Postul Saptamanii, 8 - 15 Iunie

Sunday, 14 June, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Dintre cei sapte concurenti inscrisi, am ales articolul Cargo Cult Entrepreneurship.

Asa cum e traditia, gasiti mai jos cateva comentarii despre fiecare dintre cei inscrisi. Binevoiti a le privi cu distanta si a le consuma cu sare, sunt doar niste opinii. Ale mele.

Observ apropo ca mai nimeni nu intra in discutii in legatura cu pronunciamentele-mi, ceea ce ma face sa ma simt un fel de papa, si ma binedispune pana cand realizez ca zisele papei se numesc bule. Nu va sfiiti, obraznicia-i sfiintita pe internet.

Urmatoarea editie se desfasoara in perioada 15 - 22 Iunie, nominalizarile se depun mai jos, la comentarii, alaturi de comentariile care nu sunt nominalizari.

http://www.palconivalentin.ro/2009/06/825/

Nu vad ce se poate spune despre asa ceva. Ma simt ca un cronicar de film la noaptea devoratorilor de publicitate.

http://bucharestish.wordpress.com/2009/06/08/tiff-multidex/

As nota ca exista in traditia scolii cinematografice de peste ocean obiceiul de-a obliga tinerii aspiranti la vizionarea ESB filmat cam 30 de ore sau asa ceva. Inteleg de ce astfel de abordari au importanta pentru educarea viitorilor creatori. Nu inteleg ce treaba au consumatorii de arta aici. Cine cumpara panza pe care artistul si-a sters pensulele ?

In rest, proasta idee sa alegi nume arbitrare pentru chestii care deja au un alt nume, pentru ca face verbiajul de neurmarit, ceea ce e catastrofal cand acel verbiaj incearca sa acopere o constructie logic defectuoasa.

http://www.marincristian.ro/iubire-sfasiata.html

"Sa trec IMpasibil" vrei tu sa zici ?

Constructiile de tipul "Fiecare din om dintre cetatenii intrebati"/"fiecare din cele 11 părţi ale ei achiziţionate" nu sunt admise in limba romana, incalcand topica, si pe desupra mai sunt si ambigue intr-un fel ce sugereaza confuzia mentala mai degraba decat subtilitatea subtextului.

Schema, chiar daca banala (a vorbi de un lucru in termeni ce sugereaza altul) nu-i nici rea nici originala, realizarea e destul de proasta, poate pentru ca ambiguitatea e formala de la inceput, reducand incercarea la sterilitate formalizata.

http://www.manac.ro/2009/06/09/cargo-cult-entrepreneurship/

Un articol excelent, bine structurat, acoperind echilibrat campul de investigatie, si reconstruindu-i corect, chiar daca curatat, structura. Nu stiu in ce masura complexitatea constructiei respinge cititorul, dar as zice ca necesitatea ei este data de situatia subiectului analizat, si astfel este perfect justificata. Castigatorul editiei.

http://dono.ro/delicate-florarese/ si
http://dono.ro/pandemie-de-parturi/

Ambele articole dezvaluie, de sub pretexte formale diferite, acelasi spirit, oarecum tandru, oarecum pamfletar, pe jumatate fantezist, pe jumatate realist care-l caracterizeaza pe autorul lor, una dintre putinele voci formate in blogosfera romaneasca, cu un stil recognoscibil si o tehnica stabila.

Sunt curios cum va arata viitorul, si mai ales daca autorul se va muta inspre alte ocupatii scriitoricesti, lasand blogul in urma, ca un fel de gimnaziu, sau din contra, va ramane si va perpetua. Pana atunci, Mentiune onorabila.

http://www.logec.ro/2009/06/12/oops-am-pus-o-de-%E2%80%9El%E2%80%9D/

Nu mi se pare ca articolul se bazeaza pe ceva anume, decat cel mult poate pe nemultumirea autorului ca nu i se cere lui permisiunea sa existe economie.

