Exista romani care-si cunosc meseria.

Friday, 15 May, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Chiar si in online, cat ar parea asta de improbabil.

LG isi face campanie pe online, prin Kinecto (imi inchipui ca Radu Ionescu semneaza, judecand dupa faptul ca el este cel ce raspunde primei inevitabile aruncari cu rahat).

Campania este bine facuta, ideea de-a alege patru bloggeri (in cazul asta Mihai Dobrovolschi, Victor Kapra, Cristian Manafu si Bobby Voicu), a-i lasa sa construiasca patru campanii deosebite (doi premiaza fotografie, ceilalti doi ceva social action) si a le premia cititorii cu un televizor (in valoare de vreo 2,000 de dolari), si apoi a premia unul dintre bloggeri este sclipitoare.

In primul rand, creeaza valoare pentru toate partile implicate. Intai si intai, asta inseamna cititorii. Fraza merita repetata. Intai si intai sunt cititorii. In timp ce alti oameni cu damfuri de experti pe advertising online introduc bannere flash de 2048x1400, scrolabile in 8 directii si cu zgomote. Apoi, blogerii, care pot scrie inteligent despre ceva interesant pentru cititori. Si in final, adunat din astea doua, brand-ul, care castiga astfel infinit mai mult decat din zece catraliarde de impresii de banner.

In al doilea rand, are curaj, curajul de-a impune standarde. Nu stiu cate agentii obosite vor mai face pitch-uri pentru campanii cu bannere, flash-uri si rahaturi, si nu stiu cati clienti obositi le vor accepta, dar sunt destul de convins ca dupa campania asta, Kinecto va fi destul de greu de invins intr-o vanzare.

Cam asta inseamna sa fii creativ, si cam asta inseamna sa fii competent, in advertising online. In vorbele lui Simionescu, "ingeniosul bine temperat".

Sunt atat de placut impresionat de aceasta campanie, incat ii dau link pe gratis (de-aia n-am pus link catre nici unul din cei patru, ei imi sunt simpatici, dar daca le dau link m-or baga in concurs sau cine stie). Nu vreau televizoare, dragii mei, dar vreau mai multe agentii ca Kinecto, si mai multi clienti ca LG pentru ele. Asta-i cam tot ce-i trebuie lui mos .ro.

Traiasca.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

25 Responses

  1. Cristian Lisandru`s avatar
    1
    Cristian Lisandru 
    Saturday, 16 May 2009

    Am întâlnit şi români... instruiţi! Să sperăm că sunt şi fericiţi, măcar din punct de vedere financiar...

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 16 May 2009

    Ionescu nu moare de foame, aia-i bistos.

  3. Evenimentul de lansare a fost unul usor neinspirat si nici promovarea nu a fost grozava insa ideea in sine merita.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Saturday, 16 May 2009

    Eu n-am fost la lansare, dar cum fu ?

  5. Pai nici eu n-am fost desi exista o invitatie dar discutam cu cineva implicat in organizare pe mess. Problema a fost ca totul a fost foarte din scurt si au fost putini bloggeri (respectiv cei relativ cunoscuti si implicati in campanie) care incercau sa dea impresia de ''grandious stuff''. In fine, ideea ramane in picioare.

  6. romania inedit`s avatar
    6
    romania inedit 
    Saturday, 16 May 2009

    Eu tocmai ce am scris despre spamul provocat de acest concurs promovat de LG !

    Deocamdata nu-l publicai , dar cred ca ii dau publish mai pe zi !

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Saturday, 16 May 2009

    Noa caz doar n-o fi spam ?!

  8. McGogoo`s avatar
    8
    McGogoo 
    Sunday, 17 May 2009

    Si eu cred ca ideea este una de exceptie. nu am auzit sa se fi facut ceva asemantor pana acum in romania. felicitari celor de la LG.

  9. romania inedit`s avatar
    9
    romania inedit 
    Sunday, 17 May 2009

    Dar tu ce crezi ca este ?
    Trebuia sa citesti mai bine care sunt conditiile care fac din tine un castigator !

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Sunday, 17 May 2009

    @McGogoo Asa ceva

    @romania Zi concret.

  11. Meseria bratara de aur... in era indistriala!

  12. Spam a fost, dar ideea cu pixelii e desteptica desi nu e deloc noua. Pacat de faptul ca nu prea pusca pentru ca modul de afiliere ramane acelasi banner + linkuri. Mai simpatica era o metoda de tip ''online raffle ticket'' sau un concurs cu ''puncte=pixeli''. Nu de alta, dar poate vreau sa lupt pentru un spatiu de 100x100 de pixeli, nu de unul pe 20x20 si o pot face fie scriind fie jucand.

