Cine cunoaste stie.

Friday, 12 December, Year 6 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

orlando-nicoara

Asta e tot. Eventual ca bonus conspectari din urma.

Category: Rautati si Mizerii
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

10 Responses

  1. Hey!

    Parca ziceai ca nu mai postezi pe blog in romana! :p

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 18 December 2014

    Apai asa, in mare.

  3. Pe cand un tutorial cum era cel despre istoria si evolutia economiei, dar despre informatica si aparitia automatizarii in general. Iar daca spre final, te-ai baga sa explici si filozofia conceptelor oop ai fi cel mai adevarat, mosule! :)

    Also cand ai chef si timp, as vrea sa vad cum explici java, de exemplu, in contextul de automation. Desigur, nu neaparat in romana, chestiile aceastea, nu ca nu ar fi interesant sa vad cum se exprima conceptele respective in romana, dar engleza are o mai buna vizualizare.

  4. Cu semnul intrebarii de rigoare, evident :)

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Friday, 19 December 2014

    Deocamdata am chestii mai interesante de facut.

    Ma bazez pe faptu' ca pe cind termin io cu alea, numa' bine or disparut si cacaturile astea in obscuritatea vesnica a bezmeticiilor temporare care de cind le-asteapta. Cine pula se mai preocupa de teoria generala a masinii de cusut manuale azi, si cui Frantz ii poate pasa azi de oop sau in inca cinci ani, java.

    Cui in afara bineinteles de ceva romani citind in 2014 cartile din 1994, ca mnoa, in 1994 nu existau la ei in tara. Sau nu erau scrise "cu diacritice". Sau ma rog, aveau ei alte probleme preorasenesti mai presante.

    Fa si tu ceva mai interesant cu timpu' cit ti-o mai ramas decit sa trasezi cu degetu' urmele demult uscate de smecleu ramase dupa futaiurile sustinute decade in urma de niste cetateni care nici nu te cunosc, nici nu se intereseaza de problemele tale. Nu-i ca si cum in felu' asta participi si tu cumva la futaiu' lor.

    Era o chestie sa te dai cu java acu fo' zece ani, dar numai cu conditia sa cace ei ceva zeci de milioane "investitii" in startupu' tau. Ca asa-i treaba la mode : daca vre-un pulete te plateste destul sa porti nustiuce va fi la moda anu' viitor, merita. Sa te apuci tu sa te imbraci de bunavoie cum o fost moda in 2007 e cel mult ridicol.

  6. Moda asta este cam peste tot in ceea ce e destinat actual consumului pe piata de it. Tot, cu putine exceptii se realizeaza in Java si C#, folosind, ghici ciuperca, OOP. Restul chestiilor folosite sunt relativ irelevante, majoritatea fiind limbaje de scripting, adica fara compilator.

    In ceea ce priveste piata dedicata strict mecanismelor interne ale companiilor, aici cei noi si multi se bazeaza tot pe Java si C#, in timp ce, cei putini dar puternici continua developmentul si mentenanta pe Cobol. Cobol ala, elaborat in anii '50, care... sa vezi, n-a murit desi zici ca moda tot se schimba.

    In ceea ce ma priveste, avand norocul ca nu am facut info in liceu, etc, cred ca o singura carte de algoritmica am citit in romana. In rest, toate pe engleza. Si nu-s vechi.

    Astea, fiind spuse, poate ma lamuresti tu care e moda si ce trebuie sa port. :)

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 24 December 2014

    "consumului pe piata de it" pai da mei, tricotajele si pret-a-porter, ie, consumu' pulii. Normal ca va fi dictat de moda, daca te gindesti, is 500 de miliarde de nuante coloristice ce pot fi generate de industria chimica actuala. Ce poti face, 500 de miliarde de exemplare din fiecare pulover in pula mea, aranjate pe o suprafata de trei sute de mii de hectare, si cineva o sa petreaca 16 ani inspectind pulovere sa isi aleaga o culoare care in pula mea il reprezinta sau ceva ? Unde gasesti tu cumparatoru' capabil nu sa aleaga cu o finete de 1 in 500`000`000 da' pur si simplu sa isi aminteasca juma' de miliard de chestii ? Nu se exista, ar fi o pseudoalegere oricum, asa ca e mult mai practic sa aleaga industria insasi o culoare, sa le schimbe din cind in cind si sa faca totul in culorile alea. Vezi pentru detalii Kink High si Why progress is a self limiting disease ca se explica acolo.

    In tot cazul, yo nu ma ocup cu mode. Daca ai curiozitati de ce fac oamenii destepti, citesti frumos logurile la #bitcoin-assets ca e tot acolo. Cauta dupa Naggum sau ceva.

  8. Interesant. Pai am sa citesc articolele. In parctica in Ro, de cele mai multe ori clientul nu e si cumparatorul. El va scoate pe piata produsul iar noi facem outsourcing pe aici. Ca si chinezii care tricoteaza prin fabricile coastei asiatice de est.

    Pai, eu intotdeauna te-am admirat pentru orientarea pe piata si facutul banilor, dar asta nu inseamna ca mi-ar placea sa fac bani din trading. Cel putin, clar not yet. Mai e pana sa ajung eu sa citesc bloguri de trading, bitcoin, etc. :)

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Thursday, 25 December 2014

    Da' e o falsa impresie ca b-a ar fi strict despre trading sau alea. El nu are un subiect ales, ci o componenta aleasa. Subiectele variaza, si teme de it sunt cel putin o treime. In special chestii de-astea meta si politice cum te intereseaza pe tine dinsus.

  1. [...] to report it, which already led to convictions for a number of TV producers, such as for instance Orlando Nicoara. [↩]Her name, like the name of so many Romanians, is very amusing - in this case it would be [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.