Concurs de Iulie

Monday, 27 July, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Va cam plictisiti vara asta, si nici nu-i prea clar daca apucati concediu, cu criza lui Peste ? Poate ca va pot ajuta nitel. Sa incepem cu ce intereseaza : premiile.

Premiul I Este un cont pe Atlantica, dupa cum rezulta din figura 1 :

Premiul I, Avatar. <a href=http://trilema.com/wp-content/uploads/2009/07/premiul_i_char.jpg>1024px</a>

Premiul I, Avatar. 1024px

Avatarul este un securist (adica de-ala care da cu securea) mascul, nivelul 90+ la bataie, plus mare artizan, face stationery si book la nivel 90+, scule la nivel 80+, securi 70+, cristale, scrie licente, face medicamente 60+ si multe altele. Dupa cum se vede din desen, este chiar primul scriitor de carti de pe server, la mare distanta fata de urmatorul (lvl 71 trebuie sa-si dubleze experienta ca sa ajunga la lvl 88). Toate astea inseamna zeci, unele sute de miliarde de galbeni de produse procesate, si sute de ore de craft.

Mai interesant, are 543,028,738 de galbeni undeva, intr-un buzunar. Ceea ce nu-i putin, avand in vedere ca milionul se vinde cam la 2-3 RON la ora actuala. De asemenea, este sef intr-o ghilda de lvl 73, ceea ce e destul de sus in top, si care are 109681 guild points. In acest joc, ghildele pot obtine orase in stapanire, licitand cu guild points aia. Exista poate 3-4 ghilde care sa aiba mai multe gp, in medie pe piata pretul unui gp fiind cam 10-11,000 galbeni. Deci, vorbim de inca 1 miliard si mai bine, ca valoare, sau de faptul ca omul isi poate alege cam ce oras pofteste.

Pe langa asta, are stransa o colectie impresionanta de nimicuri sclipitoare :

Premiul I, Inventar. <a href=http://trilema.com/wp-content/uploads/2009/07/premiul_i_inventory.jpg>1024px</a>

Premiul I, Inventar. 1024px

Sa luam asa in viteza de-acolo : Advanced Enchant Stones (cuburile alea rosii si albastre) sunt cam 100-150,000 galbeni bucata. Growth Vial [PRE], sticlele alea rosii 2620 bucati nu se mai gasesc de mult pe piata, valoareaza cat vrea vanzatorul, 3,5,8 milioane bucata. Celelalte sticle de langa, Valor, Wisdom si Death Vial sunt cam jumatate de milion bucata. Cubuletele aliniate in stanga, zise Jewels, sunt si ele sute de mii spre milioane, cele 2664 de diamante mari, si cele 8071 diamante mici valoreaza 3-4 milioane, respectiv 1-200,000 bucata. Cele 2229 de bucati de lingouri de otel sunt probabil peste 100,000 bucata, si langa ele, otelul simplu probabil pe la 10-20,000. Ca sa n-o mai lungim, 2-30 de miliarde de galbeni sub forma de diverse obiecte.

Pe langa acest caracter de baza, mai sunt pe cont inca doua care exista ca sa depoziteze averile, ca de exemplu :

Premiul I, Inventar. <A href=http://trilema.com/wp-content/uploads/2009/07/premiul_i_extra.jpg>1024px</a>

Premiul I, Inventar. 1024px

Dupa cum observati, tool-tip-ul este pe un Dragon Axe +10, cel mai bun Dragon Axe din piata este +6 la 30 milioane, mai exista +4 la 8,5 milioane si +3 la 4,5 milioane. In acest joc, fiecare punct in plus inseamna o dublare, pentru ca asa se obtin, din doua +5 obtii un +6. Deci, cu un rationament simplu, acel +10 este de 16 ori mai valoros decat obiectul la vanzare, adica jumatate de miliard. De fapt valoreaza mult mai mult, ca nu se gaseste nicaieri asa ceva, dar sa trecem. Se mai vede acolo un scut Gold Dragon +7, care-i un miliard singur, si o groaza de alte obiecte. Zece miliarde ar fi si-aici.

Ca bonusuri, contul principal are Extra Inventory Bag 2 bucati, si Permanent Mercenary Room 4 bucati. Dar chestia cea mai faina sunt 23 de "power-up 20H license". Astea sunt legacy items, se vindeau la un moment dat de catre joc pe USD, dar intre timp le-au retras, din cauza unui bug, si anume, daca lupti in Arena in timp ce ai licenta activa, ea se regenereaza. Practic, 23 de perioade de cate 20 de ore in care experienta si puterea caracterului sunt +50% indiferent cate lupte. Cu siguranta nu mai are nimeni asa ceva.

