Secret Ceremony

Monday, 23 April, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Secret Ceremonyi e un film in care Elizabeth Taylor ii nebuna. Spre deosebire bineinteles de toate celelalte, in care nu-i sanatoasa.

Aici aparent e nebuna in sensu' ca pipaie blanurile cu manusi de piele pe miini, respectiv isi comemoreaza fiica moarta prin asfixie-n fluid care de fapt insa exista, e vie, o inghesuie prin autobuz si-i face de mincare breakfast de-ala cum au americanii.

Filmul e remarcabil in principal prin cit de urita e Mia Farrow la 23 de ani, zici ca-i hemofilica sau ceva. Si ca sa vedeti cum joaca ironia sortii, cele doua poarta urmatorul dialog apropo de tatal fetei, pe numele lui Albert :

Mia Farrow : "Mai esti geloasa ? Mi-a pus mina..."
Liz Taylor : *jap* o scatoalca de-o intinde pe dusumea. "Vai, iarta-ma, ma ierti" ?

Treizeci de ani mai tirziu, plus-minus, Maria de Lourdes Villiers Farrowii urma sa joace rolul celalat, in raport cu Soon-Yi Previn, ex Soon-Yi Farrow Previn. O tigaie, aproximativ vorbind, cu pretentii la aparenenta-n specia umana. Da' pe bune daca n-are fata de tigaie. Este ca-i ciudata si arta asta ?

Filmul e o reusita, cinematografic vorbind. Incercati cu incredere.

———
  1. 1968, de Joseph Losey cu Elizabeth Taylor, Mia Farrow []
  2. Apropo de care frumos nume, stiati ca la momentu' asta tocmai o tulise-n India unde statea la ceva ashram, tiganeala de-aia cum au ei acolo, impreuna cu soru-sa. Si cu toti cei patru Beatles precum si inca niste alti ciudati. Si beau ceai gen. Iar cu doi ani inainte se maritase cu Frank Sinatra. Un fel de Uma Thurman a epocii ei cum ar veni, urita cu spume da' inexplicabil irezistibila, empiric dovedit. []
Category: Trilematograf
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.
Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.