Statul de drept, prostii si mincinosii.

Thursday, 05 March, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Faptele : Ei, stati asa, credeti ca-i simplu ? Nu-i. Pe bucati deci, sa vedem ce zice netul.

Un bărbat din Azuga a fost împuşcat joi de un poliţist în timpul unei altercaţii. Oamenii legii interveniseră pentru a aplana un scandal între victimă şi cumnatul acesteia.

Potrivit corespondentului Antena 3, în jurul orei 2.00, o familie a reclamat faptul că fostul cumnat, un tânăr de 34 de ani, ar fi spart geamurile casei. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde au constatat că bărbatul avea un comportament violent. Omul a fost somat cu pistolul să se oprească şi în cele din urmă a acceptat să îi însoţească pe poliţişti la secţie.

La secţia de poliţie, bărbatul a redevenit violen, ameninţându-l pe unul dintre agenţi cu un cuţit, un briceag rabatabil. Poliţistul a scos încă o dată pistolul pentru a-l soma pe tânăr să înceteze. Când acesta s-a apropiat la o distanţă mai mică de un metru de agent, cu intenţia de a-l ataca, pistolul s-a descărcat accidental.

Tânărul are răni la nivelul abdomenului si coapsei stângi şi a fost transportat la secţia de chirurgie a spitalului Judeţean din Ploieşti. Medicii spun că rănile nu îi pun viaţa în pericol.

antena3.ro

Un bărbat din localitatea prahoveană Azuga a fost împuşcat de poliţişti şi se află acum la Terapie Intensivă. Oamenii legii au fost chemaţi să intervină într-un scandal în care era implicat bărbatul şi cumnatul său.

Poliţiştii nu au fost răniţi, însă au fost la un pas de a fi înjunghiaţi. Tot incidentul s-a petrecut pentru că bărbatul de 34 de ani a sărit la unul dintre poliţişti ca să-l taie cu un cuţit. Aceasta a fost somat de oamenii legii şi a aruncat cuţitul, însă în momentul în care poliţiştii s-au apropiat de el să-l imobilizeze, aceasta a devenit şi mai violent.

Unul dntre poliţişti a scos pistolul din toc şi l-a armat, cu intenţia de a efectua o somaţie regulamentară. În acel moment, bărbatul a scos un alt cuţit cu intenţia de a-l răni pe poliţist. Când omul legii a vrut să-l imobilizeze pe bărbat, arma s-a descărcat accidental.

Bărbatul este internat la Terapie Intensivă şi este în afara oricărui pericol. Bărbatul are antecedente penale şi este cercetat în mai multe dosare pentru vătămare corporală.

realitatea.net

Oamenii legii au fost chemaţi să intervină într-un scandal în care erau implicaţi bărbatul şi cumnatul său. Bărbatul, de 34 de ani, se dusese la foştii cumnaţi cu chef de scandal. A spart geamurile locuinţei, apoi şi-a ameninţat fostele rude cu un cuţit. Chemaţi, şi poliţiştii au avut aceeaşi soartă. Individul, după insistenţele oamenilor legii, a renunţat la cuţit şi la ranga cu care tot ameninţa. Nu a renunţat însă şi la comportamentul său violent. Când poliţiştii s-au apropiat de el, bărbatul a scos din buzunar un briceag cu care a vrut să taie un poliţist. Atunci a fost împuşcat. Potrivit poliţiştilor, arma s-a declanşat accidental, fiind tras un singur cartuş, al cărui glonţ i-a provocat bărbatului răni la nivelul abdomenului şi la nivelul coapsei piciorului stâng.

jurnalul.ro

Un bărbat din Azuga a fost împuşcat de poliţişti pentru că era irascibil. Reprezentanţii legii au fost chemaţi să intervină într-un conflict iscat între bărbat şi o rudă de-a sa. Azugeanul a devenit violent când a văzut poliţiştii şi i-a atacat pe aceştia cu un cuţit. La rândul lor, poliţiştii l-au împuşcat pe bărbat. Acesta a fost internat la terapie intensivă.

