Ungurii au o problema serioasa

Sunday, 22 January, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Ieri au iesit in strada, ca sa isi sustina guvernul.

Problema ar fi ca au un guvern care aminteste de Europa anilor '30, cu niste preocupari absolut triste. Ca exemplu de preocupari triste, ungurii au un fel de CNA pentru Internet. Ca alt exemplu de preocupari triste, Victor Orban, care este absolut tot ce-ar vrea USL sa creada lumea ca este Basescu si inca ceva pe deasupra, se straduieste la ora actuala sa aduca banca centrala sub controlul guvernului. Ca sa va faceti o idee cam ce inseamna asta : a existat asa o incercare in Romania la un singur moment, cind PSD-istii lui Nastase incercau sa-l impuna pe Florin Georgescu, un economist specializat in economia spartului de seminte si finantarea rigiitului dupa bere pe post de guvernator BNR. Pai de ce sa fii fraieri sa te finantezi doar din ce poti fura ? Mai eficient sa tiparesti bani pentru baroni direct.

Cealalta problema ar fi ca intr-o tara de zece milioane de oameni maxim (adica sub jumatatea Romaniei, indiscutabil) s-au strins ceva intre o suta de mii si o jumatate de milion de oameni, intr-o procesiune nesfirsita care a inceput pe la 3 si-a durat ore. Ore. Comparati cu cei citeva zeci spre citeva mii iesiti in strada la noi si veti observa ca discutam de minim trei ordine de marime diferenta. Nu-i totuna sa-ti scapi in cap o cireasa sau un pepene, ma-ntelegeti voi ?

O alta problema ar fi ca sunt si ai lor la fel de inculti, pafaristi si nauci ca ai nostri, dar in timp ce ai nostri sunt un amestec eterogen de oameni cu probleme diverse si reprezentari asa cum le ies ele, ai lor sunt un amestec organizat de timpiti cu timpeniile foarte concentrate intr-o singura directie. Ca sa va faceti o idee : “EU, 55; IMF, 67; U.S., 236; Hungary 1,116.”. Deci asta ii roade pe unguri, ca ei is de ~o mie de ani in Europa. Lasa ca Germania e dintotdeauna, lasa ca Grecia e atestata in scris de minim doua mii cinci sute de ani, lasa ca si Romania ca si absolut oricine de pe continent isi reclama doua milenii si peste de istorie. Ungurii au observat ei asa ca vai, dar EU are 50 de ani, SUA doua sute si ei o mie deci hahaha, cine mai e ca ei ? Toata lumea, da' nu le spuneti chestia ca v-or mai da cu ceva in cap.

O populatie saraca si inculta, propulsata de niste manifeste complexe de inferioritate, straina pluralismului si deci straina atit Europei cit si democratiei. Chestia nu suna bine, si bineinteles "Jobbik is ready to govern" si "Jobbik condemns and despises the Simon Wiesenthal Center", aflam de pe prima pagina a zarghitilor alora, un soi de PRM de-al lor. Sau cu alte cuvinte exista oarecari semnale ca ungurii sarmanii au sezut intr-un colt de Europa degeaba in ultimele citeva sute de ani sau cit a trecut de cind au aparut si ei prin zona. Al doilea razboi mondial nu le-a fragezit suficient capul tinut sub sa, dupa toate aparentele, si sunt fara indoiala printre ei cetateni care simt nevoia sa repete clasa a XX-a, nesimtindu-se gata inca sa paseasca in mileniul trei.

steaua-rapid_spectatori_10155_1985_001Ceea ce-i pina la urma destul de trist. Nu pentru Romania, nici pentru Europa si nici pentru lume. Pur si simplu pentru Ungaria.

LE : A, ca sa va faceti o idee despre cum arata o suta de mii de oameni, am ciordit o poza de la Tolontan (pe care eu il citez chiar daca el nu citeaza autorul fotografiei respective - oare cine o fi apropo ?). Click pentru marire.

Category: Breaking News
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

10 Responses

 1. ai jugnit 10 milioane de oameni care sed chiar peste drum de tine mircea.

  si vezi ca... exista bing translator. :-S

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Sunday, 22 January 2012

  Lmao da' ce, oamenii se juganesc in bloc ? Tre' juganiti individual, altfel dejeaba.

 3. A JUGĂNÍ ~ésc tranz. pop. (animale) A lipsi de glandele sexuale, făcând incapabil de a procrea; a castra; a scopi; a steriliza. /Din jugan

 4. WHAT THE FUCK AM I READING

 5. Mircea Popescu`s avatar
  5
  Mircea Popescu 
  Sunday, 22 January 2012

  Zau ?

 6. mdeci, trollez, rulez. :D

 7. No shit nigga, romanii sunt vulgari.

 1. Ungurii au o problema serioasa pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

  “Jobbik is ready to govern”...

 2. 9
  Extrema dreaptă şi Ungaria lui Orban | Mind Porn (via Pingback)
  Sunday, 22 January 2012

  [...] citit: Ungurii au o problema serioasa Far-Right Protests in Budapest, Jan. 14. 2012 Budapest Mayor’s Campaign Against the Homeless [...]

 3. [...] cita sursele ilustratiilor tre' format si respectat. Nu-i posibil asa ceva, nu suntem jurnalisti ca Tolontan si [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.