Romania, statul cel mai reprezentat la Bruxelles

Thursday, 28 June, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Noi avem reprezentanti, numerosi si destoinici, care fac ce se pricep ei cel mai bine : dau reprezentatii. Bunaoara :

Vraian Basescu si Trictor Ponta reprezentind Romania la gala de binefacere pentru copii nevoiasi si adulti malformati de la Bruxelles.

Vraian Basescu si Trictor Ponta reprezentind Romania la gala de binefacere pentru copii nevoiasi si adulti malformati de la Bruxelles.

Deci pe scurt : Romania e reprezentata de presedinte. Zice la buche. Ponta se simte el mai dodolot si ce pula lui tot scripte atita. Doara el reprezinta, si cind reprezentantu' are de dat o reprezentatie nu se mai uita ca daca-i la adresa corecta sau l-o invitat cineva.

Intre timp Curtea Constitutionala, organismu' care se ocupa cu deosebit reprezentantii legitimi de reprezentantii ilegitimi decide ca Victor Ponta e un farsor. Ponta se simte el mai rotunjor si ce pula lui tot organisme atita. Doara el reprezinta, are parerea unanima a trii sute de idioti care n-au nici o cadere-n chestie, deci asa este (conform unor cercetatori britanici).

Asa ca se duc ambii delegati ai Romaniei la Bruxelles : unu' presedintele, cu mandat in regula, si inca unu'. Cine-i asta ? Nu stim ca nu l-am mai vazut, unu'. O simtit el asa ca impreuna cu scara de bloc daca-si face pe-o foaie rupta dintr-un caiet studentesc dictando de-al lui' Angela de la trei ca ea ii cu scoala cu astea delegatie scris mare de mina cu litere citete si subliniat cu liniaru' gata, e ok.

Eu totusi am o nelamurire. Deci, salariile in Romania sunt cum le stiti, o suta-doua de euro acolo. Salariile in birocratia europeana sunt destul de bunisoare, doua-trei-cinci sute de mii de euro pe an. Niste bani pe care romanii chiar imigranti sa fie nu-i string in toata viata lor. Ce cap sa ai tu atunci chiar socialist fiind ca sa-ti nenorocesti orice speranta cit de firava la o posibila cariera pe-acolo-n viitor cu sturlubaticii de-astea ? Ca pina acuma avea calea aia deschisa tinarul microTitulescu : o freaca aiurea pina prin Noiembrie, pierde alegerile cu brio da' nu-i asa grav ca prinde macar un post de ceva birocrat european. Uite la Daianu ce bine s-o aranjat, uite si frac-su lu' Orban ce bine-o duce, uite si Adrian Severin ce rotund traia pina sa fie excesiv de prost.

Pai merita, pentru niste dispute idioate si aiuristice, pentru impresionat niste proaste ce oricum o sug pe-un ness in buda sa iti strici tu viitoru' mai Victoras draga ? Asa te-o invatat Nastase ? Ai simtit tu nevoia sa te sinucizi mai din tinar si mai metaforic ? Sa stii ca doare mai tare sa te impusti cu ridicolu' public decit doare sa te impusti cu glont. Ma rog, nu stii inca, fiind si tinar si obisnuit cu mediul televizual, unde s-au adunat toti imunii la ridicol (cred ei). Da' ma cam tem ca vei afla.

Doara si Lis o fost primar general si-acuma vinde-n piata, crezi ca nu-i posibil presedinte de partid socialist s-ajunga florareasa ? E posibil. Depinde ce face si cit il duce capu'.

Category: Breaking News
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

56 Responses

  1. Anonimosu`s avatar
    1
    Anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Thursday, 28 June 2012

    Romanian PM ignores court, heads to EU summit. Ce poate fi mai rau decat pata asta pe CV?

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 28 June 2012

    Pai eu ce zic ? Nimic, literalmente, o gasit balta cea mai mare si-o sarit hapt in ea.

  3. Acu io ştiu că tu nu te uiţi la teveu, dar vezi că ăla cu mandat nu s-a mai dus la Bruxelles, numa ălălaltu, cum îi zice, Control+V.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Thursday, 28 June 2012

    E acolo in spirit.

  5. Vrei sa zici in sprit.

    CCR-ul nu a motivat si pubicat decizia deci ea nu exista juridic.

    Altfel Romania are o lunga traditie de guvernare prin ordonante de urgenta si lovituri de palat

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Thursday, 28 June 2012

    Mda.

