Ce fac eu intr-o zi de zi

Monday, 27 July, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

La cererea cititorilor am sa va povestesc cam ce fac eu intr-o zi obisnuita.

In primul rand ca nu exista zile "obisnuite", nu din cauza ca viata mea e atat de palpitanta si fascinanta incat toate zilele mele sunt "exceptionale", ci din contra, pentru ca nu am zile exceptionale. Toate zilele sunt la fel, zile. N-am zi de chenzina, n-am zi de venit vacanta, n-am zile de luni pentru ca n-am nici zile de weekend, n-am aproape nici un interes pentru ce zi este. E o zi, pur si simplu.

In fiecare zi, ma trezesc. Acest eveniment se intampla undeva intre orele 10 si 12. Uneori, rar, ma trezesc mai devreme, ceea ce ma indispune pentru cam tot restul zilei, proportional cu deviatia fata de medie. De exemplu, saptamana trecuta m-am trezit la opt fara un sfert, si-am fost un cosmar pentru toata lumea, ziua toata. Alteori, ma trezesc mai tarziu, mai ales daca am pierdut noaptea (sau ma rog, am castigat-o). Asta nu ma binedispune in mod particular, ceea ce de fapt e destul de nedrept, daca stau si ma gandesc. Pe de cealalta parte, eu ma trezesc in general binedispus, asa ca poate de aia nu se cunoaste.

Dupa ce m-am trezit, mananc. Uneori cereale, alteori fructe, uneori friptura la tava cu cartofi copti, ardei copti, smantana si patrunjel si o sticla rece de sampanie, alteori ciocolata, sau supa, sau copii de tata. Ma rog, asta cu copii nu, copii nu mananc, dar in rest, e imposibil de estimat ce voi manca dimineata urmatoare.

Dupa ce am mancat, intru pe internet, unde citesc mailuri, ceea ce imi stabileste programul pe urmatoarele cateva ore. Daca este de munca, citesc rapoarte, particip la sedinte de board, de strategie, tehnice, ce-o mai fi. Tehnologia sa traiasca, pot urla/zambi oriunde in lumea civilizata cu o simpla apasare de buton etc. Depinzand cat de groasa e, termin undeva intre 3 dupa-masa si miezul noptii. In general, cam pe la 3.

Dupa care, mai citesc, mai scriu, mai stau de povesti, ies prin oras, imi bat sclava, ma scarpin in nas dandu-ma pe spate pe scaun, merg la cinema, balotez inghetata, merg la strand etc in ordinea relativa a frecventei. Pranzul intra pe undeva pe acolo, de la homemade sushi la Pork Wellington (inventie proprie), trecand prin varza a la Cluj si oua umplute.

Din cand in cand, butonez pe internet, ma intrerup ca sa dictez articole si idei pentru blog (da, am o secretara pentru acest scop. pe bune), merg la toaleta. Cam de 2-3 ori pe saptamana, particip la sedinte la partid. Cam o data sau de doua ori pe luna imi vizitez contabilul, banca, depun documente, ridic documente, semnez de-mi cad mainile, cam de trei-patru ori pe luna stau la discutii cu avocatii, ma prezint la cauze prin tribunale, plec din sau ma intorc in tara. Uneori duc o fata la opera, sau la teatru, sau la rau. Alteori, duc doua. Sau trei.

Dupa 2-3 ma culc. Cel mai adesea inainte de zori, dar uneori dupa. Cam asta.

Nu am privit televizorul de cel putin cinci ani, n-am calatorit cu autobuzul de vreo 10, n-am mancat intr-un fastfood (McDonalds, KFC sau saormeria de la colt) niciodata.

Category: Oda Superbiei
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

11 Responses

  1. Te cam respecti, din ce vad eu.. :)

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Monday, 27 July 2009

    Daca nu eu, atunci cine.

  3. Dictezi si comentariile ? :D

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Monday, 27 July 2009

    Dictezi si comentariile ? :D

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Monday, 27 July 2009

    oops...

  6. kokofifi`s avatar
    6
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Tuesday, 28 July 2009

    "Nu am privit televizorul de cel putin cinci ani, n-am calatorit cu autobuzul de vreo 10, n-am mancat intr-un fastfood (McDonalds, KFC sau saormeria de la colt) niciodata"

    Departe de lumea dezlantuita esti, Trilemoiule. E subtire aerul acolo in vârful lantului trofic? :D

  7. @kokofifi
    Va rugam sa reveniti dupa ora 12.
    :D

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 28 July 2009

    @kokofifi Ie, asa de subtire ca ti se subtie varful capului, si-ajungi ca Oblio.

    @Secretara Ce mi-ai tras-o lol. For the record, este ora unsprezece patruzecisipatrudeminute zero secunde. La semnalul urmator...

  9. Madelaine`s avatar
    9
    Madelaine 
    Tuesday, 28 July 2009

    Iete al naibii ce se mai respecta! Ai o singura sclava? :P

  10. uite pe ce s-au risipit impozitele tale la Timisoara:

    "Automobile Bavaria
    Sînt douăsprezece maşini reposedate. În lumea lor, ne introduce Lucian, un agent de vînzări. Un BMW, care la viaţa lui a costat 90.000 de euro, e al Consiliului Local Timişoara şi e expus acum pe la 30.000. "Au fost două, au păstrat una, una ne-au trimis-o înapoi."

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 28 July 2009

    @Madelaine Cate una pe zi, dragoste. C-asa-s io, humanitarianist.

    @Dr.A Eu nu platesc impozite locale, ca n-am proprietati aici.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.