Laptop si oo coapte.

Thursday, 05 March, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Citind un sfat al Ralucai, mi-a venit brusc ideea ca, fiind el numit laptop, e destul de probabil ca multa lume il foloseste exact in scopul in care-a fost construit, anume, de-a fi tinut in poala.

De cand cu progresul, au ajuns draciile asa de fierbinti, de nu te poti apropia, si destul de ieftine si des intalnite. Eu unul n-am, si nici nu cred sa-mi cumpar curand, sunt utile in calatorii, da-n rest nu-mi plac, dar dumneavoastra probabil aveti. Iar in cazul in care n-aveti (ori laptop, ori oo), e posibil sa cunoasteti (adica, intim, si pe dinauntru) pe cineva care are.

Ei, o fi oare o legatura intre constatata si stupefianta scadere a fertilitatii cuplurilor zilelor noastre (ajunsa la un cvasi-catastrofic 15%) si draciile ce mai au un pic si incep a scoate fum ?

Asta-i intrebarea ce-astazi ma framanta.

Category: AICMF
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

21 Responses

  1. Raspunsuri care ma framanta:

    1. daca utilizatorul se nimereste a fi popa, vorbim de poala popii, nu? ca de oo...
    2. accesorii:
    "lap belt" (A seat belt that fastens across the lap.) ~ pentru ca efectul prajirii sa fie complet
    "lap dog" (A small dog kept as a pet.) ~ pentru nepurtatoarele de anexe fragile

  2. A fost facut un studiu care confirma traba asta. Efectul e doar la barbati.
    Recomandarea mea e sa-l folosesti simultan cu o bere rece.

  3. Domnilor, nici macar nu e de gluma. Da, caldura afecteaza calitatea spermei, va lasa fara mostenitori. Dar nu doar caldura! Ftalatzii! Prezenti peste tot, imposibil de evitat: obiecte de plastic, imbracaminte, detergenti, cosmetice etc. Sunt perturbatori endocrini, pur si simplu feminizeaza masculii.

    Am scris pe blogul nostru (da, asta inscris in competitie, votati-ne:) un articol in urma unei dezbateri de la ARTE, dati-i cinci minute si terifiati-va: http://infertilitateaesteoboala.wordpress.com/afectiuni-frecvente/infertilitatea-masculina/dehp/

  4. Deci s-a inventat pilula masculina...

    PS. efectul temperaturii este temporar (max 20 de zile).

  5. Da, efectul este temporar, adica afecteaza "tura" respectiva de spermatozoizi. Si efectul nu este imediat, spermatogeneza dureaza cca. 72 de zile, deci o perturbare *acum*, se resimte peste vreo trei luni. Dar daca perturbarile sunt constante, si efectele sunt constante.

    Cat despre "pilula" masculina, habar n-aveti, domnilor, dar sunteti voi insiva in contact, ingurgitati anticonceptionale. Componentele chimico-hormonale existente in pilule sunt imposibil de eliminat atunci cand se face epurerea/reciclarea apei, raman in apa potabila. Cantitatea de perturbatori endocrini in apa potabila din societatile occidentale, in care pilula este o prezenta constanta & cotidiana, se augmenteaza constant. Si este ingurgitata democratic, fara discriminare de sex. Consecintele se vor vedea abia peste cateva generatii.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Friday, 6 March 2009

    Sigur ca este temporar, problema este, cati dintre utilizatorii de laptop il folosesc mai rar decat o data la 20 de zile ? Permamenta prin insistenta, cum ar veni.

    Ftalatii sunt evitabili, odata ce ne hotaram sa-i evitam.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Friday, 6 March 2009

    Ia uite, am vorbit simultan. Si antidepresivele, si progestinele sunt la fel de evitabile precum ftalatii : evitandu-i.

  8. PS2. Abstinenta (peste 3-4 zile) are si ea efect spermifug.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Friday, 6 March 2009

    Si asta evitam cu drag.

  10. :)) Amuzantilor.

