Primavara 2.0

Thursday, 01 March, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Sau de fapt nu, 3.0 ? Ca parca am mai scris o data sau de doua ori c-a venit primavara, nu mai retin exact. Deci e 2.0 sau 3.0. Desi ar trebui poate sa fie 4.0 dat fiind ca suntem in anul 4 d. Tr. Si sa nu-mi veniti acuma cu faze de hateri ca primavara 2012.0 si figuri, dat fiind ca stim cutotii ca n-a existat anul 0.

Revenind la subiect : zapada aia multa de care va povesteam la inceputul lunii precedente s-a cam dus, pe cimpuri nu mai e nimic, iarba se iteste de pe unde n-am cladit eu mormane (care si ele insele s-au redus semnificativ in dimensiuni), coperisurile-s curate... apropo de care treaba, sa ma va pling : curat eu zapada, un ceas cu lopata, munca. Dupa citeva zile mai vine o tura, inca si mai aspra, juma' de metru o cazut ca nimica. Curat iara. Deja drumu' catre poarta era marginit de doua ziduri, cel al casei de trei metri si cel al zapezii pe partea opusa de-un metru juma'. Da' asta este, cine-i proprietar tre' numaidecit sa si lucreze acuma, ca altfel primeste amenda ca sa nu mai vorbim de faptu' ca nu-i frumos.

Si intr-o dimineata (da' devreme, nu iesise inca soarele) cum imi savuram io ceaiu' privind vag pe geam afara numa' constat ca... mai frate, da' nu-i posibil ?! Deci, zapada la nivel, egal peste tot. Egal adica cu zidu' de zapada de-l construisem eu scotind zapada de pe alee. Bai frate!!!

Ies afara, betonat tot. Ma enervez, ce pula, mi-o venit vecinii peste noapte si mi-or adus 18 tone de zapada batatorita ca sa ma enerveze ? O nins selectiv ?

Pe urma imi cade fisa. Da pisi, o nins selectiv : de pe coperis in drum. Pasami-te o venit jos tot ce era sus. Jap. Si mi-o infundat mie la fix calea de emergenta sa ma izoleze in casa chemati politia sa vina jandarmii jos Basescu! Am asteptat io cit am asteptat, cinci minute acolo, sa-mi vina biscuitii de la ajutoare, da' cind am vazut ca m-ati abandonat cu totii si fara mila in ghearele neiertatoare ale pustietatii albe soc si groaza ninsoarea ucigasa scl, ce era sa fac... Asa ca apuca-te iara, da' nu cu lopata, intii cu sapa sa destelenesti un metru adincime de zapada inghetata cazuta de pe coperis, pe urma cu lopata s-o muti. Doua ceasuri minim am tras de ea, nici n-am mai putut scrie pe urma ca-mi tremurau miinile. Am facut febra musculara la muschi pe care nu-i folosesti nici cind futi capre din fuga.

Noa da' toate astea au trecut, sunt de domeniul pasatului. De-acum inainte vine primavara, salcia deja s-a inmuiat si sta sa scoata mitisori, tufa de rozmarin (care fusese complet ingropata in zapada biata, da' complet zic) pare sa fi supravietuit, pomii-s toti sanatosi, tuia chiar pare sa se fi distrat, si pamintul are o consistenta excelenta, care emana sanatate. Si e acoperit de o puzderie indescriptibila de paianjeni, toti cam de-un soi si de-o dimensiune, cred ca sunt minim un milion numa' la mine pe proprietate. Pe bune, faci un pas si vezi sute de dracovenii fugind repede-repede in toate partile, uneori o iau pe zapada si-si chiar vizibili. Mititei cit un bob de orez, negrii si cu opt picioare regulamentare.

O albina mi-a intrat in casa, o viespe se odihnea pe trepte, lucrurile se misca cu alte cuvinte.

Ne pregatim pentru in curind

ciresi

Deocamdata atit, ca seturile cu gagici in pizda goala pe sub ciresii din spatele catedralei nu le gasesc momentan.

Category: La pas prin lume
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

16 Responses

 1. Garfield`s avatar
  1
  Garfield 
  Thursday, 1 March 2012

  Da nu-i cam frig sa le scoti la aer de peacuma?

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Thursday, 1 March 2012

  Aeru' frigid face bine la tite.

 3. Prin bucale, familiarele gramezi de zapaga inghetata amestecate cu gunoi.

 4. Calivita`s avatar
  4
  Calivita 
  Thursday, 1 March 2012

  Vine si prea-asteptata primavaraaa!!! Azi deja isi arata primele semne

 5. Se simte ca a venit primara, x.0 cat o fi ea, se simte si din bucuria randurilor mai putin inversunate (unde si faptul ca nu mai ai de dat la lopata - apropo de lopata, un blogger ar trebui sa-si protejeze mainile, sa le asigure? :D )

 6. Mircea Popescu`s avatar
  6
  Mircea Popescu 
  Friday, 2 March 2012

  @gheorghe Sucks to be bucale.

  @Calivita Deja bulbii incep sa scoata colti.

  @MeetTheSun Apai da' ce crezi ca io n-am manusi ? Am manusi!

 7. Garfield`s avatar
  7
  Garfield 
  Friday, 2 March 2012

  Au facut si bulbii nostri dinti
  Musca din sape si din sfinti.

  sau cum era

 8. Mircea Popescu`s avatar
  8
  Mircea Popescu 
  Friday, 2 March 2012

  Cam asa ceva.

 9. http://www.formula-as.ro/2006/702/medicina-naturista-25/miracolele-naturii-tuia-6689

  precum si
  in multe alte boli si disfunctii organice, considerand ca planta are puteri divine.

  Salvie, tuia, etc etc, mai ai si alte dastea de pula? :D

 10. Mircea Popescu`s avatar
  10
  Mircea Popescu 
  Friday, 2 March 2012

  Facem si noi ce pulem.

 11. Maidanezii pe care ii stii tu, au rezistat?

 12. La tine nu mai e nimic. In Bucuresti discutam in mai de deszapezire :)

 13. Mircea Popescu`s avatar
  13
  Mircea Popescu 
  Sunday, 4 March 2012

  Chestia asta s-ar putea numi retardare ? In sensul tehnic al termenului :D

 14. Ne pregatim pentru in curind.

 15. Mircea Popescu`s avatar
  15
  Mircea Popescu 
  Thursday, 12 January 2017

  Lol just.

 1. [...] tot ziceam de primvara. Asta e, in aproximativ trei mii de [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.