Preumblari prin orasul pulii

Monday, 26 March, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Degeaba se tin astia pe-aici ca "Banatu-i fruncea" si alte povesti de adormit ragatenii. Banatu' nu-i nici o frunce, precum nici n-are umeri, iara Timisoara-i fix pula.

Fara discutii posibile, Timisoara e pula, bleaga stoarsa si belita. Nu revenim la discutia despre ce cred retardatii de pe-aici ca ar fi un primar bun, da' hai sa va explic o chestie simpla.

Acest biet catel nu are nici o legatura cu articolul. Continuati in continuare.

Acest biet catel nu are nici o legatura cu articolul. Continuati in continuare.

Vreau sa-mi cumpar pardesiu. Am inteles ca astia pe-aici sunt prea retardati mintal ca sa reuseasca sa vinda carti, sau rochii, sau diverse alte chestii de trebuinta femeilor asa ca-s silit sa le trimit prin Europa la cumparaturi. Pentru ca da, spre deosebire de banateni care-s un fel de albaneji adica turci adica tigani (de-aia nespalati si imputiti), macar sirbii is europeni suta-n suta. Si-atunci uite ca Serbia s-a ridicat in timp ce Banatul s-a dus pe pula (unde in mod evident ii si este locul, consubstantial fiind), si astazi drumurile prin Belgrad sunt mai bune decit alea de prin Timisoara. Ca primele or chiar fost bombardate deceniul trecut si ultimele arata de parc-or fost bombardate prin iarna. Da' o fost pe merit, fratii mei : daca banatenii is niste gunoaie atunci normal ca vor trai intr-o imensa groapa de gunoi, indiferent in ce oras ii pui. Iar daca sirbii-s oameni atunci normal ca vor trai intr-o gradina, indiferent in ce groapa de gunoi ii pui, ca-si revin ei incet-incet. Ca-n viata.

Si deci vreau sa-mi cumpar pardesiu. Pentru ca este, nu stiu daca ati auzit la radio sau pe undeva, da' este primavara. Unul dintre cele patru anotimpuri existente pe aceasta lume de peste noua mii de ani incoace, tre' sa va fie macar vag familiara notiunea. Iar eu sunt barbat, unul dintre cele doua genuri ale speciei umane, tot de peste noua mii de ani vechime. Si de asta banuiesc ca ati auzit, ca omenirea-i compusa din barbati si femei.

Bun si-atunci fiind eu barbat si fiind anotimpul primavara doresc sa-mi cumpar pardesiu. Este ce chestie socanta ? Si ies, dorind eu sa-mi cumpar pardesiu si avind bani in buzunar cit si dare de mina, ies in centrul orasului pulii sa gasesc un magazin de haine unde sa-mi cumpar un pardesiu. Ca e primavara.

Intru-n Materna Modern, un magazin vis-a-vis de balconul Operei, zona zero a democratiei, punctul sapte de la Pulisoara, si de asta cred ca ati auzit, tot acum peste noua mii de ani s-a intimplat cred. Nu au. E magazin de haine ? E. Au haine ? Nu au. De ce ? Pentru ca-s niste pule de locuiesc in orasul pulii. Mai departe, la Modex, simetric fata de idem balconul Operei. Au pardesie ? Nu au. De ce ? Pentru ca sunt niste pule, care locuiesc idem in orasul pulii. Mergem dinjos pe strada, vis a vis de Banca Transilvania, in ditai palatul in care-i adapostita Politehnica. E un magazin de haine acolo, populat de doua pule proaste ca de vreo cincizeci de ani. Isi cunosc meseria cit cunosc si eu strazile din cartieru' saracilor din Mumbai, unde n-am fost niciodata. As dori un pardesiu. Imi arata niste jachete lachioase, numa' bune de imbracat niste pule cam cum is locuitorii orasului pulii. Doamna draga, pardesiu. Stiti ce este un pardesiu ? Aaaa... dar nu avem decit numere mari.

Deci bun ? Ca de-aia esti tu vinzatoare, futa-te un autobuz in nara, ca sa nu ai. Ieri s-o dus o fata sa cumpere glastra, o gasit-o in magazinu' de glastre, o cautat un sfert de ceas agatatori. Intr-un final exasperata o intrebat-o pe pula de la tejghea ca totusi, agatatorile unde-s ?

