Sistemul adserver.polimedia.us mai pe larg.

Sunday, 10 May, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Dupa cum poate stiti, am introdus un sistem de promovare reciproca pentru bloggeri mici, da' buni. Hai sa discutam chestiunea un pic mai pe larg.

Fie Ion, care tocmai isi facu blog. El scrie acolo. Ar dori sa si citeasca cineva. Nu citeste nimeni. Ce poate face Ion ?

1. Da telefon fostei prietene, mamei, colegilor de armata, scrie pe messenger, face comentarii pe alte bloguri, etc. Ce sunt toate astea ? Sunt comunicari. Ce comunica ele ? Pai, "va rog sa cititi pe blogul meu". Oamenii la care ajung, daca ajung, le urmeaza sau nu.

2. Are rabdare. Google vine si mai citeste ici colo, mai afiseaza pagina lui Ion intr-un search sau altul, oameni cautand diverse chestii mai ajung si arunca un ochi si pe pagina lui Ion, din cand in cand.

3. Ion se inscrie in adserver.polimedia.us. Daca da un click pe banner, si merge si citeste un blog, serverul ii va trimite un alt cititor. Nu poate, ci sigur. Nu-l va ruga, ci-l va trimite. Acest cititor este un om care chiar vroia sa citeasca un blog. Nu orice blog. Un blog mic si necunoscut. Statistic vorbind, acest cititor este cel mai bun fit pentru ce are nevoie Ion, este vizitatorul optim. Daca mama, prietena, si colegii de facultate ai lui Ion dau si ei un click, serverul va mai trimite 1+1+x cititori.

Daca si aici intervine marele daca, blogul lui Ion este bun, o parte din cititorii astia vor reveni. O parte dintre ei vor da click pe banner, ceea ce-i va da lui Ion un vot, si ii va trimite un alt cititor. Daca blogul lui Ion e prost, Ion va pierde cititorii, va obtine 0 credit, si adio.

Deci, pentru Ion, acest sistem este o ocazie de a se expune judecatii publicului, fara "daca" si fara "poate". Daca e un om inteligent, si-si face temele, poate de exemplu observa prin cati oameni trece in medie pana sa piarda creditul. Care-i, adica, lungimea stringului. Cititorul 1 intra pe blog, iese prin banner, deci ii da un vot, ca rezultat e trimis cititorul 2, care si el, deci urmeaza 3... Cati, in medie, cititori ii ia lui Ion pana cand prinde unul care iese suparat ? 0 ? 1 ? 12 ? Acest numar poate fi cea mai clara, cea mai corecta, si cea mai stiintific acurata nota pe care blogul lui Ion o poate primi.

Cat de bine scriu ? Scriu de-un 4 pe scara polimedia. Adica, in medie, 4 oameni imi dau un vot, pana sa nimeresc unul care sa zica ca nu merit. Spre deosebire de orice alta metoda aveti in vedere, asta chiar inseamna ceva, si pe viitor intentionez sa o chiar implementez ca widget.

Fie Marin, care se plictiseste, si ar citi un blog. El da click pe bannerul cu citeste un blog nou, si este dus pe un blog. Daca ii place, da click pe bannerul respectiv, asa fel incat autorul primeste un credit, si un alt cititor va fi trimis acolo, la un moment dat. Marin voteaza, practic, si spune, da, acest blog merita sa mai fie vazut de altii.

Daca nu ii place, iese pur si simplu. Astfel, voteaza, blogul respectiv nu primeste un credit, Marin spune, nu, acest blog nu merita sa mai fie vazut de altii.

Cam asta-i ideea.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

20 Responses

  1. romania inedit`s avatar
    1
    romania inedit 
    Sunday, 10 May 2009

    Ar trebui sa spui si ca tu selectezi blogurile care urmeaza sa apara , ca nu lasi la latitudinea cititorilor sa selecteze blogurile care li se par bune sau nu .
    Spre exemplu blogul http://contact.romania-inedit.ro/ , nu a fost acceptat , cu toate ca este un blog al carei administrator se straduieste sa ramana in atentia publicului !

