DHS, Ministerul a Toate Cele.

Wednesday, 29 July, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Dubii asupra amplasarii unui centru de cercetare a bolilor infectioase.

Aflam dintr-un raport al guvernului ca departamentul Homeland Security s-a bazat pe un studiu fuserit, si gresit, pentru a-si justifica decizia de-a amplasa un centru de cercetare a patogenilor foarte infectiosi in valoare de 700 milioane de dolari intr-o zona din Kansas care este frecvent tinta tornadelor.

Carol D. Leonnig, Washington Post.

Ajuns in acest punct, eu am mai multe probleme. Ingaduiti-mi sa fac o lista.

1. De ce construieste DHS un centru de studiu al patogenilor ? S-a desfiintat CDC ? Daca se dau doua institutii, din care una este cunoscuta drept cam cea mai eficienta agentie guvernamentala (sau una dintre putinele care chiar face ceva, functie de punctul de vedere al evaluatorului), cu rezultate certe si experienta acumulata in decursul anilor, iar cealalta este un conglomerat fara nici un singur rezultat palpabil in decada de existenta, in schimb bine cunoscuta pentru o tendinta de a folosi banii publici pentru a cumpara barci cu motor (varianta de agrement), in pofida faptului ca banii erau destinati altor scopuri, barci pe care apoi sa nu le mai gaseasca, in cadrul auditului (asta pe langa alte milioane de dolari cheltuiti pe cele mai diverse "nevoi personale" ale angajatilor), dvs cui ati incredinta o sarcina, oricat de mica ?

Lasand la o parte chestia asta, cu eficienta si eficacitatea, cu care am inceput doar asa, in joaca, daca exista institutia X, care se ocupa cu chestia pe care vrem s-o rezolvam, si institutia Y, care nu se ocupa cu chestia pe care vrem s-o rezolvam, dvs cui ati incredinta sarcina ?

Vreau sa mi se explice si mie, de preferinta de catre inchinatorii la sfanta SUA, care este ratiunea dupa care un ogranism ce se ocupa pur si simplu cu cheltuirea banilor publici in mall primeste sarcina de-a tine cu grija eprubete pline de sida, antrhax si ce-o mai fi ? Si 700 milioane de dolari pentru a-si mai cumpara un rand de sutiene de baie.

2. De ce aflam despre delapidarea din bugetul public a unui miliard de dolari dintr-un raport al guvernului ? Presa nu mai este, s-o gatat, gata ? Cate alte miliarde au fost tot la fel de turnate in canal, doar ca nu s-a obosit nimeni dintre turnatorii de bani la canal sa scrie un raport pe tema ? Unde-i toata teoria aia cu presele care-s primele 79 de puteri din stat ? Cum se mai simte ?

3. De ce aflam de existenta raportului din Washington Post, oficiosul partidului democrat ? S-a terminat cu interesele private, competitia politica, societatea civila, alea alea ? Gata ?

De-acum incolo avem un partid unic, care conduce guvernul, aloca banii catre departamentul unic, care-i fute, dupa care face un raport despre cum i-o futut, Scanteia publica raportul si mergem toti acasa ?

Ce-i aici, China ? Pai este. Poftiti cu lamuririle mai jos, sunt chiar curios.

Category: SUA care este
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

7 Responses

  1. Eu am citit despre asta acum un an sau doi. De fapt am vazut un documentar fiindca centrul e deja construit. Localul e inundabil. Si nu exista prevazut in proiect un sistem de protectie in caz de dezastru.
    Lor le-au trebuit 6 ani ca sa ia o decizie proasta. Si 2, 3 ani pentru ca presa mainstream sa observe. Cel putin la noi, deciziile se iau mai repede :D .

  2. e o impresie sau iti da serverul rateuri ?
    "Error establishing a database connection"

  3. Si eu am patit, uneori incarca alteori nu merge, tot asa "Error establishing a database connection"

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 29 July 2009

    Un pic de trafic spike, a mai dat rateuri in cursul zilei. I-am mai dat sfoara.

  5. Cum reuseste o echipa de specialisti sa faca niste greseli capitale? Totul este invaluit in mister si se incearca peticirea lucrurilor.

  6. Anonimosu`s avatar
    6
    Anonimosu 
    Wednesday, 2 March 2011

    O fost o delegatie a guvernului Boc in schimb de experienta.

  7. Dr A: Cum se numea documentarul pe care l-ai vazut?

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.