    Si nici monitoru' oficial n-o publicat-o, dat fiind ca la noi asa functioneaza, cenzura gazetei oficiale asupra actelor statului. La caz ca le bloca Basescu publicarea actelor parlamentului in monitor sa vezi atunci scandal si dictatura.

  7. Bun. Da nu-i poti acuza ca intarzia publicarea unui text nescris inca...

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Thursday, 28 June 2012

    Mda.

    Mei... e haios noa.

  9. Apoi in orice allta parte ar fi "haios". In Romania e cutuma.

  10. Nu e necesară publicarea în MO, de unde ideea asta?

    Situaţia se încadrează la punctul e) din Art. 146 al Constituţiei:
    "e) soluţionează conflictele juridice de natură constituţională dintre autorităţile publice, la cererea Preşedintelui României, a unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a primului-ministru sau a preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii;"
    Următorul articol, 147, spune care-s deciziile CC care trebuie publicate în Monitorul Oficial şi când intră în vigoare, dar nu scrie nicăieri că interpretările de genul ăsta trebuie publicate. De fapt, CC n-a făcut decât să spună că e clar cine tre să meargă, indicând articolele din Constituţie.
    Deci Băse putea merge liniştit, dacă voia, faza cu publicarea nu zgomot de fond.

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Thursday, 28 June 2012

    Atita ca la nivel politic faza descrisa-n mia de cuvinte din capu' articolului e mai convenabila pentru el decit sa se duca. Ca aia-i ironia situatiei, la nivel pur formal Ponta ar fi fost mai potrivit acolo. Niste oameni normali intelegeau ca ei trebuie sa serveasca, si aia si faceau : Base cu strategia, Ponta purtatoru' de cuvint.

    Da' romanii sunt prea smecheri.

  12. cosminmaricari`s avatar
    12
    cosminmaricari 
    Friday, 29 June 2012

    Nucă dacă n-ar fi fo faza cu plagiatul şi diversele alte monte asupra vacii statului din ultimele 2 săptămâni şi io aş fi zis că premierul e mai potrivit ca reprezentant al României prin ţeri europene.

    De asemenea, se poate să fi aberat grav în comentariul anterior şi să fie necesară publicarea în Monitorul Oficial. Nu ştiu de ce, că după cum citesc eu Constituţia şi legea 47/1992 n-ar trebui, dar cine-s io să mă pun cu iexperţii?

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Friday, 29 June 2012

    Io n-am zis ca e mai potrivit ca reprezentant. E foarte nepotrivit ca reprezentant, ca-i un bou si deci ne reprezinta perfect. Ar fi fost insa bun ca piarizda. Problema cu piarizdele este ca niciodata nu reusesc sa-si asume corect statutu' de tite vorbitoare si au pretentia ca ele dimpotriva, is acolo cu capu'. Insanitati de-astea.

  14. i@cosmin
    E de retinut ca nici nu au redactat decizia (chestie care necesita gasirea a oarecare argumente). Ultima oara cand o declarat curtea ca impozitarea pensiilor mici nu-i "constitutionala" (nu vad ce atributii poate avea CCR aici) monitorul a intarziat cu o luna publicarea ca nu avea guvernul bani (dupa primirea textului).

    Asa ca regula generala: ideea ta ca juristii de la CCR isi dau cu parerea oral si asta produce efecte juridice e, in romania si la vest de ea, falsa.

    Iarasi, ideea ta ca ai gasit un paragraf care suna bine pentru punctul de vedere sustinut si deci esti "in drept" e falsa. E de cele mai multe ori la fel de falsa cu a crede ca esti cel mai frumos baiat din tot orasul pentru ca asa ti-o zis mama. In principiu pentru ca e probabil ca un punct de vedere contrar si la fel de justificat sa existe in alt paragraf din alt text de lege sau in jurisprudenta.

  15. cosminmaricari`s avatar
    15
    cosminmaricari 
    Friday, 29 June 2012

    Haters gonna hate.

  16. la o analizare de forma vom opserva ca Dr.A are dreptate.
    Ca asta e rolul nostru in tara asta sa analizam forma, ce e alea fondu problemei, alea,Hai ca sunteti nesimtiti de acuma cu fondurile voastre.