Aaaa... n-avem. Deci tu in magazinu' de glastre n-ai agatatoare de glastre. Ca de ce ? Ca de pula. Da' sa mergeti in alt magazin. Ca io si is pula ca banatenii, sa ma duc in alt magazin ca sa cumpar chestii sa pot cumpara chestii din magazinu' pulii, futa-va sa va futa de imbecili.

Ceea ce-mi aminteste ca-n alta zi am vrut sa-mi cumpar detector de monoxid de carbon, si am intrat intr-un magazin de pule de pe Bogdanestilor care vinde sobe si fitting-uri pentru sobe si-atit. Da' n-are detectoare de monoxid de carbon. Ca-s pule, din orasu' pulii.

Da' revenind : scoate proasta pulii singuru' pardesiu din toata chestia aia de-i zic ei magazin de haine da' e depozit de pule proaste. Numaru' 195, facut aparent pentru un hipopotam sau ceva, ca pe-aici prin orasu' pulii daca nu esti un grasan dezgustator si dizgratios nu se poate sa ai bani, sau de fapt invers : daca ai bani nu se poate sa nu-ti cumperi masina SUV si sa nu te indopi ca un porc dezgustator si dizgratios. Ca atita pot pulatenii din Pulisoara. E un defect la creier, asa se nasc ei. Retardati.

Si negru. Ca asa cumpar io pardesiu, sa ma duc la groapa in el, si mai largut, sa pot inveli sicriu'. Bfoai...

Noa, moment la care de nervi m-am dus sa beau o cafea, cica ajuta, usureaza stressu', antioxidanti, chestii. La cafenea, cum ar veni.

orasul-pulii-1

Tananana. Va place cum arata varianta mobile a MPOE pa ipad ? Hai sa privim mai indeaproape

orasul-pulii-2

Haha. Teapa voastra, ca nu-i varianta pentru mobil. E varianta simpla a unui site prea simplu. Hahaha.

Da' revenind : o singura chestie calumea aveau in cafeneaua aia amarita, adica placinta cu mere. Pe care n-o mai au. Au in schimb o curva proasta (o stiti sigur, e tiganca aia murdara si bruneta care isi face veacul vara pe terasa la Lloyds) cu plodu' si doua prietene de-ale ei de la tara. Plodu' urla ca scapat in pula. Genial frate, ce cafee socyety de-ala elegantu' si rafinatu' aveti in Pulisoara aici, sunt impresionat. Cre' ca imi voi bea cafeaua a l'interieur pe viiteur.

Si continuam. Moda Aliss, ceva magazin vis-a-vis, deci in mijlocu' mijlocului orasului, care cica vinde haine. N-are haine. Draghe, da' voi haine n-aveti ? Ba avem, cica. Pai pisi, unde-s ? Ca voi aici aveti gunoaie. Pe cuvint de onoare, paltoane in Martie ? Alea sunt gunoaie draga, mergeti in ce magazin de haine doriti dintr-un oras care nu-i al pulii si constatati : paltoanele sunt haine de prin Iunie pina prin Septembrie dupa care sunt gunoaie. Se duc la outlet, sa le cumpere romanii corditi (sa le aduca la ei in Pulandia sa le vinda ca intreprinzatori altor pule proaste ca si ei, mersi frumos de compliment, vedea-v-as atirnati de nari pe crucea de neon a catedralei).

Noa si cam asta. Oi trimite poterasi calari sa mearga-n Civilizatie spre vest si sa-mi cumpere un pardesiu. Si ma fut in el orasu' pulii populat de niste pule ambulante, fara umeri si fara creier. Si fara cultura. Si fara gust, si fara valoare, si fara importanta. Da' cu jeg pe sub unghii. Mult, mult jeg pe sub unghii.

Pina si dobitoacele va dezaproba, fute-va mustele de mirlani jegosi.

Pina si dobitoacele va dezaproba, fute-va mustele de mirlani jegosi.

UPDATE, 15 Aprilie 2012 : Astazi am gasit contraponderea perfecta pentru articolul asta (evident via fain). Aparuse cu trei zile inainte, pe blogul lui Dragos Manac (despre care eu stiam ca s-a lasat de blogging, plecind initial in strainatate si-apoi intemeindu-si o familie, ca atare n-am mai urmarit blogul). Sa va citez :

Ce vad foarte des este cum clientul vine si cere un elefant imaginar. Daca primeste pret de elefant, e nemultumit si pleaca spre altii care au ceva pe masura bugetului sau. Cineva ii va vinde un elefant la de doua ori pretul unei furnici. Va primi un soarece capiat. Soarecele va fi oricum suficient, cata vreme clientul avea nevoie de un gandac, dar isi facea planul pe elefant, pasionat fiind de Discovery Business. Trecand peste amaraciunea mea, e un model care functioneaza. De aceea "merge si asa", pentru ca merge sa dai orice, cata vreme nici consumatorul si nici furnizorul nu sunt educati.

