Scenarii de film adaptate realitatilor socialiste cit si materialist-dialectice.

Tuesday, 24 July, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Tovarasul Crin Antonescu a reliefat in cadrul celei de-a doua Plenare a Biroului Politic Executiv Central importanta deosebita pe care arta, indigena sau de peste hotare, o are in formarea omului nou, a tinarului social-liberal, in edificarea viitorului si progresul pe noi culmi de progres si dezvoltare tehnologica cit si psihosomatica a statului si partidului nostru, a intregului popor.

Asa cum au fost trasate cu ocazia sendintei de lucru a Directiei de Educatie, Arta si Televiziune din cadrul Ministerului Adevarului si Libertatii de Exprimare, bazindu-se nemijlocit pe contributiile valoroase ale celui mai iubit pelican al patriei, normativele in vigoare solicita clar tuturor agentilor de productie cit si creativi care participa la stabilirea directiilor viitoare ale societatii prin productii artistice destinate publicului larg, fie prin televiziune fie prin torente o tot mai strinsa apropiere si reflectare a realitatilor vietii de zi cu zi in cadrul larg si nesufocant al socialismului, a desfasurarilor curente, a bunastarii fiecaruia si propasirii tuturor!

Traducind in fapt aceste pretioase indicatii subdepartamentul nostru a produs un prim document de lucru in cadrul caruia se aduc corectiile necesare unui numar de productii mai vechi, urmind ca Departamentul Mentinerea in Conformitate a Arhivelor sa ia masuri de indata pentru repararea oricaror abateri constatate.

Lista modificarilor :

1. The Matrix, RL-517/B-599-V1S. In versiunea corectata un numar de 183 de cetateni, de toate etniile, ambele sexe si din toate mediile sociale, intelectuali, agricultori, ingineri, medici, mecanici de tren servesc pe rind drajeuri fine de ciocolata in glazura albastra din productia locala intr-un cadru festiv. 18 secunde per servire * 183 persoane = 55 minute, realizindu-se o insemnata economie fata de varianta antinationala si imperialista de 136 de minute.

Economii inca si mai importante, care s-ar putea fructifica prin introducerea unui si mai mare numar de cetateni in aceasta pelicula educativa se pot realiza daca forurile in drept aproba propunerea de reproducere a scenei in care se ofera alegerea o singura data la inceput in loc de repetarea ei de fiecare data.

2. V for Vendetta, VL-181/F-112-V1B. In versiunea corectata cetatenii stau acasa si privesc revolutia de la televizor.

3. The Shawshank Redemption, RG-386/B-192-V1S. In versiunea corectata A cetateanul-captiv continua pe toata durata filmului sa planuiasca evadarea pe care nu o mai pune in aplicare. Varianta A-2 permite o mai clara reliefare a valorilor materialist-dialectice, cetateanul intelegind singur absurditatea evadarii ca notiune.

In versiunea corectata B cetateanul-captiv evadeaza constatind pe durata filmului ca diferentele intre viata "inauntru" si viata "afara" sunt nule, notiunile de "inauntru" si "inafara" fiind pur arbitrare, romantice si rectionare, contravenind eticii si echitatii social-liberale. Doar un penitenciar perfect poate fi identic vietii in libertate, doar libertatea socialista poate fi egala vietii intr-un penitenciar.

4. Eternal Sunshine of the Spotless Mind, VV-392/K-120-V2S. Noua versiune este un infomercial de doua ore destinat difuzarii pe canalele de cumparaturi compulsive nocture a Aparatului Autonom de Uitat, model AAU-2s si AAU-2e, cuceriri recente ale stiintei si tehnicii socialiste social-liberale.

5. The Truman Show BW-190/A-167-V1B. Truman este ingrozit de minciunile pe care organizatii rauvoitoare le raspindesc incercind sa sadeasca in mintea lui indoieli cu privire la suprematia social-liberalismului. Depune o plingere penala impotriva lor la Senat, de unde este votata ca Rezolutie Explicativa Universala. Scena in care ii multumeste Marelui Regizor pentru bunavointa sa este induiosatoare. Filmul se incheie dupa douazeci de ani cu ceremonia de decorare a sotiei cu insigna de Mama Eroina, pe merit.

In incheiere va ofer o imagine reprezentantiva :

imagine-reprezentativa

Category: Cuvinte Sfiinte
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.
Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.