    Abstinenta stiu cum se evita si apreciez, dar cum naiba faceti voi cu ftalatii? OK, nu mai folosesc nici macar accidental tacamuri de plastic, evit alimentele ambalate in folie, in nici un caz nu folosesc/incalzesc acele recipiente din plastic special pentru microunde etc. Dar cum faceti cu cosmeticele? Cu detergentii? Am avut o anestezie recent, perfuzia respectiva se facea printr-un soi de ac din plastic. Cand voi avea copii (caci voi avea!), cu ce le inlocuiesc biberoanele, ca n-am vazut tetine de sticla?

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Friday, 6 March 2009

    Dar tetine de carne, sau in vorbele lui Pasolini "Due tetine per redare la vita a un moribondo" ai vazut ?

    Problemele de contaminare difuza se trateaza in principiu prin evitarea expunerii masive. Deci, daca miroase a "nou", care este si cam cea mai buna indicatie a plasticului tratat cu phtalates, iesi afara. Fara haine sintetice, fara ambalaje din plastic, etc.

    Expunerea constanta si din multiple surse e problema majora.

  12. Mircea, tu n-ai copii. :))

    Eu am tetine de carne, roz si erectile, servesc acum si vor servi *maine* exact scopurilor pentru care au fost create. Bref, sunt adepta alaptarii. Dar asta nu inseamna ca este posibil ca un copil sa fie hranit exclusiv la sân / cu lingurita (metalica!), biberonul este inevitabil. Si este fix o "expunere constanta". :(

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Friday, 6 March 2009

    De ce nu se poate, Raluca ?

    Daca iti displace lingurita metalica (atata timp cat nu-i plumb, eu nu vad problema, sincer sa fiu), fa-i cu mana ta lingurita de lemn, iti ia un ceas, opreste masina intr-o valcea, alege-ti o ramurea, ia un cutit si taie din ea. Fa-ti cu mana ta lingurita din lut, poate fi un proiect placut asta.

    Si in general, cine zice ca un copil nu poate supravietui lipsei biberonului (in afara de producatorii de biberoane, evident) ? Inventatorul biberonului cu ce s-o hranit ca infant ?

    Cred ca marea problema in a trai "curat" sa-i zic e mai degraba o lipsa de proportie decat orice altceva.

  14. Heh, eu ziceam de lingurita metalica, tocmai in ideea de a nu fi din plastic. Dar ideea sa ii fac una din lut e misto, dintotdeauna m-a fascinat olaritul, gasisem si un curs, dar am zis ca-l aman pentru pe la menopauza, asa, pana una-alta ma zbat sa fac copii. Si campanie pentru schimbat mentalitati si scheme de rambursare.

    Btw, sa nu uit esentialul: ne-ati votat la RBF?! http://trilema.com/2009/laptop-si-oo-coapte/comment-page-1/#comment-1719 Va rugam, multumim! :)

  15. am gresit linkul, sorry: http://roblogfest.ro/competition/8b74153c8bc81c9cd07958635addd868/

  16. ne popularizeaza realitatea.net: http://www.realitatea.net/s-o-s--infertilitatea-sau-ce-inseamna-bloggingul-civic_470856.html

    poate suntem in carti. :)

  17. In Japonia s-au intalnit suficiente cazuri de gen incat sa cred ca da. Am , dar nu-l tin niciodata in poala pentru prima serie de Sattelite Toshiba din 2006 avea probleme cu incalzirea (la fel ca si actuala) asa ca sta linistit pe un cooling pad cu 4 ventilatoare.

    Sunt unele super bine racite si altele care se incalzesc destul de ''lejer'' precum netbookurile\mini laptopurile de calitate. On the other hand, cand ai wireless in atatea localuri si parcuri (in Bucuresti) de ce ai vrea sa-ti incalzesti supa primordiala ?

  18. Ahh..si just one thing..chestia cu Baietii buni....e sloganul Leului de Oras de vreo cateva luni (de aproape un an) : http://www.leuldeoras.ro/blog/

    Just in case :)

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Friday, 6 March 2009

    Apoi noa... e mai degraba floclor, cam ca si jeana se transforma.

  20. impostore`s avatar
    20
    impostore 
    Monday, 25 January 2010

    Daca-i asa, sugerez ca si antidot navigarea obligatorie pe siteuri XXX.

  21. omg my sperms r dead ?!!1? :D

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.