Reputatia noastra care este ea

Sunday, 04 March, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

{aSigge-} hellu are u a .ro?
{mircea_popescu} da.
{_aSigge-} okey cool. well im not. i just wonder if u are trying to buy bitcoins in the channel=
{mircea_popescu} sometimes.
{_aSigge-} i have some q's regarding this
{mircea_popescu} shoot
{_aSigge-} i have alot of paypal's. i dont have to tell you why i have them. all you need to know is that i have them. How do i go on with this and get bitcoins for the money i got on all these paypals? read about some "btc laundring" but never came in contact with it. and since u are a .ro i trust you. (dont ask why:P) :)
{mircea_popescu} i have no ideea.
{_aSigge-} ah damn :(

{mircea_popescu} ;;ident _aSigge-
{gribble} Nick '_aSigge-', with hostmask
'_aSigge-!siggos@host-95-206-28-204.mobileonline.telia.com', is not identified.

Oarecum in completarea celeilalte jumatati, cea cu "instead of you, a usual romanian" avem bucatica asta.

Ieri ii ziceam unei copile ca "nu-i sanatos sa-ti petreci tot timpul cu oameni pe-o minte cu tine". Ea s-o simtit numaidecit jignita de aceasta observatie factuala, de parca daca nu observa nimeni explicit ca o toanta de douazeci ca oricare alta e o toanta de douazeci ca oricare alta asta o face cumva sa nu mai fie o toanta de douazeci ca oricare alta, o face cumva sa fie speciala si implinita si experimentata, da' cu titele inca ferme oricit de mici ar fi.

Ei bine, observatia e foarte corecta : chiar nu-i sanatos sa-ti petreci tot timpul cu oameni pe-o minte cu tine. Uite de exemplu eu : discut in vasta majoritate a orelor zilei cu oameni daca nu neaparat la fel de inteligenti si cultivati macar prin zona. Eu stiu in general romani care se chiar pricep la ce fac, si care se ocupa cu chestii cit de cit mai rasarite decit spalatul geamurilor in virtutea faptului ca alea-s cercurile in care ma invirt eu. La televizor nu ma uit, pe Internet cica-i libertate da' de fapt e mai multa cenzura decit oriunde altundevai si astfel eu traiesc practic izolat intr-o bula. Propria mea sfera de "strainatate", sa zicem asa.

In afara ei, romanul "uzual" are impresia ca el este egal cu mine. Uite asa, pur si simplu, in virtutea faptului ca pizda ma-sii. In afara ei hotul mediu are impresia ca un roman este ipso definitio hot ca si el. Chestiile astea n-ar fi neaparat o problema da' totusi : stiti ca tiganilor li se zice gypsy in limba engleza. Da' stiti si ca to gyp inseamna a jecmani, tot in limba engleza ?

Eu am mai zis ca romanii sunt foarte toleranti, si-am zis-o in sensul ca-i cea mai faina chestie la Romania. Este. Da' pe de cealalta parte exista riscul sa fim prea toleranti. Pina la urma una dintre definitiile inteligentei e evitarea excesului, a stii sa alegi intre ce-i prea de tot si ce nu-i prea de tot e o contributie valoroasa la bunul mers al lumii.

Asta este, cred eu, principala problema sociala pe care romanii ca si grup se vor vedea chemati s-o rezolve cumva, cit de cit, in urmatoarele citeva decade. Toleranta absoluta nu-i posibila si nici de dorit, chiar daca fructele tolerantei sunt in general dulci. Intoleranta radicala cu care-am experimentat noi ca popor acum juma' de secol (exact asa cum o gospodina de patruzeci de ani, cuminte si conjugala toata viata ei ar lua-o amoc o saptamina dormind prin parcuri si satisfacind necunoscutii prin tomberoane) si la care unii mai zarghiti se straduiesc sa revina nu-i nici ea posibila sau de dorit, ba inca ne mai este si structural straina. Lasa arabii sa fie fanatici, noi suntem prea vechi ca sa ne mai incrincenam aiurea.

Da' totusi, o oarecare temperare a tolerantei romanesti va trebui cumva sa se nasca. Probabil se va naste natural, odata cu bunastarea. In tot cazul va fi interesant de urmarit.

———
  1. Pentru ca oamenii se tem si evita sa isi expuna imbecilitatea proprie. Exista un motiv pentru care niciunul dintre vitejii de Internet care se desfasoara prin alte parti nu-si permite sa vina sa faca pe viteazul aici, si motivul e de exemplu deosebitul succes de care s-a bucurat tontul asta, sau oricare dintre ceilalti o mie de alti ca el. Acel motiv este ca stiu ca la mine nu le-ar merge. []
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

One Response

  1. [...] spamul nu este produs de oameni care fac bani din asta. Spamul este produs de cocardei incordati si gogosari retardati care cred ca vor face bani din spam. Asa ca se apuca, iau servere, gasesc scripturi pe net [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.