Cautare pe blog

Saturday, 19 December, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Tocmai citeam parerile unui ilustru anonim, care scria sfaturi despre ce ai de facut odata ce esti probloger d-ala. Nu conteaza cine, ca-s toti la fel si scriu aceleasi tampenii, si nu conteaza de ce citeam, ca io citesc, bun ?

Printre diversele "sfaturi", care frapau mai ales prin aia ca omu' de le dadea nu le aplica la el pe blog, si respectiv prin aialalta ca acelasi omu' se cocotase pe asa o excathedra ca nu-i atingeau picioarele nu zic solu', nu zic podiumu', da' macar primul element decorativ-votiv de pe capitel, am gasit clar si raspicat spus ca "trebuie sa-ti pui search pe blog".

De ce ? Pai ca daca omu' cauta ceva ? Bun, dar ai taguri. Pai si daca omu' nu gaseste in taguri ? Atunci n-are de fapt treaba cu tine, ar fi raspunsul logic. Da' daca n-ai scris tagurile bine, si el de fapt ar avea treaba cu tine ? Atunci citeste el pana gaseste, daca te place asa de mult. Da' daca nu te place deloc, ci cauta o informatie ? Atunci se intoarce in Google, de unde-o si venit, si cauta iar. Dupa cum vedeti, logic vorbind, nu exista absolut nici o justificare rationala pentru nevoia de-a avea search pe blog, privind problema din interiorul ei.

Privind-o din exterior, e inca mai grav : sa-ti inchipui tu, Gyusi, ilustru sfatuitor anonim, ca poti, ca se poate sau ca exista un algoritm de cautare mai bun decat are Google, si care totusi nu exista la nivelul de motor de cautare alternativ, concurenta pentru Google, ci ramane rezervat si elitist, destinat strict cautarii pe acele bloguri anonime care aleg sa instaleze asa ceva... tre sa fii cel putin dobitoc, scuzati-mi expresia. E exact tipul de gresala care dovedeste clar si fara putinta de tagada ca avem de-a face cu inca un pusti umbland in bocancii lu' tata-so, cu sireturile legate pe sub barbie.

E trist sa vezi cate tampenii sunt perpetuate de oameni care n-au caderea intelectuala sa isi inteleaga corect problemele, si sa aplice solutiile simple care se gasesc la indemana. Sa-i facem noi treaba sfatuitorului, pana el mai deschide niste taguri pe care uita sa le inchida prin hastemeleu', cum se face daca esti probloger ca si el. Deci :

<form name="input" action="google_redirect.php" method="POST">
<input type="text" name="cautare" />
<input type="submit" value="Cautati" />
</form>

Iar in google_redirect.php puneti

<?php
$redirect = "Location: http://www.google.com/search?q=site%3Aionel-blogerel.org"." ".$_POST["cautare"];
header( $redirect ) ;
?>

Aplicati form-ul respectiv acolo unde doriti sa apara casuta de cautare, puneti fisierul php in acelasi director, si sanatate buna.

PS. Da, metoda nu functioneaza daca google nu va indexeaza. Pe de alta parte, daca Google nu va indexeaza, aveti probleme mult mai urgente decat a va crea un Gyoosle mic, de buzunar.

Category: 3 ani experienta
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

16 Responses

 1. Flaviu L. Comănescu-Balla`s avatar
  1
  Flaviu L. Comănescu-Ballainsigna de criptograf 
  Saturday, 19 December 2009

  Te-am prins! Că într-un post mai înainte ziceai că ce-i aia SEO : ))))) :P

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Saturday, 19 December 2009

  Lol pai si ce ziceam ? :D

 3. de unde sunteti voi? Romani progresul nu a ajuns la voi?

 4. presupun ca realizezi si singur care-i riscul sa ne bazam exclusiv pe Google si cautarile oferite de el.

