Lucruri care nu se poate

Friday, 02 October, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Dan Stefancu mi-a inspirat sa scriu bucatica de fata. Omul si-a pus statisticile pe blog, si asa aflam ca are 2500 de articole si 33,000 de comentarii. E bine.

Aici pe Trilema gasiti

oct_stats

Deci mai putine. Dar eu zic ca-i inca si mai bine, dintr-un motiv simplu. Dan scrie din iunie 2006. Trilema exista din 31 decembrie 2008. Daca impartim totalurile la luni, deceblog a publicat in 39 de luni cate 64 posturi si a primit cate 846 comentarii pe luna. Trilema a publicat in 9 luni cate 54 posturi si a primit cate 935 de comentarii pe luna. Cu mentiunea ca daca ar fi sa comparam primele 9 luni din viata deceblog cu primele 9 luni (adica tot astea 9) din viata Trilemei... dar sa trecem.

Uite deci ca se poate, dragi si scumpi cititori, care in marea majoritate n-aveti bloguri, si intr-o oarecare minoritate poate va puneti problema. Toate fornaielile cu blogeri mari, blogeri vechi, blogeri unsi dupa urechi sunt fix asta, fornaieli. Uite ca fix nu conteaza pozitia in zelist, Trilema a fost in top 40 prin februarie, adica la scurta vreme dupa nastere, cand nu avea cu ce sa se laude, si nu se regaseste acum, cand duce poate mai multa atentie, informatie etc etc decat oricine altcineva. Uite ca nu conteaza pana la urma absolut nimic din toate chestiile cu care se bat oamenii pe umar, ei intre ei si fiecare pe sine.

Singura intrebare la care mai merita raspuns este cine va scrie blogul care in primele cateva luni de viata se va compara de pe pozitii usor superioare cu media Trilemei, in anii ei de existenta. Sa ridice mana, zic.

Category: Oda Superbiei
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

7 Responses

  1. Uite ca indraznesc si eu sa ma laud:
    Desi nu manuiesc condeiul la fel de bine ca altii, am perioade in care scriu cu entuziasm si, fiind perfectionisti, produc articole decente. Perioada mai "neagra" pentru blogul meu au fost lunile de vara.. in care a fost "a blog on stagnation".
    Am blog de 11 luni si o medie de 400 de comentarii pe luna. Totusi, am doar 259 de articole, deci nu stau chiar asa rau.
    La numarul de comentarii / articol sunt foarte aproape de trilema. Ai 17.382 comentarii/articol, eu am 17.085. :)

    Nu stiu daca intereseaza pe cineva secretul meu, pentru ca am o medie/articol mai mica decat dece sau decat trilema, dar as spune:
    - daca scrii cu pofta, primesti si feedback pe masura
    - incerc tot timpul sa scriu mai bine, asta insemnand sa sacrific ore bune inainte de publicarea unui articol
    - am un stil comercial, dar in limita bunului simt, sa nu dau in tabloidizare

    In alta ordine de idei, desi sunt foarte multumit de raportul comentarii/numar abonati (in your face, piticu :))) , imi pare rau ca nu am scris un articol atat de bun incat sa imi cresc considerabil numarul de abonati. Eu speram ca intr-un an sa ajung pe la 200. :(

    PS. ti-am raspuns la comentariul de pe fain :)

  2. Erata: nu am o medie/articol mai mica decat dece. :D

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Friday, 2 October 2009

    Si eu zic ca liniutele alea ale tale descriu destul de bine, mai ales ai din mijloc.

    Pe de cealalta parte, toata povestea cu abonatii RSS e o aiureala, totalul este cam la fel de irelevant ca ultimele 3 cifre din dimensiunea totala a paginii in biti.

  4. hai sa nu ne pupam singuri in cur, da?

  1. [...] trei luni de zile spuneam [...]

  2. [...] ca nu merita. Daca faceam Trilema in 2005, ori in 2001, ea nu ajungea in pozitia asta. Daca-mi faceam cont pe twitter in aprilie 2004, in loc de aprile 2009, el nu ajungea niciodata sa [...]

  3. [...] comentarii e greu la inceput si pina la urma nici nu prea conteaza asa mult (odata ce-ai trecut de cincizeci de mii sau ceva). Da' macar sub aspectul care tine de tine tu respecti regulile alea, ai produs zece mii de cuvinte [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.