Trilema si expertul in eficienta.

Saturday, 25 April, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Daca tot m-am apucat de reflexivitate, sa discutam putin si o parere din exterior, dupa care sa incheiem tema pentru o vreme. Pana la urma, Trilema nu-i Evenimentul Zilei, sa existe pentru a discuta stiri si noutati despre evenimentele care s-au petrecut in redactie.

Olivian Breda ne-a facut o evaluare, Blog review: Opinia mea despre blogul Trilema in 7 puncte tari si tot atatea slabe. Nu stiu, si sincer sa fiu nici nu ma intereseaza foarte mult ce calificare are stimabilul, ce experienta, cine e dispus sa-i ofere scrisori de recomandare si asa mai departe. Ce ma intereseaza pe mine e continutul, ceea ce spune omul. Asta e, pentru mintea mea, singura dovada credibila ca ar trebui cineva luat in serios. Daca ce zice are valoare, poate sa fie si maimuta si trenulet electric, nu ma deranjeaza. Iar daca zice prostii, poate sa fie si ministru si mantuitor, eu expert tot nu i-oi zice.

Cateva puncte din cele 14 sunt triviale, si le-am discutat fie la comentarii, fie deloc, dar cateva sunt importante, si cred ca merita o discutie aprofundata. Poftiti.

b. Nu vad mentionarea WordPress ca detinator al platformei; O vreme am facut si eu acelasi lucru, am scos mentionarea WordPress, insa vad asta ca o bila neagra; (in Footer)

Stiu ca lumea e de parere ca nu-i frumos. Nici nu-i.

Pe de cealalta parte, scoaterea semnaturilor WordPress dintr-un blog nou, anume, footerele, tagul meta, etc, reduce spam-ul pe un blog nou in proportie de 90% in primele 6 luni. Pe masurate si pe verificate. Daca incepeti un blog nou, n-aveti decat sa faceti incercarea si sa va convingeti.

Daca preferati o explicatie teoretica, robotii de WP spam au si ei spideri sau daca nu, folosesc un serviciu de cautare. Cum pot ei sa identifice o pagina web ca fiind un blog WordPress ? Cauta pe fiecare pagina niste semnaturi anumite. Ei. Scoateti-le.

c. As pune si abonare prin email;

Exista abonare prin email la comentarii, si rss atat la articole cat si la comentarii. Probabil ca Olivian se refera la email pentru articole. Ma gandesc ca este o idee buna. Va intreb si pe voi, dati o opinie. Ar fi un lucru bun, v-ar place ?

d. As pune si o functie de cautare;

Alta idee buna. Sigur, eu mi-as dori cautare semantica contextual-geniala, dar la rigoare, exista un serviciu google foarte usor de implementat. Ideea e buna, merge in lista. Multumesc, Olivian.

e. Cum te pot contacta? Vreau sa vad o pagina de contact;

Cel mai usor si simplu ma poti contacta scriind un comentariu. Ma tem ca nu exista alta solutie.

Fara a-mi canta singur viorile, sunt un om relativ ocupat. Conduc o companie, am treaba la partid, umblu dupa femei, imi place sa gatesc, calatoresc, citesc. Nu pot sta sa urmaresc foarte multe canale de informatie. Casutele de email imi sunt in general pre-citite de cineva, care imi trimite ce conteaza si nu poate fi rezolvat de altcineva. Telefonul personal n-am de gand sa-l public, si asa suna mai mult decat ar fi confortabil, si oricum nu raspund decat la apeluri de la anumiti oameni.

In schimb, citesc comentariile pe acest blog. Toate. Deci, practic, ce-i preferabil, un apel respins, un email care poate ajunge la mine intr-o saptamana, sau un comentariu pe care cel mai probabil il voi fi citit pana maine ?

Tragem linia: Din punct de vedere tehnic, e unul din cele mai bune bloguri pe care le-am analizat. Din punct de vedere al calitatii scrisului, va las pe voi sa descoperiti si va invit pe blogul Trilema.

Asa sa ne ajute Cthulhu !

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

38 Responses

  1. Partid? Ce partid?

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 25 April 2009

    PNL

  3. Olivian BREDA`s avatar
    3
    Olivian BREDA 
    Saturday, 25 April 2009

    Eu zic tot ce imi trece prin cap, chiar daca mai zic si chestii triviale. :)

    Ma bucur ca ai gasit lucruri de implementat, asta e cel mai important.

