Mici si bere. Si circ.

Monday, 21 September, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Ne-am invatat deja sa povestim cu taranii si sa aflam ca PD-L-ul isi construieste sistemul electoral pe imparteala de faina si ulei. Nu mai surprinde pe nimeni s-auda de Mazare si celelalte solanacee politice trimitand batausi sa intimideze posesorii de opinie nefavorabila, stim deja ca PSD cumpara voturi pe baza pozei de pe celular. Ne-am obisnuit cu marile petreceri de mici si bere pentru populatia de alegatori. Stim de popii care indica enoriasilor cum sa voteze, si de enoriasii care voteaza cum le dicteaza popa.

Nu-s noi astea, tot asa se facea politica si in interbelic, asta-i electoratul, cu el defilam. Dar iata ca toate aceste minuni s-au unit intr-un singur obiect perfect. Eu unul ma simt socat.

Astazi, cam in jumatate de ora, un oarecare Remus Cernea, de care n-am auzit niciodata, dar se vadeste ca-i un aspirant la candidatura la Presedintia Romaniei (neavand insa adunate semnaturile necesare pentru a fi inscris), "cu orice risc" isi va da foc in fata Televiziunii.

Sau ma rog, cel putin asa sustine impricinatul. Dar sa-i dam mai mult credit decat afirmatiilor aleia-cum-o-cheama care declara ca va bea inalbitor la Dan Diaconescu in Direct, desi dupa toate aparentele ea avea mai multa audienta decat Remus. Uite, vezi Remus draga, nu dam credit dupa audienta, suntem niste oameni de treaba. Bun ?

Eu zic ca avem o buna sansa sa votam primul presedinte-barbecue din istoria milenara a Romaniei. Daca omul e dispus sa dea mici poporului din carne de propriu-i trup, eu zic sa nu ne ratam izbavirea. Pare o buna ocazie sa ne curatam de toate pacatele politice de azi, de ieri si din veac. Sa-l primim deci pe acest Cristos electoral de septembrie, venit dupa cum zice la scripturi sa ne scape de cel rau cum se cuvine.

Ma gandesc ca odata ce va castiga, se va construi cate-o casapoporului mai mica sau mai mare in fiecare sat si cartier, cu o torta nestinsa in varf. Ce bine ca nu se duce sa se arunce in Dambovita, cum ar arata un acvariu sus pe turla ?

Deci, eu unul sunt pentru, pastrati-mi un copanel pe jar. Am totusi doua intrebari : Mustar este ? Cozmanca vine ?

Category: Breaking News
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

32 Responses

  1. Cat prost gust...

  2. Nu isi va da foc la propriu, ci e vorba despre o macheta sau un poster, evident. E un gest simbolic prin care vrea sa atraga atentia asupra partialitatii si ignorantei presei. Omul are nevoie de un numar de semnaturi (200 000!) imposibil de procurat fara bani, pentru ca legea asta e gandita astfel incat cercul politic sa ramana inchis. Tocmai de aceea urmareste sa ajunga macar la urechile electoratului vestea cum ca exista alternativa la circarii din fruntea tarii.

    Nu comentez umorul taranesc din post.

  3. Cand toata lumea incearca sa reduca emisiile de CO2, asta mic si verde o decis sa arda grasimi nesaturate ? Pai ce ecologism e asta ?

  4. Eu zic că acest gagiu e un bufon. Atrage atenţia media, dar atât .. şanse reale la preşedenţie nu are.

  5. problema nu-i de sanse. discutia e daca are ceva de zis.
    Analizand pana acum arde gazul de pomana.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Monday, 21 September 2009

    @Corina Dragoste, taranesc sau orasenesc, problema-i urmatoarea : un ghita care spune ca-si da foc, si in fapt vrea sa arda un carton, si asta ca sa atraga atentia ca politicienii una zic si alta fac e de-o disonanta cognitiva remarcabila. Pana la urma care-i plangerea lui, ca fura aia si nu-l lasa sa fure el ? Ca mint ei de nu poate minti el ? Ma lesi ?

    @Dr.A Lol, nu conteaza doctrina cand se discuta sfanta problema de ciolan.

    @dAImon Mai grav e ca sanse reale la presedintie nu merita.

  7. Radu Ciocan`s avatar
    7
    Radu Ciocan 
    Tuesday, 22 September 2009

    Se pare ca circul facut functioneaza. E luat in seama de massmedia fara a avea buget sa plateasca emisiunile si articolele. Pana la urma asta e scopul actiunilor intreprinse. In contrast cu restul candidatilor poate multi ii vor da votul.

