Lollini Recycling Systems SRL

Friday, 15 May, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Lollini Recycling Systems este o companie din Bucuresti care, dupa propria-i descriere, dezvolta, produce si desface echipamente pentru compactare si reciclare, dand clientilor posibilitatea sa trateze deseurile intr-un mod ecologic corect si economic.

Produsul principal al companiei este o masina de balotat deseuri, A5000. Compania afirma ca acest produs detine o pozitie de top pe piata, dovedit intre altele si de cateva incercari de imitatie. Produsul urmator, de curand lansat, A6000 ar folosi aceleasi calitati, adaugand un metru in plus de spatiu de incarcare.

Materials Recycling Week este o publicatie engleza in domeniului reciclarii. Ei sustin ca au discutat cu cinci firme diferite, nemultumite de proasta calitate a serviciilor oferite de Lollini, in principal de faptul ca termenele de livrare au trecut, si masinile inca nu au fost livrate, intarzierile situandu-se intre cinci si noua luni. Ei sustin de asemenea ca mai exista inca cel putin cinci cazuri similare de care au cunostiinta.

Unul dintre clienti ar fi platit un avans in octombrie 2007, si restul pretului in august 2008, fara a primi inca produsul, desi livrarea fusese promisa in termen de 10 zile de la plata integrala. In cursul lunii curente, i s-ar fi promis din nou livrarea in termen de 10-14 zile, in urma unei discutii cu reprezentantii Lollini, livrare care inca nu a avut loc.

Clientii povestesc afirmatii din cele mai bizare prin care firma si-ar fi justificat intarzierile, ca de exemplu ca rusii au taiat gazul catre Croatia si ca rezultat firma Lollini n-ar fi avut curent electric, respectiv ca unul dintre producatorii de subansamble ar fi dat faliment si nu a putut fi inlocuit la timp.

Richard Martin, managerul Doncaster Motors Spares spune ca el a primit masina, dupa ce a asteptat mai bine de un an, desi livrarea fusese promisa in termen de patru saptamani. Dupa afirmatiile lui, Doncaster ar fi cumparat masini de la Lollini si anterior, si livrarile au intarziat in limite tolerabile, dar acest ultim caz a fost cu totul altceva. Scuzele prezentate - ca masina ar fi avut un accident in timpul livrarii, ca ar fi aparut o defectiune la macaraua de incarcare, scl evoluand mai degraba in zona ridicolului.

Luca Martinelli, managerul Lollini, a declarat pentru MRW ca ar exista probleme cu un furnizor, fata de care se achitasera piese in avans, si inlocuirea lui cere timp. El a dat asigurari ca toate masinile platite vor fi totusi livrate, chiar daca in unele cazuri livrarea ar putea lua pana la opt luni, care este termenul standard.

John Bowett, managerul Lyndex Recycling Systems, o companie competitoare afirma ca pentru firma sa, productia unei masini din aceeasi clasa ia patru luni, si numai in niste conditii foarte speciale ar putea necesita opt luni. De asemenea, majoritatea producatorilor de subansamble lucreaza sub capacitate in acest moment, si gasirea unui inlocuitor nu ar trebui sa ridice probleme serioase.

Daca tot este ecologia un subiect atat de drag blogosferei, hai sa vedem, jurnalisti cum ne consideram, gasim ceva de scris pe tema ecologiei reale, sau continuam netulburati s-o ardem cu biciclete ?

Category: Breaking News
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

4 Responses

  1. De cand balotarea e reciclare ? si ce legatura are intarzierea livrarilor cu ecologia ?

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 25 July 2009

    Pai, e o parte din proces. Si are, fiind disfunctia unei parti din proces. Sau ma rog, am zis si eu.

  3. Buna ziua,

    Cum concureta nu doarme nici o data vin cu o solutie pentru cei care inca mai au nevoie de aceste prese balotoare sau prese balotoare foarfeca comandate si nelivrate. Suntem unici importatori in Romania si reprezentanti Sierra Europe Recycling si va pot oferi o gama faorte larga de acetfel de echipamente si utilaje. Pentru detalii ma puteti contacta la radu.bacila@elkoplast.ro, +40721270891. http://WWW. elkoplast.ro

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 16 September 2009

    Ia uite si-un caz de self promotion facut rational.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.