc cu Gămulescu, în speranţa că mă ia la conferinţe pe afară, să le bag sub nas contracte de consultanţă ălora de la GSP şi InternetCorp, ca să nu mai scriu de rău de ei, să mă dau bine pe lângă Cabral, poate mă pune în blogroll…

Vali Petcu, bloger pe nisa "Minciuni online".

Dupa cum persoanele/firmele numite pot sa va confirme, toate aceste incercari au avut loc, cu un oarecare fara nici un succes. Da' aia nu se socoteste. Stiti de ce ? Ca nu scrie Petcu pe blog la el. Asa se constituie realitatea in mintea copilului abuzat, prin permisiunea lui. Pur si simplu daca el nu da voie oamenilor sa-i rada-n nas si sa-l trimita la plimbare, ei nu-i vor fi ras in nas si nu-l vor fi trimis la plimbare. Pur si simplu nu s-a intamplat. Omul crede sincer ca editandu-si postarile pe blog, schimba realitatea. Ce sa-i faci, grea boala asta, cu capu'.

Ar fi trebuit. Dar nu pot face asta. Nu pot face asta pentru că eu încerc sa darâm sistemul.

Vali Petcu, bloger pe nisa "Minciuni online".

Pai sa nu-l iei in brate si sa-l pupi, dragutul de erou si cheguevara ce este el (in mintea lui) ? Parca-l vad pe Iliescu explicand cum el lupta cu sistemul. Unii dintre dumneavoastra poate ati si apucat lupta lui Iliescu cu "sistemul", sub forma de bastoane peste ochi si tarnacoape peste cap, mama voastra de golani barbosi. Asa, sistemic.

Probabil mi-ar lua jumătate de oră să obţin o colaborare pentru o rubrică la un ziar (am zis că fac asta acum un an, dar persoana cu care vorbisem a plecat şi am lăsat-o baltă)

Vali Petcu, bloger pe nisa "Minciuni online".

Jumatatea de ora care dureaza de jumatate de an si mai bine. In conditiile in care redactii intregi au abandonat ziare intregi pe mana secretarelor si soferilor, s-ar putea sa aiba si pustiul o sansa. Nu pe bani, bineinteles, sau ma rog, minimul pe economie acolo, dar vorba e, ajunge ziarist ? Ajunge. Scrie pe blog despre cum a facut el succese, inaintea absolventilor de jurnalism, care-s "prosti" ? Scrie. Pai nu merita ?

Dupa ce incercarile absolut amuzante de-a-si brandui gioarsa pe post de cal naravas in valoare de cel putin 300,000 euro au fost scufundate de nimeni anume, foamea cea mare il mana pe tanarul revolutionar spre o pozitie anumita, in genunchi si cu tubul in mana. Nu mi-e clar daca se va gasi tatuc interesat si pentru el, dar apreciez ironia situatiei : omul care injura femeile pe motivul ca unele isi cauta si chiar gasesc sponsor, isi cauta sponsor. Nu mai stau sa caut articolele, vedeti dvs, oricare vorbeste despre femei pe la el pe-acolo.

Mnoa, cam asta-i, pentru eternitate, ce inseamna mincinos notoriu. Vali Petcu.

Category: Rautati si Mizerii
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

26 Responses

  1. Ai uitat seria de postari de-acum 2-3 ani despre cum Trilulilu nu va avea succes.

  2. We didn't start the flamewar
    Peeps were hatin' on it
    When I made the comment...
    We didn't start the flamewar

  3. Food For Depression`s avatar
    3
    Food For Depression 
    Monday, 28 September 2009

    LOL!
    Doooamne, sper sa nu intru vreodata in gura ta ca nu ma mai spala p'orma nimeni...
    LOL, zic!

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Monday, 28 September 2009

    @Anonimosu Pai nici nu cred c-am stiut-o vre-odata.

    @lexy229, Food For Depression :p

  5. Daca doresti sa gasesti ceva anume vino cu dovezi concrete. Vezi cele 1000 de pagini sau cate o fi in google si gaseste SPAMUL.
    Parerea mea despre zoso: nu e perfect, are o gramada de defecte, dar vine cu cele mai noi informatii si de cele mai multe ori articolele sunt foarte bine documentate sau sunt doar zvonuri care de multe ori sunt adevarate.

    Atacul la adresa lui nu face altceva decat sa ii creasca x si imaginea de "baiat rau", ceea ce si doreste sa faca.

    Asa ca fara suparare: Respect zoso!

    P.S: am citit tot articolul!