    Dar presupunand prin absurd ca va ajunge sa castige, ceea ce e foarte putin probabil, ar trebui schimbati si alte mii sau zeci de mii de oameni aflati in posturi publice. Si nu cred ca exista atatia oameni de schimb, sa nu fie ca cei actuali.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 22 September 2009

    Cine dracu' sa-i dea votul unui pacalici cu asa manifestari in program ?

    Din contra, eu zic ca multi oameni care poate ar fi votat PER, segmentul oraseni educati 35-50 de ani isi vor schimba parerea vazandu-l ce face si cum se comporta.

  9. Astazi, cam in jumatate de ora, un oarecare Remus Cernea, [...] isi va da foc in fata Televiziunii.

    Măcar de era pe bune.

    În sezonul ăsta nu se mai poată verdele... mai degrabă portocaliul (trist au ba).

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 22 September 2009

    Eu chiar nu-mi revin, deci vii tu sa spui ca minte politicienii, si nu reprezinta pe nimeni, dupa care, senin, minti. Da' asa, clar, evident, concret, faci niste declaratii, ca vei face x, dupa care nu faci x, si nu-ti da asta nici o problema, nici o tresarire, ba chiar crezi c-ai facut un lucru bun.

    Nu cred sa existe gunoi mai mare in clasa politica decat Remus asta, la ora actuala, e ceva dincolo de imaginatie.

  11. @Mircea Popescu: Disonanta cognitiva in nici-un caz, poate doar pentru cineva care exerseaza descoperirea erorilor de logica nou invatate. Orice om cu bun simt (adica rational) ar fi vazut repede ca lui Remus Cernea nici prin gand nu-i trecea sa-si dea foc. Practic a transmis oamenilor exact ce avea de gand sa faca (i.e. un gest simbolc ca semnal de atentie), doar ca multi dintre cei care nu s-au obosit sa afle cate ceva despre ideile lui au fost crunt dezamagiti.

    Punct lovit, a obtinut exact ce a vrut si se bazeaza pe faptul ca oamenii vor privi strategia non-conformista ca pe un atu. Condamnabile si rizibile ar fi mai degraba marsaviile prin care candidatii neanonimi cu cravata incearca sa cumpere voturi prin insulte la adresa bunului simt. Insa ei nu mai prezinta interes demult.

  12. Am postat inainte sa-ti fi citit ultimul comentariu, asa ca revin cu o lamurire ca "sa-ti revii".
    Exprimarea pe care a folosit-o el: "Acolo cei prezenţi vor asista la un moment irepetabil: Remus Cernea îi va da foc lui Remus Cernea în semn de protest" (19 sept). Nu-ti spune nimic?

    Crezi ca e un gunoi pentru ca a dat foc unui carton intr-un gest simbolic? Atunci nu se cuvine sa mai comentez.

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 22 September 2009

    Nu vad cum un om, de bun simt sau nu, rational sau nu, ar fi vazut in afirmatia "cu orice risc, am sa-mi dau foc in fata televiziunii" intepretarea "fara nici un risc, am sa dau foc unui carton in fata televiziunii". Chiar nu ma intereseaza ce-i trecea sau nu-i trecea omului prin gand. Ma multumesc sa interactionez cu oamenii prin mediul vorbelor si faptelor lor. Cei care spun ca vor face ceva, netrecandu-le nici macar prin gand sa faca acel ceva nu sunt apti pentru o cariera politica, chiar daca unii inca mai ajung la demnitati la noi in tara.

    Sa intelegi ca nu scopul, ci rezultatele scuza mijloacele. Remus Cernea n-a reusit altceva decat sa se faca de ras. Sa-mi explici, ca exercitiu de bun simt, sau rational, sau cum preferi, ce diferenta mai este intre acest magar si oricare alt magar prezent vesnic pe la televiziuni, orice alt bufon de serviciu. A, faptul ca bufonul asta sustine nu-stiu-ce poliloghie despre ecologie ? Nu-mi fac griji, e destul de clar ca "nici prin gand nu-i trece."

    In plan general, eu inteleg tentatia de a crede ca sunteti voi doi izolati pentru ca sunteti destepti, decat sa infruntati realitatea cruda ca sunteti izolati pentru ca sunteti prosti. Dar intreaba tu pe cine vrei, de preferinta un om care se pricepe la piar, imagine si de-astea, daca ati atins vre-un punct ochit, si vezi atunci.

