Sauerbraten

Tuesday, 18 September, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

sauerbraten-1

Sauerbraten e numele unui fel de mincare. Friptura acra ar veni din nemteste. In principiu e vita (sau cal, caprioara, capra neagra, alt vinat ierbivor) marinata inainte de foc, servita cu Kartoffelklosse care-s un fel de galusti de cartofi.

In practica io n-am facut-o altfel decit cu gnocchi di patate din motivu' ca-s lenes, dar am mincat-o si cu klosse aia care nu m-au impresionat, si servita bavarez pe varza rosie. Cu Spatzle (care-s niste chestii de oua) mi-a fost servita da' n-am mincat-o ca e naspa, am ales carnea dintre cacaturi si-am refacut-o-ntr-un BLTi. Tot in practica eu n-o marinez in otet, cum e ideea nemteasca, ci-n vin, ceva rosu (in imagine dinsus aveti un cupaj de Merlot / Pinot Noir de la Recas. Daca nu sunteti alcolisti ca si mine puteti folosi lapte batut, am mincat o data facuta asa de austriece miini, fu delicioasa. (Si, si).

Si deci sta ea asa cu niste dafin, ceapa, ce mirodenii mai considerati corespunzatoare in punguta la frigider, sa-i fie racoare, cam fo' minim doua zile. Dupa care o scoateti afara, o scurgeti, o uscati pe-o parte si-o pravaliti intr-o tigaie de preferinta de fonta ca astea noi si subtirele nu distribuie prea bine caldura.

sauerbraten-2

Zama o pastrati separat (ca de-aia-i sita acolo in prima imagine), o faceti sos, turnati peste gnocchi si gata povestea. Pofta buna.

———
  1. Beef, Lettuce, Tomato. Un tip de sandwich. []
Category: Lifespiel
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

5 Responses

  1. Sauerbraten = Yuck!
    Spätzle = Yummy!

    ( Spatz - vrabie, Spätzle - vrabiute : adica taietei de casa facuti cu o presa speciala, dintr-un aluat aproape lichid, direct in apa clocotita cu sare)

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 18 September 2012

    Apai noa, fiecare cu-ale lui gusturi pe limba vrabiei piere.

  3. Într-o altă ordine de idei, Sauerbraten (cunoscut și drept Cube 2) e și un joc în genul Quake care are în spate un model de geometrie destul de interesant (octree îi zic ei). Jocul e de asemenea open source, free și toate cele.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Thursday, 20 September 2012

    Io nu prea ma am cu astea shootere.

  5. sissi, jajja, dadda

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.