 5. dar chiar de nu ai cautare pe blog, eu desi am si chiar si eu o folosesc cand vreau sa m arefer la postari mai vechi, pentru cei ce stiu ca la tine au gasit ceva dar nu stiu cand si unde si de nu ai casuta aia ....

  google ... scrii numele blogului si cuvantul, expresia dorita si surpriza, primul link e spre postarea respectiva! :)

 6. Mircea Popescu`s avatar
  6
  Mircea Popescu 
  Sunday, 20 December 2009

  @dAImon Cam aceleasi riscuri ca si atunci cand ne bazam pe producatorii de masini pentru a produce masini, sau pe orice alt oligopol.

  Solutia din pacate nu este si nu poate fi productia individuala de masini in garajul propriu.

  @Ionut Pam-pam.

 7. Eu unul recunoxc puterea Google cand vine de date agregate, that is, ca masinaria lui este mai capabila decat orice altceva sa-mi ofere legatura catre informatii aleatoriu alese. Insa puterea masinii vine din numarul imens de lucruri indexate plus experienta a mai bine de 10 ani de cautari. Au invatat.

  Cautarea intr-un singur domeniu poate fi facuta si de mine, cat de greu mi-ar fi sa scriu un script care contorizeaza toate cuvintele din toate insemnarile+comentariile+categories+tags, si apoi sa parcurg vectorul? Sa ma bazez pe Google e ca si cum mi-as cauta cheile prin casa incepand cu cartea de telefon, ca sa stiu unde locuiesc.

 8. Parerea mea e ca nu strica sa ai o bara de cautare pe blog.

 9. Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!

 10. Mircea Popescu`s avatar
  10
  Mircea Popescu 
  Saturday, 23 January 2010

  @dAImon Eu cred ca n-ai dreptate. Adica, o fi parand contraintuitiv (carte de telefon etc) dar in fapt nu exista o regula ca reteaua trebuie neaparat sa se organizeze dupa reguli intuitive.

  Fapt este ca diferentierea pe care-o aplici (dupa domenii) e arbitrara in raport cu algoritmul, si imi aduce aminte de o povestioara, pe care cred c-ai citit-o pe-aici. Iara daca n-ai, http://trilema.com/2009/pasa-n-trei-cu-schimb-de-locuri/ dinjos.

 11. la articole recente sunt 18 - daca cititorul nu este atent la ziua, luna, anul respectivei postari, nu stie ce anume sa caute (observ ca la fiecare home - prin home inteleg pagina de pornire unde ar trebui sa apara articolul recent - apare altceva)

  ca sa iei arhiva si sa cauti un post de un km, citit pe fuga dar cu dorinta de a-l citi cand ai timp, iar e anevoios

  ok, omul vrea sa citeasca LESNE. O sa-l gasesc eu cand nu voi merge la culcare si cand voi sta mai bine cu rabdarea.

 12. Mircea Popescu`s avatar
  12
  Mircea Popescu 
  Thursday, 3 June 2010

  Pai logic vorbind, daca nu esti atent unde-ti lasi cheile, nu le vei gasi.

  Mai ales daca nu esti atent unde-ti lasi cheile in mijlocul oraselului Cairo, cu 18 milioane de locuitori, ca pe Trilema sunt o groaza de articole, cum bine observi.

  Da se poate face bookmark, de exemplu.

 13. observa ca vrei sa citesc din scoarta-n scoarta :) la rubrica despre tine tot nu scrie mare lucru, nu scrie ce vreau eu sa vad

 14. Mircea Popescu`s avatar
  14
  Mircea Popescu 
  Thursday, 3 June 2010

  Nici n-am stiut ca este rubrica despre mine lol.

  Vezi ca este un cv pe undeva prin root.

 1. [...] explicat deja de ce nu voi implementa niciodata o functionalitate speciala de cautare pe acest blog. De asemenea, am explicat in acelasi loc de ce asa o idee e o dovada de incultura, o idee proasta, [...]

 2. [...] lunilor care s-au transformat in ani chestia asta a devenit imposibila, da' nu-i problema ca Google indexeaza 100% Trilemai asa ca se poate gasi absolut orice cu minim efort, si da rezultate mult mai bune [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.