  14. Neatu Ovidiu`s avatar
    14
    Neatu Ovidiu 
    Tuesday, 22 September 2009

    Eu zic ca tu refuzi sa vezi padurea din cauza copacilor.
    "Si-a dat foc" , gata , ii praf nu-i bun de nimic. <<< Asta reiese pe scurt din ce ai scris tu aici.
    Esti un om inteligent dar esti cam comod cand vine vorba de adunat informatii complete despre un anumit subiect recent intalnit si asta o cred pentru ca ai dat prea multe verdicte din informatii prea putine.

    Sustine eternii candidati si dai de pamant cu cei cu gandurile bine asezate pentru ca esti ROMAN !

    Numai bine !

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 23 September 2009

    Acu, adevaru-i asta, ca pe bloguri in general se intalnesc indivizi care dau verdicte tari pe cercetari slabe. Deci, o fi, greu de spus pentru mine.

    Dar la chestie : Problema mare e ca un individ afirma ca va face un lucru si nu il face. Face "in loc" ceva ce n-are nici in clin nici in maneca cu ce afirma el ca va face. Asta-i exact, da' exact ce face "clasa politica", si tot exact care-i problema cu ea. Omu' asta, identificand verbal "probleme" ale "clasei politice", dar identificandu-se perfect cu aceasta problematica clasa politica la nivel de comportament e, pentru ochiul meu de sticla, cel mai rau soi de demagog. Gunoi e putin spus, dar n-am avut la mine tolba cu epitete.

    Problema mica, sub problema daca doresti, e ca un pretins ecologist dispus sa dea foc la chestii "cu orice risc", deci si cu riscul pentru mediu e... pai ce sa fie, tot ce ziceam mai sus.

    Omul n-are gandurile bine asezate. Omul este un gunoi, care si-a facut cativa adepti prin cea mai iresponsabila demagogie, si sa ne apere domnul daca se extinde prosteala lui.

  16. Argumentele aduse vin din neincrederea personala si nu din fapte, si sunt creditabile in aceeasi masura in care credem ca toti politicienii sunt la fel. De unde stim ca nu va minti la fel si in chestiuni serioase? Intr-adevar, nu stim. Depinde ce impresie i-a lasat fiecaruia, nu ne putem certa pe tema asta. Pe tine te-a dezgustat si intrigat, eu am fost mai degraba amuzata de gest. Dar e cale lunga de la asta si pana la a afirma ca e un demagog iresponsabil, nu ai destule fapte. Nu, cartonul ala nu-i suficient.

    Eu ma bazez pe faptul ca e membru fondator si presedintele Asociatiei Umaniste Romane, ale carei valori le impartasesc si ale carei actiuni si proiecte civice le-am sustinut de-a lungul timpului. Nu conteaza mai mult asta decat felul in care atrage atentia presei? Nu-ti cere nimeni sa-l votezi, e treaba ta, dar l-ai inteles gresit si arunci insulte pe nedrept.

  17. @corina
    Nu intereseaza pe nimeni ca da covrigei la conferinta de presa sau ca umbla cu sticla de wiskey prin redactii ca sa capteze atentia. E dezamagitor ca nu are nimic de zis odata captata atentia presei.
    Omul nu are un mesaj serios si politic nu are substanta chiar daca o sema de adepti sunt gata sa bea pipi ca dupa guru bivolaru.

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 23 September 2009

    @corina Pe mine nu ma mira ca se va gasi cineva sa crediteze orice lucru oricare ar fi el, orice propunere, orice om si asa mai departe. Dar aceasta simpla functie de distributie nu demonstreaza in sine ca orice se afla pe piata ar si trebui sa se afle acolo. Cum zice si doctoru', unii oameni au impresia ca nustiuce guru e mare om, mare caracter, asta nu-l face pe el mai nimic de luat in seama.

    Cat despre fapte, daca minciuna lui se justifica prin aceea ca "n-o fost o chestiune serioasa", ingaduie-mi sa observ pe de o parte ca asta se poate spune oricand despre orice, si pe de cealalta ca si din comportament, si strategic vorbind, mai serioasa chestiune decat a fi bagat in seama necunoscut fiind nu va exista in cariera omului.

