Vivisectia pacalelii, atit concret cit si-n principiu

Tuesday, 15 May, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Sa incepem cu concret :

    Trei tipi se duc sa lucre-n Spania. Ajunsi aici trag la un fel de motel pentru muncitori, camere de trei paturi. Receptioneru' le zice ca-i costa treizeci de euro camera, astia platesc si se duc sus. Dupa ce pleaca tipii receptioneru' se prinde ca de fapt ce camera or primit ei e 25 de euro, nu treizeci, asa ca trimite un bellhop de-ala cum i-o fi zicind cu cinci euro restitutie. Tipii n-au cum imparti cinci euro asa ca iau fiecare cite un euro si-i dau baiatului doi bacsis.

    Deci fiecare platind noua euro per camera inseamna ca au platit in total 27, plus cei doi dati bacsisi vine 29. Desi camera fusese 30. Unde-i iepurele lipsa ?!

    Ca sa recapitulam :

    • Fiecare a platit 10. (3 x 10 = 30)
    • Fiecare a primit inapoi 1. (9 x 3 = 27)
    • Bellhopu' a primit 2. (27 + 2 = 29)
    • Unde este un euro ?

Noa ? Ce ne facem ? Unde este un euro ?

Hai ca va bag o poza cu o pizda sa va puteti desfasura in voie pina veniti la o concluzie de raspuns cu rezolvare pentru aceasta grava problema de aritmetica, fara a fi conturbati de faptu' ca raspunsu' cit si explicatia se gasesc dinjos. Poftim :

concret-pizda

Evident, nu exista absolut nici un motiv pentru care 27 + 2 sa 30. Toata garagatia se bazeaza pe aia ca va distrage atentia de la faptu' ca verificarea corecta este 27 - 2 = 25, pretinzind in schimb ca 27 + 2 ar trebui sa fie "cit o fost la inceput".

Aceasta propunere ii falsa, da' dat fiind ca mintea [omului sarac] se teme de intregi negativi precum si asociaza dupa criterii arbitrare... pai e perfect posibil sa-l poti lamuri pe Gogu sa priveasca hotelu' intr-o clasa si proletarii (tipii + bellhopu') intr-o alta clasa si sa se astepte (perfect nejustificat) sa se conserve conturile dupa complet arbitrare impartiri antieconomice. Planul corect al conturilor este

  • Hotel +30 -5 = +25 ;
  • Bellhop 0 +2 = +2;
  • Muncitori (-10 +1 = -9) x3

Precum vedeti 30 = -10 x 3, deci e corect, respectiv 25 = -9 x 3 +2, deci iarasi e corect. Ca proletarii or dat, nu hotelu', si anume 27 de euro, din care bellhopu' si-a tras doi, raminind 25. Ma gindesc ca-i clar.

Noa si-atunci venind la principiu avem aici clar si lamurit modul in care functioneaza toate, dar absolut toate pacalelile. Tot asa cum umoru' rezulta din surpriza pacaleala rezulta din misdirection (alt cuvint pe care limba romana nu-l are pentru ca n-are nevoie dat fiind ca romanii-s prea smecheri ca sa puna botu', drept rezultat fiind o natie de pacalici).

Da' toate asa functioneaza, ma intelegeti ? Si frauda cea mai banala, si "magia", si politica pentru electoratu' patruped, si televiziunea si toate avatarurile vietii furajatei medii. Misdirection.

Retineti, ca vi s-ar putea dovedi util. "In viata".

———
  1. Pe bune ca incep sa ma obosesc nervos de nevoia de-a crea perifraze pentru a evita si-a acoperi faptu' ca in limba romana nu exista cuvinte de baza, precum de exemplu un echivalent pentru bellhop. Bine ca stim zice curva-n sapte sute de feluri. []
Category: Trilenciclopedia
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

3 Responses

  1. Toata garagatia se bazeaza pe aia ca va distrage atentia de la faptu’ ca verificarea corecta este 27 - 2 = 25, pretinzind in schimb ca 27 + 2 ar trebui sa fie “cit o fost la inceput”.

    Ti-o fi distras-o tie.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 15 May 2012

    Ziceam si eu asa in general, nu panica.

  3. Excelent!Marturisesc ca m-am uitat un pic la poza pana sa-mi pice fisa!

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.