Call teh wahmbulance

Monday, 05 October, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Expresia din titlu, ilustrata de exemplu pe ytmnd denumeste in spatiul gandirii de peste ocean reactia corecta in fata unui apucat care se plange de lucruri care pur si simplu nu merita mentionate. Deci, ti-a cazut o scama-n gris si-ti vine a plange ? Repede, call teh wahmbulance. Tricoul ala lalau pe care-l porti din liceu si-a dat in sfarsit obstescul sfarsit in ghearele masinii de spalat, si pe tine te umfla lacrimile ? Dial whine-one-one, it's an emergency!

Ei, un oarecare Dan Badea, de care n-am auzit, comite primul lui articol pe focusblog.ro, de-un bombastic atroce. Omul ne zbiara inca din titlu ca nici mai mult nici mai putin decat "Jurnalist amenintat in Romania anului 2009". Ma gandesc ca singura explicatie pentru lipsa celor 6 semne de exclamare este politica redactionala a focusblog.ro, de-a nu pune semne de punctuatie in titlu. Dupa care, intra in tema prin explozie : "Nu, nu suntem in Cecenia. Suntem in Romania anului 2009, la 20 de ani dupa “Revolutia” din ‘89." Ca sa vezi dom'le. Si eu care chiar credeam, naiv fiind, ca suntem in Cecenia. Dupa starea drumurilor, dupa competenta functionarilor... ma rog, sa trecem.

Care-i marea problema, astfel adusa in fata atentiei publicului, ce zic eu publicului, in fata intregii lumi de pe toata planeta de catre inegalabilul, inenarabilul jurnalist Dan Badea (de care n-am auzit) ? Pai, un oarecare, nimeni altul decat periculosul Anonim, l-a intrebat, pe internet, retineti amanuntul ca-i important, tocmai pe internet, ca oare cat a primit sa manance cacat, si oare nu i-ar sta mai bine fara buze si dinti ? Si in subsidiar, ca daca-l apara acviluta. In conformitate cu cele mai bune practici ale ridicolului pe internet, "articolul" se incheie cu un patetic "Va pasa ?"

Dupa cum vedeti, grave probleme are mintea lui Dan Badea. Asa ca i-am lasat omului un comentariu, sa-si mai vina in simtiri, ceva precum

Chiar deloc.

Call the wahmbulance eleventy

Jurnalistul de mare angajament Dan Badea, de care tot n-am auzit, dar care iata, lupta pe baricadele informarii populatiei, chiar cu riscul propriilor buze si dinti, mi-a sters comentariul!

Pai cum isi permite sa-mi stearga mie comentariile, pe internet, doar eu am dreptul sa ma exprim liber si asta este o incalcare flagranta a libertatilor gaRANTATE DE CONSTITUTIE IMI SUN AVOCATUL OMG WAAAAAAAAHHHH

Call teh wahmbulance, eh ?

Edit ulterior : Intre timp si comentariul meu si-a regasit un loc sub soare, si despre Dan Badea am aflat ca-i ceva jurnalist de mainstream trecut pe online. Incepator pe-aici pe la noi, cum s-ar zice. Sa speram ca s-a ales cu ceva.

Category: Rautati si Mizerii
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

11 Responses

 1. rofloluts, e o practica la blogarii din pitesti sa stearga comentariile incomode. zi mersi ca nu ti l-a inlocuit cu o tampenie de alt comentariu si zi mersi ca nu ti-a dat mesaj pe mail ca ti fashi el pi tini, wai. se obisnuieste pe-aici pe la tsara.

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Monday, 5 October 2009

  Da-n Pitesti se vorbeste cu acsient di Focsani ?

 3. asa vine vorba ca altfel n-ar avea farmec

 4. Mircea Popescu`s avatar
  4
  Mircea Popescu 
  Monday, 5 October 2009

  Taci ca se revizui marea nedreptate strigatoare la cer ce-mi fusese facuta.

 5. Dintotdeauna m-au enervat articolele whiny (inclusiv cele scrise de mine), dar am observat ca au succes. E vina cititorilor ca incurajeaza genul asta de articole - probabil pentru ca se identifica usor cu "problemele" respective.

 6. Am confundat aici, era vorba despre un Dan Badea de la Gardianul, din Bucuresti si nu despre un Dan Badea la care m-am referit eu, de la Ancheta, din Pitesti.

 7. Mircea Popescu`s avatar
  7
  Mircea Popescu 
  Thursday, 14 January 2010

  Ancep sa suspectez ca Dan Badea s-a ales cu amorul nestins al numitei ioana.

  Sigur, nu asta. Celalalt, ala din Pitesti.

  Tot e bine, ca uite, pastram secretul dezvoltarii unei povesti de amor aici, in faldurile catifelate ale Trilemei.

 8. Adevarul adevarat si sincer este ca faldurile Trilemei chiar au avut o particica de rol. Cum conspira universul...

 9. Dorin Victor Vasile`s avatar
  9
  Dorin Victor Vasile 
  Friday, 11 February 2011

  Poate intarzierea comentariului a fost de la sistemul de cache, vezi ce se intampla daca nu ai nici un pic de credinta in oameni&tehnologie? :)

  Amenintarea cu pricina mi s-a parut plata si banala ca apa plata cu lamaie.

  Pai inseamna ca omu' n-a avut parte de 'heitari' adevarati, din aia care iti povestesc pe 500 de cuvinte cum te-ar utiliza ei daca ar avea acces la tine... :)

 10. Mircea Popescu`s avatar
  10
  Mircea Popescu 
  Friday, 11 February 2011

  Toti tre' sa incepem de undeva, pina la urma.

 1. Call teh wahmbulance pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

  Dial whine-one-one, its an whemergency!!1...

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.