Nevoi

Friday, 20 November, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Pe la orele sase dupa amiaza (asta) sedeam eu asa in pat la o poveste cu-o donsoara (draguta, n-o cunoasteti). Ne gaseam noi cu lumina stinsa, ca cica asa-i mai sexy, doar ca ardeau doua lumanari pe noptiera (rosii, fixate in doua sticle de vin, din nefericire goale - adica ma rog, nefericire in sensul viitorului, ca nu mai puteau fi baute de-atunci incolo, dar altfel cea mai pura fericire in sensul trecutului, ca tocmai noi le bausem, doar ca mai demult - de unde se vede ca fericirea-i dependenta de directia in care privesti in timp).

Si sezand cum va spuneam, in loc sa-mi steie mintea la ce trebe', sau ma rog, de fapt la ce nu trebe', in principiu vorbind, doar ca in context te cam astepti sa trebe', ca altfel ce cauti acolo ?! (de unde se vede ca ce trebe' e dependent de directia in care privesti prin context) mi-am amintit cum acu' douazeci si ceva de ani lumea sedea tot pe intuneric, pe la orele sase dupa-masa, intr-o zi cetoasa de vineri. Si eventual, tot cu lumanari.

Sigur, nu lumanari de ceara de albine facute cu mana de calugarii de la manastirea sarbeasca din Sângeorge de Timis, si nu infipte in sticle de Schwaben Wein (pentru export), ci de spermantet haha, si infipte intr-o sticla de Sana. Si tot in pat sedea lumea, si tot in perechi, chit ca nu nud. Da' nu se prea indeletniceau cu indeletnicirea, poate si din cauza ca erau cam dese pauzele de curent. Pentru ca cealalta cauza, cu decretul, nu-mi vine s-o creditez : nici noi astazi, gata-gata sa ne ratacim sub un munte de metode contraceptive ce stau mai-mai sa ne cada in cap n-am facut totusi nimic care sa fi pus in discutie problema conceptiei. Pana la urma, fata de maritat are a sti sa faca 70 de feluri de mancare, si anume, 69 si cartofi prajiti.

Deci daca tragem linie si adunam, pana acum stam si noi pe bezna cu lumanari, ca si pe vremea. Si daca stau bine si ma gandesc, mancam mezeluri care-s cam 99% soia, afara de cazul ca s-a gasit ceva inca si mai ieftin, precum amidon, sau praf din drum. Nu stiu cine vinde salam care sa aiba asa putina soia cat ii adauga impuscatul. Si chiar si fulgi de porumb cu ciocolata am mancat, si am vazut eu oameni cumparand! Si peste oceanic.

Si ca sa pun capac la chestie, ajuns acasa vreau sa va spun c-am urcat pe scari, desi am lift, pentru ca mi se pare ca macar atata miscare ar fi de rasul curcilor sa evit. Spre deosebire de acelasi eu, doar ca altul, traind acum 30 de ani, care ar fi urcat pe scari pentru ca nu mergea liftul, dar tot cu aceleasi efecte benefice pentru sanatate.

Daca stam si ne gandim, de curent electric n-avem de fapt nevoie, nici de lift, nici de multe toate - dar nu la modul teoretic, ca cica s-ar putea si fara, ci in cel mai practic sens, dom'le, uite, acolo stau si nu fac trebuinta nimanui, mai da-le si dracu. Am o lada de prezervative, nemaipomenite, comfortabile, in ceva tipla aurie pe care scrie mare cu negru Magnum ca sa ma simt eu bine, si acolo stau in lada. Pai acu 30 de ani primeam o masina pe lada ceea. Acuma nu-s de nevoie.

Pana-n final, diferenta intre omul care are de toate si ultimul sarantoc traitor intr-un regim comunist e pur si simplu asta : nevoile. Ca-n rest, cam totul se desfasoara la fel. Da' primu stie ca n-are nevoie, in timp ce alalalt e consumat de nevoi pe care nu le are, dar si le imagineaza. De unde si principala critica sistemului capitalist : el nu se bazeaza pe utilitate, ci pe nevoie, si nevoia fiind intru totul subiectiva, se castiga bani cel putin la fel de frumosi inventand nevoi inexistente si convingand lumea de ele, cat se castiga acoperind nevoi reale. Ca care-s nevoile reale ? Noa tocmai.