Mai sunt tot felul de alte chestii de valoare despre care nu m-am apucat sa scriu, ca nu este loc aici. Si, pentru ca n-am chiar terminat, sa trecem la

Premiul II. Este un alt cont pe Atlantica, dupa cum se ilustreaza aici :

Premiul I. <A href=http://trilema.com/wp-content/uploads/2009/07/premiul_ii_s.jpg>1024px</a>

Premiul II. 1024px

Asta e o fata, magician, adica cu bata. Tot nivel 90+, tot mare crafter, se vede de exemplu din imagine ca la sewing are folosita experienta jumatate de milion din 34 de milioane, deci nici 2% (ar costa cam 2-3 milioane s-o aduceti la nivelul maxim).

Are o groaza de piei si alte ingrediente prin inventar, din care face colorful fabric, care se vinde cu 50,000 bucata. Deci da, fiecare din cele 10,000 de unitati din gramezile alea e de fapt un sfert de 50,000. Si mai are o groaza de inele, care sunt si rare si valoroase, de ordinul milioanelor bune.

Nu-i deci un cont chiar de valoarea celuilalt, dar e mult peste ce se poate obtine in 3-4-6 luni de joc serios si cu aplicatiune. Am primit oferte de mii de dolari pentru fiecare dintre cele doua, dar n-am de gand sa le vand. Am vandut pana acum destule obiecte, conturi si bani prin jocuri incat sa-mi pot permite sa mai si dau din ele.

Voua.

Ce-i de facut deci pentru a intra in posesia unuia dintre aceste doua conturi ? Pai, e destul de simplu. Trebuie sa promovati acest post, pe blogul dvs. Si anume :

Regulile.
Scrieti un post care sa contina un link aici (spre acest post. nu spre Trilema in general). In momentul in care primesc track-back-ul/ping-back-ul, sunteti inscris.

Din momentul in care s-a inscris prima persoana, concursul dureaza fix o luna de zile. La sfarsitul ei, deci probabil pe la sfarsitul lui august, voi sedea cu google analytics si voi face urmatoarea socoteala : numarul de vizite inmultit cu numarul de pagini inmultit cu timpul inmultit cu procentul de vizitatori noi impartit la bounce rate. Sa luam un exemplu :

Exemplu de calcul

Exemplu de calcul

In acest caz, twitter primeste 121 x 2.43 x 104 x .405 / .603 = 20538 puncte, in timp ce google primeste 54 x 1.87 x 216 x .055 / .555 = 2161 puncte. Deci twitter ar primi premiul I, iar google premiul II. Caveat : Concursul este adresat blogurilor romanesti, scrise in limba romana. Blogurile care trimit mai mult de 10-20% trafic strain vor fi descalificate.

Pentru cei ce nu cunosc, Atlantica e un joc facut de nDoors games, destul de reusit, vedeti pe-acolo screenshoturi si asa mai departe.

Succes.

Category: Concursuri
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

23 Responses

 1. Sunt primu care lasa un coment? Restu la lume nu vrea sa aiba unu doi cititori la blogu lui de pe blogu asta? Atunci de ce nu lasa comenturi? De lene? Asa nu o sa ajungeti niciodata sa aveti mai mult de 10 cititori zilnici ca mine in fiecare zi.

 2. Adica tu vrei sa te lecuiesti de o dependenta pasand-o la altii? Si-i mai pui sa si munceasca pentru ea. :)

 3. urangutanita`s avatar
  3
  urangutanita 
  Monday, 27 July 2009

  cred ca vrea sa vanda reclame (mybrute e aproape addictive, plus ca e o reclama discreta) si in plus vrea sa fure din audienta lu' blogfather pe segmentul 10-14 ani

  sincer, tu nu vezi ca articolele mai vechi, alea serioase si cu gandire adanca, aveau mai multe comentarii, cu oameni diversi si cu idei la fel de diverse? Ai facut statistici dupa nr. /volum de comentarii?

  incerci sa castigi trafic in detrimentul calitatii

  macar merita banu' din reclama?