Emanuela Doicinovici - transilvaniaexpres.ro

Un barbat din Azuga a fost impuscat de politisti pentru ca era irascibil si se certa cu o ruda de-a sa.

Oamenii legii au fost chemati sa intervina intr-un scandal in care era implicat barbatul si cumnatul sau.

Barbatul a devenit si mai violent cand a vazut politistii si i-a atacat cu un cutit.

La randul lor, politistii l-au impuscat pe barbat, acesta fiind internat la terapie intensiva.

ziare.com

Asa-i ca pana acum nu stam nici asa, nici altminteri, adica, mai degraba rau ? Hai sa vedem ce putem intelege.

1. Evenimentul in discutie a avut loc azi, joi, martie 5. (antena3.ro, realitatea.net, jurnalul.ro, transilvaniaexpres.ro, ziare.com)

2.A. Un barbat a fost impuscat de un politist (antena3.ro, realitatea.net)
2.B. Un barbat a fost impuscat de mai multi politisti (realitatea.net)
2.C. Un barbat a fost impuscat [de un numar neprecizat de politisti] (transilvaniaexpres.ro, jurnalul.ro, ziare.com)
2.D. O arma s-a descarcat accidental ranind un barbat (antena3.ro)

Pana acum este deci vorba despre un infractor/victima si de un numar de unul pana la oricati politisti, sau o cantitate nenumarabila de politisti, nu-i clar. Nenorocirea este ca, pentru a continua prezentul articol, ne vedem obligati a ne referi la ambele parti intr-un fel anume. Pentru a nu adauga prostiile si minciunile noastre proprii la aceasta gramada deja aburinda, ne vom referi la "barbatul care contine un glont implantat artificial" si la "norul de politisti", respectiv.

3.A. Norul de politisti incerca sa aplaneze un conflict izbucnit intre barbatul care contine un glont implantat artificial si cumnatul barbatului care contine un glont implantat artificial (antena3.ro, transilvaniaexpres.ro,ziare.com)
3.B. Norul de politisti incerca sa aplaneze un conflict izbucnit intre barbatul care contine un glont implantat artificial si fostul cumnat al barbatului care contine un glont implantat artificial (realitatea.net, jurnalul.ro)

4.A. Barbatul care contine un glont implantat artificial era echipat cu un comportament violent. (antena3.ro
4.B. Barbatul care contine un glont implantat artificial era echipat cu un comportament violent si un cutit.(realitatea.net, ziare.com, transilvaniaexpres.ro)
4.C. Barbatul care contine un glont implantat artificial era echipat cu un comportament violent, o ranga si un cutit.(jurnalul.ro)

5.A. Barbatul care contine un glont implantat artificial a atacat norul de politisti. (ziare.com, transilvaniaexpres.ro)
5.B. Barbatul care contine un glont implantat artificial nu a atacat norul de politisti, ci i-a urmat pe acestia la sectie. (antena3.ro)
5.C. Barbatul care contine un glont implantat artificial a renuntat la cutit, dar apoi a scos un briceag cu care a atacat norul de politisti
(jurnalul.ro)
5.D. Barbatul care contine un glont implantat artificial a renuntat la cutit, dar apoi a scos un alt cutit cu care a atacat norul de politisti. ( realitatea.net)

Ajunsi in acest punct, constatam ca barbatul cu adaos de plumb incepe sa imprumute din atributele cuantice ale norului de politisti, devenind printre altele ubicuu si nemasurabil.

Eu nu inteleg, sincer sa fiu, de ce chestia asta se numeste presa. Se afla cineva sub impresia ca oamenii care au produs aceste cinci texte informeaza ? Aduc noutati, ofera stiri ? Sa fim seriosi. Aceste texte sunt niste colectii indiferente de tampenii de varii dimensiuni.

Adevarul nu transpare din ele nu din interes ocult, al vre-unui magnat, mason ori maghiar, ci din simpla prostie. Angajatii realitatea, antena3, ziare, transilvania express si jurnalul sunt pur si simplu prea prosti pentru a comunica, lasa la o parte pentru a manipula pe cineva. Acele nefericite cuvinte isi urla nenorocirea de a fi folosite de niste prosti cu fiecare punct si cu fiecare virgula. Este trista, dureroasa, vasta neputinta mentala si nimic altceva in geamatul lor.