Da-n subsidiar, imi ramane o nelamurire, pe care poate mi-o lamuriti dumneavoastra : cum se face oameni buni ca acu 20-30 de ani gaseai intr-un oras poate 5, hai poate 10 femei in stare de-o felatie cumsecade, si nici una sub 40 de ani ? Ca dupa mintea mea, atunci era si mai mare nevoie, si mai putina alternativa.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

27 Responses

  1. Repetitio mater ... de un' sa fi invatat daca nu din filme si ce se vede/aude/vorbeste la liber? Ca doar acu 20j de ani, o fata la 15 facea teme, la 18 se angaja, la 30 era mama eroina, si de la cin' sa invete?

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Friday, 20 November 2009

    Pai de la mine.

    Zic si eu asa, ca de-un exemplu :)

  3. Si pe internet tot pe intuneric stateai pe vremea aia!? :))

  4. @ionut
    pe vremea aia statea pe inter-buci ca inter-net nu se gasea decat wireless (aka telefonul fara fir).

  5. Unii tineri bursieri poate nu stiu, da pe vremea aia neckerman era porn (avea poze cu gagici misto in lenjerie intima).
    Si nu ca nu se gasea supt 40 de ani da, unui tanc de 10 ani cat aveai tu atunci ii faceai o cacao cu lapte nu o felatie. Stii ce zic ?

  6. pe vremea aceea reputatia era o chestie foarte importanta si mult mai perisabila ... baietii erau insa la fel de indiscreti ca acum. do the math :p

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Saturday, 21 November 2009

    @Ionut Hahahaha. O intrebare buna :)

    @Dr.A Da' tu de unde stii asa sigur ? :D

    Revenind la fantastic, tin sa-ti atrag atentia ca io-s ca Merlin : transcend timpul si spatiu. Mai ales timpul. Dar si spatiul. Si timpul.

    @kokofifi Ete scart, asta-i o afirmatie lipsita de continut notional, umpluta in loc cu continut emotional. "Reputatia" vezi doamne. Intotdeauna se poate gasi o explicatie de-asta pentru orice.

  8. 1. în loc de ciocolată trimite-mi te rog cantitatea egală din lada aceea
    2. există și nevoi obiective... de-astea... cvasi-vitale, dacă nu cumva total vitale
    3. pe care capitalismul văd că începe să le folosesca drept surse de capital

  9. noa bine: intreaba-i pe baieti si o sa-ti spuna ei, notional :)))

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Saturday, 21 November 2009

    @skythes Tu-i ceri la dragon din comoara ? Bag sama ca ti s-a urat cu vieata :D

    @kokofifi Tu, baietii ca baietii, ca nu de baieti ii vorba cand se discuta de practica sexuala. Intreaba tu femeile maritate gata, la alea cine le strica reputatia ? Sotul ?

  11. Flaviu Comănescu-Balla Luchian`s avatar
    11
    Flaviu Comănescu-Balla Luchianinsigna de criptograf 
    Saturday, 21 November 2009

    Tu păcătuiești în lumina Sfintelor Lumânări! Te pui rău cu Doamne-Doamne... Nțnțnț.

  12. credeam ca vorbeai de fete cucuiete nemaritete. ok, imi retrag supozitia

  13. @ba .. voi nu va ganditi ca nu era apa calda decat odata pe saptamana ? Si sapunul se gasea numa pe sub fusta tigancilor mancati-as.

    suptul din fatza e treaba de moda noua in romanica d-aia nu se practica asa cu amploare pe vremea lu tovarasele ca atunci era la moda pupincurismul. Care inca mai este daca te gandesti bine.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Saturday, 21 November 2009

    @Flaviu Comănescu-Balla Luchian Este o povestioara japoneza despre unu' cu un nume asa ca tine. O stii sau sa ti-o spun ?

    @kokofifi Noa da ca sa vezi ce ditamai supozitioru' aveai si nici nu stiam :D

    @Dr.A Bine mei ca te certi cu evidenta, ce esti tu, caine ? Si inca in circularitate, ntntntnt vorba' lu' Bonza cel Mare de mainainte.

    Hai mai bine si explica de ce nu era la moda, ca pare-mi-se, intr-o populatie care n-avea nici alta distractie, nici voie la contraceptie ar fi trebuit sa fie. Asta daca populatia nu-i cu totul lovita cu leuca, asa, in frunte de exemplu.

  15. Flaviu Comănescu-Balla Luchian`s avatar
    15
    Flaviu Comănescu-Balla Luchianinsigna de criptograf 
    Saturday, 21 November 2009

    'pune-mi-o...

  16. D'n cauza ca gheorgiu dej a desfintat facultatile de studii fine. Degeaba au crescut locurile la politehnica. Un oral la Rezistenta Materialelor nu se compara cu unul La Crucea de Piatra.

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Saturday, 21 November 2009

    @Flaviu Comănescu-Balla Luchian Noa da-i lung lol. Hai ca-l fac post mintenas.

