Slabiti-ma cu romali, romales si alte cacaturi.

Thursday, 23 February, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Tiganii sunt tigani, asa se zice in limba romana tigan : tigan.

Tot asa cum romanii sunt romani si nemtii nemti, francezii francezi si turcii turci tot asa exact sunt si tiganii tigani.

Poate ca exista pe lumea asta francezi care nu gusta gluma aia cu "Canada ar fi putut avea bucatarie frantuzeasca si punctualitate englezeasca da' a sfirsit din pacate cu bucatarie englezeasca si punctualitate frantuzeasca". Poate ca exista engleji care se simt atinsi in suflet de faptu' ca ride o lume de cit de insipide-s gatelile lor. Poate ca unu' ii chiar bucatar excelent da' nu-l baga prostii in seama pe motiv ca-i englez.

Poate ca. Si ? Ca nu vad nici un fel de legatura. Solutia la toate problemele astea nu poate fi in nici un caz sa se redenumeasca francezii-n popostirci de-acum inainte, sau sa-si zica englejii bongobingi. Daca nu-ti convine renumele pe care ti l-ai capatat nu ai decit sa te schimbi. Deci, nu le place englejilor ca se zice ca gatesc prost ? N-au decit sa invete sa gateasca bine. Nu le convine francezilor ca-s faimosi pentru incapacitatea de-a ajunge la timp ? N-au decit sa-si fixeze cumva ceasurile toti la fel, sa nu mai circule adulti in toata firea prin Paris cu jumatate de ora diferenta intre ce le-arata ceasurile de la mina. Nu le convine tiganilor ca au renume de hoti ? Sa nu mai fure. Nu le convine ca-s imputiti vestiti ? Sa se spele.

A, dar vai, sa vedeti ce naspa ca s-ar putea sa dureze secole sa schimbi un renume de-asta de cacat, si ce nedrept e ca diversii traitori de azi nici macar nu vor apuca sa vada cu ochii vremea aia cind tigan nu mai inseamna imputit sau ciordales. Pai foarte bine tati, asta-i si ideea. E greu, ca-i proportional cu generatiile de hoti si jegosi care s-au perindat prin ochiul publicului, n-ai vrea acuma sa arunci cu noroi cinci secole si sa cureti in zece ani ?

Pe de cealalta parte solutia asta cu "stiti, am cacat locu' asta, ne mutam mai la vale ca aici de-acum pute" o fi fiind in spiritul etniei respective, da' mi se rupe mie de spiritul lor, ca nu-s dispus sa-mi tot schimb denumirile in cap la fiecare decada dupa cum diversi iresponsabili or mai cacarisit una sau altai. A, e naspa sa ai nume prost ? Pai foarte naspa, intr-adevar, da' ti-o meriti. Ti-o meriti, ca "tigan" nu-i un racial slur de-ala, nu-i un cuvint inventat special pentru a-i injura pe tigani, nu-i un fel de boche sau mat salleh kotek bengkok. E numele etniei respective de la inceputuri. Asa s-au numit ei, si-asa se vor si numi, cel putin pina mor eu.

Si ca fapt divers : pe Penes Curcanul nu l-o chemat Penes Curcanu'. L-o chemat Constantin Turcanu. Porecla in renume, chestii. Bine ?

———
  1. Apropo de care chestie, stiti bancu' ala ca vine piranda la tigan tind de-o aripa un copil foarte, foarte murdar :
    - Dec mo, il spalam sau facem altu' ? []
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

20 Responses

  1. PorculdeYork`s avatar
    1
    PorculdeYork 
    Thursday, 23 February 2012

    athinganoi

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 23 February 2012

    Ha ?

  3. Deci blogeri sa nu se supere ca si-au castigat renumele de frustrati...sa nu mai fie, ce plm sau a ta.
    Baroane, macati-as averea ta, tu ce renume ai?

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Thursday, 23 February 2012

    Pai depinde de grup cred.

  5. La care dintre ele?

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Thursday, 23 February 2012

    La ultima.

  7. De fapt nemtii sunt germani.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Thursday, 23 February 2012

    Nu fi hater si tu acuma.

  9. Pai e ca-n economie. Dai faliment si faci o companie noua cu alt nume. Evident, cel mai probabil o sa dai faliment si cu aia.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Thursday, 23 February 2012

    Pai tocmai asta-i problema, cum ziceam si dincoace : daca se invata asa nu s-or mai indrepta veci pururi.

  11. Treaba se repeta. Erau muzicieni, sa dus treaba si s-au apucat de ciordit. Acum iara au devenit muzicieni si nu mai ciordesc. Depinde cum vrei sa generalizezi, dar sa nu uitam ca avem mai multi manelisti decat ciorditori.
    Ei vor, dar usor si pe bani seriosi, ca si romanu de altfel.
    Cum au devenit mai avuti ca romani, acum se fura intr ei, dar asta nu se pune. Ca si un razboi civil, ala nu se pune in nici un manual de hateri.

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Thursday, 23 February 2012

    Pai io n-am nimic impotriva, pina la urma.

  13. Ba eu nu pot sa inteleg o chestie. Deci evreilor li s-o putut gasi un locsor asa o bucata de pamant, i-au 'repatriat' gratis cu avion/barca/tren platit, le-au dat niste tancuri, bombe si calculatoare si aia a fost, uite Israel pe harta.

    Cu baietii astia nu se putea la fel? Sau lasa ca mor ca tiganii la abator hai sa ne ocupam doar de poporul ales biblic?

    Ca e si era loc pe harta. O Mongolie ceva pe acolo, ca si aia stau cu cortul si e densitate 2loc/km2, o Brazilie ca tot arata la fel la piele, Portugalia, Desertul din Egipt?

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Saturday, 10 March 2012

    Si aia cu evreii o fost o idee proasta.

  15. Pai de ce?

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Saturday, 10 March 2012

    Daca bine retin am discutat la articolu' cu evreii. Intreaba acolo.

  1. [...] de “corect politic” eu va spun sincer ca m-am amuzat initial. Ca totusi sa insisti ca tiganii nu-s tigani (ci rromi), negrii nu-s negri (ci americani africani) si tot asa imi pare oarecum haios: cam ca in [...]

  2. [...] povesteam mai luna trecuta ca sa ma slabiti cu romales si alte cacaturi. Hai sa aprofundam putin problema venind din partea [...]

  3. [...] a number of problems with this nonsensei, such as for instance that the last time gypsies decided they've fucked up that ethnonym tooii and are ready to move on to a new one they picked [...]

  4. [...] "sovereignity" and anything else. The criteria for recognizable groups is group-external recognizability, not group-internal acceptance. [↩]It has to be universal, because the "we don't need head" [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.