Helmut Kohl, o poveste din alte zari.

Saturday, 27 June, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Nu stiu daca va mai amintiti numele asta sau nu. Helmut Kohl a fost cancelarul reunificarii Germaniei. Nascut in 1930, cancelar de patru ori incepand din 1982, seful Uniunii Crestin Democrate doua decenii si mai bine. Pana in 1998.

Ce s-a intamplat in 1998, cine isi mai aminteste ?

A mai existat un singur cancelar care sa reziste 16 ani in fruntea statului german. Otto von Bismarck. Numele lui Kohl este strans legat nu doar de reunificarea tarii lui, ci si, alaturi de Francois Mitterrand, de tratatul de la Maastricht, din care-a curs mai apoi Uniunea Europeana.

Deci, ce s-a intamplat in 1998 ?

Nu stiu daca ati auzit de-o oarecare Ritzi, Monica Ritzi. A fost deputat pe listele D.A. Nascuta in 1977, de numele ei se leaga un portofoliu de minister obscur si un primar de Petrosani. Mai nou este unul dintre cei 33 reprezentanti ai Romaniei in Parlamentul European.

Ce se va intampla in 2009 ?

Pentru ca eu unul sunt curios daca cariera politica a unui popular si longeviv sef de stat in Romania se poate incheia in acelasi fel si pentru aceleasi motive ca in Bundesrepublik. Sau daca, din contra, Republica Chad este un model mai adecvat pentru intelegerea vietii, timpului si spatiului in mandra noastra patrie.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

12 Responses

  1. Anonimosu`s avatar
    1
    Anonimosu 
    Saturday, 27 June 2009

    O problema ar fi ca la nemti erau sute de milioane de marci daca bine tin minte, si aici sunt sute de mii de euro. Nu-i destul?

  2. @ano
    Daca stai sa numeri si la noi sunt sute de milioane ...

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Saturday, 27 June 2009

    @Anonimosu Pe teoria ca nu-s hoti, is saraci ?

    @Dr. A Nu, ca-s bunurile intregului popor, pui pariu ?

  4. Da de Ronalidinho ai auzit? Nu de alta da tot asa nare nici o legatura.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Saturday, 4 July 2009

    De Ronaldinho am auzit, dar de Ronalidinho n-am auzit. Si nici de om destept care sa nu stie scrie n-am auzit.

  6. Am si eu o intrebare. Dacas asa de destept de cemi stergi comenturile?

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 7 July 2009

    Nici de tine nu era vorba, nici destept nu esti, nici de sters nu le sterg.

    In rest, e adevarat.

  8. Cum nu? Ca tiam zis ca nu te pricepi da vorbesti cu o emfaza casi cum teai pricepe si lai sters. In rest e adevarat ca nus destept ca asa cred si toti colegi mei sa sti.

  9. Bine, bine, ca nu leai sters comenturile, in rest e asa cum am vorbit. Da mam mirat ca nu vine decat un cititori de pe blogu tau la mine si mam gandit ca leai sters comenturile si de aia nu vine. Bunatate de comenturi, ar fi fost pacat. Da se pare ca nu e din cauza aia cai poate din cauza ca nu mai ai tu cititori.

  10. Unii si unele din vechilu bloc comunist stiu sa se ascunda, si continua sa faca aceleasi smecherii...........din pacate
    Nu vorbesc de '' specialistii'' comunisti Romani numai....in general de comunistii din lume care continua sa aiba inca multa influenta in lume !

  1. [...] vom ajunge deci sa condamnam si noi un Helmut Kohl ? Uite bine, luandu-ne rolul in [...]

  2. [...] mai corupt guvern din Europa condus de cel mai corupt prim ministru din istoria Europei, mult peste Helmut Kohl de exemplu si in general la perpetuarea mizeriei. Nu intimplator, si nu din prostie : sunt pur si [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.