Securitatea datelor online

Friday, 13 November, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Pai, s-o luam catinel. Aici sunt CNP-urile dumneavoastra :

Iar aici sunt CIF-urile dumneavoastra :

Si uite asa s-au mai compromis niste date personale pe internet. Oamenii astia vor ajunge in liste de sustinatori de candidaturi prezidentiale, vor lua credite la banca si vor face tot soiul de alte chestii absolut cetatenesti de care ei n-au habar ca le fac.

De ce ? Pentru ca firmele romanest, Credit Europe Asigurari fiind un exemplu dintr-un milion, inca mai cred ca internetu' e pe gratis, si ca cel mai bine e sa cumperi servicii de la cine ti le da cel mai ieftin. Eventual, iei doi studenti prieteni de-ai feciorului secretarei si le dai de-o bere.

Multumiri @semeniuc pentru pont. Si felicitari castigatorilor.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

5 Responses

 1. /admin , am vazut pe HackersBlog.

 2. "vor lua credite la banca"

  pai asta e cam greu de facut si daca te duci personal sa iti intocmesti dosarul. as fi interesat sa aflu cum poti lua credit cu numele si cnp-ul unei persoane?

 3. Mircea Popescu`s avatar
  3
  Mircea Popescu 
  Friday, 13 November 2009

  @dAImon Dap. Intre timp l-au scos offline.

  @fanitza Pai intr-o vreme se dadeau credite doar cu buletinul. Vremea aceea va veni iara, ca doar nici o criza nu-i vesnica, si CNP-ul nu se schimba toata viata.

 4. Apăi e clar cât de trusted sunt Credit Europe ăștia. Motiv pentru care ar fi bună o educare (așa, în mare) a publicului utilizator de servicii de genul, în sensul în care nici nu merită să bage în seamă site-urile care n-au un certificat SSL. Fiindcă să-mi fure admin-ul CNP-ul e una, dar fără un https ceva acolo, oricine îmi poate lua datele personale.

  Mna, de exemplu am intrat pe bcr.ro (despre firme de asigurări nu pot să spun mare lucru) și de bine de rău mi-au trântit în față un certificat, iar Firefox-ul m-a anunțat că sunt ceva bube (minore, pe care le-ar putea rezolva designer-ul site-ului fără mare efort). Deci securitate e, dar doar atunci când alegi cu grijă de la cine cumperi servicii. Iar românul, deh, ca românul.

 5. bleah... e asa de usor. mai ales la noi.

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.