Lohn-ul si evaziunea fiscala.

Wednesday, 06 May, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Compania Gottex Models, fostul ei director executiv adjunct, Meir Guer si directorul de achizitii Eti Levy s-au prezentat ieri in fata magistratilor din Rishon Lezion, Israel, pentru a raspunde acuzatiilor de contrabanda cu marfuri in scopul evaziunii fiscale.

Autoritatile arata ca in perioada 2003-2006, compania a importat tesaturi in Turcia, Romania si Bulgaria, unde au fost doar croite si cusute, pentru a se folosi de prevederile unor conventii fiscale intre respectivele tari si Israel, prin care imbracamintea produsa din materiale textile produse la randul lor in tarile respective este scutita de taxe vamale. Acuzatii ar fi procedat in acest fel cu buna stiinta, si ar fi cerut si obtinut facturi si alte documente justificative in care se faceau afirmatii false in legatura cu tarile de provenienta a materialelor textile. Autoritatile estimeaza prejudiciul creat la 6 milioane de shekeli (aproximativ 4.5 milioane RON).

Un purtator de cuvant al Gottex Models a declarat ca nu este vorba de evaziune fiscala, ci cel mult de o eroare facuta din neatentie, care in tot cazul nu poarta o penalitate in conformitate cu codul fiscal, si regreta decizia de punere sub acuzare companiei si directorilor respectivi.

Cu completari ulterioare (mai ales daca aflam care or fi fiind companiile romanesti care au trimis respectivele facturi).

Category: Breaking News
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

2 Responses

  1. Mircea Popescu`s avatar
    1
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 6 May 2009

    Ps. Ce inseamna Glowjob ?

    Glowjob este atunci cand google te indexeaza cinci minute dupa ce publici un articol. De exemplu :

    http://www.google.com/search?q=Gottex+Models+evaziune+fiscala

  1. 2
    Gottex Models a facut evaziune fiscala | ROMANIA INEDIT (via Pingback)
    Wednesday, 6 May 2009

    [...] lohn si evaziunea fiscala scrie Mircea Popescu , care asteapta sa aflam care sunt companiile romanesti care au ajutat [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.