Este fals ca n-ar fi educat consumatorul. Consumatori educati exita. Poate ca inca nu-s suficienti.

Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

50 Responses

  1. parca tocmai cumparasei nokia 100.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Monday, 26 March 2012

    Asa, si ?

  3. Nimic, nimic. Adevaruri, succese si coincidente.

    Si n-are flash si java tati?

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Monday, 26 March 2012

    O fi avind, io stiu ? Nu m-am afundat in cercetari.

  5. Dar mei, dacă 999 de oameni cumpără geci şi unul singur pardesiu, şi-n plus ăla-i gras, atunci sunt foarte inteligenţi vânzătorii. Că nu există cerere, lumea aşa se îmbracă, nu cu pardesiu şi figuri, deci ei oferă ce se cere, ăsta e criteriul. Şi atunci mă întreb eu, standardele fiind atât de jalnice, după cum reiese şi din numeroasele epitete (da care-s de fapt cam unul singur repetat de N ori) de care nu conteneşti să uzitezi, pentru ce mai fiinţezi tu printre aşa lume? Ai interdicţie de a locui în Serbia, gen?

    Apropo de care chestie, omul superior nu este cel care-i doxă de carte sau care-i "cineva". Ce-ai făcut tu? Ai făcut bani? Bun, ai reuşit să-ţi extinzi puţin controlul asupra exteriorului. Şi-ţi ieşi din pepeni la prima promenadă în oraş în care nu găseşti un pardesiu. Adică cu interiorul stai varză. Aşa că poate prin oraşul ăla de-l ridici în slăvi sunt mulţi oameni de la care ai avea de învăţat... dacă ai avea inteligenţa să fii deschis în acest sens. Ceea ce nu cred c-o ai.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 27 March 2012

    ...

    Continua tu singur ca mi-i lene.

  7. What for? Am zis ce-am avut de zis. Şi chiar dac-aş fi vrut, tot n-aveam cum să continuu o discuţie pe care-ai întrerupt-o tu nu eu.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 27 March 2012

    Pai nu, da' ma distreaza chestia. Eu am optiuni, tu ai pareri. Pe tine te fute grija de bunastarea mea, mie mi se rupe de bunastarea ta. Avem o relatie foarte promitatoare si de viitor, cred.

  9. Păi dacă vii şi te plângi pe blog de bunăstarea ta... normal că la asta o să comentez. La ce-ai vrea să comentez, la cum a făcut egal Dinamo în deplasare? Da' altfel stai liniştit că nu mă prea interesează. Sau mă interesează tot cam la fel de mult pe cât îmi pasă de opiniile tale în ce mă priveşte.

    PS: Opţiuni? Care? Să stai aici sau să nu te muţi în Serbia? Să cumperi geacă sau să nu cumperi pardesiu? Nici măcar astea unde s-ar presupune că banii te scot la liman nu-ţi ies... Da-i mişto iluzia asta cu controlul, cu opţiunile. Mai zi... :lol: De fapt, ai mai multe iluzii ca noi.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 27 March 2012

    Articolul trateaza troglodeala niste unora care toooot aspira la umanitate iata de milenii deja si de ajuns inca n-or ajuns. Ca tu vrei sa discuti numaidecit despre mine in loc banuiesc c-ar trebui sa ma flateze sau ceva. Nu poci zice ca ma flateaza, da' poate fi si din cauza ca mi se cam rupe.

    De fapt daca ma gindesc probabil c-ar trebui sa ma flateze si felu-n care incerci sa rigii fuguta tot ce ti se pare c-ai supt de la mine. Probabil ca asa iti inchipui tu, ca daca merge la mine dintii a merge si la tine de-a doua. Nu poci zice ca ma flateaza, ca noa, cine s-ar simti flatat de admiratia retarzilor ?