 4. urangutanita`s avatar
  4
  urangutanita 
  Monday, 27 July 2009

  cred ca vrea sa vanda reclame (mybrute e aproape addictive, plus ca e o reclama discreta) si in plus vrea sa fure din audienta lu' blogfather pe segmentul 10-14 ani

  sincer, tu nu vezi ca articolele mai vechi, alea serioase si cu gandire adanca, aveau mai multe comentarii, cu oameni diversi si cu idei la fel de diverse? Ai facut statistici dupa nr. /volum de comentarii?

  incerci sa castigi trafic in detrimentul calitatii

  macar merita banu' din reclama? Asa mare e criza?

 5. urangutanita`s avatar
  5
  urangutanita 
  Monday, 27 July 2009

  err, dupa cum se vede, in al doilea comment am mai adaugat o mica fraza

  cred ca am identificat niste momente in care e posibil sa iti fi dezamagit din comentatori, dar nu stiu daca e cazul sa le zic la tot boborul :)

 6. @urangutanita.. mai, totusi mi se pare interesanta ideea. Si nu stiu cat de "serios si cu gandire adanca" e articolul, dar e muncit.. a scris ceva la el.
  Ce mi se pare ciudat e afirmatia ca cele doua conturi valoreaza mii de dolari si le ofera in forma asta.
  @Mircea.. cu cateva mii de dolari ai putea aduce mult mai multe comentarii + trafic pe blog, de ce nu vinzi conturile? :D

 7. "cred ca am identificat niste momente in care e posibil sa iti fi dezamagit din comentatori" - bingo

 8. Mircea Popescu`s avatar
  8
  Mircea Popescu 
  Monday, 27 July 2009

  @dadatroll Pentru un cinic profesionist, te aflii incredibil de glib mei :D

  @Catalin Lol io nu-s dependent, io ma las oricand vreau. Ca incep altceva.

  @urangutanita Vai dar aspra esti cu mine, vadesti o iubire sincera si pura.

  Uite, hai sa copy/paste din lista de articole recente : Concurs de Iulie ; ARCA. Ad astram ; Tycho Brahe ; Neogen, BRAT si iframe ; De ce rad eu de ma-mburd prin casa in dimineata asta ; Karma ; Cum sa fac sa fiu si io ; Blogerii nu mor, nu mor, nu mor ; O trasatura a romanismului ; Halul in care ne aflam.

  Cate din ele pui la gandire adanca, si serioase, si cate sunt in detrimentul calitatii ? Te-ntreb pe tine, ca mie evident mi se par toate foarte calitaticioase, ca fiind ale mele, zic.

  Si-acu, cu copy paste din mai in urma, spre exemplu, atunci cand ai semnat tu prima data, adica pe la sfarsit de april : N-am inteles o chestie cu gripa porcina ; Vizitatori unici si abonati RSS ; Identificarea grupului social si notiunea de bine ; Banii si controlul social ; Neotenia ; De progres izbaveste-ne pe noi ; Veniti de luati credit ; Weekend cu Mama ; Postul Saptamanii, 20 - 27 Aprilie ; Zilele Cetatii, Timisoara, 2009

  Cate din astea pui la gandire adanca&serioase, si cate sunt in detrimentul calitatii ?

 9. Mircea Popescu`s avatar
  9
  Mircea Popescu 
  Monday, 27 July 2009

  @Catalin Uite, sincer, intra in joc si vezi cu cat se ofera milionul de gold la vanzare.

  Daca prefer sa dau ceva, decat sa cumpar ceva, nu mi se pare ca ar trebui sa mi se impute ceva. Spre exemplu, daca dau o masina unei femei, mi s-ar parea chiar dincolo de limita sa-mi raspunda in termenii "Ce fraier esti, daca o vindeai puteai sa-ti cumperi zece ca mine". Tie nu ?

  Cat despre momentele alea in care e posibil sa-ti fi dezamagit din comentatori : nu exista sa nu se intample. E in firea lucrurilor. Tot mereu si orice ai face e si va fi posibil sa-ti fi dezamagit din comentatori.

 10. Well, ziceam doar ce-as fi facut eu. Apreciez ideea originala, totusi. :D

 11. Mircea Popescu`s avatar
  11
  Mircea Popescu 
  Monday, 27 July 2009

  :p

  Am vandut destule pana acum oricum, nu-i paguba.

 12. Mai bine pui pe blog un tutorial despre cum sa faci bani in jocul ala. Nu m-ar deranja sa scot cateva mii de dolari la cateva luni. :)
  (depinde si de timpul investit, ce-i drept)

  Inca ceva, tine-te bine: ai fost lepsuit. :))

 13. Mircea Popescu`s avatar
  13
  Mircea Popescu 
  Monday, 27 July 2009

  Dar ca sa revenim la subiect : cred ca motivul pentru care comentariile s-au mai subtiat e ca am ajuns intr-un fel la intelegere cu multi dintre comentatori.

