Pomii-n floare si altele.

Saturday, 14 April, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Cum probabil ca am mai spus, am in fata casei un mar si ceea ce pare-a fi un par. De fapt imi amintesc acum ca am mai povestit, pe vremea cind credeam ca-s amindoi meri, despre trista soarta a pomilor sortiti sa traiasca in acelas oras cu niste idioti care din motive inexplicabile cred ca ei stiu conduce masinai.

Noa, cei doi au fost trist neglijati ani de zile (si-s si prost amplasati, e cam umbra acolo unde a ajuns unul dintre ei da' sa nu ne mai intindem cu regretele inutile), da' iata ca asta primavara i-am taiat frumos, ceea ce le-a prins bine, si-acum au cam inflorit. Mai ales ala de are soare suficient :

    pomii-1s pomii-2s

Dimpotriva privind, nici umbritul nu-i biet mult in urma,

pomii-3s

Si, ca sa fie imaginea concreta, din doi magnolii pusi asta toamna unu' mi-o inflorit iara celalalt ba, imprejurare pe care mi-am explicat-o pe teoria ca n-au aceeasi virsta puietii. Ei, dintr-un mugure de frunze s-a nascut o floare si pe el, ca nu s-o lasa acuma mai prejos decit celalalt ?! Mi-o fost lene sa-i mai fac poze, da' cre' ca va inchipuiti si singuri. Tot alba.

Apropo de care chestie, eu mi-as fi dorit magnolii roz, da' daca n-am asta e, buni si albi. Exista insa in Timisoara un cel mai frumos magnoliu din lume, creste la coltul unei case pe-o straduta-n jos de strada Cetatii, nu va zic unde anume ca sunteti capabili sa va imbulziti pe-acolo sau ceva. Dar este literalmente mi-nu-nat.

Revenind la ale noastre :

    pomii-4s pomii-5s

Imaginea din partea stinga reprezinta o aducere la zi a situatiei razboiului care este viata fiind ea o lupta deci bate-te cu sete&dor, iar in partea dreapta imortalizata o vietuitoare care-mi aminteste sincer sa fiu de masinaria infernala din filmul ala cu o masinarie infernala. Va invit pe aceasta cale sa-i spuneti pe nume, dat fiind ca anghinarea n-ati fost capabili s-o identificati.

A, si reamintim pe aceasta cale ca nici astalalt test n-o primit inca un raspuns. Sa pasteti fericiti!

———
  1. Pe bune acuma : nu cred sa existe soferi mai prosti decit romanii-n toata lumea, nici egiptenii nu-s chiar atit de incompetenti. Nu e nici macar ceva problema de sumetire idioata-n directia nerespectarii regulilor, nu-s discutii de finete aici. Cele mai elementare si de baza capacitati care la indivizii normali ar decurge din fiziologia minima a cerebelului reptilian sunt de grava si dureroasa lipsa pentru soferu' roman. Sa mergi unde te uiti sau sa se uiti unde mergi, sa nu intorci volanu' dupa cum intorci capu', sa chestii de-astea de baza si fundament elementar, asemanatoare cu sa nu respiri pe gura si sa nu-ti balesti in cafea. Chiar nu-mi explic de ce persistam in a elibera carnete de condus cind e clar ca n-ai cui. []
Category: La pas prin lume
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

6 Responses

  1. Tu incet incet te transformi in gagica sau cum?

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 14 April 2012

    Dice esti haterita pe latura mea frumoasa, sensibila ?

  3. Lolz ce s-o largit ciulinii aia, da' par toti in simbioza pe acolo.

  4. La postarile astea cu plante nu pot sa nu-mi dau cu parerea :D
    Chiar daca zici tu ca sunt la umbra, parul si marul infloresc taman cand trebuie. Ba chiar e bine ca nu se grabesc caci in unele nopti (sau dimineti dupa caz) mai da si cate-o bruma, iar florile de mar sunt destul de sensibile.

    Palamida ceea e fascinanta dupa parerea mea si n-ar strica sa ai mai multe si strategic asezate. Daca era un cactus, nu mai zicea nimeni nimica, ca tot ce-i exotic si nu neaparat bun, da-i exotic.

    Cat despre lastar... ar putea fi orice la dimensiunea aia care pare sa iasa dintr-un rizom.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 17 April 2012

    Am mai multe si strategic asezate pentru ca sticletii se inebunesc dupa saminta lor. Sa vezi spre finalul verii ce am prin gradina, zici ca le-o impuscat cineva maciuliile. Astia dracusorii vin in grupuri si cit sta unu' de sase ceilalti se-ndoapa.

    Ieri aveam o pereche ce facea baie, se tot pofteau unu' pe altu' la baltuta, sa mori de ris linga ei acolo si mai multe nu.

    Lastaru' e din Alien direct, ce sa mai.

  1. [...] ce priveste disputa teritoriala precum si de drepturi de acces la diverse resurse naturale de interes sunt in masura sa [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.