In particular, punctul 3 imprastie o stupizenie periculoasa. Fapt este ca in toate timpurile, perioadele de criza sunt perioade de dezorganizare economica. Asta inseamna ca nu mai exista o aspiratie clara spre care sa tinda agentii economici, daca doriti o metafora, e o foaie cu pilitura de fier careia i s-a luat magnetul. In asemenea conditii, solutia, iesirea din criza adica, depinde strict de gasirea, inventarea ori construirea unui nou magnet. Guvernele au ocazia, pe care o fructifica in cazuri concrete istorice mai bine sau mai prost, de a gasi, inventa sau construi acel magnet.


http://gekrys77.wordpress.com/2009/06/13/atentie-blogeri-feedurile-wordpress-sunt-furate/

Am constatat deunazi cu stupoare ca rezultatul pasiunii si muncii mele de bloger sunt furate si meritele asumate de diferite persoane sau siteuri ce apar in fidurile mele WordPress ! Asta s-a intamplat dupa ce am vazut intrari directe in Dashboard . Se pare ca unii din adminii WordPress fura pe buna dreptate cu buna stiinta munca mea shi nu numai , presupun ! Ceea ce am creat si lucrez fac din pasiune , nu am inregistrat niciunde contul acesta ca sa scot un profit!

Nu vreau si nu doresc ca feedurile mele sa contina directionari sau Powereduri de alte siteuri sau bloguri decat cele ce le dau eu !

SEMNAL DE ALARMA !!!

Nu ma intereseaza si nu vreau chiar shi de ar fi mama WordPress-ului sa apara cu Powered in fidurile mele pentru ca e munca mea !

Aveti aici exemplu negru pe alb de FURTISAG !

Eu unul cred ca renunt la feed si chiar la blogul WordPress ! Fara de permisiunea mea operatorii se baga in dashboard shi uite unde se ajunge !

Scuze daca am greseli de ortografie dar tremur de nervi shi de draci , e inadmisibil !

gekrys77.wordpress.com

Autorul are, bineinteles, obligatoriul articol despre "cum sa faci bani din blog", si in afara de observatia de bun simt ca feed-urile RSS sunt facute special pentru a permite sindicalizarea continutului, aceasta sindicalizare fiind chiar scopul existentei lor, ii mai putem spune autorului un sincer "Bun venit pe internet!".

Cu aceasta, va multumesc pentru bunavointa de-a face recomandari, si de-a scrie articole pe bloguri care sa poata fi recomandate, si va dau intalnire intr-o duminica, de exemplu, cea care urmeaza.

Cu bine.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

15 Responses

  1. făniţă`s avatar
    1
    făniţăinsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 14 June 2009

    nu am mai râs aşa de la intrarea suportrilor timişoarei pe teren ieri seară.

    ce-l dernajează de fapt pe gekrys77 ăsta? că nu am răbdare să-i citesc tot postul şi să intru pe toate pozele? nu-i place că cine vede feedul îi vede tot textul cu poze şi alte măgării? că aia se poate scoate, poţi băga la setări să apară doar rezumat!

  2. Multumesc persoanei care a nominalizat un articol de pe blogul meu la postul saptamanii. ;)

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Monday, 15 June 2009

    @fanita Pai nu-i clar, cred ca ce-l supara de fapt e faptul ca auttomatic i-or hackuit contul de wordpress, gen.

    Oricum asta ce zici tu cu setari e minciuni ca sa fure voturile poporului.

    @palconi Si eu. Spor la premii.

  4. @Mircea Popescu Credeam ca deja au fost anuntate articolele castigatoare, cine stie, poate data viitoare am mai mult noroc :D

  5. făniţă`s avatar
    5
    făniţăinsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 15 June 2009

    deobicei nu particip, că nu am ce promova. însă acum chiar vreau să afle cât mai multă lume despre incidentul ăsta:

    http://dilema.wordpress.com/2009/06/15/cica-jurnalism/

    poate, poate se va schimba ceva!

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Monday, 15 June 2009

    @palconi Pai se tine in toata saptamana.

    @fanita Cu multumiri.

