Scurt periplu-n disonanta cognitiva

Friday, 25 May, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

{chetty> http://www.german-foreign-policy.com/en/fulltext/58304
{mircea_popescu> eh such bs.
{chetty> world is made of it

Noa deci ce-o fi acolo-n link ? Ca pare el cam dubios asa, german-foreign-policy.com, "found 454 domains hosted on the same web server as german-foreign-policy.com (80.237.132.44)". Chestii fine precum us-car-directimport.de, lessing-gym-partnership.de, kochen-mit-liebe.de si asa mai departe. Zice la buche :

On the Relevance of Democracy 2012/05/21
ATHENS/BERLIN (Own report) - In the run-up to new elections in Greece, the German elite is discussing various scenarios involving the use of force to ensure control over Athens, including the establishment of a protectorate or the deployment of "protection forces" in that southern European country. The German austerity dictate, pushing Greece into destitution, is provoking growing popular resistance, which, apparently, can no longer be suppressed with democratic means. Berlin has failed in its efforts to force Athens into subordination by threatening to withdraw the Euro, as much as with its demand that Greece combines its parliamentary elections with a referendum on the question of remaining in the Euro zone. Berlin categorically rejects the option of retracting the austerity dictate and replacing it with stimulus programs, as is being demanded by leading economists world wide, even though the exclusion of Greece form the Euro zone threatens to push the currency, itself, into an abyss.

Deci ca sa fie clara treaba, pe puncte :

  1. Grecii is niste muisti penibili care o freaca la rece tot razboiu'. Romanii se agita ca niste fraieri, merg pina la Odessa, vin pina-n Tatra, mor ceva milioane dintre ei. Mie de exemplu mi-or supravietuit ambii bunici da' mi-or murit ceva unchi, altii or tras alte lozuri, fiecare cu ale lui. Ca bonus, omoara niste zeci de milioane de inamici, si nemti si rusi, sa nu fie suparare, basca niste evrei si tigani la umplutura asa, sa fie.
  2. Englejii is niste homalai reprimati atit de penibili incit decid ca ei vor neaparat Grecia. Nu Romania + Polonia, cum era logic. Lasa sa ia rusii Romania + Polonia, sa ajunga practic cu iesire la Atlantic. Orice, orice numa' sa se aleaga Fauntleroy cu grecii, ca de-acolo vine fututu-n cur dupa parerea baietelului de pension vorbitor de engleza, si cum sa ramina sursa activitatii lor favorite-n stapinirea dusmanului ? Pai ce lord englez mai esti tu daca nu te duci in Grecia sa vizitezi ruinele futerii-n cur la aniversarea a douazeci si cinci de ani de cind ti-or spart colegii gaozul ?!
  3. Romania suge pula cu Sovromuri si alte cacaturi. Dupa ce am bagat aur cit n-o avut Elvetia in curu' rusilor ca multumire pentru faptu' ca ne-or abandonat frontu' in primu' razboi le-am mai dat si petrol, gaze, lemne, iara aur, masinarii si echipamente si tot restu' fo' douaji de ani dupa al doilea. Sa aiba saracii, ca-s multi, prosti si ambitiosi. In timpu' asta grecii stau cu pula-n mina si asteapta sa vina englezii s-o pupe. Si englezii vin si-o pupa, "reconstruiesc" tara. Stiti povestile alea cu moldovenii ce-asteptau sa le recladeasca jandarmii digurile, ca ei is sinistrati, si eventual mai faceau un ciubuc mic vinzind apa imbuteliata la suprapret fraierilor, ca le-o fi cald saracii ? Noa exact asa, ati descris Grecia.
  4. Intr-un final, cincizeci de ani mai tirziu scapa lumea de canceru' reprezentat de poporu' rus. Cu ajutor de la vestici fix cam cit un scuipat in Dunare, jegosilor. Ne sunteti datori cit nu puteti plati apropo, si dumele astea proaste cu "vai, va dam douaji de miliarde cu niste reguli pe care le puteti respecta ca de cincizeci de milioane pe an" is numa' bune pentru alta masa. In Irlanda n-ati bagat bani cu conditii, cacanarilor, alta decit sa nu va mai impuste pe stradai. In Portugalia n-ati bagat bani cu conditii, mizerabililor. Hai cu cinci sute de miliarde in aur, si repejor ca avem treaba.
  5. Romania se apuca ca fraiera sa-si vinda averea ca sa poata investi si reconstrui ce-o stricat comunistii. Pe grecia o doare la basca, cincizeci de ani de la razboi or venit trenurile cu bani si trenurile cu fraieri sa aiba cine munci, ei or stat si-or teoretizat impresii. Douazeci de ani mai tirziu Romania s-o ridicat cit nu se poate povesti pe barba ei si pe-o foarte sanatoasa atitudine de "suntem prosti si nepriceputi, tre' sa ne ridicam". In timpu' asta grecia o frecat-o in continuare, pe de zece ori mai multi bani veniti gratis ca "sa sustina" un popor pe jumatate de numeros si minim de zece ori mai cretin decit or fost vre-odata romanii. Pai ce le pasa lor ?
  6. Vine scadenta. Romania are o suta de tone de aur, cit nu mai au multe tari in Europa cea "bogata" si "dezvoltata" si-n general se afla intr-o pozitie fiscala mai buna decit literalmente oricine. In 2010 era "aproape oricine" si ne dadeau nemtii exemplu, da' azi mi se pare ca stam mai bine chiar decit nemtii. Greu de crezut, este ? Foarte bine, lasa sa fie greu de crezut, voi continuati cu convingerile ca ce prosti suntem, ce rau ne merge si ce nevoie avem sa ne imbunatatim ca e bine asa - de-aia am ajuns aici sus. Ca ati fost voi "fraieri" in loc sa fiti smecheri. Ca grecii. Ca grecii, care azi nu mai au nici un leut, ca ei cheltuiau pe ce le venea din afara, fara productie ori venituri proprii de orice fel. Da' se tineau mari smecheri si stat european, cind pe puterea lor nu i-ar accepta la integrare nici Tunisia.
  7. Se vede clar acuma ca grecii nu-s dispusi sa munceasca indiferent. Absolut indiferent ce. Daca nu mai curg banii idiotilor de engleji & co spre ei e perfect ok, grecii-s dispusi sa se transforme-n Somalia. Ca niste copii idioti da' rasfatati exact : "Daca mami nu-mi da bani sa-mi cumpar masina atunci eu ma droghez!!!! Sa se invete minte mami!!!!". Confruntati cu aceasta trista stare de fapt, nemtii si restu' se vad acum in situatia penibila de-a zice mnoa... daca astia chiar se apuca sa se impuste pe strazi ca trogloditii lumii a treia care ei de fapt sunt ne vom vedea probabil siliti sa trimitem forte de ordine platite pe socoteala noastra. Alti bani, alta distractie, da' ce poti face dat fiind ca nu poti pur si simplu dinamita tugulanii, sa se desprinda de continent si sa pluteasca-n voie spre Mozambic ?
  8. Niste putoi indescriptibil de imbecili, cam ca si tugulanu' asta de-si zice "americanul" da' el e congolez get-beget (ca un fel de Obama de altfel, are inaintasi ilustrii magarul in lumea asta bizara de azi) se apuca sa scrie chestii de-ti sta ceasu'. Despre cum o dictat nemtii ca daca ai doua capre nu poti minca doua vaci in timp ce mulgi doua vaci si te futi in cur cu-n taur. Ca tu n-ai, patru vaci si-un taur, ai doua capre. Si-s cam riioase plus ca una-i moarta si cealalta-i desenata pe ceva carton. Deci DIKTAT, da ? Dupa care faptu' ca nenorocitii aia s-or vedea siliti sa trimita politai pe cheltuiala lor intr-o tara incapabila sa angajeze un singur politist onest de la 1200 incoace e cumva tot vina lor.