  17. @cipslim
    Pentru o analiza de fond sunt deja putini oamenii competenti in ro: la fel de nesemnificativi % ca aia cu doctorate/licente/bacuri "pe bune" fata de restul. E de rasul curcilor ca organismul care certifica toate titlurile in romania au facut ieri pentru prima oara de cand exista ca institutie o analiza de plagiat la modul serios asupra unei lucrari. Asa cum e de rasul curcilor ca membrii CCR sunt in mare parte "juristi de gostat" cu cariere profesionale cel putin dubioase.

    Sa mentionam ca MO nu era inca trecut in subordinea guvernului avand in vedere ca ordonanta de urgenta nu era nici ea publicata in MO.

    A game of smoke and mirrors ...

  18. tis but a charade

    Judecatorii CCR ar fi preferat sa-i calce masina in dimineata aia decat sa fie acolo. Unde navem noi nijte judecatori de aia cu coaie ca la ICCJ si la CCR?

    CCR a zis: mey ppl, hai sa ne facem ca lucram, da sa nu iesim noi da najpa in toata povestea asta. Deci e clar ca l-au futut astia pe Besescu, da zic sa nu ne riscam. Dati voi 4 vot asa, noi 5 invers (sa parem balansati ca sa nusi o ia in cap astia) asa.... Da nu ne apucam sa facem probleme legale la astia, ca maine ni se stie cum cade securea. Asa ca nu redactam decat dupe ce faptul e consumat. Asa le dam oase de ros si la USL si la anti-USL.

  19. wax. In aceeasi zi or cenzurat votul uninominal intr-un tur care ar fi ras PDL-ul in mare din scripte .Chestia asta cu uninominalul o fost ceruta cica la referendum de popor. Nu-i exclus ca mai multi sa fi votat pentru uninominal acu cativa ani decat cei care au validat ultima oara constitutia modificata.
    Curtea constitutionala e a lui basescu daca vrea el. Baietii si fetitele nu au standarde morale sau intelectuale suficient de ridicate ca sa judece in raport cu litera si spiritul constitutiei.

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Saturday, 30 June 2012

    @cipslim Intr-o discutie pe teme juridice iti va fi foarte greu sa treci de asa-zisa "forma", mai ales cind privesti pe partea legilor. Ca tocmai asta este legea, acel obiect a carui forma contine fondul sau. Asta-i e definitia, scopul cit si ratiunea de-a exista pe lume.

    @Dr.A Ei pretind ca nu, si ca este asa ceva o indeletnicire de rutina. Nu zic asta concret, bineinteles, dat fiind c-ar fi de risu' curcilor, da' pretind. Pentru un strain de exemplu, complet inocent de problemele estului bizantin nu-i conceptibil ca astia n-au mai facut niciodata in ani de zile o analiza atunci cind citeste de exemplu ca sefu institutiei respective declara ca "vai, dar nu a fost nimic politic, pur stiintific, alea, alea". Pur si simplu.

    Membrii CCR nu vor putea fi altceva decit curcile rizatoare pe motivul simplu ca in Romania nu ai altii. Atita timp cit tu trebuie sa ai Curte si ea trebuie sa aiba judecatori atunci vei alege X mai rasariti din ce este. Si in Romania io pot trece drept jurist la fel de bine ca orice doctor in drept, ba poate chiar mai bine. Io n-am facut dreptu'. Tu poti trece drept jurist la fel de bine ca orice doctor in drept, ca pula mea, te preocupa sa citesti ce zice acolo deci deja esti bun. Tristeti de-astea.

    Sa mentionam ca MO nu era inca trecut in subordinea guvernului avand in vedere ca ordonanta de urgenta nu era nici ea publicata in MO.

    Asta e copioasa. Pe de alta parte, sper ca n-ai dubii ca simple agitatii orale ale unui pulete cu ochelari au mai mare greutate decit legea in ce priveste comportamentul angajatilor de la MO, cum au mai mare greutate decit orice in ce priveste comportamentul oricui in tara asta. Formularea universala este "da' o zis dom'director". Si daca o zis, taman domnu' director, e clar, bun ?

    @cipslim Tu la cite sedinte de curte suprema ai participat ? Ca dupa cum le stii pe toate pari un fel de Rehnquist revenit din morti.

  21. Apoi sa mentionam pentru posteritate ca MO era una din sinecurile de baza la dispozitia detinatorului functiei de presedinte la Camera Deputatilor. Regie de stat cu monopol si profit unde sunt "angajati pe spanceana".

