Femeia care te-a facut barbat ; barbatul care te-a facut femeie

Tuesday, 05 May, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Din lipsa de ocupatie mai buna, din cauza de extenuare, nervoasa sau ce-o fi fost, ori pur si simplu de ploaie, meditam eu astazi la femei, barbati si facerile lor.

Nu-i lucru usor sa ajungi barbat, copil fiind. In primul rand, tre' sa cresti mare, ceea ce necesita timp, ceea ce-i mai rau decat orice, la varsta aia. N-am inteles de ce, dar e. In al doilea rand, tre sa-ti gasesti bestia. Asta-i in teorie asa, un lucru la care nu se gandeste nimeni anume. Nimeni nu-ti mai zice astazi, ma copile, daca vrei sa fii vre-odata barbat, tre' sa-ti gasesti bestia.

Uneori te gaseste ea, aia-i cel mai simplu. Se intampla, ce-i drept ca rar. Asa am patit eu. A fost, sa zic, frumos. Prietenii mei sunt morti, cam toti. Mie nu-mi mai pasa. Dar sa zic c-a fost frumos, din lipsa de alte cuvinte. Ce sa si zici, pana la urma.

Erau pe vremuri, si aici si aiurea, chestii organizate, metode de facut barbati pe banda rulanta. Aiurea, era de exemplu aia cu un cutit si dute-n padure, si sa nu vii fara lupul mort, sau ce-o fi. Aud ca se mai practica. Poate. Cine stie. E o chestie. Aici, era armata. Cine-o facut-o stie ce vreau sa zic, celorlalti nu stiu cum sa le explic. Poate intr-o zi. Cine stie.

Sigur ca pentru piesa facuta manual exista tentatia sa se creada superioara piesei facute in fabrica. Subiectiv, ai o relatie cu Facatorul, e personala, e altceva. Obiectiv, nu-i nimic. Asa ca, eu cred ca e altceva, dar pana la urma, e doar pentru mine, altceva. Cum si trebuie sa fie.

La cea mai minima intelegere, bestia aia poate fi si-o femeie. Adica, sigur ca in principiu poate fi orice, de la caz la caz, dar vorbesc de surogatul reprezentat pur si simplu asa, din nevoia de-a mai bifa o casuta. E foarte similar cu a deveni cool cumparand un ipod si-un tricou ori o sanda, nu stiu exact care-s marcile, nu-s chiar la curent.

Odata ce-am pornit pe minima intelegere, cum poa' sa te faca femeia barbat decat asa, va jucati si voi de-a mama si de-a tata si gata. Doar clar, nu ? Si-n cazul asta facerea ta ca barbat e o chestie particulara : tu erai barbat, iar fata, spre deosebire de toate celelalte fete (si oameni) de pe lume, recunoaste asta in tine, si deci nu esti facut ci recunoscut ca barbat, si de-acolo se propaga incet incet in restul lumii.

E haios cum se mint oamenii singuri. Adica, observa ei ca nu te-o facut nimic pana la urma, simte ca tot aia-i si nu-si pune problema ca poate totusi cool nu-i on sale, ci isi da explicatia ca pai de-aia nu s-o intamplat nimic ca io eram deja. Sigur. De la gradinita. Bravo.

Pe din partea cealalta, notiunea echivalenta se cere si ea construita. Deci, femeia este facuta de barbat, si anume prin penis, prin operatiunea echivalenta sarlataniei care face barbati care erau deja (de la gradinita, cum ziceam).

N-am habar cum se fac femeile, de fapt. Banui ca nu-i usor sa ajungi femeie, copil fiind, din aceleasi motive, care tin pana la urma de copilarie. Dar cum si prin ce, nu va pot spune, ca eu nefiind. Noa. Asta e.

Nu mi-e foarte clar ce se poate intelege din textul asta, dar pot sa va spun de ce-l public. Sunt curios sa aflu.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

18 Responses

 1. selfhelp`s avatar
  1
  selfhelp 
  Tuesday, 5 May 2009

  As putea sa insinuez ca e un post putin fumat :P
  Totusi, am ramas putin blocat la "Prietenii mei sunt morti, cam toti."

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 5 May 2009

  Noa ce timp de reactie ai omule. Bravo.