  4. Nu strica optiunea cu abonatul prin mail - cred ca se adreseaza cititorilor non-bloggeri care nu stiu ce e RSS-ul si RSS readerele. Am tot zis ca pun si eu abonare prin mail, dar am uitat/mi-a fost lene. :)

  5. Cum s-ar zice, esti in opozitie. :)

  6. PS. ar trebui sa-ti faci si un banner de promovare. Eu sunt mai egoist de fel, dar sunt convins ca s-or gasi cativa omuleti care o sa-l ia de la sine initiativa si-o sa-l puna pe blogul lor.

  7. Exista abonare prin email la comentarii, si rss atat la articole cat si la comentarii. Probabil ca Olivian se refera la email pentru articole. Ma gandesc ca este o idee buna. Va intreb si pe voi, dati o opinie. Ar fi un lucru bun, v-ar place ?

    Părerea mea: nu. E redundant. Pentru articole există RSS-ul cel de toate zilele, numai bun de urmărit. Articole prin mail ar însemna mesaje extra în căsuța mea, deci nu aș folosi facilitatea. La comentarii în schimb prefer poștă electronică, fiindcă pare să aibă mai mult sens: fiecare mail reprezintă un punct de vedere dintr-o discuție anume (în stilul mailing list-urilor). Totuși, câți oameni, atâtea gusturi, fiecare cu al lui.

  8. Cu Search-ul cred ca ti-am zis mai demult si eu. E iritant. Eu am un ditamai planul de optimizare blog-blogroll-continut-etc pe care nu am niciodata suficient timp sa-l pun in aplicare.

  9. Sincer, ma mir ca mai am vizitatori avand in vedere nivelul minim de promovare. S-ar putea sa fie vorba de vechime.

  10. selfhelp`s avatar
    10
    selfhelp 
    Saturday, 25 April 2009

    Eu nu inteleg iconul de la twitter unde scrie XX tweets. La fiecare refresh apar alte numere. Imi pare a fi random. WTF?

  11. Mie imi place tare Trilema si ma bucur c-am descoperit blogul asta, cele mai multe articole sunt extrem de interesante si toate ( fara exceptie) sunt grozav de bine scrise. Criteriile mele sunt altele decât cele ale lui Breda, nu ma intereseaza tehnicul si wordpressul, abonarea prin email nu stiu la ce ar putea folosi cuiva, dupa ce a descoperit feed-ul rss.

    Îmi place un blog bun si mai mult daca se scrie des si cu temei (si tema), cu tot dichisul : introducere, cuprins, incheiere + concluzii, ca la scoala :)

    (Si mai imi plac textele alea inspirationale din coltul de sus ! )

    Surpriza pentru mine apartenenta la PNL... cum dracu' ? Cum ?

    <)))<

  12. @krossfire, eu de ex. te-am citit dupa cateva comentarii de mult bun simt lasate in diverse locuri, cred ca e o promovare suficienta, mai ales ca o faci pe bloguri de oameni destepti :)

    @mircea: erai activ cumva pe liberalism.ro?

  13. Cred ca ti-ar trebui si un review ceva mai dur la pagina firmei, ca sa incepi sa o schimbi, e cam preistorica pentru cineva care vinde solutii ERP. Daca ai totusi succes, felicitari.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Saturday, 25 April 2009

    Dragilor, am fost tot prin oras, imi cer scuze ca unele comentarii au mai asteptat in moderare.

    @Catalin Poate chiar fac un newsletter asa mai finut, sa demonstram ca se pot newsletteruri si interesante, nu numa' spam. Cu banneru, ar cam trebui, si un logo si asa, dar noa. Multe trebe'.

    @roxana Pai eu sunt in PNL de multi ani, fost si in opozitie si la putere de mai multe ori.

    @krossfire Ce-i drept, ai zis.

    @selfhelp Pai este :)

    @catfish Credeai ca-s la Becali in partid sau ce ?

    @a Nu eram. Si ai dreptate, cu polimedia.us, ar trebui probabil un upgrade, stii cum se zice, in casa tamplarului sertarele nu potrivesc (chit ca erp nu-i web design, da enfin).

  15. selfhelp`s avatar
    15
    selfhelp 
    Saturday, 25 April 2009

    @MP: da' de ce? :D

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Saturday, 25 April 2009

    Pai ca din ceva motiv nu-mi merge interfata cu api-ul twitterului cum trebe inca.