    Si sa-ti zic ca am vazut undeva chiar declaratia cuiva din comisie ca e prima oara cand verifica o teza in felul asta. Daca dau de link e bun de fotografiat.

  22. Mircea Popescu`s avatar
    22
    Mircea Popescu 
    Saturday, 30 June 2012

    Gaseste-o s-o punem la gazeta neoficiala de perete a vremurilor & timpurilor (prescurtat trilema).

    Si da, este si era, atita ca nu e normal asa ceva. Ma rog, privind notiunea de normalitate mai in fondul ei.

  23. poporu poate sa ceara si parlament unicameral, atat timp cat constitutia nu se schimba, se judeca pe constitutia care e in vigoare.
    deasemeni uite cum imi suge mie DR.A pa principiu legea mea e clara:

    Legea 138/97
    Competenţa Curţii Constituţionale, stabilită potrivit alin. (2), nu poate fi contestată de nici o autoritate publică."

    Deci ai citit? Clar nu? Opinia ta, sau a oricarui alt om dupe planeta la momentul de fata este dpdv de forma irevelnata!

    Acuma, domnu Popescu, eu inteleg cand e vb de justitie, da zic ca tocmai de aia o sa se bage sistemul cu jurati, ca sqa nu mai poata avocatii si judecatorii sa mosmondeasca un caz pana se prescriu faptele.

  24. a, ca fapt divers CC a respins deja chestia cu neconstitutionalitatea legii aia cu fashismu
    http://cipslim.wordpress.com/2012/06/10/indignati-va/
    deci nu ca as fi eu cel mai multumit cu deciziile lor

  25. Mircea Popescu`s avatar
    25
    Mircea Popescu 
    Saturday, 30 June 2012

    Mei, discutia cu juratii s-o purtat o tura, continua-o acolo, ce pleazna. Tot reluari ?

    Si doara ca e necontestabila de catre autoritati publice. Tu nu esti autoritate publica, tu esti un pulete oarecare, nu despre tine e vorba. Planeta, om, cacaturi. De ce nu citesti ?

  26. Discutia aia s-a purtat intre Mircea Popescu si Mircea Popescu, deci nu are relevanta pentru altcineva decat Mircea Popescu. O sa trec cu vederea aceasta chestie.

    1. CC reprima pornirile anticonstitutionale ale parlamentului, guvernului, presedintelui etc.
    2. O decizie CC este ultimul cuvant in materie de legislatie, orice lege, decizie, alea care se loveste de neconstitutionalitate este nula.
    La nivel de CC nu se discuta despre fond ci despre forma, deci pe el nu il intereseaza interesul national, lui trebuie sa-i dea fara virgula la fiecare ecuatie acolo. In materie de legislatie ei sunt ultima reduta inaintea nesimtiriitotalitarismului si imbecilitatii oricarei majoritari prea mari.
    3. ma refeream la cazul de fata, cand e o problema intre institutiile statului si la contestat adica legal, politic, nu ca ma apuc eu sa contest pe aici sau sa dau cu cacat pe usile cc in semn de protest.
    4. da eu ca persoana pot sa contest, dar nu pot sa ma opun, cum de altfel nu poate nimeni sa se opuna (legal) unei decizii CC.

    Acuma Dr.A zice ca CC e pusi de Basescu, ca s-a vandut meciu ca etc.
    Regardles, decizia lor este final and binding.
    NO EXCEPTIONS!

    referitor la opinia lui "juristi de gostat" nu ma vio cobora la un astfel de nivel cu atacuri la persoana deoarece nu se cade.

    skoda justitia ruat caelum cum se spune.

  27. CCR nu reprima nimic ca nu are bulan.
    E binding de cand se pubica in MO si doar pentru viitor:

    "Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor."

  28. Mircea Popescu`s avatar
    28
    Mircea Popescu 
    Saturday, 30 June 2012

    Noa deci io n-am inteles pina la urma care e problema, dincolo de cum isi permite Mircea Popescu asta sa aiba dreptate respectiv CCR sa existe, ca in universu' mental al lu' cipslim el este saf, ca l-o pus ma-sa cind avea trei anisori.

    E ok, da'...