Mnoa, aia-i disonanta cognitiva, la punctul opt acolo. Punctul opt de pe Trilema, cum ar veni.

———
  1. Ca sa dau un singur exemplu, His Excellency Admiral of the Fleet The Right Honourable The Earl Mountbatten of Burma KG GCB OM GCSI GCIE GCVO DSO PC FRS o fost sau n-o fost "mentorul" lu' asta micu' de Walles de vine prin Transilvania s-o arda princiar ? Si cum o murit in 1979 ? Mnoa... ce mai doriti. []
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

6 Responses

  1. Romania are o suta de tone pe hartie. In bonuri de valoare in tezoare-n SUA. care s-ar putea sa nici nu fie.
    Aici pe strada mea Romania n-are decat vreo 5-10 tone in aur efectiv... fo 20 in valuta si restu cum zisei mai sus...

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 May 2012

    Nu-i chiar asa mei. In primul rind ca SU nu-s partenerul principal, noi avem mult in Europa, in al doilea rind pentru ca exista diverse aranjamente care rezolva in mare parte riscul la care te gindesti tu, si-n fine noi mai avem si zacaminte de fo' mie de tone sau cam asa.

  1. Scurt periplu-n disonanta cognitiva pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Niste observatii importante pentru tara....

  2. [...] Si-atunci, ideile cred ca sunt destul de simple si evidente : noi vrem sa fim prieteni cu nemtii, ne intereseaza americanii sub niste aspecte foarte limitate (in principal tehnologie militara) si ne pisam cu maxim jet si pe frantuji si restu' (ceea ce in termeni diplomatici nu se zice asa, da' tot aia este) dar mai ales pe engleji, care sunt niste gunoaie abjecte si cu care suntem istoric suparati. [...]

  3. [...] as glorious as all this is for our good friends the buggered gits, the European Union has it just about worse. The problem with socialist golums is that much like [...]

  4. [...] to be an actress...or a, uh, model...or a dancer...or a...news woman." [↩]Anglos, faggots as always, can only tolerate the statement in its male-on-male proper presentation. If a cunt's involved then [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.