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Monday, 28 September 2009

    Uite, matematica simpla ar trebui sa fie o dovada concreta. Cate pagini sunt indexate ? x. Cate pagini exista, in orice acceptiune rationala a termenului, de fapt pe site ? x / 10. Diferenta intre x si x/10, adica 90% din x, este atunci indexata fara sa existe.

    Omul propune examinarea averilor (tiganilor de preferinta, el nefiind tigan). Zici nu-i de acord cu examinarea indexarilor ?

  7. l-ai tavalit bine dar si-o merita. prea e plin de sine, prea se crede tata internetului

  8. Obi wan Xenoobi`s avatar
    8
    Obi wan Xenoobi 
    Monday, 28 September 2009

    Side by side:

    "Twitter
    După câteva zile de jucat cu el, sunt de acord cu mr. Feldman că e o pierdere de timp şi că 90% din utilizatori sunt oameni din industrie."
    vs
    "Când atribui o etichetă unui om, îmi asum asta. Şi nu dau greş. Am avut dreptate cu Horea Badau, cu Mircea Popescu(e un troll care şi-a început activitatea lăsând acest comentariu pe toate blogurile posibile) şi cu alţii pe care istoria deja i-a înghiţit. Nu mă grăbesc în a pune etichete, dar când o fac, e pe bune. "

    Logic, pentru ca twitter nu-i om, e balena. Si nici trilulilu nu-i om, e crocodil.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Monday, 28 September 2009

    Lol, singura problema fiind ca "acel comentariu" vine fix din fabrica de comentarii imaginare a "cartelului", din care a iesit si scandalul cu Marie Jeane. In rest, mnoa, asa o fi.

  10. Un ardelean sta în parcul Garii de Nord.
    În acest timp, Vali Petcu care facea jogging se opreste în fata lui si începe sa faca flotari. Ardeleanu se uita sub el, se uita deasupra lui, în fata, în spate si dupa un timp exclama nedumerit:
    - Apoi, tinere, fatuca a plecat de mult!...

    Nu de alta da parca prea va luati in serios!

  11. Pai daca nu ei, atunci cine?

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 29 September 2009

    O, plange zeita soarta autorului fata cu contemporaneitatea nerecunoscatoare. El expune grave abuzuri si importante subiecte, iar netrebnicii cititori se tin de flotari ! Pai unde vom ajunge in halul asta, tovarasi ?

  13. La capat ?

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 29 September 2009

    Hehehe. Asa-i, vom ajunge la capat.

  15. Si chiar conteaza? Sau merita atata deranj? Zoso traieste din scandal si va provoca unul oricand are ocazia. Voi sunteti cei care il alimentati si il bagati in seama.

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 October 2009

    Am ca o suspiciune ca n-ai citit foarte atent.

  17. calivita`s avatar
    17
    calivita 
    Tuesday, 3 August 2010

    Este un razboi pana la urma?

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 3 August 2010

    O fost.

  1. [...] citam putin din prostalaul-sef, Petcu ("articol" pe 14 octombrie 2009) : Logo făcut pe genunchi, site la fel. Susţinerea Ministerului [...]

  2. [...] v-am cumparat. Cum adica nu stiati ? Bine, nu stiati. Si ? Faptul ramane, e demonstrat : a scris un prost la el pe blog. Ce alta dovada mai trebuie [...]

  3. [...] Sau mincinosi. Sau irelevanti. Sau mincinosi. Ramasi cu oarecare sechele din copilarie. Sau mincinosi. Sau hoti. Sau invidiosi. Sau mincinosi. Sau prost crescuti. Sau invidiosi. Sau desocializati. Dupa [...]

  4. [...] septembrie 2009 : Vali Petcu minte la el pe blog. Precum face de cateva ori in fiecare [...]

  5. [...] Sa luam un exemplu concret : hotul cel care se teme de furat (si care se intimpla sa fie si-un mincinos notoriu, si principalul infulecator de chiftele din toata massa de consumatori - aia mai recenta cu "legea" [...]

  6. [...] suma de tarabostes ? Poate tot efortul asta cu pus la colt spammeri ca Stefan Badescu, mincinosi ca Vali Petcu sau Ionut Oprea, hoti ca Stefan Tirboaca, aiuriti precum Roland Minyo sau Vladimir Oane , tute ca [...]

  7. [...] cel mai talentat blablabla da' de citit nu-l citesti. Ca nu stii citi, sau ca asa faci tu, esti mincinos si te-ai invatat cu asta. Da' nici macar atita, sa te uiti intii, sa te asiguri ca [...]

  8. [...] maimutica zoso cu diverse laturi mai mult sau mai putin justificate (nu stim, ca aia-i problema cu mincinosii notorii : nu poti stabili daca minte sau nu si-n ce proportii). Pe locul patru iese ceva platforma de-asta [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.