  29. unde scrie ca ai tu dreptate sau ca nu ai?
    discutia cu juratii nu era intr-o discutie despre juristi ci in alta discutie despre alte lucruri
    deci discutia nu s-a purtat, tu ai venit cu niste chestii... eu nu am discutat chestia deoarece tu ai venit cu insulte, injuraturi, etc. care eu nu ma pretez...
    mantelegi?
    de aia zic ca eu nu am cazut de acord (in discutie) stiind insa in ce fel te afecteaza pe tine ideea ca nijte ratani sa aiba controlul asupra elitelori am dat cu un trol micut.

    DR.A tot o da cu forma...

  30. Mircea Popescu`s avatar
    30
    Mircea Popescu 
    Saturday, 30 June 2012

    Ahaha asta o fo' buna.

    Bre, sub aspectu' practic io n-as avea nimic impotriva sa fie jurati, pula gasesti tu 12 idioti in Romania pe care sa nu-i pot lamuri/plati. Imi fac un Murder Inc de nu se vede om cu persoana, ce mare chestie.

  31. nuca e impotriva legii sa ii platesti.

  32. Mircea Popescu`s avatar
    32
    Mircea Popescu 
    Sunday, 1 July 2012

    Lolda, bine. Romanu' e prea smecher, daca poa' sa "cistige" cinci lei o sa-i cistige.

    Sau eventual un Floriol ceva.

  33. pai problema cu juratii e de forma nu de fond, ca asa am fost atentionat aicisa.
    Jdeci juratul care ia bani face bulau la fel ca cel care incearca sa intimideze juratul sau sa il cumpere. Ca ala nu mai are statud de cetatean simplu ci de unealta a justitiei.

  34. Mircea Popescu`s avatar
    34
    Mircea Popescu 
    Sunday, 1 July 2012

    Cine si unde te-o atentionat aici-sa ca "problema cu juratii e de forma nu de fond" ? Si cum ai judecat tu ca problema discutata la #30 si #32 dinsus respectiv dincoace in 2010 si aici acum recent este de forma ? E o problema de cel mai curat fond : pentru a avea institutii cetatenesti ai nevoie de cetateni. Romanii sunt o populatie dar nu sunt cetateni, in principal pentru ca-s prea smecheri ca sa poata fi cetateni si-n particular pentru ca-s mult prea prosti.

    Iar la teoria ta cea naiva ca vai, il bagi la bulau pe juratu' corupt si pe corupatoru' de jurati, hai sa vedem situatia concreta poate te prinzi. Deci, Mircea Popescu angajeaza o duzina de ucigasi. Ca are bani si i se rupe in pula, cumpara un bar undeva, il umple cu bautura, merge pe santiere, gari, pacanele si pe unde si aduna o duzina de zdrahoni pe care-i duce cu taxiu' in baru' ala si le da acolo cite o sticla de alcool pe zi. Cost total la tot cacatu' asta sub un milion de lei.

    Intr-o zi Mircea Popescu mergind pe strada da cu ochii de fiica-ta aia mare, care-i o pizduta numa' buna, asa ca pune soferu' sa opreasca masina si-i spune "tu pizduta, hai ca esti numa' buna, jos textila si suie in masina sa-ti incepi viata, lasa scoala si cacaturi". Cum de altfel s-o intimplat chiar recent, si se tot intimpla de la facerea lumii, ca ii normal sa se intimple, indiferent de ce idei si-o format despre normalitate o trupa de naivi pierduti in propriile ginduri cum esti de exemplu tu.

    Aici avem doua posibilitati : daca fata vine asta e, o mai vezi cind se plictiseste Mircea Popescu & toata trupa, deci prin 2030. Iara daca nu vine nu e problema, o bat baietii bine si-o iau pe sus. Dupa care o duc in bar sa serveasca acolo in pizda goala, dat fiind ca si aia ar fute ceva respectiv fetei ii sta chiar bine.

    Mai departe, in caz ca ai de comentat ceva io il pun pe zdrahonu' #1 sa te omoare. Asa, pur si simplu, vine la tine la servici, scoate un pistol si-ti trage doua-n cap. Sau pe strada, sau oriunde. Dupa care il aresteaza. Dupa care se face complet de jurati, si io trimit zdrahonii la fiecare jurat acasa : ba pula, daca tu votezi sa il bagi pe ala la inchisoare iei doua in cap ca si puletele de cipslim. Daca il achiti iei 500 de lei in mina. Ai aici 200 poftim.

    Dupa care puletii il achita pe zdrahon si io vin la tine la cimitir si ma pis pe mormintu' tau, ca si-asa n-am material pentru blog.