  17. Stii ce urasc cel mai tare in blogosfera, romaneasca cel putin...? Urasc oamenii ca asta, zoso, Bobby Voicu etc. care considera ca au inventat roata si iti dau ei sfaturi despre cum sa te promovezi, ce sa scrii, ce cuvinte sa folosesti si ce structura sa aibe blogul. Mai pe scurt, daca ei au avut un oarecare succes banal si noroc cu carul, inseamna ca trebuie sa urmezi acelasi stereotip, prost zic eu, format de ei. Ei bine fals. Blogul de aia e blog ca sa scrii ce vrei si sa-l faci cum vrei. Daca e bun, lumea il citeste, daca e prost o sa raman anonim. Punct.

  18. Concluzie... Nu schimba nimic daca iti place.

  19. inca fac eforturi sa nu imi pun lumea in cap re: analize de blog, stiinta blogului, SEO, popularizare, trafic. inca fac eforturi, zic, dar mi'e din ce in ce mai greu.

    web log. de unde a venit "blog". adica jurnal pe web. jurnal inseamna ceva in care scrii tu, sa citeasca prietenii tai sau sa citesti numa' tu, sau in sfarsit, o serie selecta de oameni pe care ii triezi direct sau indirect.

    pana la aparitia lu' www, treaba asta se intampla pe un caiet, carbon, copaci taiati, risipa. foarte tare, acum avem autostrada informationala si putem sa scoatem sertarele, sa le'ntoarcem cu fundul in sus si sa punem pe www ce pica de'acolo (in cazul multora, firimituri de guma de sters sau mine de pix uscate). da' pe caietele alea nu baga nimeni 160x160px, reclama ta aici, sau caiet-meter sau pluginuri stats.

    trec peste faptul ca toti mai nou se cred columnisti si au ceva de spus, sau se considera formatori de opinie. da'i dracului p'astia, orice circ cu clovnii lui. da' cand niste purtatori ilegali de conexiune high-speed incep sa faca analize, mie deja mi se ridica parul pe ceafa. imi vine, asa, sa iau un ciomag si sa'i altoiesc pe respectivii, sa le fac pulovar cu model pe sub maieu si sa'i trimit la spalat podele. nu mai spala nimeni o capsuna proaspata dimineata, sa manance si sa asculte ciripelele cum vrabiesc. toti fac ochi, toarna cafeaua si se reped la sitemeter, sa vada ce trafic au. si pentru astia am eu o urare... "muriti, bai!"

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Saturday, 25 April 2009

    Nu prea sunt Bobby Voicu si Vali Petcu aceeasi mancare de peste. Doar pentru ca asta din urma se straduie sa se lipeasca cat de mult de al dinainte, care la randul lui e prea politicos sa zica mars, nu inseamna ca au totusi ceva in comun.

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Saturday, 25 April 2009

    @andix Da' tu esti suparat bine, vad ;)

  22. nu sunt suparat. am dreptate. e una din putinele dati cand am dreptate si fac caz de asta. :)
    domnu' asta care analizeaza, e cumva un fel de Zambra-Iosipescu al webului?

  23. Mircea Popescu`s avatar
    23
    Mircea Popescu 
    Saturday, 25 April 2009

    Acu ca sa fim drepti, eu i-am cerut lui sa dea cu opinia, nu s-o apucat asa el de nebun.

  24. nu scria in instructiuni. retrag paralela cu pseudo-contele. poftim, sa ramana si scris.

  25. Mircea Popescu`s avatar
    25
    Mircea Popescu 
    Saturday, 25 April 2009

    Vezi ma ce lucrul dracului ii si lumea asta, chiar cand aveai dreptate mai bine...

