Mintea cea proaspata

Friday, 20 March, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Radu Cosasu produce idei bune si imagini memorabile, nu de azi de ieri, ci de ani de zile. Ultima lui propunere meta-cinematografica e dincolo de estetic :

Atunci cand trupele Statelor Unite au eliberat Kuweit City din ghearele Irakienilor, cetatenii astfel eliberati le-au iesit in intampinare eliberatorilor fluturand steaguri. Ale Statelor Unite. Cu portretul lui Marilyn Monroe pe ele.

Care portret ? Probabil cel in care un vant, venit ori de sus ori dintr-o gura de canal ii flutura fusta. Un steag cu o femeie cu fusta fluturand celebru fluturand peste un oras pe care nu l-am vazut.

Este ? Traiasca Radu Cosasu, cu tot cu modestia-i in care vede vre-un merit in toata povestea cinematografiei americane si persoanei femeii. Tot asa cum zambetul Giocondei-i al lui Da Vinci, tot asa fluturarea din coltul gurii-mi e a lui Cosasu.

Category: Trilema Presei
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

5 Responses

  1. romania inedit`s avatar
    1
    romania inedit 
    Friday, 20 March 2009

    Si tie asta ti se pare o poveste de succes ?

  2. Nu simt neaparat articolul dar il simpatizez pe Radu Cosasu si-l dispretuiesc in acelasi timp pentru modestie. De ce se ascund mintile ?

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Friday, 20 March 2009

    @romania : Mi se pare o imagine reusita.

    @kross : El e om batran, mei, ce-ai vrea, sa se bata cu caramida-n chept ?

  4. Pinocchio`s avatar
    4
    Pinocchioinsigna de prim sosit 
    Saturday, 21 March 2009

    Hei, steagul *este* rochia!

  1. [...] Califar, Elisa, Alex, Daiana, Artistu, Adrian, Envi, Adrian, Fata din Port, Vlad, George, Dr. A , Mircea, … ar trebui să mă opresc … cred [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.