    Iar daca cineva numa' atita indrazneste sa ciriie ca "n-o fost procesu' ok" gen vre-un blogar sau ceva trimit zdrahonu' la el acasa (ca blogar fiind servici n-are), ii toarna benzina-n cap si-i da foc. De fata cu ma-sa si cu tac-su acolo (ca prietena n-are, fiind blogar). Si pun si aia pe blog, ca si-asa n-am material. Dupa care il aresteaza si pe asta, si se face proces. Si iara il achita.

    Sau daca nu-l achita mi se rupe fix in pula, ca un zdrahon cules din drum in plus sau in minus e fix pixu', mai gasesc sapte milioane. Da' de omorit pe juratii ce-or votat neprietenos ii omor, pe toti, prin eviscerare si intinderea pieii cu matele atirnind in fata blocului, si pun sa scrie cu singe pe-acolo ca uite bai puletilor ce se intimpla daca votati aiurea, si pun toti trecatorii sa semneze ca or luat la cunostiinta. Inclusiv politistii. Pe care refuza il omoara baietii acolo pe loc. Inclusiv dintre politisti. Sau ma rog, daca is politiste pot sa suga pula si scapa asa, da' sa presteze bine. Cum se mai intimpla.

    Si tot asa la nesfirsit. Care-s limitele pentru mine, cantitatea de bani disponibila ? E ok, ca daca incep sa ramin fara pun o taxa pe puleti, reconstituind astfel un soi de guvern sui generis, doar ca mult mai prost organizat (da' in acelasi timp si mult mai adecvat abilitatilor si intelegerilor populatiei Romaniei). Cantitatea de zdrahoni disponibila ? Nu ti teme tu, numaru' de puleti doritori sa participe in schema asta a mea e mai mare decit numaru' de puleti dorind sa participe in schema alternativa la care te gindesti tu. Asta ca o forma de manifestare a problemei de fond ca romanii nu-s cetateni.

    Pricepi acuma ? Sau sa-ti desenez ? Ca io-ti desenez, cu creionu', in speranta ca economisim astfel nevoia de a-ti desena de-a dreptu' cu singe pentru nevoile tale intelectuale de naiv incapatinat aiurea.

  35. Anonimosu`s avatar
    35
    Anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Sunday, 1 July 2012

    Ok Mr. Rothstein.

  36. voi evidentia erorile de logica din raspuns dupa ce te calmezi. Este o discutie despre forma nu despre fond.

  37. Mircea Popescu`s avatar
    37
    Mircea Popescu 
    Sunday, 1 July 2012

    Mbine, da' de ce-ti pare ca io-s necalm ?

  38. Cand ii spui ca-i prost el vrea sa creada ca ii zici "de forma" si conchide ca esti nervos. Nu poate accepta argumentul ca-i prost pe fond (disonanta cognitive).
    Se evita traditional prin expresia "branza buna in burduf de caine". Argumentatie care ii permita sa reduca disonanta pretinzand ca branza ar putea fi totusi buna desi i s-a demonstrat deja ca burduful e de caine.

  39. Tovarasu... Dr.A.....
    Ceea ce faci tu aici se numeste insulta. Eu zic sa-ti temperezi pornirile omenesti si sa ramanem in zona vorbitului de discutii, sa nu ne deplasam in alte zone de astea ca nu se stie cine pleaca cu sechele. Am discutat omeneste pana aici, tu vii cu o aroganta si cu o autosuficienta care pana acum nu ti-au fost caracteristice.

    Etosul asta pe care tot il pretinzi pentru tine si pentru Popescu ma impresioneaza la fel de mult ca lacrimile lui Nastase.

    Am destul par la cur incat, caca ti-l pun in cap zici ca ai palarie cu franjuri, ca sa ma intelegi mai clar.

  40. Ca sa raspund la lungul comentariu: Ce te opreste sa faci acelasi lucru si acum? Adica in loc sa sperii juratii, sperii procurori, judecatori, etc?
    nimic, si atunci de ce comparatia asta ridicola?
    Juratii sunt necesari sa sparga casta justitiei si sa readuca justitia la un nivel de incredere in justitie absolut necesar in Romania post pasoptista.
    Cum poporul decide cele 2 puteri in stat: legislativa si executiva, asa trebuie sa aiba si un aport semnificativ in cea juridica.
    Cine a desfiintat sistemul respectiv la noi in tara? Vre-o entitate democratica? Vre-o somitate in ele eticii justitiare? Sau din contra?
    Un aparat justitiar fara legitimitate populara este daunator societatii, si trebuie reparat. Singura posibilitate pe care eu o intrevad este implicarea civica in justitie, daca ai tu alte idei feel free.

