Un coltisor de rai. Sau ma rog.

Sunday, 14 June, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Mi-am amenajat un coltisor verde in sufrageria pictata de locatarii precedenti in cea mai vomitiva culoare pe care-am vazut-o pana acum. (In mod bizar, dormitorul era vopsit un rosu sangeriu si aprins, care se potriveste foarte bine cu asternuturile pe care eu le cumparasem independent cu ceva vreme in urma, si le-am adus cu mine, cat si cu catifeaua din care mi-am facut perdele. Dorm, practic, intr-un uter proaspat calcat de tanc. Sau ma rog.)

Intai am facut rost de-un trunchi de stejar, care cantareste cam saispe' tone jumate, sau prin zona, si pe care l-am scobit cu manutele mele, ele tinand un ciocan si-o dalta, cam in 3 zile. In scorbura astfel rezultata, am mutat o bromilie neidentificata din ghiveciul ei de plastic. Daca stiti cum ii zice, sa-mi spuneti si mie. Pana atunci, Bromillia Megaclitorica Elefantina Suprema, ma gandesc.

Nephentes alata si Bromillia sp.

Nephentes alata si Bromillia sp.

Chiar cand ma consideram satisfacut si definitivat, ma plimbam cu mainile in buzunare si ganduri senine in cap, cand dintr-o data-mi rasari in drum o florarie. Ma rog, magazin de lumanari imputite, obiecte "artistice", cu un colt ocupat de flori exotice, mai anume, orhidee si ... siiii.... SIIII ... si prapadita aia de N. alata pe care-o vedeti in poza.

Cu ulcioarele pe jumatate uscate, rugandu-si moartea sub paza atenta a unei fatuci dragute la chip, binevoitoare la inima si in totul maritabila, decat ca deloc priceputa la plante. Ori la lumea asta, ca la plecare mi-o dat un petecel de hartie unde era url-ul firmei lor, pe care se ezplica cum sa ai grija de toate plantele ce le vand ei, decat ca url-ul de fapt sunt doua, unu-i "in constructie" si halalant nici macar nu povesteste de Nephentes in cele 12 pagini furate&traduse "de pa net".

Se intampla ca eu mi-am dorit asa o creatura inca de cand aveam 7 sau 8 anisori. Fara oprire, de-atunci incoace. Sincer sa va spun, eu am fost un copil foarte dificil si incapatanat, si-ai mei s-au straduit in general sa imi satisfaca din traznai, cel putin ca era mai ieftin decat sa petrec eu doua luni urland incontinuu (eram in stare, si daca-mi puneam mintea, perforam si beton cu ragetele alea inalte, de opera. De altfel, cred ca inca mai sunt.). Orisicat, de un' sa faci rost de plante tropicale in anii 80, ca nici cafea ori cacao, adica, tot plante tropicale cum ar veni, dar pulbere, nu gaseai fara pile.

Asa ca n-am primit carnivora niciodata, m-au mai amagit cu diverse flori mai mult sau mai putin in forma de tub sau ce-o fi, care poate ca mancau insecte, dar sincer sa fiu, nu prea cred, data fiind si imprejurarea ca Clujul nu-i nici la tropice, nici in Burkina Fasso.

Ei, si-am trait de mi-am obtinut-o singur, vreau sa zic, e morala povestii, si-am realizat odata ce statea parcata-n living, ca de fapt eu mi-am dorit planta asta de douaji' si mai bine de ani, una la mana, si ca dupa toate probabilitatile era chiar si fix ultimul lucru pe care de fapt mi-l doream. Pentru toti prietenii si iubitele care v-ati plans vre-odata ca-i dificil al naibii sa-mi luati mie un cadou, vesti proaste : Asta ar fi fost cam ultimul. Sunt satisfacut complet, daca nu mor curand probabil c-oi incepe sa levitez.

Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

16 Responses

 1. făniţă`s avatar
  1
  făniţăinsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Sunday, 14 June 2009

  păi nu mai fii aşa de mulţumit, că acuşi vine pandemia!

  trebuie să mai fie ceva ce să îţi doreşti! vreo piscină? o pisică sălbatică? o casă rustică? un super-computer? un zbor pe lună? sau chiar pe marte, de ce nu? să îţi scrii memoriile pelerinajului tău prin străinătăţi?

  găseşte ceva! hai, nu ne dezamăgii!

