Corcodeii de online

Saturday, 24 October, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Sa incepem cu citate :

Richard Sullivan: http://www.revvnation.com/ value this
US-based Web Business Valuation Expert : ok
US-based Web Business Valuation Expert : 5 - 10k?
Richard Sullivan: ty

Pe de cealalta parte,

Eu vreau 200 milioane in 3 ani.

Bobby Voicu, revvnation greasemonkey

Dupa cum probabil ati ghicit, a avut loc inca un eveniment marca Evensys (compania lu' baiatu' ala cu sapca de tractorist, tineti minte). Asta s-a numit Web-Club, si spre deosebire de toate celelalte traznai organizate de el, a constat intr-o trupa de diversi veniti sa-si cantareasca reciproc testicolele in palma. Cum celelalte "evenimente" constau in retractia repetata a preputului in grup de aplaudaci, "marca Evensys" tinde sa devina sinonima cu "manipularea genitalelor in grup". Zic si eu, nu dau cu palu.

Si-asa, o proprietate care nu face 10,000 de dolari azi, va face 200,000,000 euro in 2012. O crestere de numai 3,000,000%. Pai ce, e mult ? In 3 ani ?

Depinde, zic. Daca Bobita ar fi Provident Financial, si-ar da imprumut site-ul astazi, i-ar lua 25 de ani, la dobanzile de 85-90% pe an pe care le practica aia ca sa atinga 200,000,000 euro. Deci, ce poate face Provident in 25 de ani, Bobel zice ca va face in 3. Asa-i ca-s minunate ciupercile pe care le mananca el ?

Dar sa nu fim rai, adevarul este ca fondatorul care este el are sub curea o lunga lista de reusite, printre care enumeram : sa ia salar de la Yahoo aproape doi ani de zile pana sa se prinda aia ca ascutitul creioanelor si curatatul mufelor de UTP nu-s in fisa postului, sa frece menta 4 ani cu ceva site pe tiparul digg pentru .ro, pana a aparut un competitor real care i-a furat piata in doua luni, si sa vanda un site de muzica (cu tot cu o copila naiva care munceste ca vita-n jug pe plantatia respectiva) pentru destui bani de-o masina (medie, nu luxury). Cu asa rezultate, logic ca neasteptam la un viitor luminos pentru intaiul chel al ronlineului.

Revenind de pe taramul oniric la realitate, George Lemnaru, singurul antreprenor pe bune din ceata de Eiînşişi recunoaste ca eRepublik inca nu-si acopera costurile, dar ca se straduie sa ajunga acolo. Cu investitii de 2.5 milioane si o evaluare (prietenoasa) de 5, pe o piata dificila, saturata si miscandu-se in contra valului, sansele unui exit care sa-i lase bani in mana sunt subtiri.

Dar, spre deosebire de proiectele constand strict in ambalaj si ambalare a celorlalti trei, sansele respective exista. Eu inteleg ca noi pe-aici prin Romania asa ne manifestam dintotdeauna, mergem pe-afara si vedem cum se poarta ceilalti, la cel mai superficial nivel, dupa care intorsi acasa pretindem ca suntem ei pe motiv de pomada justa si "cravatei cum sa-i lege nodul". Dar asta nu inseamna ca va da cineva vre-odata sute de milioane de euro pe prostelile si maimutarelile astea.

Si mai inteleg ca piar este tot ce stim face, si piarizde este tot ce avem, chiar daca se intampla ca-s in majoritate de sex masculin, au burta, si-s pline de figuri si impresii. Dar mi-ar place daca s-ar putea cumva, printr-un efort, intelege ca inovatia nu-i o problema de imagine, si valoarea se creeaza, nu se imagineaza.

Pe mine unul ma amuza sfortarile supraomenesti ale lui Manafu de-a gasi si asocia oameni cat de cat respectabili spectacolului de circ, in speranta ca se va transfera ceva credibilitate catre antreprenorii de televiziune din "cartel". Din nefericire, tot asa cum un prost nu se vindeca de prostie sezand langa un profesor universitar, tot asa cum schiopul nu va creste un picior plimbandu-se cu autocarul echipei nationale de maraton, tot asa nici Bobby Voicu nu va ajunge atreprenor prin contact.

Despre ceilalti doi nu ma exprim, sunt doar niste pustani nevinovati, oricine are dreptul sa fie ridicol la 20 si ceva de ani. Poate ca se va alege ceva de ei. Dar nu pana in 2012.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

10 Responses

  1. pai in 2012 vine Nibiru si ne haleste pe toti

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 24 October 2009

    Ghineon.

  3. Am vazut si eu si no: Blaga o dat juma de milion de para pe un apartament in Bucuresti in speranta ca iese primar. Daca pierde alegerile, poate cumpara PDL-ul eRepublic ca sa-l consoleze pe Basescu.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Saturday, 24 October 2009

    Hahaha.

    Deci e valoare certa, ce mai.

  5. Marius Patrascu`s avatar
    5
    Marius Patrascu 
    Tuesday, 27 October 2009

    Teribil de bun articol!

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 27 October 2009

    Se mai intampla :p

  7. Cred ca ridicoli sunt aceia care, excluzând faptul că au umplut nişte staţii de autobuz cu nişte fluturaşi penibili, n-au făcut nimic altceva decât să-şi dea cu părerea.

  8. bine le zici!

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 14 September 2011

    Ahh, bai frate ce placere subtila-i recitirea istoriei.

  1. [...] octombrie 2009 : Bogdan Voicu, cel mai bogat roman din online, isi evalueaza parul din nas la 200 de milioane de euro. In piata se discuta de [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.