Asa hal de presa sigur ca trezeste reactii editoriale. Ca de exemplu :

Un gog din Azuga facea scandal. A venit politia si gogul a sarit cu cutitul la ei. Politistii l-au impuscat. Excelent. Ce faci, politia iti spune sa te calmezi si tu comentezi? Ia de aici. Ce faci, sari cu cutitul? Bun, ia doua gauri noi! Data viitoare o sa te calmezi.

zoso.ro

Cestalalt prost, incapabil sa faca diferenta intre justificarea veniturilor si plata impozitelor, incapabil sa inteleaga viata societatii in alti termeni decat un mare caft intre toti si toata lumea, cum a si vazut el de altfel la universitatea Televizor Color pe care a absolvit-o, este perfect fericit.

Si cam de aici vine si nefericirea mea : prostii nu pot face fericiti decat alti prosti. V-as propune, umil, ca nu putem accepta fericirea generala, inteleasa in termeni de cat mai generala posibil, ca un criteriu valid pentru buna functionare a statului, acesta al nostru sau oricare altul, fara a accepta in acelasi timp prostia drept unic criteriu de cetatenie.

Alternativa ar fi, evident, minciuna.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

7 Responses

 1. Anton Mihail`s avatar
  1
  Anton Mihail 
  Thursday, 5 March 2009

  Nu stiu daca ati observat schimbarea ce-ati produs-o pe zoso.ro in ultima vreme. In ultimele 3 zile au aparut 5 posturi, mai degraba incarcari, editoriale, cu opinii, idei, text, macar cateva paragrafe acolo, cat pentru 3-4 luni pre-trilema. Ba chiar cauze nobile, "Fundaţia Copii in Dificultate", cot la cot cu ultimul, in fine, penultimul, dvs post.

  Foarte amuzant :)

 2. Angajatii realitatea, antena3, ziare, transilvania express si jurnalul sunt pur si simplu prea prosti pentru a comunica, lasa la o parte pentru a manipula pe cineva [...]

  Nu că-s proști, sunt proști bătuți în cap. Și ei și ăia invitați să-și dea cu părerea.

  Întâmplător, am văzut acum vreo cinci minute o discuție (pe realitatea) despre cum „ne fură ăștia gazele”. Felul în care respectivii se chinuiau să descifreze tainele unor termeni desprinși din manualul de fizică de clasa a 11-a m-a amuzat și m-a făcut să mă dau cu capul de pereți în același timp. Halal informare. Eu unul n-am înțeles dacă ne fură ăștia au ba, nț.

 3. Mircea Popescu`s avatar
  3
  Mircea Popescu 
  Thursday, 5 March 2009

  @anton : Trebuie ca-i o coincidenta, nu ?

  @spyked : E oarecum amuzant sa vezi talk-show-urile romanesti avand cele mai proaste cote de audienta dintre toate formatele de emisiuni, deasupra doar montajelor de camere in punct fix prin orase, un fel de webcam 1999.

 4. făniţă`s avatar
  4
  făniţăinsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Thursday, 5 March 2009

  sunt curios cum o să apară mâine în ziare asta:

  http://www.mediafax.ro/social/post-de-politie-luat-cu-asalt-la-mihail-kogalniceanu.html?1688;4022233

  :)

 5. zamolxis`s avatar
  5
  zamolxisinsigna de prim sosit 
  Thursday, 5 March 2009

  mno. iar ma faci sa scriu mult sa-ti raspund. da' de data asta incerc sa fie pe saitu' mio.

 6. Mircea, ce are zoso cu tine?

 7. Mircea Popescu`s avatar
  7
  Mircea Popescu 
  Friday, 24 July 2009

  @fanita Retrospectv, s-ar zice ca mai nimic.

  @zamolxis Da, ca din ce dai Blogozeu iti va intoarce.

  @fabryo Da. Intreaba-l mai bine pe el, nu ?

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.