 3. selfhelp`s avatar
  3
  selfhelp 
  Tuesday, 5 May 2009

  dupa ce l-am mai citit odata ... mi-am adus aminte de un alt post, pentru mine, la fel de neinteles :D
  http://dudecore.blogspot.com/2009/03/automaton.html

 4. selfhelp`s avatar
  4
  selfhelp 
  Tuesday, 5 May 2009

  inca nu m-am dezobisnuit de boala intreruperii ... stiu ca scrii des, dar in reader nu apar scrierile tale asa din scurt si mi-am format un obicei sa mai dau din cand in cand un direct hit :P

 5. Mircea Popescu`s avatar
  5
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 5 May 2009

  Yee, faine bloguri citesti.

 6. Asta da Tridema! :)

 7. Cristian Lisandru`s avatar
  7
  Cristian Lisandru 
  Tuesday, 5 May 2009

  Femeia te ridică, femeia te coboară, în genunchi mă-ntorc la tine, nici pe brânci nu te primesc. Sau cum apare la tine, pe manşetă - femei, femei, e plină lumea de nebune. Da' nici noi nu suntem mai breji...

 8. Cred ca, copilul devine barbat/femeie cand incepe sa se perceapa/inteleaga. Posibil sa se intample lucrul asta si cu ajutorul celui de langa tine. Io spun ca am inceput sa ma inteleg in urma exceselor, excese pe care le-am imbratisat ca si copil dar, pana la urma m-au ajutat sa-mi impun limite in anumite privinte. Poti sa-i spui si confruntarea/gasirea bestiei, imi pare ca nu se termina, dor ca are loc in alte forme. Sunt iritat cand aud de "copilul din tine", chir daca imi place "sa ma copilaresc", pentru mine o murit copilul cela cand am inceput sa ma inteleg. Si-s sigur ca o sa dau dunga fara sa ma cunosc, numai ca partea asta imi pare ca intra la alta categorie.

 9. Mircea Popescu`s avatar
  9
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 6 May 2009

  Dar si copii inteleg chestii Sorine. Aia ce-i ?

 10. He he, nu-i corect. Doar nu vrei sa masor io nedefinitul. Io nu-s o chestie. De aia am spus "cand am inceput sa ma inteleg", cu MA - pe mine. Ca si copil MA visam, MA inchipuiam, acum caut sa ma inteleg cat mai bine. Un exemplu banal: io, negru si fara vlaga, dupa o zi de praşit la tutun, cu doi saci de ştir in spate, speriat de caini si de intuneric, ma incapatanam sa duc sacii in curtea bunicilor. Incercam sa inteleg ce caut acolo si de ce ma incapatanam sa ridic sacii dupa fiecare pauza. Si nu m-am incapatant sa duc sacii ceia pentru ca as fi avut habar de ce inseamna reponsabilizare sau discernamant, nu mi-am pus problema de ce se poate intampla daca ajung fara saci, nici la ai mei bunici nu m-am gandit, doar la mine.

 11. Mircea Popescu`s avatar
  11
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 6 May 2009

  Interesanta treaba zici tu. O fi, pana la urma.

 12. Pinocchio`s avatar
  12
  Pinocchioinsigna de prim sosit 
  Wednesday, 6 May 2009

  Probabil ca stii ce urmeaza, dar eu tot intreb:
  No, si daca n-a fost femeie, ci barbat?

 13. Mircea Popescu`s avatar
  13
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 6 May 2009

  Pai nici aia nu stiu. Zi tu.

 14. Pinocchio`s avatar
  14
  Pinocchioinsigna de prim sosit 
  Thursday, 7 May 2009

  Habar n-am. Sa zica cine stie, domle, asta e.

 15. romania inedit`s avatar
  15
  romania inedit 
  Friday, 8 May 2009

  Era bine daca multi dintre copii astia faceau si ei armata , sa invete sa pretuiasca viata !
  Pe mine nu m-au facut femeile , le-am facut eu pe ele ! :P

 16. E lasa romania inedit, ca unii dintre ei invata sa pretuiasca viata si altfel decat daca faceau armata... :)

 17. ... nu ma indoiesc...

 1. [...] sau curve sau orice altceva, dar singurele experiente care constituie femeile ca femei sunt experientele cu barbatii (si reciproc, de altfel). Mindrele (da' cam speriatele de bombe) domnite incearca cu alte cuvinte [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.