  Adica, prima oara cand intri pe un blog, cat de cat interesant, incerci de toate, apesi pe butoane, eventual sapi putin despre autor, dai un google sa vezi cine-i. A cincisprezecea oara cand intri, nu zici "hei, ma intreb cine-i asta. Hai sa dam un google." Tot la fel, prima oara poate ii pui niste intrebari, sau iti dai cu parerea, curios fiind sa vezi ce crede omul despre cartofii copti sau mersul in maini. Dar dupa ce ai facut asta, si de asemenea dupa ce ai citit mai multe (zeci, sute) de postari, nu-ti mai vine sa-l intrebi mare lucru.

  Sau cel putin asta ma duce pe mine capul.

 14. Mircea Popescu`s avatar
  14
  Mircea Popescu 
  Monday, 27 July 2009

  A, contul are cam 9 luni de viata, a fost facut prin vara anului trecut. Si nu-i greu sa scoti 1-2-3 mii pe luna jucand diverse, daca te pricepi la comert. Problema e ca daca te pricepi la comert, nu-i greu sa scoti oricati bani vrei tu, de oriunde se nimereste, si jocurile pe calculator nu pot fi decat hobby.

  Lepsuit ? Cum unde cand cu ce ? Si de catre cineva care stie cat de putin imi place mie leapsa ?

 15. Si totusi unii reusesc sa mentina comunitati. Dar e foarte greu, ce-i drept. Eu nu te critic, pentru ca nici eu nu stiu sa fac asta.
  Ah, legat de chestii cu care te obisnuiesti: de mai mult de juma' de an, de cand scrii pe blog, tot "intrii" scrii. :-s

  Bummer, atunci pune tutorial de comert.

  De mine, tocmai pentru ca stiu ce mult iti place. :)
  Dar ia-o ca pe o intrebare dintr-un interviu. ;)

 16. Mircea Popescu`s avatar
  16
  Mircea Popescu 
  Monday, 27 July 2009

  Noa drac sa-l ia. Mersi, am corectat.

  Cu comunitatile, chestia-i doua. Una, ca daca vroiam mai degraba comunitate, probabil faceam forum, nu blog. Nu ca ar fi mare diferenta intre ele neaparat, tehnic vorbind, tot scrii, tot citesti, dar ca prezentare/ambalaj, imi pare ca blogul e mai mult un instrument de expresie, si ca atare, atrage cititori, iar forumul e mai degraba de interactiune, si atrage comunitati.

  A doua, ca o comunitate se formeaza intre oameni, si daca se formeaza sau nu se formeaza o comunitate pe un blog tine de cititori mai mult, de autor mai putin. Nu pot pana la urma sa ma apuc eu sa iau doi oameni si sa le zic, noa, interactionati intre voi. Interactioneaza ei daca vor si le vine.

  Intr-un sens, mi se pare ca se poate chiar spune ca formarea unei comunitati e un semn de slabiciune a blogului respectiv, de inadecvare a formei - ar fi trebuit sa fie forum, tot asa cum un forum pe care scrie o singura persoana e un forum ratat. Cam fortat, dar asa, de teorie.

 17. Mircea Popescu`s avatar
  17
  Mircea Popescu 
  Monday, 27 July 2009

  Si apropo. Eu scriu, tu scrii, eu intru tu intri ? Limba romana e nesistematizabila!

  As chiar vrea sa scriu un tutorial de comert, dar sincer iti spun ca nu ma simt capabil. E grea chestie. Tenteaza sa zic bre, ori te nasti cu el in sange, ori uita-ti de el, e talent si gata, si poate ca asa si este. In tot cazul, nu stiu cum as invata pe cineva comert.

  Si hai ca oi scrie cu ce ma ocup zi de zi, ca sa ii fac placerea urangutanitei, si asa o nemultumea profunzimea insondabila a articolelor de pe aici-sa.

 18. Okey dokey.

 19. Mircea Popescu`s avatar
  19
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 29 July 2009

  Intre timp am primit o oferta pe care chiar n-o pot refuza.

  Cum vad ca nimeni nu s-a inscris aici, nu vad o problema in a suspenda concursul.

  Sorry boys&grlz.

