Iubesc criza.

Saturday, 04 April, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Dar asa, cu patima. Astazi am cumparat deodorant dintr-o farmacie in care nu intrase nimeni toata ziua, patru femei, de varsta adulta si corpulenta opolenta stau proptite-n props-uri (adica mobile) si asteapta. Ora pranzului, care nici nu-i departe.

Una citeste, a doua dicteaza, a treia scrie in calculatorul de tehnica de calcul electronica IT pe care-l au ele acolo in magazin ca sa eficientizeze sau ceva chestie gen management. Un obiect 11.60, alalalt 12.80, per total, ma gandesc eu cu capu-mi ruginit, 24.40. Ei, sa vezi, dupa cinci minute de muncit cu scula mi se comunica 25.55.

"Doamna draga, la cata tehnologie aveti aici, nu mai stiti aduna. Ia uite" si-i arat preturile frumos, sa le vada.
"Vai, trebuie ca astea-s alte preturi"
"Pai cum sa fie alte preturi decat ce-ati scris pe obekt, ca daca va afla Consiliul Concurentei va ia magazinul cu totul"
"Ei, nu, e gresala, ceva." si scoate femeia un calculator chinezesc, de-ala BONY si socoteste, imi da restul, si asta-i tot. S-o fi temut ca-i fac scandal. (Ii si faceam, ca da-o-n fras de treaba, sa stau un sfert de ceas sa platesc in magazinul gol, ce-i aici, Prostelia ?!)

Dati-va seama, daca nu era criza, sa fie farmacia goala, eu inca mai cumparam si la ora asta, un prapadit de deodorant si-un alt obiect de igiena pe care nu vi-l zic pe nume nici de-al dracu, na. Asta o fost ultima ocazie si s-o dus.

Mai jos, magazin de pantofi, deschis, oricum voiam sa-mi cumpar, intru. Eu, sase vanzatoare, si doua tiganci taraind de urechi tezaurul clanului, incet-incet. Toti pantofii se vand la jumatate de sfert de pret, au si cizme sub genunchi pentru gagici cu fund frumos, de la 10 dolari in sus (pana pe la vreo 17-18).

Si mai in jos, o cofetarie unde vesnic era imbulzeala, zeci de oameni, "si mai dati-mi si de-ala, nu ala, ba si ala, ala ce-i?", eu si inca doi. In cinci minute am rezolvat, un kilogram de cheesecake cu capsuni proaspeti, sa fie desert.

Am de gand sa ma mut intr-o casa mai mare, ca deh, daca tot au scazut chiriile, ce pot face decat sa-mi cresc nivelul de trai, si-uite asa.

Doamne-ajuta sa mai dureze criza macar doi-trei ani, sa mai pot si eu respira.

Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

11 Responses

 1. lol.. parca ar fi post scris de zoso. :P
  I'm so mean. Muhahah.

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Saturday, 4 April 2009

  Nu poate fi scris de zoso, ca are mai multe cuvinte decat comentariul mediu :D

 3. Ma refeream la subiectul abordat si la atitudine. Dar, sincer.. I was just teasing. :D
  E bine sa experimentezi cu un stil nou once in a while.

 4. zamolxis`s avatar
  4
  zamolxisinsigna de prim sosit 
  Saturday, 4 April 2009

  de iubit, vaz c-o ubesti, da ea pe tine te? daca nu, esti si tu un criza-stalker. :P

 5. Mircea Popescu`s avatar
  5
  Mircea Popescu 
  Saturday, 4 April 2009

  @zamolxis : Mei, observ cu oarecare surprindere ca pana acum am mai mult de castigat. Pe bursa nu ma mir ase mult, ca eu mereu am castigat mai bine in vremuri tulburi, dar chestia perversa e ca si firma are comenzi in crestere si ca numar si ca volum, ceea ce ar parea improbabil la prima vedere.

 6. zamolxis`s avatar
  6
  zamolxisinsigna de prim sosit 
  Saturday, 4 April 2009

  ca-n ploiezia lu' ala: criza asta nu-i decat o copie.

 7. Cristian Lisandru`s avatar
  7
  Cristian Lisandru 
  Saturday, 4 April 2009

  Şi eu iubesc criza asta la nebunie. Cu cât aud că situaţia este mai naşpa - se poate spune mai naşpa? - cu atât sunt motivat suplimentar şi - culmea, domnilor! - rezultatele îmi crează o stare de bună dispoziţie permanentă. Cu zâmbet pe chip, prin criză...

 8. Mircea Popescu`s avatar
  8
  Mircea Popescu 
  Sunday, 5 April 2009

  Criza care va veniiii
  Le va curati pe toooate
  Sa-ncercam sa facem noi...

 9. Laura Driha`s avatar
  9
  Laura Driha 
  Monday, 13 April 2009

  Mircea, te rog sa-mi permit un mic offtopic : geniala ideea pe care mi-ai facut-o cunoscuta via e-mail:D Vroiam sa te intreb pe ce criterii ai ales parola :))

 10. e bine sa vedem partea buna a lucrurilor, unii dintre noi chiar nu sunt afectati de criza :)

 11. Andrei Ionut`s avatar
  11
  Andrei Ionut 
  Thursday, 27 August 2009

  Bine zis, unii nu sunt afectati de aceasta criza! Poate vom iesi si noi din ea peste 2-3 ani.

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.