  7. @Mircea Popescu Atunci ma intorc duminica sa imi autorecomand un articol de pe blog. :D

  8. Fiica Bucurestiului`s avatar
    8
    Fiica Bucurestiului 
    Tuesday, 16 June 2009

    In primul rand iti multumesc pentru faptul ca mi-ai adus 5 vizitatori pe site in ultimele doua zile. Wow!
    In al doilea rand as vrea sa ii multumesc persoanei care m-a inscris in acest "concurs", fara ca macar sa ma fi anuntat. Ioana, thank you whoever you are.
    Nu ii multumesc personajului care a comentat de rau despre inscriere, intrucat postul scris de mine era tocmai impotriva ideii prezentate de el.
    Nu ii multumesc nici lui ZeList, personaj arbitrar (daca la el te referi atunci cand spui asta), pentru ca este hiperbola prostiei blogosferice.
    Imi multumesc insa mie pentru ca eu ma inteleg si vad, dincolo de cuvinte si de forma, gravitatea problemei create.
    (acest comment nu cere alte vizite pe blog-ul meu. si nici faima in zelist)

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 16 June 2009

    @palconi Baga mare.

    @Fiica Bucurestiului Tu sa fii sanatoasa.

  10. GEKRYS77`s avatar
    10
    GEKRYS77 
    Tuesday, 16 June 2009

    IN PRIMUL RAND REPLICA DOMNULUI SAU DOAMNEI SRECK ( fanita )
    am feed-ul in scroler setat numai pentru rezumate , stiu sa il setez iar ceea ce ai vazut in mintea ta au devenit fotografii cu magarii ; nota: sreck avea parca un magarush cu el dar era mai intelept . Daca nu ai rabdare sa citesti articolul pana la capat oare cum digeri informatia din continut ca sa stii ce si unde sa comentezi .
    CE M_A DERANJAT e faptul ca in feed scroler inserat printre articolele mele apar Powereduri de diversi X care nu sunt doar botzi cum imi spunea oarecine ci adevarate masini de scos bani din trafic si flux pe munca noastra ! Daca cei din WDPRSS apareau cu un Powered sau de ce nu chiar Atom Feed nu ma deranja in oarece masura , tot le aducem trafic si vizitatori in platforma lor , dar nu imi doresc ca feed-urile mele sa promoveze MOCA pe nimeni , indeosebi sa mai apara intre articolele mele .
    Sa te vad domnule sreck mai pe intelesul dumneavoastra , sub rezultatul muncii tale daca ar aparea POWERED BY GEKRYS77 cum ar fi ??? MULTUMESC .

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 16 June 2009

    Problema pe care-o ridici, stimate domn, fiind cu atat mai arzatoare cu cat este mai imensa cantitatea de trafic astfel dirijata.

  12. era bine spus: "bun venit pe internet, da'i cu spamu mai incet" , iar bani din blog nu exista.

    Exista bani din munca, fie ea "neagra" sau "alba", reptiliana sau cortexiana, la urma urmei totul este pentru instinctul de conservare ... Scurt, In 3 cuvinte: Lupta Pentru Supravietuire.

    Si al' de fura feeduri si al de scrie despre ce are in frigider, poezii din copilarie, prima lui dragoste, clipuri cu manele sau despre ultimul eveniment media nu scrie sa-si ia "opera" cu el in mormant.

    In mediul online e ca si cum ai fi intr-o sfera, indiferent cat ai cauta un colt sa te ascunzi nu vei gasi decat o suprafata concava. Solutia este sa te ridici in partea superioara unde esti greu de atins, sau cea inferioara unde cu greu esti observat. In jos nu prea se uita nimeni iar in sus risti as'ti arzi retina incercand sa gasesti orizontul.

  13. alphadog`s avatar
    13
    alphadog 
    Sunday, 21 June 2009

    http://alphablog.ro/2009/blognalistul-si-jurnoglerul/

    Ceva pentru concurs!

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Sunday, 21 June 2009

    Ia sa purcedem la jurizare. Pare ca de tura asta va merge repede.

  1. [...] 8 Iunie : allandalla.blogspot.com si deopotriva dadatroll.wordpress.com. 15 Iunie : manac.ro 22 Iunie : [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.