Un trend

Thursday, 27 August, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

In general sare lumea in sus "ca cum imi permit eu" sa nu dau doua parale pe talentele, VIP-urile, celebritatile si establişitii locali ? Adica ce-i aici, cum sa nu-i bagi in seama ? Doara ei is, au realizat, conteaza. Importanti, valorosi, cum se poate sa nu-i duc la munte si la mare, sa-mi poata ei explica pe indelete cum e si care-i treaba ? Pai fonduri de protocol la firma aia pentru ce am ? E ?

Chestia se vede cel mai clar in online chiar daca se intampla in toate domeniile de activitate, ca in online se vede totul clar, e asa, un fel de lupa imensa. Adica cum imi pot eu permite sa zic ca principalul talent al lui Cetin Ametcea e burtoiul ? Cum sa-l tratez pe Vali Petcu de copil prost, zbatandu-se inca in dardora unei pubertati ce nu pare ca poate sa se sfarseasca ? Cum sa zici de Cocioaba, Cocioaba ? Nene, ne lasi ? Pai chestiile astea sunt fumate, s-au mai zis, cum sa conteze ? Ca doara nu de-aia s-au zis si se vor mai zice, ca-s adevarate. Nici vorba. Oamenii astia sunt superbi, sunt talentati, priceputi, au facut, au realizat.

Au facut si-au realizat pe dracu' ghem, ca sa fim clar intelesi. Nu conteaza de nici o culoare ca se strang cinci-sase prostalai, se bat pe burta in cerc si isi inchipuie ca ei fac lumea sa se invarta. Nu conteaza ca merg si spun acasa pe la familie ca ei is miezu'. Ce conteaza e ca internetul romanesc e moale ca o spalatoare, sub media Europei dupa orice, dar absolut orice criteriu alegeti, disputandu-si sansele mai degraba in topul Africii (si chiar daca Romania s-ar muta in Africa geopolitic, noi tot n-am fi pe primul loc). Aia conteaza, si este rezultatul lenei, prostiei, incompetentei si auto-suficientei, mai ales a astora, de se proclama ei priceputi, reusiti si deosebiti.

Deci cum imi permit eu ? Uite bine. Asa-s eu nebun. Am inteles. Da' stiti ce-as vrea sa-mi explicati ? Cum isi permite Madonna. Adica, vine ea la Bucuresti, presa scrie mai mai dea bulbuci pe nas de efort, si ea ce face ? Pai nimic, ca i se falfaie de talentele locale.

Madonna nu e perfecta, nu canta perfect, nu se imbraca perfect, nu arata perfect. La 51 de ani parca nici nu mai poate cam cat am vrea noi, si nu are cum sa fie pe gustul tuturor, ceea ce e perfect normal.

Dar sa auzi critici de doi lei din partea unor cantareti de pe la noi sau asa zise vedete care acum fac coada pe litoral pentru spectacole “la kilogram” e mai mult decat jenant. Pui toata industria de divertisment de la noi cap la cap si nu strangi nici jumatate din oamenii de aseara din Parcul Izvor, nici cu bilete la jumatate de pret.

E adevarat, VIP-urile de la noi nu prea au fost bagate in seama de organizatori, nu au reusit nici ziaristii sa manance un fursec la o conferinta de presa in care sa poate intreba si ei “How you like Romania?”, dar serios vorbind, ar trebui sa ne vedem putin propria conditie inainte de a critica un om care a creat si schimbat trenduri de unul singur.

Mircea Scarlatescu

Ei, pana-mi gasiti o explicatie mai pe gustul imbacselii locale, indraznesc si eu explicatia mea proprie si personala : Nu contati, ba. Mars.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

22 Responses

  1. ah, la naiba, la naiba, unde ai zis de principalul talent al lui arhi si eu am ratat?

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 27 August 2009

    Da' nu mai retin, pe twitter parca era, de-am ajuns sa ne blocam ca ne-am suparat.

  3. Amin. :D

  4. presupun ca ai suferit enorm.

  5. Sa stii, m-a trimis in toiul noptii sa-i cumpar doua cogeamite bidoane de inghetata, nu stiam de la ce.

  6. de la cetin vine supararea.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Thursday, 27 August 2009

    Deci 1) ca nu era pentru mine, era pentru unitatea unde tin raid-urile, care se supraincalzea din cauza de backup pe care il faceam de groaza ca in furia lui nestavilita, zisul arhiplin poate sa se dea cu fundu' de pamant, cauzand vibratii nocive, amplificate in cisterna de rezonanta la purtator, si 2)

  8. Alt factor pur subiectiv ar fi pur si simplu unitatea grupului. Chiar daca faza cu Mafia a fost o gluma, a prins imediat, a subliniat ca "da, astia chiar sunt grup unit". Cred ca foarte multi dintre comentatorii de pe interneti s-au plictisit de vesnicele razboaie, fie ele intre X si Y cunoscuti (gen Zoso vs. Badea) sau necunoscuti (toti care se trezesc sa-si dea cu parerea despre stilul altora).