  41. Propun un concurs de desen cu premii pentru a ilustra descrierea pe care ti-o faci:

    "Am destul par la cur incat, zici ca-i palarie* cu franjuri"

    *Trebuie sa fi lucrat din greu sa-ti largesti circumferinta la 50-60cm.

  42. Mircea Popescu`s avatar
    42
    Mircea Popescu 
    Monday, 2 July 2012

    @cipslim De oprit ma opreste intr-o oarecare masura faptul ca magistratii nu sunt niste Dorei, fara nici o investitie in lumea asta, azi aici miine-n Focsani. Ca atare, ei nu-si permit libertatile fata de ratiune pe care si le aroga orice baba si orice pulete proptitor de colt de bloc. Cred ca-n democratismul popular in care te vaz solid ancorat e de neconceput inferioritatea "maselor largi populare", da' ea totusi este un fapt : massele largi populare nu-s un standard pentru nimic de valoare tocmai pentru ca ele intruchipeaza lipsa oricarei valori.

    Ideea de-a avea o justitie mai apropiata de populatie e cam ca ideea de-a avea o matematica mai aproape de dorintele si asteptarilor elevilor de gimnaziu, si eventual o medicina croita pe asteptarile misticoide ale pacientului mediu. Ca regula generala pulimea se spala pe ochi si se adapteaza imperativelor realitatii, nu realitatea se ciunteste si se-ndeasa ca sa convina pulimii.

    Sistemul respectiv l-au desfiintat guvernele din epoca, liberale si conservatoare, in buna intelegere cu specialistii-n drept din motivu' simplu ca nu functiona. Motoru' cu aburi cine l-a desfiintat din lume ? Ce autoritate democratica a interzis telefonu' cu disc ? Unde sunt dom'le telefoanele alea cu disc ?

    Nu ma lua cu "increderea in justitie" a unor nemernici care propun oricarui agent sa-l mituiasca dupa care il injura daca accepta si-l injura si mai abitir daca nu accepta. Vezi puletii de la bacalaureat, "va rog din suflet sa se scoata camerele CA SA PUTEM FURA ca toti avem dreptul la sansa" si alte mizerii de exact acelasi nivel. Pe bune daca intereseaza pe cineva cum se vede orice in ochii astora. Nu-s ei o instanta sa judece nimic, nici chiar Justitia din Romania, oricite bube o avea aia.

  43. Sistemul cu jurati a fost desfiintat de Carol II in 1938 pe sistem ca el era regele si facea ce vrea muschii lui si era dictatura regala.
    A fost consultata probabil Lupeasca intre 2 limbi in pizda.
    Din februarie 1938 nu mai existau partidele astea ale tale implicit specialistul in drept a fost artizanul dictaturii in Romania, cel care a distrus sistemul democratic.

    In atare conditii, fiind desfiintat abuziv, se poate cere reinstituirea. Nu este un caz singular, destule tari europene au acest sistem, sa nu mai vorbim de SUA.

    Pulimea formeaza statul, fara pulime statul nu exista. Democratia inseamna controlul pulimii asupra smecherimii. In afara de Koreea da Nord nu prea mai exista state de alea in care ti-ar place tie sa crezi ca ar putea exista.

    Tu esti mai utopic ca mine.

  44. Mircea Popescu`s avatar
    44
    Mircea Popescu 
    Monday, 2 July 2012

    Mei, tu-ti alegi niste momente intr-un continuum ca asa te irita pe tine Carol 2 si-atunci cine stie, poate ca daca refacem totu' ca si cum era inainte de Carol 2 ne va fi bine.

    Tipul a fost un idiot dar ce zici tu e fals. El a ingropat un sistem deja mort de 50 de ani. Adica de la introducere.

  45. @Dr.A era o metafora, iti ploua in gura sau cum?
    rautate mica!

    Ejti homofob?