    @Dr.A Raspunsu-ti vadeste frageda varsta, mei. Pai cine era mai pretenos cu femelele decat musiu Spaima-in-Burgheji ? De ce crezi tu ca le era spaima, nu doara ca le-o lua fetele la rasturnat ? Noa vazusi ?

    Ca sa nu mai vorbim despre cat de predestinata politehnicii era crucea ceea de piatra. Cine crezi c-o facut-o, de piatra fiind, filosofii ?

  18. @ Mircea Popescu N-ai inteles-o si nici kokofifi nu a stiut sa se exprime. Si atunci ca si acum reputatia unei femei consta in tacerea a cat mai multor barbati!

    @Dr. A Ironia ta nu-i fina si nici amuzanta! Astia tineri de doar 25 de ani nu stiu cum era pe vremea aia, dar sa nu uitam ca pana prin 98 nu s-a schimbat mare lucru, cel putin nu in provincie. Tot cu cainii de la bloc de jucam, tot tv cu TVR aveam, tot in copaci de urcam de unde faceam pipi si tot in clase incalzite cu lemne stateam, iar pe fete tot in spatele clasei in curierul plin cu haine le inghesuiam. Si pe vremea aia ca si acum ele arata mai bine imbracate decat dezbracate ... prea le atarna toate, nu!? :)) P.S. Uite o ironie fina ... se scrie *manca-ti-as! Un coment d-al tau, putin mai sus, n-a stiu sa fie scris bine!

  19. Ionut: ba eu cred c-a inteles, numai ca nu asta a vrut el sa auda. n-am insistat pentru ca n-am vrut sa intru in detalii gen ce prestau berbantii in schimb :)

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Saturday, 21 November 2009

    @Ionuts Cum zice fata, am inteles perfect si nu-s deacord deloc. Pentru documentare, iote ce-am primit pe tuitar acu 5 minute :

    http://www.youtube.com/watch?v=Jn3lTYoqVEI

    @kokofifi In schimb ? Nu e cu schimburi, fata me. De-abea de la schimb incepe sa sufere reputatia :)

    @Dr.A Ce-ai atacat inginerii de fata, nu-i de crezut :D

  21. Trilemoiule, tu le-ntorci ca la Ploiesti.
    daca tu zici ca nu e cu schimburi, asa o fi. fetele alea la care visezi tu o fac "o felatie cumsecade" din pura abnegatie sau din spirit de competitie, ca sa faci tu mai incolo un clasament, eventual.
    si iar ajungem la reputatie...iar daca tu prestai un cunilingus oarecare, chiar si ne-cumsecade, si fetii ii umbla gura erai terminat in oras :)

  22. Mircea Popescu`s avatar
    22
    Mircea Popescu 
    Saturday, 21 November 2009

    I-auzi, ca nu mai pot eu de durerea orasului, ce sa-ti povestesc mei fato :D

    Da' de visat nu visez, pe-o parte, si de facut o fac ca le place, pe de ailalta, oricat de improbabil ar parea ase lucru simplu.

    Mai interesant insa, explica tu de unde te-ai pomenit cu fixul asta cu reputatia, ca deja pare mai putin vindecabil decat un sifilis.

  23. @mircea
    am atacat eu inginerii :D ? Mai degraba nu. Parerea mea de inginer.

    revin la prima observatie: care stiti la prima mana despre subiect daca se practica sau nu si cat era de popular ?

    @ionut
    iti multumesc manca-ti-as dar despre care dintre ironii vorbesti ca sa stiu si sa-i ajustez bombeul?

  24. Trilemoi: nu pot decât sa te sfatuiesc sa citesti inca o data ce ai scris in postarea ta proprie si personala. vorbeai de atunci, nu de acum, dar te-ai razgândit intre timp.
    iar eu n-am vrut sa-ti pun sub semnul indoielii calitatile de lover, doamne feri si apara! :D
    {oricum n-au nici o relevantza aici}

  25. Mircea Popescu`s avatar
    25
    Mircea Popescu 
    Saturday, 21 November 2009

    @Dr.A La prima mana ? Hehehehe.

    @kokofifi Io ma tot razgandesc, ca-s in tuci cu mai feminine side.

  26. Anonimosu`s avatar
    26
    Anonimosu 
    Sunday, 22 November 2009

    Asta-i din ciclul "unde-s pr0nzele cu Teodora Mares"?

  1. [...] de pe vremea copilariei mele, se gasea si povestea lui Bonza, care-i face de trebuinta amicului Flaviu Comănescu-Balla Luchian spre crestineasca invatatura. Din memorie, era cam asa [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.