    Asa, astia 3-4 sau cati or fi, e clar ca nu s-or certa intre ei. Macar atat. Iar, pana la urma, faptul ca nea' Cetin e funny, bubbly, hazliu si din cand in cand serios, nu e chestiune care sa n-aduca trafic. Ca nu asta e musai singura definitie a bloggerului de succes, e drept.

  9. Ar trebui sa stiu cine-s Cetin Amec..Amet..something si Vali Petcu??

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Thursday, 27 August 2009

    @dAImon Problema cu unitatea in prostie este ca franeaza cresterea. Progresul vine din competitie, nu din "grupuri unite".

    @kokofifi Is unii care face succese pe internete.

  11. Competitie, competitie, dar s-o stim si noi. Una e competitia cu fair-play si don'soare ca premiu la sfarsit, si una e competitia romaneasca in care X injura pe Y, Y demonstreaza ca Z e incompetent pentru a-l denigra, iar Z se razbuna pe X. Explicam un fenomen mai sus, nu ziceam ca e si bine.

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Thursday, 27 August 2009

    Fii atent ca nu-s singurul care vegheaza :D

    Io te inteleg, si ai dreptate, decat sa rabzi de frig si ploaie, mai bine e sa-ti incropesti, cum poti si tu, din ce gasesti o coliba. Asta poate fi o solutie de moment, intr-o situatie de mare stress.

    Dar solutia corecta ramane o economie functionala care construieste case pe bune. Asa incat, sistematizarile se vor face, cu tot dragul, chiar daca implica demolari de colibe si urlete de chivute deranjate.

  13. romania inedit`s avatar
    13
    romania inedit 
    Saturday, 29 August 2009

    E tare asta cu principalul talent al lui Arhi !

  14. pai parca eu am mai intrebat aici "ce'i aia blogar profesionist" si n'a raspuns nimeni.

    acum incep sa inteleg. tot e bine ca mi se raspunde, chiar si dupa 5 luni. :)

    offtopic: loginu' redirecteaza in root'ul domeniului. ai desfiintat fonctzia?

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Sunday, 30 August 2009

    Am observat ca main nimeni n-a folosit-o in ultimele 3 luni asa, si-am scos-o. Iti placea ?

  16. nu neaparat, credeam ca e mandatory si'am fost doar mirat ca nu mere. ai rezolvat problema commenturilor?

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Sunday, 30 August 2009

    Dat fiind ca nu tin minte care-o fost problema, probabil ca da. Sau nu. Care era ?

  18. eu cred in talente ca "Alina Plugaru" si "Nicolae Guta". De ce ? Succesul lor se datoreaza numarului de facultati terminate si noteleor mari la scoala , precum si pentru IQ-ul lor iesit din scala !!!

  19. Chestia e ca toata treaba cu celebritatea la un moment dat are consecinte negative si chiar creeaza dependenta. Gestul Madonnei a fost de-a dreptul irational. Oricum de alta data nu o mai asteapta nimeni cu bratele deschise.

  20. Pestele de la cap se....
    La fel ca si uniunea cvaziscriitorilor vedetele astea de carton de la noi sunt controlate de un mic si rautacios grup de personaje ramase din vechiul sistem (nu zic raul sistem... cu bune cu rele da vechi).
    E... astia controleaza. Pai ce Guta poate sa se duca sa inregistreze in orice studio vrea el? Cu toti banii lui si cunostintele muzicale el trebuie sa se descurce singur, sa lucreze cu semiprofesioniisti si cu casele lor de productie. Guta!
    Si atunci daca un manelist extrem de popular si un cantaret, hai sa recunoastem, de mare succes (el a cantat jazz inainte DVFG) nu poate sa acceseze un studio de doamne ajuta, pai pacatele mele, un roaker vai de sufletul lui, cu muzica noua si nonconformista cu tot talentul lui nu ajunge mai departe de trilulilu 20 000 de views.
    Ca fapt divers inginerii de sunet de la noi din tara (aia adevarati, cu studii nu....) sunt sub 100.
    Asa ca tractor iesti, seminte iesti, ogor cat vezi cu ochii sa semanatoare canci.

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Monday, 18 January 2010

    @ByREV Vad ce-ai facut acolo!

    @Fantasy E, totul tre' sa aiba si-un sfarsit candva.

    @cipslim Da' n-am inteles, de ce sa nu poata ? Adica nu se face pe bani ? Doara bani are, din cate am inteles.

  1. [...] foarte greu sa ghicesti, daca citesti pe-aici, ca nu dau multe parale de exemplu pe competenta blogerilor romani, a antreprenorilor romani, a ziaristilor romani, a tinerimii studioase, expertilor SEO, a academiei [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.