Mai bine sa dezincriminam sexualitatea

Wednesday, 30 September, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Cica se va dezincrimina prostitutia si fumatul de ierburi alternative (Clasificarea canepii ca drog imi pare cel putin arbitrara. De ce ea si nu zaharul, de exemplu ?), ceea ce-i o mare si esentiala problema care trebuie neaparat discutata. Mie imi par ambele teme minore.

In primul rand pentru ca schimbarea nu face decat sa consfinteasca in lege o stare de fapt instalata in practica de cel putin un deceniu. Nimeni nu aresta o prostituata, decat poate in cazul exceptional al unei fete mai noi, sau mai infumurate, care refuzase sa presteze pentru politai, asa ca hai tu fata la sectie sa ne faci pe toti de 2-3 ori sa te-nveti cu meseria. Nimeni nu aresta un pusti cu o tigara mai groasa decat poate in cazul (nu neaparat exceptional) ca umbla cu o fata a vre-unui mahar caruia nu-i facuse cine stie ce impresie buna. Deci, practic vorbind, nici una dintre ele nu aveau vre-o incarcatura morala sau rationala, fiind folosite pur si simplu ca metode de-a pastra ierarhia sociala, si curvele (adica fetele tinere) si fraierii (adica baietii tineri) la locul lor, jos la baza. Sa nu si-o ia in cap. Intre timp au aparut metode mai eficiente, asa ca se renunta la astea mai vechile. Care-i marea tema de discutie ? Vom face o dezbatere publica si cand se zugraveste primaria ?

In al doilea rand pentru ca nu a intrebat nimeni pe nimeni. Baietii care fac chestii au facut o chestie. Ce rost exact are sa discutam noi ce-au facut ei ? Ca mi se pare putin ridicola pozitia asta in care un nene vine si-si muta SUV-ul de pe un loc de parcare pe altul, si ceata lui pitigoi se aduna la coltul drumului si delibereaza daca bine-o facut el ca si-o mutat masina sau mai bine ramanea unde era ? Cu argumente, gen. Uite ca in locul nou este un pom sa-i tina umbra, da dar uite ca in pom sunt pasari si se pot slobozi pe masina, si hai discutii si hai dezbateri. Sigur, exista riscul vag sa ne prindem ca da-l in ma-sa si sa-i spargem geamurile, dar nu-mi pare ca discutia merge intr-acolo. Teme minore.

Cat priveste temele majore, exista bineinteles elefantul cel roz din camera, despre care nu-i voie sa discuti, adica cine China i-a pus pe astia sa faca legi, si de ce anume, si mai ales de ce sa ni se aplice noua ? Dar n-o vom discuta, ca-i prea-prea, si mai sunt si altele. De exemplu, nu mai bine dezincriminam sexualitatea ?

Ca uite, traim intr-o tara in care principala problema a tuturor, barbati si femei, este sa-si manifeste frustrarile sexuale agresand, cu gandul, cu vorba si uneori cu fapta persoane a caror sexualitate este si numai o iota mai libera decat a lor. Marea problema cu gayii si marsul lor n-are nimic de-a face cu gayii, ci este pur si simplu reactia oparita a romanului mediu fata de un Ion sau o Marie care-si ingaduie sa-si puna problema in termeni personali. "Mai, oare eu cu cine am chef sa dorm in pat ?" Nu-i ingaduit asa ceva in Romania, cum sa iti pui tu personal problema sexualitatii tale ? Nu-i voie, doara si aici, ca in orice republica islamica sexualitatea e data de sus, nu-i pur si simplu a omului insusi, sa faca el cu ea ce pofteste ? Doamne fereste, ce-ati crezut ?

In orice campus de prin Statele Unite m-am plimbat, am vazut fete stand pe iarba la soare sa-si bronzeze sanii. Una-doua, oriunde. Stiti pe cine interesa chestia asta ? Fix pe nimeni. Le-am facut la 2-3 poze, daca m-au vazut mi-au zambit si dat din mana ca "Hello". Ce nu mergeti pana in Regie sa incercati experimentul. Pe la noi, o fata pozand in slip e asa o mare atractie ca se strange o piata intreaga. Ce-a fost la Woodstock, acu 50 (cincizeci! bre oameni buni) de ani ? Cate fete umblau in pielea goala din jumatatea de milion de oameni ?

Nu-i faptul in sine al libertatii despre care vorbesc, ci mai ales ce indica lipsa-i. Eu zic ca-i o buna tema de meditatie. Ia scrieti pe hartie, asa de-o curiozitate, zece motive pentru care o femeie pe care-o cunoasteti personal nu se simte in largul ei sa mearga pana la magazinul de la colt si inapoi doar in sandale. Sau scrieti 2-3 scenarii cu ce s-ar putea intampla daca incearca. Eventual, comparati-va foaia cu foaia femeii respective, asa, de-o chestie.