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Monday, 18 May 2009

    Nici mie nu mi se pare ca o fost gandita pana la capat chestia cu pixelii, cat de simpatic mi-e Bobby in general.

  14. Chestia cu ''the million dollar page'' (prima idee cu pixelii de gen) a fost ca existat destul timp pentru a prinde ideea, unele bannere au fost autolicitate pentru a incuraja postarea iar omul a facut tot felul de gimmick-uri de gen ''Cine va ocupa L-ul de deasupra bannerului GSK ?''. In cazul de fata ramai cu o impresie nasoala de ''Asa si ? Mai departe..vreau mai mult !''

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Monday, 18 May 2009

    Pe mine ma chiar amuza chestiunea, sa revin dupa 3 ani (azi maine sunt fix 3 ani) sa vad cum mai merge asa un proiect, ce s-o ales de el...

    Omul, cocosel, atunci imediat dupa, facea angajari, aere, figuri, chestii, pielea, ce mai. Dupa care putin mai tarziu - cateva saptamani, stii cum e dupa bubuilala, li se pare ca gata, timpul trece ca lumina, toata planeta fix la ei se uita - ca va lansa ceva proiect... si uite ca zilele s-au asezat una peste alta si s-or facut saptamani, si saptamanile luni si lunile ani, si aia s-or facut 3, si proiectu ? Unde-i proiectu ?

    Dupa traficul total, generat de-atunci incoace, judecand cinsitit, cat e de targetat, etc, toata pagina valora probabil in ordinul miilor de dolari. Daca scazi auto-vanzarile, rebate-urile, rebate-urile la rebate-uri, o fi scos omu' ceva zeci de mii, cam cat orice pisi care-si vinde virginitatea pe net, chiar imi amintesc c-am ras atunci cu niste prietene, ca ce greu e sa ti-o vinzi daca esti baiat, si una o zis ca "nu si-o stiut alege pula". Ce-i drept, stia fata ce zicea :p

    Intre timp, oamenii care stiu ce fac or facut tot ce-or mai face, iar pustimea alearga ambetata dintr-un gimmick in altul.

  16. Da, eu inca astept sa vad cand se sparge ''the Romanian dot com'' bubble si cati bloggeri o sa mai ramana in picioare in doi ani.

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Monday, 18 May 2009

    Macar doi ;)

  18. romania inedit`s avatar
    18
    romania inedit 
    Monday, 18 May 2009

    Cu mine trei ! :P

  19. Chiar exista romani care-si cunosc meseria...dar tot mai multi si-o uita in timp am o vorba " romanii sunt buni la toate " ! si asa e :)

  20. zamolxis`s avatar
    20
    zamolxisinsigna de prim sosit 
    Wednesday, 5 August 2009

    ce ma mira este ca ideea a luat asa mult sa prinda la o firma. bloggerii organizeaza astfel de concursuri de cand lumea..

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 5 August 2009

    @romania inedit Sa traiesti.

    @zamolxis Pai tocmai aia-i chestia, s-ar parea ca e foarte dificil si scump sa lamuresti companiile sa faca chestii rationale. E o meserie intreaga.

  1. [...] anul de gratie 2009, asa prin primavara, Bobby Voicu, in criza de inspiratie pentru a sustine o campanie de altfel foarte interesanta, aplica ideea. Publicitatea acolo costa [...]

  2. [...] mine Kinecto, compania care a incercat sa se ocupe de gestionarea campaniei LG pe bloguri a facut treaba buna. Blogerii au incercat si ei sa-si puna sapca de succese in cap, s-au straduit sarmanii. Problema e [...]

  3. [...] La un concurs precedent, la care 4 blogeri s-au scremut sa livreze rezultate in agregat inferioare, premiile oferite de sponsor s-au situat undeva pe la nivelul de 10,000 de dolari (5 televizoare widescreen, pe-acolo). Adaugand la asta cat o fi fost comisionul agentiei si ce alte cheltuieli s-or mai fi inregistrat, mi-e destul de clar ca LG a platit 50-60,000 RON pentru rezultate pe care Trilema le-a atins cu cheltuieli infinit mai mici. De aici invatam ca premiile nu sunt glontul de argint care sa rezolve problema relevantei si sa rupa zagazurile indiferentei publicului. Blogerii si agentiile care va spun asta, dragi advertiseri, va mint. Asa cum va mint ei de cand s-au prasit, cu nesimtire specifica. [...]

  4. [...] mai 2009 : Kinecto executa pentru LG o campanie online reusita. Cam singura din tot anul, de altfel. Nu exceptionala, nu geniala, pur si simplu la [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.