    Comertul nu consta in aia ca n-ai ce vrea omu' sa cumpere. Nicaieri, de prin... da' io stiu, de prin 1700 asa. Sigur, probabil ca prin ceva colonie miniera / glodureala fara nume sistemu' e ca mergi la bufetu' satului si bei ce posirca au aia acolo iar daca te ustura-n fund dupa nu te plingi. Nu ma indoiesc ca mai exista prin Romania pitoreasca diverse colturi uitate prin epoca fierului, sau chiar si-a pietrei. Da' ma bucur si va felicit ca v-o bagat macar Internet, si-ti urez sa reusesti sa intelegi ca in astea citeva secole spre un mileniu-doua lumea de prin jur s-a cam schimbat. Cica in bine. Da-n tot cazul in directia ca daca tii magazin atunci ai in el tot. TOT. Ca aia-i ratiunea de a avea magazin, pina la urma.

  11. Nu-i intelegi tu Lotuse dimensiunea gandurilor unui filowzof ca Popescu.

    El e cu dastea profunde gen se presupune ca am bani si stau acasa, am evitat competitia speciei la munca, pula mea nici chiar asa nu pot avea tot ce mi-am dorit, hua ce-i asta.

  12. Apoi mno, asta-i cocalarismul in actiune. Crowd-sourcing, vorba lu' Lotus. Nu merita sa tii pardesie daca in 3 luni de primavara vinzi doar catre 3 zarghiti ca tine.

    Blogeru' faimos Ovi Sirb tocmai scria recent cum isi face cumparaturile in Piata Aurora, la tigani. Andreea Ursu scria pe 29 Februarie anu' curent ca-i adepta hainelor ieftine, gen second-hand si piata Flavia. Prin sinergia cosmica voi deduce ca astea-s gusturile locale generalizate, daca si-or gasit drum pana si pe internet. Pacat c-or uitat sa mentioneze si Strada Brancoveanu.

    Asta e, facem bezele.

  13. @MP Frumoasă dezvoltare. Calmă - uite, aşa trebuia să fii în oraş. Găunoasă, dar calmă.

    În primul rând că eu nu sunt retard. În al doilea că nu încerc să râgăi ce-ai sughiţat tu. Dacă zici c-ai observat asemănări, nu ştiu dacă să mă simt flatat, dar treacă de la mine. Or fi. În al treilea rând că faci o confuzie de termeni, vroiai să scrii civilizaţie în loc de umanitate.

    Dar dacă e umanitate şi nu civilizaţie iar concitadinii tăi sunt nişte sub-oameni, atunci ce pot să fac decât să mă mir de oarecum prozaica ta înclinaţie de-a locui în noroi, printre vite şi gunoaie. Că doară-n Serbia-s oameni.

    Comerţul nu constă în ce crezi tu că constă. Mai exact este o prostie afirmaţia că-ntr-un magazin ar trebui să ai TOT. Da, ar trebui, teoretic. Practic ce trebuie să faci e să câştigi, iar dacă pardesiul ăla stă doi ani acolo până-l cumpără cineva, şi pe lângă pardesiu încă 1000 de modele de haine puţin căutate, cum ar fi haine din anii '80, că poate un nebun vrea să se-mbrace-n ele, mai bine rulezi banii şi foloseşti spaţiul şi timpul altfel. Da' vorba aia, ce ştii tu de comerţ.

    Totuşi, problema-i rămâne asta: trebuie să fii calm atunci în oraş, nu aici după. ;)

  14. @Alex Nu, că el ştie comerţ. Trebuie să ai TOT în magazin. Eu cred că el e efectiv rupt de realitate, trăieşte-ntr-o lume din aia ideatică pe care şi-a construit-o prin intermediul blogului.

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 27 March 2012

    @Alex Mei, nu vaz problema ca niste copii saraci cumpara la second. Cam toate gagicile pe care le cunosc ca-s studente sarace maninca pizza la zile mari, pufuleti cu apa minerala la greu si se imbraca din second. Totusi, asta n-are treaba in chestie. Sunt in orasu' asta citeva sute de ofiteri superiori. Ei n-au voie sa umble in uniforma la plimbare, sau daca se duc la o inghesuiala poporala, da' n-au voie nici sa umble ca niste troagari (scrie-n cod acolo). Cu ce se imbraca ei ? Hai ca n-or purta toti paltoane si pardesie, da' totusi ? Citi judecatori sunt ? Citi senatori, curenti si fosti, citi deputati, citi prefecti, diplomati, oameni de cultura si arta ? Ti se pare normal sa vezi un director de teatru-n fis ? Nu ca ar fi interzis sa poarte fis, da' poate intr-o zi vine... stiu eu, o soprana de mina a doua in Timisoara si tre' s-o ia directoru' teatrului de la aeroport cu ricsa. Sa n-aiba si el un pardesiu in spinare, sa-i acopere chilotii cu bretele ?

