Rasismul, natura si corpul omenesc

Wednesday, 04 April, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

E o tema larga-n filosofia ultimului secol (poate chiar doua-trei), date fiind incercarile (stupide) a diversi tipi cu aspiratii la importanta (da' fara inteligenta imensa si cultura abisala necesare) de-a constitui un fel de flatare demagogica a deluziilor de importanta individuala ale prostimii.

De la incercarile de constructie a unei morale speciale, la comanda, din care sa rezulte profunde implicatii filosofice ale faptului ca niste nemti or gazat niste evrei si pina la nevoia statelor impuse-n Europa de Napoleon, pe modelul "statului functionarimii" (cum sunt de exemplu Franta, sau Romania, sau Russia, sau China) de-a se justifica ontic in conditiile-n care ele-s la fel de absurd-aberante ca orice piesa de Eugen Ionesco se casca o imensa cerere politico-imagologica pentru eforturile acestor pseudo-filosofi, filosofi-functionari, veleitari si aspiranti. Si acolo unde-i cerere, ne invata economia (cea adevarata, nu ersatz-ul pe care-l pretinde complet si suficient functionarimea) va fi si oferta. Asa ca este, nu va mai plictisesc cu numele dat fiind ca ele oricum nu conteaza, voi spune doar atit, ca emitatorul de text care nu pune probleme tuturor sistemelor politice e pur si simplu un politruc, ori ca stie ori ca n-a descoperit inca.

Si-atunci, in completarea acestor considerente de care va felicit c-ati reusit sa treceti, am racit. Eu racesc rar, mi se pare ca ultima oara a fost prin 2008 cindva. Cel mai adesea mi se intimpla ca stranut de doua ori si-s un pic mucos sase ore dupa care-mi trece, chestie pe care eu nu o consider raceala. Ei, da' Vineri am intrat in contact cu mama unei curve ingalate de ~9 ani care sigur pe la scoala s-o fi pupat cu toti tebecistii si o fi adus acasa iar eu am luat-o. Simbata am fost racit cumsecade, un pic de febra, n-aveam chef de nimic, imi curgea nasu' ca din pompa, alea. Iar Duminica deja imi revenisem, da' o fost atit de grava ca numa' azi mi s-or deschis sinusurile, si deci de Luni pina acum tine-te frate muci de toate nuantele de galben purulent. Acum suntem la un fel de ambra deja.

Si cum sedeam eu pe buda acum nici o ora si ma cacam in timp ce-mi suflam nasu' (sa stiti ca ajuta, ati incercat vre-odata ?) ma apuca sa urlu ca fir-ati voi sa fiti de bacterii si alti agenti patogeni, pai carati-va in pula mea la voi la bloc ce cautati aici ? Ca n-aveti nici o treaba la mine-n bulie, ce-i asta ? Nu-i locu' vost aici, ce daca aici v-ati nascut ? Carramba!

Deci va dati seama cit rasism ?

Ei, in caz ca n-aveti idee, sa va spun eu cam cum functioneaza sistemul imunitar omenesc, foarte pe scurt : exista vre-o suta cu vedere spre cinci catraliarde de proteine diverse care servesc la semnalizare. Ele se produc intr-o veselie si circula prin singe si limfa tot mereu si permanent, nu exista milimetru cub care sa nu contina sute din fiecare. Cum functioneaza ele ? Pai se uita la celule, si dupa categorii le marcheaza. Asta-i infectata cu X. Asta nu raspunde la usa daca suni de trei ori. Asta asculta muzica tare. Asta-i amplasata in afara marginii orasului. Asta nu-i acasa ca-i la futut. Deci, literalmente, organismul omenesc foloseste cam o treime din spatiul semnificativ al proteinelor pentru a construi entitati care au drept unica sarcina sa se duca pe la casele evreilor si sa le scrie mascari pe poarta.

Dupa care se intimpla doua chestii : ori vine celula acasa de la unde-o fost ea la futut, citeste notificarea si-si ia maul singura (se numeste apoptoza, si majoritatea celulelor din asta mor, ori ca-i semnalizata extern ori ca e detectata intern) ori vin macrocitele si fagociteaza. Ca sa va faceti o idee cam ce inseamna ca "vin macrocitele si fagociteaza" e cam asa : o fetita de 13 ani (celula) in uniforma merge vesela pe strada, cind dintr-o data o imensitate gelatinoasa cu tentacule cam de 10 ori cit ea ii sare-n fata, rupe hainele de pe ea, o fute pina lesina dupa care o inghite, sau ma rog, o inglobeaza-n mucii din care-i facuta si pleaca mai departe. Pe cuvint de pionier, descrierea pare exagerata, dar este exacta.

Si-atunci, daca faptul ca s-au nascut la mine-n trup nu le da anumitor celule nici un fel de drepturi pe de-o parte, si daca exista un vast efort de-a marca si distruge diversii necorespunzatori la nivel organic in fiecare mamifer, lasa ca la oameni, ce intemeiere in morala naturala mai au aberatiile sintetice cu drepturile omului si tot blablaul cu pretentii la "umanism" in care ne scaldam de la 1700 minim da' cu precadere stam sa ne inecam in ultimii saizeci-saptezeci de ani ?

PS. Sunt curios care vine primu' cu teoria ca "Gicule, dar uamenii are constiinta de sine nu este totuna!!!1". Sa mai rid si eu.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

7 Responses

  1. ODOVADA CLARA CADUMNEZEU EXISTA SITEA PEDEPSIT PENTRU CA TE LAUDAI TU CA VAI NU RACESTI

    DIVINE RETRIBUTION FTW

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 5 April 2012

    Sa te duci sa-i pupi muistele acuma in semn de recunostiinta.

  3. mihai b`s avatar
    3
    mihai binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Friday, 6 April 2012

    cum sa racesti din moment ce te plimbi cu 14,4 km pe ora?

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Friday, 6 April 2012

    Pai depinde in ce directie. Daca te plimbi spre nord e posibil.

  5. Dar mai vine unu si zice ca societatea nu-i un organism natural (biologic), ci unul artificial, cu coduri, conventii si toate cele, diferite de regulile naturii, chiar daca pot fi numite, in cele din urma, biopower - cu trimitere la totalitatea lor :)

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 10 April 2012

    Da' nu creditez teoria, in contextul asta si conventiile-s tot naturale si biologice, ca doara ce-or fi ? Nu s-o nascut inca fiinta aia care sa evadeze din fiind.

  1. [...] cu pseudo-democratia lui peste prajit, cu ersatzul de "umanism", universalismul asta pretios si orbesc sunt atit de recente ca se sperie mintea, cam de-o virsta cu calculatorul asa, abia-abia cu greu [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.