  26. Mircea, inainte sa iti transformam blogul in chat (si poate ar fi cazul sa pui un widget ca nu sunt singurul care iti da replici in real-time), dreptate tot am. am jignit omu' de pomana, dar asta nu inseamna ca petcii si alti seoisti nu fac umbra pamantului degeaba, din cauza stiintei pe care o vor adevarata si pe care insista s'o propovaduiasca.
    pana la urma, stii, daca vreau o parere iti dau un mail. sunt un om rabdator si inteleg ca secretara are si altele de facut, asa ca imi asum raspunsul tau intarziat. si daca'mi ceri parerea, dupa ce termin de lucrat cu clientii mei iti dau eu tie un mail, da' nu scriu articol care face pingback la tine pe site sa ma citeasca lumea cu orice pret.
    ce nu inteleg analistii de bloguri (si "bloggerii profesionisti", ca's din aceeasi oala) este un lucru foarte simplu: daca m'au atras in capcana si am ajuns cumva la ei, tot ce obtin de la mine este maxim un hit: ala in care vad despre ce e vorba. da, se aduna, hit cu hit se face mia dar de la mine altul n'au sa mai vada. si daca discut la o bere sau un mail cu alte persoane interesate, si se aduce discutia, le spun si lor ce'am gasit acolo. sa stie si sa se tina departe.

  27. Mircea Popescu`s avatar
    27
    Mircea Popescu 
    Saturday, 25 April 2009

    Nu-i nici o rusine sa stai de povesti la mine pe blog, mei, ce-are. De-aia avem comentarii, sa comentam cat ne pofteste inimioara.

    Si chestia-i, si eu sunt tot blogger profesionist. Nu-i vina mea ca sunt foarte multi profesionisti ouati in .ro. Asa cum ii explicam si lui Petcu, vor sfarsi impinsi spre margine, incet incet de profesionistii adevarati. Si cu asta, gata. Cu plansete, cu scrasneli, cu dat din aripi, clar. Dar per total, rezultatul tot ala va fi.

  28. selfhelp`s avatar
    28
    selfhelp 
    Saturday, 25 April 2009

    cum se defineste un blogger profesionist?

  29. selfhelp`s avatar
    29
    selfhelp 
    Saturday, 25 April 2009

    e la fel ca fotograful, care face bani din foto?

  30. selfhelp`s avatar
    30
    selfhelp 
    Saturday, 25 April 2009

    atunci bloggerul profesionist e la fel ca fotograful profesionist de nunti si botezuri ;)
    (sorry pt 3 comentarii, mi-au venit fragmentate :P )

  31. Mircea Popescu`s avatar
    31
    Mircea Popescu 
    Saturday, 25 April 2009

    Nii http://trilema.com/2009/branding-si-comunicare-cu-piata-dupa-3-luni/

  32. selfhelp`s avatar
    32
    selfhelp 
    Saturday, 25 April 2009

    rezultatele conteaza, vorbele sau sfaturile daca nu produc rezultete sunt inutile ;)

  33. Mircea Popescu`s avatar
    33
    Mircea Popescu 
    Saturday, 25 April 2009

    Este prostia asta a anglo-saxonilor cu daca vrei cu adevarat poti, dusa in ultima vreme dincolo de orice limita a rationalului, the secret si de-alea.

    Se intampla ca se potriveste ca o manusa pe nevoile de identitate si auto-reprezentare a pustiului din toate locurile si toate timpurile : el nu-i nimeni, si nimeni nu vrea mai fierbinte ca el sa fie cineva.

    Ca rezultat, expertii de net.

  34. a - Merci, dar multi oameni se plang de probleme cu blogul meu. De-abia am facut RSS-ul sa se tina bine ca tot schimbam intre servicii cand a crapat Feedburner.

  35. Olivian BREDA`s avatar
    35
    Olivian BREDA 
    Sunday, 26 April 2009

    Idee pentru footer invisibil pentru spideri: cred ca se poate gasi o solutie tehnica prin JavaScript sau alta metoda, de a include link catre WP si a fi in acelasi timp majoritatii botilor. :)

  36. Mircea Popescu`s avatar
    36
    Mircea Popescu 
    Sunday, 26 April 2009

    @krossfire Eu tin RSS-ul local, nu-i asa mare chestie.

    @Olivian BREDAPai asta e cam ca si metoda de a include stringul wordpress intr-un document, si a obtine apoi grep wordpress null.

  37. Am facut si eu chestia asta la inceput dar apoi l-am lasat pe feedburner pentru monitorizare. Si ce sa zic, mergea bine pana sa-l achizitioneze Google si sa am saptamanal caderi.

  38. Mircea Popescu`s avatar
    38
    Mircea Popescu 
    Sunday, 26 April 2009

    Eu nu inteleg de ce l-as lasa pe oriunde. Adica, daca vin baietii cu vre-o oferta, discutam, dar de la patru cifre in sus.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.