    E o noima si-n lumea asta, sigur ca nu pot fi toate pizdutele si putulicile de douazeci de ani, fara priceperi anumite sau profesiuni certe oameni respectabili. Da' totusi, teoria este ca Timisoara e oras, nu Glina. Si intr-un oras ar trebui logic vorbind sa existe si niste oameni mai rasariti.

  16. Asta cu tinem si televizorul ala vechi din 50 in magazie e de pe vremea epocii de aur. Parca era naspa comunismul asta.

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 27 March 2012

    Despre ce televizor din 50 si magazie te desfasori tu ?

  18. Remarca ironia la aia cu tinut toata marfa in magazin, pe undeva pe mai sus.

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 27 March 2012

    Cam ce puncte de comparatie gasesti tu intre elementele {haine pentru oameni civilizati} si {televizoare vechi} ?

  20. Ca Pardesiu e demodat ma si in comunism nu existau inovatii tehnologice. Whatever.

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 27 March 2012

    O piesa clasica, care iti vine bine nu trebuie inlocuita
    ~OPERATIUNEA DULAPUL.

    lrn2fashion.

  22. Anonimosu`s avatar
    22
    Anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Tuesday, 27 March 2012

    Noobs can urlfail.

  23. Cu ce se imbraca ei ? Ti se pare normal sa vezi un director de teatru-n fis ?

    Mei, io inteleg argumentatia, tocmai asta-i problema: ca Timisoara nu-i exact oras de oameni culti sau care se respecta. Iar aia putinii care o fac .. hm, fugar imi amintesc ori de oameni tineri la costum ori de oameni in varsta cu paltoane vechi. Probabil prin mall ai o mica sansa.

    Si a doua problema - oras de oameni zgarciti, asa ca un pardesiu sau un palton sau trei perechi de pantaloni probabil tin cate 5 ani. Conditii in care orice agent economic rational inchide taraba si se reprofileaza, zic io. Si cine are nevoie se duce la unguri. Asta e, nu suntem inca la nivelul ala. Tot ce-o ramas din Imperiu sunt palatele, si alea-s darapanate.

    Remarca ironia la aia cu tinut toata marfa in magazin

    Nu, ci separatie intre ele; magazin strict pentru aia care-si permit un palton sau pardesiu. Care ar trebui sa fie suficient de multi cat sa permita existenta a asa ceva. Doar ca .. vezi dinsus.

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 27 March 2012

    Io cunosc doua familii distincte care or luat credit ipotecar din banca sa-i cumpere odraslei audiemveucedes sau ce frasu'. Deci, zgirciti ? Hai sa sedem in peco sa vedem de cit alimenteaza astia cu SUVuri. Daca alimenteaza de o suta de lei sau peste iti dau eu tie o suta de lei, daca alimenteaza sub imi dai tu mie de cit alimenteaza. Da' sa vii cu bani de-acasa. Si-atunci ?

    Mie asa mi se pare normal, ca eu sa-mi cumpar haine pe promenada, si Sirb, Ursu & co sa-si cumpere haine in piata nustiucare din margine, si pitipoancele sa-si cumpere in mol. Problem ? Daca este n-o vad.

  25. da-o-n ma-sa de detector...

  26. http://www.pardesiu.ro/ ?

  27. Mircea Popescu`s avatar
    27
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 27 March 2012

    Deci mi-am zis, bai, o fi avind dreptate F-ul, magazine online e viitorul, sa incercam! Pe bune, eram gata sa cumpar.

    Pardesiu barbati
    Scris de mihaela86
    24 Iunie 2011 14:31
    Un pardesiu de barbati a fost initial folosit de catre militari in timpul primului razboi mondial.

    <li class="item123 order4 first last"><a href="/schimb-de-link-cu-acest-site.html"><span>Schimb de link cu acest site&lt/span></a></li>

    <h3>Vizitatori Online</h3>
    \t\t\t\t\t\t\t\t\t\t\tAvem 3 vizitatori online\t\t\t\t\t</div>

    Nici o poza, nimic. Un cacat de blog. "item123" pe post de clase. Tu ai cumpara de-acolo ?

