Mai putini filozofi, dom'le

Wednesday, 26 August, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Trebuie sa recunosc ca m-am iluminat de la lampasul ratiunii, si azi inteleg mai multe decat ieri. Ceea ce va doresc si voua, si chiar mai mult, va voi da pe tava, doar sa rezolv inainte o chestiune care ma apasa pe suflet de la iluminatie incoace.

Nea Traiane! Bai frate! Sa stii ca inteleg acu c-ai avut dreptate! De-aia esti tu presedinte al tarii si neamului, ca esti destept, ba. Duce scafarlia! Astia care se dau culti si intelectuali degeaba citesc toata ziua, ca bas nu pricep nimic din toata litania. De-aia avem nevoie de-un barbat ferm, de-un spirit asa, de patrundere, care sa inteleaga din prima esenta, si s-o dea pe goarna, pentru propasirea patriei. Asa, ca matale. Bravos! Aferim!

Ei si-acum, sa vedem. Tre' sa marturisesc dintru-nceput ca iluminarea nu mi-a venit direct de la sursa, fiind probabil lumina prea puternica astfel, ci lateral, in urma urmatoarei discutii de mai jos :

    EA : yknow studies are coming out suggesting younger generations are cognitively impaired from texting overuse
    Eu : yup. younger generations have been reportedly cognitively impaired since at least 500bc
    Ea : but never by things that annoy older generations
    Eu : lol! re-read that

Noa acu, poate ca incepeti incet incet sa patrundeti problema, cum am patruns-o si io : viguros. Care fu, si anume, primul filozof sub soare ? Unu Socrate. Ce pati el ? Pai o cam pati. Si de ce ?

"Socrate si-a facut prietenii sa dispretuiasca legile stabilite cand a discutat prostia numirii conducatorilor prin vot, un principiu care, a spus, n-ar parea aplicabil nimanui pentru a alege un carmaci al unui vas, sau un cantaret la fluier, si in nici un caz similar, unde o gresala ar avea totusi un impact mult mai redus fata de problemele politicii. Asemenea cuvinte, dupa acuzare, incita tineretul sa renunte la constitutia instituita, facandu-i violenti si incapatanati."

Xenophon, Apologia.

Mama lor de filozofi. Toti de-acolo se trag, si toti cu aia se ocupa. Si anume, corup tineretul, in sensul de-ai face sa nu dea doua parale pe statu quo, si pe aranjamentele la care ai mai batrani si mai intelepti, ca tine Traiane, si ca prietenii tai, mogulii, le-au pus pe fata lumii asteia. Si-i mai fac si incapatanati, adica neguvernabili.

Ptiu. Deci, bine le faci Traiane, istoria e de partea ta, si inca sa fie fericiti filozofii astia ca scapa pur si simplu cu o reducere din schema, ca daca ne inspiram de-adevaratelea de la izvoarele grecesti, beau cucuta toti pana li se intorcea ranza.

Sa traiesti si sa ne fericesti, Traiane, ca ca tine nu gasim.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

7 Responses

  1. adica ?

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 26 August 2009

    Adica da.

  3. Cind, tiriindu-mi din greu butoiul am cautat pentru ultima data cu felinarul un om, am dat peste Traian. Atunci am spart si butoiul, si felinarul.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 26 August 2009

    Bine ca nu i-ai spart ambele-n capul lui chel, tot e ceva.

  5. Asta e o criptograma sau ce ?

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 26 August 2009

    E o bucata asa mai sarcastica, mei.

  7. romania inedit`s avatar
    7
    romania inedit 
    Saturday, 29 August 2009

    Eu cred ca ideile lui Traian Basescu stralucesc asa tare pentru ca isi da cu crema pe chelie !

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.