De divinitas calculus divinitatis

Wednesday, 21 October, Year 1 d.Tr. | Author: Sf. Leufteriu Mucenicul

Iubiti e-noriasi, grele si numeroase sunt incercarile pe care dusmanul⊥, in veac afurisit fie numele sau le ridica in calea oitelor ce-si cauta drumul catre Domnul†. Printre acestea sunt si ratacirile stiute si eretice ale strambcredinciosilor de toate felurile, papistasii, calvinistii, anselmitii, polanii, roxolanii, moldovenii si tiganii, fara a-i mai numara intru dansii pe cei pacaliti de minciunile diavolesti ale scientologilor, martorilor turnurilor de veghe si altor scarnavii prasite pe lume direct din parul de pe buricul lui Mamona.

Chiar si eu, care ma canonesc zi de zi si noaptea toata cu post, rugaciune&citanie in sfanta emanastire, si tot nu sunt scutit de incercarile acestor stricatori, ba din contra, ma invadeaza chiar si prin cutia epostala, unde zilnic gasesc, alaturi de pliante care invita spre imbuibarea trupului si uitarea sufletului, scrisori de pierzanie precum cea de mai jos, pe care cuvios va atrag atentia sa n-o cititi, ci sa continuati direct pe langa transa cu ochii inchisi si facand cruce din septul nazal, pana unde incepe iarasi pravoslavinca vorbire despre cele in veac ziditoare.

Parinte!
Am o intrebare pentru cineva care se crede sfant precum si tu te lauzi pe la oameni c-ai fi.

Zici ca Dumnezeu e atotputernic, ca sa pacalesti lumea si sa le ei banii si de inmormantare si sa iti aduca ca fraierii cozonac si vin, dar daca Dumnezeu asta ar fi asa de atotputernic, poate el face o piatra asa de mare si grea care sa n-o poata ridica ?

Astept raspuns cat de urgent, sa stiu daca va primesc la stropit peretii.
Sandu

Dumnezeu este atotputernic si poate face orice lucru sa fie care nu este, sau dimpotriva sa nu mai fie care fusese inainte (tot facut de catre Sine, caci numai din Dumnezeu Tatal izvorasc toate cele care sunt [ asa cum se spune la scripturi, pentru ca zice Evanghelistul { care au fost Cei Patru Evanghelisti < care dupa cum stiti au fost trei, Luca si Matei « acesta din urma spre deosebire de Anton, neavand nici o treaba cu betonul » > } ] ). AM INCHIS PARANTEZA†††

Deci daca nu exista o piatra, Dumnezeu o poate face, tot asa cum daca exista, o poate desface, fie in pietre mai mici (sau chiar pietricele) fie in pur si simplu nimic, sau pe piata libera, sau oricum doreste, pentru ca Dumnezeu este Atotputernic†. Si de asemenea Dumnezeu poate sa ridice orice, si sa coboare orice, mai sus sau mai jos, dupa cum considera. Pentru ca nici macar apa din sifonul de la buda nu urca si nu coboara fara invoirea lui Dumnezeu care este Unul, in numele Tatalui, Fiului si Sfantului Duh †

Asa ca nu va lasati, iubiti e-noriasi, dusi in ispita de limbile ascutite ale celor rai, ci intariti-va inimile, imbarbatati-va femeile, imbrobonati-va fruntile si incheiati-va la slit, si cu Domnul inainte porniti cu totii pe calea dreptei credinte care porneste din Istorie, si prin Biserica ne duce pe toti in Rai.

Doamne-ajuta
† † †

Category: Cuvinte Sfiinte
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

11 Responses

  1. mega-q-vioasa pfelatia`s avatar
    1
    mega-q-vioasa pfelatia 
    Thursday, 22 October 2009

    "stropit peretii", ahahahahahah! suna porno

  2. Mie ti-am zis ca mi se pare o eroare logica chestia cu pietroiul la fel ca si ideea de ''Atotputernic''.

  3. mah, nu am mai citit blogul de pe la inceput de septembrie. si iaca tastez si io adresa, sa vad cu ce se mai lauda popescu si dau peste bucata iasta de text. no. bun. si acuma? ce sa fac cu el?

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 October 2009

    @Andu Pai io n-am ce sa-ti fac, ca-s mai din scoala Kaufman asa.

  5. @Andu +1

  6. sf Empedocle al Bilelor`s avatar
    6
    sf Empedocle al Bilelor 
    Thursday, 22 October 2009

    Αυτή η θεότης, λοιπόν, μεταφράζεται με την έννοια της DIVINITAS που έχει ...

  7. Preacurvioasa Linda`s avatar
    7
    Preacurvioasa Linda 
    Thursday, 22 October 2009

    Draga Pfelatia, sa stii de la mine ca stropitul placut este mieluseilor domnului, dar mai putin placut ochiului. E un mister.

  8. ... Andy?

    Am mai citit cateva posturi. Cel mai mult mi-a placut "tentatia temporarului" - da' stii, ma gandesc acuma ca si "termopanului" are talc...

  9. Sf. Leufteriu Mucenicul`s avatar
    9
    Sf. Leufteriu Mucenicul 
    Thursday, 22 October 2009

    Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doooaaaaamneeee miiiiiiii-iiii-iiii-luieeee-eeee-steeeee

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 October 2009

    @Andu Pai dara ca Andy.

    @sf Empedocle Inainte de λοιπόν nu se pune virgula :D

  11. Porcul de York`s avatar
    11
    Porcul de York 
    Thursday, 22 October 2009

    Fiilor, aveti nevoie de ascultare. Va gasesc aici in pacat, complotand intru Satan, mahnind sufletul Meu. Eu va iubesc insa acum parca as slobozi asupra voastra o ploaie cu din cele amintite. Va vad rataciti in desert, precum niste oi care odata gasite ajung oricum prajeala pe altarul Meu. Intoarceti-va catre Mine si credeti ca eu pot face o piatra atat de mare pe care nici chiar Eu sa nu o ridic, caci daca voi nu credeti, nu Imi ramane decat sa plec in concediu tragand dupa mine un sir lung de fete bisericesti si obligandu-le la o cura de slabire fortata. Asa sa va ajut !

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.