Cine stie ce mai descoperim despre tara si noi insine.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

9 Responses

  1. Teoretic si Practic nu exista nicio dovada stiintifica care sa demonstreze ca o tigara de canabis e mai periculoasa decat zaharul :D

    O chestie care o stiu "din batrani" legata de zahar: un smok de vata , o lingura si 2-3 grame de zahar ==> 'ti ia durerea de masele si te ameteste de te ia dreaq.

    Care-i smekeria aici ? ... pai totul tine de chimie. THC-ul , substanta activa din canabis are formula : C21-H30-O2
    formula sucrozei din zahar este: C12-H22-O11 iar formula celulozei (vata) este (C6-H10-O5)n . Cele doua substante incalzite la cateva sute de grade formeaza tot felul de compusi dubiosi. Inhalarea fumului ajuta la scaderea durerilor de dinti

    cat despre prostituate, fiind o meserie de mii de ani cred ca ar trebui inscrisa si in cartea recordurilor... la urma urmei, sexul face atat timp cat nu duce la divorturi :D. (vom scapa noi si de problema cu HIV in maxim 5 ani)

  2. "Ce-a fost la Woodstock, acu 50 (cincizeci! bre oameni buni) de ani ? Cate fete umblau in pielea goala din jumatatea de milion de oameni ?"

    si ti se pare chestia asta un lucrusor de lauda? dar valul de copii din flori care a urmat dupa woodstock si care au ajuns sa produca criza din 2009 iti fac o impresie buna? :)

    unde nu exista responsabilitate sexuala, nu exista nici responsabilitate sociala. iar unde nu este responsabilitate sociala este anarhie.

    si totusi, ce legatura are legea ierbii si a prostitutiei cu mentalitatea poporului roman? prostituate tot sunt si pe la noi si inca de mult. iarba tot se consuma in tara asta si asta iarasi de multa vreme.

  3. "la urma urmei, sexul face atat timp cat nu duce la divorturi :D. (vom scapa noi si de problema cu HIV in maxim 5 ani)"

    sa zicem si asa, desi eu unul ma cam indoiesc. ce te face sa crezi ca atunci cand vom scapa de hiv nu va aprea alta problema mai mare care sa ii ia locul?

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 30 September 2009

    @ByREV Dracu' stie ce minuni ies din combinatia aia, sincer iti spun ca oricat imi place stiinta, experiente pe mine insumi nu-mi vine sa fac, ca ma gandesc la biata Marie. Curie.

    @fanitza Mi se pare un lucrusor de lauda, in masura in care nu le-o violat nimeni. Daca s-or apucat de facut copii, nu vad ce-i rau in asta. Da' sa stii ca baby boom-ul are mai mare legatura cu sfarsitul razboiului, si eventual cu o anumita pauza de curent decat cu WS.

    Teoria cu responsabilitatea e o ciorba sleita. O sexualitate reprimata nu-i un semn de responsabilitate, ci de inapoiere. Frica, violenta, agresivitatea, mai ales astea difuze nu-s semne de coeziune sociala, ci din contra, de frictiune.

    HIV-ul n-are nici o treaba in discutie, tot asa cum cistita n-are treaba intr-o discutie despre jegul din buda.

  5. off-topic:

    ce-i cu noua poza? ii photo-cropizata? ca ma cam indoiesc de faptul ca ti-i pune pe cal la costum si ca ii haladui cu vestonul incheiat pe caldurile de la gizeh.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 30 September 2009

    Nope, e autentica, si da, eram calare in costum cu vesta cu tot.

  7. Nu ti-i supăra pe mine dacă spun că ai o imagine tare proastă despre femeile din ţară? Bun, io ţi-oi vorbi de fete p-aici, 20j-30j de ani, da' din câte ştiu n-au niciuna broblem să iasă în sandale şi pantaloni scurţi la miezul nopţii. Asta dacă e zonă mai liniştită, poa' să fie turme de oameni la table pe stradă. Iar dacă-i zonă de dexazaţi, no, un briceag în buzunar şi ştii cum circulă? Eventual iau tenişi în loc de sandale.

    Revoluţia sexuală îi cam demodată s-o dezbatem, ea a avut loc deja :)

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 30 September 2009

    De inceput a inceput demult, drept e ce spui, dar mai e mult pana departe.

  9. In confirmare la ce zice Popescu:De cate ori ai auzit o femeie scuzandu-se ca "nu-i ordine"?In camera de hotel?
    http://www.youtube.com/v/o_M4HvU_2qI&hl=en&fs=1&rel=0

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.