    Practic, tu te retragi in partid, zicand ca mnoa, o fi Mitrea hot, o fi Cozmanca rozaliu, dar ei sunt membrii ai PSD, ale carui valori le impartasesc. Ceea ce-i esential exact instrumentul de putere pe care verbal acest demagog il ataca, inter alia. De-aici si disonanta cognitiva.

    @Dr.A E si aia.

  19. romania inedit`s avatar
    19
    romania inedit 
    Saturday, 28 November 2009

    E mare pacat ca nu si-a dat foc !

  20. dar eu credeam ca a murit sau l-au dat parintii afara din casa ... pare-se ca are si multi fani. e o lume nebuna, nebuna de tot.

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Thursday, 16 June 2011

    Pai de-aia se nasc copilele proaste : sa aiba si chilian si cernea fane. Daca s-ar naste direct destepte ce ne-am face ?!

  22. ma nu stiu ce aveti cu asta de sunteti asa hateri, da' din cate am inteles omu' are gagica, o facultate, un partid propiu si ceva sustinatori. chit ca nu e tocmai supervedeta 2011, a realizat si asta ceva. let people live and do whatever they want...

  23. da, pe gagica il cheama Gheorghe.
    are o facultate gen Spiru Haret
    Partidul Verde e cel ce l-a propus pe maimuțoiul Remus Cernea pentru fucția de președinte al României, ca după să-l excludă din pardin.

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Thursday, 16 June 2011

    @Ionut Critic e mai tolerant asa.

  25. ma, eu nu tin cu omul asta, dar tu si multi crestini nebuni ca tine au. partidul verde(lol) l-a dat afara pentru ca datorita multora ca tine, se urla la aia cum ca ce faceti ba, voi propuneti presedinte un homosexual, un ateu, un satanist si etc(lol)(http://ro.wikipedia.org/wiki/Remus_Cernea#Controverse)
    omu' e doar prolgtb si antireligie organizata. acuma suntem in tara noii drepte si a prejudecatilor. http://en.wikipedia.org/wiki/Remus_Cernea

    sincer nu stiu parerea voastra mai pe indelete, dar pe mine ma doare de individul asta, el calare sau nu pe altul ori bomba atomica deasupra romaniei in masura egala.

    cred ca cea mai relevanta chestie din toata treaba asta este cat de idiot poti fii sa dai un oximoron ca ateu-satanist drept confesiune valida.

  26. *au ceva cu el, cam atata agitat ape, ca sustinatori vreo 10-100

  27. Mircea Popescu`s avatar
    27
    Mircea Popescu 
    Friday, 17 June 2011

    @Critic Stai numa'ncet. Odata ca asta cu crestinii nebuni e un hering, io nefiind de nici o culoare nici una nici ailalta.

    A doua, ca obiectia mea fu notata clar si explicit dinsus : nu te poti apuca sa protestezi contra "politicienilor" celor nelegitimi care una spun si alta fac... spunind una si facind alta. E simplu si la obiect, alte discutii nu-si au rostul in chestia asta.

    De altfel, ceva mai tirziu, cind fu cazul adica, am vorbit chiar pro respectivul. Nu-i problema c-as avea eu ceva cu el, e problema ca-i el gunoi.

  1. [...] numele lui Remus Cernea, si-a facut prezenta simtirea la Cluj, in aula dezbaterii. Am mai discutat despre individ, si raman la aceleasi opinii : e mai mizerabil decat oricare dintre politicienii cei mai [...]

  2. [...] sunt ar trebui sa fie dezamagiti, logic vorbind. Si daca-i pana acolo, dupa tratamentul pe care i l-am aplicat lui Remus Cernea, cum pot sa ma simt acum ca o comite si Crin Antonescu altfel decat dezamagit [...]

  3. [...] gunoi este, de exemplu, Remus Cernea, despre care am scris mai demult, in timpul celor trei luni in care n-a contat intr-un mod vizibil. Pina atunci cit si [...]

  4. [...] a ajuns presedinte petrecind saptezeci si cinci de ore discutind cu trecatorii pe strada, atunci Remus Cernea, care a petrecut doua sute treizeci si cinci virgula cinci ore discutind cu trecatorii pe strada [...]

  5. [...] faptul ca milioane de oameni voteaza dupa punga cu zahar si ulei, poate seninatatea de-a minti ca si cum asta-i ceva normal, poate faptul ca mii de analfabeti au impresia ca pot primi cumva salarii de mii de euro fara sa [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.