  46. Mircea Popescu`s avatar
    46
    Mircea Popescu 
    Monday, 2 July 2012

    Uite apropo, ca la fix te plezneste profetu' :

    Noi, ceștia chemați grabnic la viața de stat prin instaurarea principiului naționalităților, ne găsim astăzi, și firește trebuie să fim mândri de aceasta, cam în situația lui Alexandru Machedon - am zis cam, fiindcă este o mică deosebire: pe câtă vreme vârtejul produs de acesta a fost extensiv, vârtejul nostru este intensiv; cum am zice, Alexandru a amețit o lume ca trombele și ciclonii călători, iar noi ne amețim singuri ca dervișii învârtitori.

    Firește. Statul tânăr, înființat după împrejurări, are nevoie grabnică de o societate. Statul improvizat, în loc de a fi forma de echilibru al forțelor sociale la un moment dat, caută să fie fondul și izvorul născător al acelor forțe. De unde statul ar trebui să fie rezultatul natural al societății, ne pomenim că societatea trebuie să fie produsul artificial al statului. Statul improvizat, simțind că pășește în gol, are nevoie numaidecât de un razim pe ce să-și pună piciorul; îi trebuie neapărat o societate, pentru liniștea lui, pentru asigurarea față cu el însuși că existența lui are o rațiune mai temeinică decât norocul, poate necredincios, al câtorva momente. Neavând, așadar, pe cine să-i impună lui reforme, se gândește el mereu la dânsele; neavând o societate care să-i ceară ceva după nevoile ei, închipuiește el niște nevoi sociale cărora le decretează pe dibuite satisfacerea. El tot speră și nu obosește a spera că va face să rezulte de la dânsul o societate.

    Trebuie să mărturisim că statul acesta are aci o sarcină titanică, însă, deocamdată, nu chiar imposibilă. Cucerirea bunurilor naturale, perfecționarea păstrării și prefacerii acestora, multiplicarea schimbului, toate acestea cu stâruință, cu răbdare, cu autoritate brutală când nu merge altfel, se pot decreta și înființa.

    Fie si numai din motivele astea abordarea ta e neavenita. Nu te apuca sa compari state care exista in virtutea existentei anterioare a cetatenilor cu state care exista in virtutea unor judecati politice si diplomatice, si care se chinuie pina in ziua de azi sa educe niste trogloditi pina la un statut care cit de cit pasibil sa-l aproximeze pe acela de cetatean. Sub aspectul acestei imense si pina la urma inutile munci de Sisif si Carol primul si Ceausescu si toti de-atunci incoace si intre ei s-au luptat identic, fa din puleti oameni. Succes.

  47. anonimosu`s avatar
    47
    anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Friday, 20 July 2012

    http://polimedia.us/dtng/c/src/134274160842.png Ideea de la Trilema, ortografia de la Evenimentul Zilei.

  48. Mircea Popescu`s avatar
    48
    Mircea Popescu 
    Friday, 20 July 2012

    Noi sa fim sanatosi.

  1. Romania- statul cel mai reprezentat la Bruxelles pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Modestu-mi obol pe tema amuzamentelor in patrie....

  2. [...] nu chiar sa fure da' sigur sa corupa si-asa mai departe. Adica, sa ma intelegeti : puntea intre puletii din partile noastre si cetatenii care-au cladit civilizatia lumii o reprezinta fix scularea pulii. In fata pulii [...]

  3. [...] Ponta, pacaliciul care declara ferm ca "el reprezinta" Romania la Bruxelles dupa care se descoperea cu umire ca delegatia romana nu-i da acces la [...]

  4. [...] abjectia imanenta tarii in Parlament. Si astfel si-a cumparat o majoritate si acea majoritate cu un premier de paie urma sa numeasca un argat de-al lui ministrul la Agricultura. Ca sa-i acopere lui [...]

  5. [...] : una despre Crin, una despre Traian, sa nu fie cu suparare ori discriminare. Si-o aplicatie pe Victoras, ca pare el mai cu aplicatiune asa. Deci un produs [...]

  6. [...] so far has failed miserably. This isn't actually true ; The Prime Minister involved himself in a very funny attempt of representing Romania in Brussels in spite of a duly issued Supreme Court order to the contrary, [...]

  7. [...] Daciana Sarbu, the daughter of a major red party baron) and an extremely ridiculous affair where he tried to usurp the country president's role at Bruxelles, in spite of common sense as well as an extemporal ruling of the Supreme Court, only to be [...]

  8. [...] was at the time, and will endure through the ages, as a most burning humiliation. Something like this, because no, they're not in short supply. [↩]No, seriously [↩]This is a sore case of [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.