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Sunday, 10 May 2009

    Hai sa facem o intelegere : Eu iti trimit invite, tu promiti sa scrii minim 100 de cuvinte, de la tine, ale tale, originale, in fiecare post. Nu rezumate, nu explicatii, nu descrierea la ce-i in poza. Creatie, a ta.

    Deal ?

  3. Cristian Lisandru`s avatar
    3
    Cristian Lisandru 
    Sunday, 10 May 2009

    O idee excelentă...

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Sunday, 10 May 2009

    Tu asta zici din ziua 1, dar de intrat n-ai intrat ?

  5. romania inedit`s avatar
    5
    romania inedit 
    Sunday, 10 May 2009

    Eu cred ca trebuie lasat la latitudinea cititorilor sa decida .
    Am vrut sa-i iau un interviu Roxanei Radu - redactor sef la Ideal Mariaje , dar nu a raspuns la solicitare , pentru ca blogul meu nu este un blog asa mare .
    Acum stau si ma intreb daca titlul " Film ***** cu Roxana Radu " o sa faca mai mult de 407 vizitatori , asa cum a facut titlul " Roxana Radu " si daca o sa depaseasca cei 636 de vizitatori pe care i-a avut stirea despre moartea lui Caiac .
    Nu pot sa scriu ca BNR a scazut dobanda de referinta la 9,49 % , daca ei au scazut-o la doar 9,5 % si nu pot sa bat campii cu gratie , pentru ca eu sunt o fire mai practica .

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Sunday, 10 May 2009

    Lol RRpron.

    Nu ma crezi ca-i un bun exercitiu sa incerci sa te exprimi, oricat de practic ai fi tu, ca fire ?

  7. romania inedit`s avatar
    7
    romania inedit 
    Sunday, 10 May 2009

    Eu sunt plin tot timpul de expresii verbale impersonale , asa ca nu vad niciun impediment !

  8. Articolul de promovare are 9 voturi pe blogoree, dar nimeni nu s-a inscris din cei care au votat (excluzandu-i pe cei care erau deja inscrisi). Inseamna ca l-au votat doar pentru ca e trendy. :P

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Sunday, 10 May 2009

    Sunt la ora actuala cam 50 de inscrisi, ceea ce mi se pare foarte bine.

  10. Asta pentru ca ai vorbit cu fiecare om in parte, banuiesc. :)

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Monday, 11 May 2009

    Noa, foarte hazos, de exemplu din ultimii 10 inscris, exact 0 au si pus link inapoi catre adserver. C-asa e ei. Bravo.

    Mi se pare ca 100 click-uri bonus la intrarea in sistem e nejustificat. 10 or fi de ajuns, pe urma verificam link-ul, mai vedem.

  12. romania inedit`s avatar
    12
    romania inedit 
    Monday, 11 May 2009

    Eu cred ca ar trebui sa fie doar 1 click bonus !

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Monday, 11 May 2009

    Apoi initial am zis si eu ca deh, oameni, la inceput, trebe ajutati...

    Incet incet de vindeci de idealisme de-astea si alte prostii.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 12 May 2009

    Bon, ca sa rezolv problema, am implementat o solutie prin care Trilema afiseaza bannerul doar daca ramane in urma la click-uri. Dupa cum arata situatia pana acum, chestia asta se va intampla destul de rar.

  15. Vleau si io/

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Thursday, 14 May 2009

    Trimis.

  17. e ft interesanta ideea si buna, ma intereseaza si pe mine...

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Thursday, 24 September 2009

    Mai citeste si tu pe site cand ai timp.

  1. 19
    Un blog de poveste » Blog Archive » “Vertical sau orizontal, peste chept ori peste şale” cu Mircea Popescu (via Pingback)
    Saturday, 28 May 2011

    [...] [...]

  2. [...] putea fi folosita de catre un bloger inteligent si cu adevarat valoros, am discutat problema intr-un alt articol. Reactia beneficiarilor, adica, blogerilor mici, m-a socat in doua [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.