Stranger than fiction

Friday, 06 November, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Nu cel din 2006 despre ceva lucrator la Fisc, ci filmul mai vechi si mai modest, condus de-un regizor de care n-a auzit nimeni (Eric Bross) si probabil nici nu va mai auzi, scris de doi anonimi (Tim Garrick si Scott Russell) care asa vor si ramane dat fiind ca n-au mai lucrat mai nimic din 2000, si jucat de oameni adusi probabil de la United Actors.

Teoretic ar putea fi o poveste in rama, ceea ce pare perfect irelevant, dar nu este. Teoretic patru prieteni, cam pampalai, ajung sa omoare niste oameni.

stranger_than_fiction

Din gresala. Dupa cum urmeaza : Omoara un agent de la Narcotice, din gresala. Inainte de-a fi cadavru, politistul incercase sa jefuiasca locuinta unuia dintre cei patru viteji. In pielea goala. Mai omoara si-un vagabond, cu masina. "I think we hit a pinata ?!". Il mai omoara si pe Bubba, si aproape omoara o babuta cu acid boric (care in principiu nu e toxic, dar mai depinde si de cantitate). Dupa care trec la a se omori intre ei.

Si nu scapa aproape nimeni, pentru o trupa de patru tantalai omorand oameni in echipament de nunta, au astia o eficienta fenomenala. Nu te-ai astepta. Si tocmai cand te lamurisesi, bai, e o parodie dintre cele mai negre asupra Hollywood-ului si pretentiilor lui idioate despre ce sunt si ce pot face oamenii descoperi ca nu-i chiar asa. E si mai rau.

Barbatii au nume tampite de actori porno (Jared & Austin ?!) si sunt jucati de actori slabuti (cu nume inca si mai tampite, Mackenzie Astin si Todd Field). Fetele sunt ceva mai reusite, chiar daca personajele sunt botezate tot in batjocura (Emma Scarlett si Violet Madison). Natasha Gregson Wagner, in rolul Violet, este probabil singura persoana din toata trupa pe care ati fi putut s-o vedeti undeva (2 episoade ca Mary Warner in ER, pentru fanele inraite), si reuseste sa joace nevroza acceptabil.

Dina Meyer, la fel de slaba ca acum 15 ani in Beverly Hills 90210 (Lucinda Nicholson) e blonda uzata pe care poate ati vazut-o in franciza Saw, daca va uitati la asa ceva. Chiar daca rolul Emma nu cere la nivel minimal altceva decat o blonda uzata, nu pot sa nu imi imaginez ce film ar fi iesit pe scenariul asta, jucat de-o Charlize Theron emanand puritate angelica pe post de Emma si-un John Cusack stors din High Fidelity pe post de Austin.

Daca producatorul nu-si stie face meseria, cine ce vina are ? (Desi nu vad ce avatar al Geniului Divin ar fi putut sa lamureasca Film Finance sa scoata milioanele si pe Cusack sa joace un personaj numit "Austin"). E drept ca as fi fost tentat sa incerc, dar nu-mi dau sanse.

Category: Trilematograf
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

7 Responses

 1. Radu Ciocan`s avatar
  1
  Radu Ciocan 
  Monday, 9 November 2009

  offtopic: las comment aici pentru ca nu am gasit alta metoda de contact ;)
  Stiind de prin posturile tale ca ai locuit vreo 4 ani in cateva tari din diverse continente presupun ca poate ai fi interesat sa stai de vorba cu un bun prieten ce l-am cunoscut prin CouchSurfing ce si-a propus sa traiasca in 150 de tari intr-o perioada de 10 ani. Se numeste Amai si este din Mongolia. Poti vedea mai multe detalii despre el pe blogul personal: http://www.amai.mn/about (din pacate are doar cateva articole in engleza)
  A plecat acum 4 ani si in prezent este in Romania, tara cu numarul 64. A stat pe la mine in Bucuresti aproape 3 saptamani si de azi va fi in Timisoara poate pentru o zi sau mai mult. Nr lui de tel este 0743 965 995.

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 10 November 2009

  Naspa, eu sunt plecat din TM azi.

  Pentru contact, este o adresa de email dinjosul paginii de publicitate.

 3. Radu Ciocan`s avatar
  3
  Radu Ciocan 
  Tuesday, 10 November 2009

  oki, ma gandeam ca aia e adresa "corporate" :P ...

 4. Mircea Popescu`s avatar
  4
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 10 November 2009

  Pai e.

 5. Putinele subecte pe ziua de azi au fost interesant .. .asta e interesant !!

 6. pare interesant filmul! am la ce sa ma uit in seara asta!

 7. Mircea Popescu`s avatar
  7
  Mircea Popescu 
  Monday, 5 December 2011

  Ingioi.

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.