  28. Mirci Popevici pesedinte! sanisedeie paltoanili si pardisiili futule zda masiii da hotsi

  29. haha :))

  30. mult va mai certati...

  31. Eu ies la tricou și tu cauți pardesiu?

  32. Nu intelegi tu moda domnilor de romania.

  33. Adică ăștia? Îmi par cam ghei, da' ce știu eu care nu port pardesiu?

  34. Mircea Popescu`s avatar
    34
    Mircea Popescu 
    Sunday, 15 April 2012

    Updated.

  35. terminator`s avatar
    35
    terminator 
    Sunday, 8 July 2012

    Esti oribil cu TRILEMA PULII . Ca *parinte al ei * - SUFERII CU
    MAFTOLOGIA SIGUR .

  36. Anonimosu`s avatar
    36
    Anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Sunday, 8 July 2012

    http://www.google.com/search?q=MAFTOLOGIA&complete=0
    TRILEMA PREVAILS

  37. Omega Peter`s avatar
    37
    Omega Peter 
    Tuesday, 11 December 2012

    ai folosit de 759 de ori cuvantul "p..a", am obosit citindu-l. Asa faci cand esti nervos ca n-ai pardesiu!? :P

  1. [...] si-a fost scris acum douazeci de ani. Poate unul. Cite sute de mii de milioane de scriitori imbracati in chiloti cu bretele si hraniti cu saorma graviteaza ca niste muste cu biziiala maxima [...]

  2. [...] din urbe de la noi - pentru ca Timisoara nu-i doar celebrul adapost al unor magazine de haine care nu vind haine si respectiv al expertului principal in civilizatii serpiliene. O, nu. Avem ciudatenii mai ceva ca [...]

  3. [...] care-si fac veacu' "rechinii", adica fara exceptie niste banaceni de-astia specifici locului prin prostia lor imunda. Ca ei adica suprataxeaza, merg taxiurile pe-aici cu vre-un leu saizeci si ei cer doi juma' sau [...]

  4. [...] ca-n Romania sigur ca neavind nimeni nici o specializare nu-s posibile scrupule de-astea. Si nici pardesie n-avem. [↩]Uneori se introduc clauze speciale prin care se mai poate lucra la cantitatea respectiva [...]

  5. [...] 3. Case pentru oameni saraci, genu' de chestie care-i vinduta prin Bucuresti si prin alte orase locuite de fraieri drept un nec plus ultram de rafinament occidental si civilizatie vestica. Chestiile astea sunt la [...]

  6. [...] vorbeste si-n gluma limba romana sau mai rezida si-o saptamina intr-un an calendaristic pe solul scumpei patrii. Deci da, nu doar ca am chestii indigeste de zis, da' mai am si bune sanse sa am perfecta dreptate, [...]

  7. [...] pentru care nu prea ma dedau la public play, de altfel : intr-o tara locuita de trogloditi care nu stiu ce-i ala un pardesiu ar fi periculos, mai ales pentru ei. Si da, e foarte specific locului, cinci sute de mile mai la [...]

  8. [...] toti cei 99.9997% dintre cititorii nostri care nu-s unul dintre cei poate cinci locuitori ai Pulisorii la curent cu toate prostiile mondenitatilor provinciale tre' numaidecit explicat : Draganescu e un [...]

  9. [...] plimbam azi prin oras, aceeasi Pulisoara dintotdeauna. Ca sa va faceti o idee : tantalaii au montat gard de jur-imprejurul Parcului Rozelor, [...]

  10. [...] straine, da' io n-am ce va face, voi v-ati ales sa traiti in Africa unde nu exista nici macar magazine sau orice altceva. [↩] Category: Zsilnic Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a [...]

  11. [...] Timisoara e mai nou un fel de satuc prapadit, in care nu exista Operai, in care nu poti sa cumperi un pardesiu, in care-i plin de experti care mai de care mai idioti, in care ai ajuns sa nu te mai poti preumbla [...]

  12. [...] ar fi vorba de o primarie si de-un oras, nu de Pulisoara si timperia ei, procesul ar decurge cam precum urmeaza : se constata necesitatea de neinlaturat [...]

  13. [...] sa nu exageram acuma, Pulisoara mai are pina la "oras". Chestia amuzanta-i ca discutam pe tema si-o rezultat ca n-are nimeni dubii [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.