 2. Interesant :) ai si alte pasiuni ascunse?

 3. Mircea Popescu`s avatar
  3
  Mircea Popescu 
  Sunday, 14 June 2009

  O hei, asta fu postul #300. Multi inainte!

  @fanita Poa' sa vina, bine-mi pare, in living am o floare. Ploaia o va creste mare :D

  Sincer, chiar discutam acu cu niste pretene, tu, uite ce zice asta pe blog, am merge pe Marte ? Pai ce sa faci acolo ? Io stiu ? Meh.

  Sorry. I tried.

  @jocuri Da, ajut tineri ambitiosi sa obtina locul #1 in serps pentru cel mai cautat termen in limba romana.

 4. făniţă`s avatar
  4
  făniţăinsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Sunday, 14 June 2009

  "Pai ce sa faci acolo ? Io stiu ?"

  păi ar fi să te expui unui drum de peste 2 ani, plin cu radiaţii. şi să te laşi cu adevărat de fumat. apoi dacă aterizarea e reuşită vei fi primul pământean ce poate dobândi eticheta de marţian(din ce ştie istoria noastră). asta, desigur dacă nu o să ţi se bage alesele înainte.

  ce să faci pe acolo?

  1. să admiri peisajul roşu;
  2. la noapte să cercetezi cerul în căutarea pământului.
  3. să vezi ce culoare are cerul în atmosfera marţiană.
  4. să cauţi roci, minerale, cine ştie poate dai de ceva surse de aur.
  5. să bagi un panou de baschet şi să dai slamdunkuri cu sărituri care l-ar face invidios şi pe michael jordan. dar asta e pentru mine, că no, cred că tu dai slam-dunkul şi fără atmosferă marţiană.

  dacă aş mai sta să mă gândesc aş găsi o grămadă de lucruri ce se pot face pe marte.

  eu îţi zic sincer, dacă ar veni cineva la mine şi mi-ar zice:

  "băiete, fii primul om ce aterizează pe marte, dar o să mori acolo sau la întoarcere!", jur că i-aş cere 2 milioane de euro/doalri să-i dau familiei şi m-aş duce! nu pentru bogăţie, ci pentru şansa de a face ceva unic.

 5. Mircea Popescu`s avatar
  5
  Mircea Popescu 
  Monday, 15 June 2009

  Tu esti tanar mei. Si eu am fost.

 6. @fanita: pe Marte nu poti sa aterizezi, doar sa amartizezi, he, he!

 7. ecommerce`s avatar
  7
  ecommerce 
  Monday, 15 June 2009

  Creativ, nu gluma ..Frumos ca ti-ai indeplinit visul de la frageda varsta de 7-8 ani :)
  Cu siguranta vei gasi ceva sa-ti mai doresti in viitor !

 8. Mircea Popescu`s avatar
  8
  Mircea Popescu 
  Monday, 15 June 2009

  @Adi cel care nu iarta :)

  @ecommerce Ceea ce iti doresc si tie.

  Opera iti cam face varza siteul apropo.

 9. şi ce-i dai să mănânce? Degetele curioşilor?:)))

 10. Mircea Popescu`s avatar
  10
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 3 February 2010

  Pai asa ceva, se hraneste din caderi :D

 11. Se poate un update? Cum se împacă planta carnivora cu dumneata?

 12. Mircea Popescu`s avatar
  12
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 23 March 2010

  Muri ;/

 13. De bătrânețe? Sau facuși ceva experimente pe ea?

 14. Mircea Popescu`s avatar
  14
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 23 March 2010

  O facut ceva ciuperca, dracu' le stie ;/

 15. Nasol. Imi pare rau :(

  Sper ca Bromelia e sănătoasă.

 16. Mircea Popescu`s avatar
  16
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 23 March 2010

  Nici ea n-o duce prea bine. Jungla asta a noastra e prea dura pana si pentru plantele tropicale...

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.