 20. urangutanita`s avatar
  20
  urangutanita 
  Sunday, 2 August 2009

  Cred ca nu a avut succes pentru ca nu e un joc cunoscut la noi, jocurile online sunt un fenomen de turma in general. A, si e o proprietate intelectuala in fond, ai teoretizat problema deja, te mai astepti sa fie vazut ca un castig banesc? :)

  Ca sa iti raspund cu oarecare intarziere la intrebari:

  Concurs de Iulie - stii deja parerea;
  ARCA. Ad astram - stire interesanta, ramane totusi o stire, as vrea sa vad mai multe
  Tycho Brahe - e ceva din capitoul 'chestii interesante despre un personaj de care abia ai auzit ', interesant si original povestit ; e usurel dar si instructiv, e cu +
  Neogen, BRAT si iframe - carcoteala aiurea in stil zoso, stiu si eu un posibil motiv si nu il scriu de lene si pentru ca mi se pare plictisitor;
  De ce rad eu de ma-mburd prin casa in dimineata asta - am ras si eu, mai fa experiente din astea :)
  Karma - uite ca pe asta il scapasem (am observat ca Opera nu imi arata in RSS articole care apar mai recent, dar cu data anterioara celui mai recent articol, iti detaliez daca nu ti-e clar); da, asta e la categoria cu plus, obiectiv vorbind, ca altfel subiectul nu ma prea intereseaza
  Cum sa fac sa fiu si io - util pentru cine intreaba, dar tot categoria viata de blog si web
  Blogerii nu mor, nu mor, nu mor - subiect cam inconfortabil; aceeasi categorie
  O trasatura a romanismului - deh, trebuia sa te apuci si tu de etnopisicologie aplicata, punem cu plus, ca e gandit si motivul special ales ca sa fie original;
  Halul in care ne aflam - iar bloguri si publicitate web...

  Comparand cu cele din aprilie enumerate de tine distributia usurel/serios e similara, chiar sunt mai serioase cele de acum, dar toate blogurile isi autoanalizeaza lumea lor de seo, web, spam, blog, wp.

  Si cred ca articole ca Neotenia, Banii si controlul social , De progres izbaveste-ne pe noi le depasesc net pe cele de acum.

  Cred ca e obositor sa ti se pretinda mereu originalitate, si odata ce stilul ti-e format si ti-ai obisnuit cititorii cu el, ce e oare mai bine, sa fii original fata de altii, sau original fata de tine insuti? Original ca subiect sau original ca abordare a subiectului? Dar las, nu analiza prea tare, sa nu incepi sa fii original in mod fortat, ca ziaristii :)

 21. Mircea Popescu`s avatar
  21
  Mircea Popescu 
  Sunday, 2 August 2009

  Deci practic, pe tine te dezintereseaza meta-tema, adica discutia despre bloguri, web, etc. Te inteleg, te respect (eventual te chiar iubesc, chiar daca nu-s bondoc), dar! Nu se poate si nu se va putea fara. Asta-i un blog de cultura, cultura exista azi pe web. Sfarsitul povestii cum zice englezul.

  Ce ma gandesc eu e ca pentru a fi fericit trebuie sa ceri mult si sa te multumesti cu putin. In felul asta, nu ma supar daca ceri mult :D

  Chestia cu opera, RSS-ul e setat sa arate ultimul articol. Daca ultimul articol de pe blog nu-i ultimul articol pe care l-ai citit tu, s-ar putea sa-ti scape din ele.

 22. urangutanita`s avatar
  22
  urangutanita 
  Monday, 3 August 2009

  Nu pot spune ca ma dez-intereseaza complet, pentru ca sunt pe domeniul meu, dar dupa cum vezi, majoritatea blogurilor au cel putin saptamanal cate o auto-reflectie de genul asta: noi si alti bloggeri amici/dusmani, noi si jurnalistii, noi si seo, noi si spamu, noi si conferintele web20 ... etc. Cam aceleasi idei sau vorbe circula peste tot, mai agramat sau mai cult impachetate. Si eu apreciez cel mai mult originalitatea (aia cu adevarat originala, nu fortata), dupa cum poate ai dedus deja.

  Adevarul e ca tot te citesc si cu temele astea, asa ca nu ma lua foarte in serios :P

 1. [...] rasei creatorilor lor, totusi nu se scufunda cu totul sub povara lor. Un exemplu mai vechi aveti aici, Atlantica se numea chestia, si in pofida a tot felul de bube hibe si probleme, totusi zic ca per [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.